Ξερει κανεις να μου προτεινει κανεναν απλο οδηγο για να βαλω 2 δισκους σε Raid 0. Ειναι οι πρωτοι μου δισκοι SATA και δεν εχω ιδεα. Χρειαζεται floppy? Επισης, μηπως γνωριζεται κατα ποσα Watt περιπου θα επιβαρυνθει το συστημα?
Thnx!
Εμφάνιση 1-15 από 167
-
03-04-06, 03:33 Raid 0 #1
-
03-04-06, 04:06 #2
Λογικά το manual της μητρικής που έχεις θα πρέπει να αναφέρει σε πιο μενού πρέπει να πας και τι ενέργειες πρέπει να κάνεις. Είναι αρκετά εύκολο πάντως. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες.
Χρειάζεται Floppy μόνο αν σκοπεύεις να εγκαταστήσεις Windows από την αρχή (για να περάσεις τους Drivers).
Απ' ότι ξέρω το RAID δεν επιβαρύνει το τροφοδοτικό.
Υ.Γ. Πρόσεξε γιατί κατά την δημιουργία νέου RAID τα δεδομένα των σκληρών δίσκων διαγράφονται.ISTJ
-
03-04-06, 12:18 #3
Δεν εννουσα για το Raid οσον αφορα το τροφοδοτικο, ρωτουσα για το ποσο θα επιβαρυνουν το τροφοδοτικο οι δυο νεοι σκληροι.
Επειδη εχω σκοπο να βαλω τα Windows στο Raid (fresh install), ξερετε καποιο τροπο που να μην χρειαζεται να χρησιμοποιησω floppy? Αυτο που ειχα τα εφτυσε αιφνιδιως μετα την τελευταια αλλαγη κουτιου.
-
03-04-06, 12:31 #4
Μην κάνετε αμαρτίες με RAID0. Ένας δίσκος να χτυπήσει, πού ναι τα data? ΟΕΟ!
Πείτε όχι στα ναρκωτικά.
Δε φτάνουν για όλους!!!
-
03-04-06, 13:11 #5
Ευχαριστω για την εποικοδομητικη παρεμβαση, αλλα το εχω αποφασισει για λογους ταχυτητας
-
03-04-06, 13:12 #6
OK
Πείτε όχι στα ναρκωτικά.
Δε φτάνουν για όλους!!!
-
03-04-06, 13:33 #7
Αρχικό μήνυμα από jpentz
Δυστυχώς εγώ δεν έχω βρει τρόπο να μη χρειάζεται δισκέτα παρά το ότι είχα ίδιο πρόβλημα με σένα. Το θέμα είναι ότι στην εγκατάσταση των Windows όταν πατήσεις F6 για "additional drivers" θα οδηγηθείς σε ένα σημείο που ζητάει δισκέτα στο Floppy A. Αυτά πριν το γραφικό περιβάλλον, συνεπώς χωρίς τρόπο να "μαμουνέψεις" το Α:
Επίσης, άσε τον Gatoulas να λέει. Η διαφορά επιδόσεων του Raid0 είναι εντυπωσιακή. Χρησιμοποιώ Raid0 από τον 1000ρη AMD μου πολλά χρόνια τώρα. Αν το συνδιάσεις και με κάποιο imaging πρόγραμμα (π.χ. Norton Ghost) για backup είναι εξαιρετική λύση για να ανεβάσεις τις επιδόσεις του Η/Υ σου!Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
03-04-06, 13:38 #8
επειδή μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μου χτύπησε το raid και πήγα να πάθω εγκεφαλικό προς
Θεού ΜΗΝ βάζετε τα δεδομένα σας σε raid.Απ΄ότι καταλαβαίνω έχεις κι άλλους σκληρούς οπότε αυτό που σου προτέινω να κάνεις είναι να βάλεις στο raid το λειτουργικό και τα προγράμματά σου και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα σου άστα σε απλούς σκληρούς ή κάψτα σε δισκάκια.
-
03-04-06, 13:45 #9
Αρχικό μήνυμα από yiapap
Για ουσιαστική εναλλακτική λύση θα πρότεινα RAID10 (αν μπορείς να το χρηματοδοτήσεις). Για τους πιο παρανοϊκούς ανάμεσά μας, τί θα λέγατε για RAID 51 (όχι AREA 51 βρε!) ή RAID 6;
-
03-04-06, 15:02 #10
Το RAID-0 2 κοινών 7.200 δίσκων:
1. Μετά βίας ξεπερνά σε επιδόσεις έναν Ράπτορα
2. Έχει 2πλάσιες πιθανότητες "χτυπήματος"
3. Λειτουργεί μόνο σε Windows (μιλάμε πάντα για τα semi-hardware / BIOS-assisted RAID-0 που έχουν οι motherboards - σε Linux γίνεται να δουλέψουν αλλά είναι πολύ μπελάς για το τίποτα - όπως φαίνεται από τα 1 και 2)
Άρα πάρτε έναν Ράπτορα για τα λειτουργικά σας:
α. Ταχύτερος
β. Αξιοπιστότερος
γ. Πιο ευέλικτοςΕπιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
03-04-06, 15:44 #11
Αρχικό μήνυμα από WAntilles
Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
03-04-06, 15:57 #12
5 x 250GB WD SATA2 16MB cache σε RAID5 σε PCI-X Intel RAID Controller SRCS28X = 1TB data storage
Απλά πετάει...<? while (!$success) { $try++; } ?>
-
03-04-06, 15:58 #13
Συνοψιζω και προσθετω
Με τη σειρα:
Τωρα εχω 2 IDE 7200, εναν 80αρη και εναν 200αρη. Ο 80αρης εχει Windows και προγραμματα/παιχνιδια και ο 200αρης οτιδηποτε αλλο (backup προγραμματων, internet files κλπ). Κοινως τον 80αρη τον σβηνω οποτε θελω με απλο κοπο το ξαναπερασμα Windows,Office,προγραμματα κ.λ.π.
Τωρα πηρα 2 Sata 80αρηδες με σκοπο να τους κανω Raid 0, και να κανουν την δουλεια που κανει τωρα ο 80αρης. Επισης λεω να κρατησω τους 2 IDE για τη δουλεια που κανει τωρα ο 200αρης.
α) Λειτουργω οριακα απο αποψη ρευματος. 350W τροφοδοτικο Πλαισιου και εχω εναν AMD 3200+ socket 754, 1,5gb RAM, 2IDE, 6800gt AGP,2 DVD-R. Λετε να δημιουργηθει προβλημα;
β) Θα αυξηθει πολυ η θερμοκρασια στο κουτι (σε σημειο προβληματος);
γ) Wantilles λεφτα για raptor δεν παιζουν, ποσο μαλλον που αποψη χωρου δεν θα με καλυπταν σε καποια λογικη (για εμενα) τιμη.
δ) m3fisto ακριβως αυτο εχω σκοπο να κανω
ε) Τελος αν κανεις βρει/ξερει κανεναν τροπο που να μπορεσω να κανω την διαδικασια χωρις floppy θα με βγαλει απο τον κοπο να τρεχω στο Πλαισιο για κατι που θα χρησιμοποιησω μονο μια φορα
Ευχαριστω!
-
03-04-06, 16:05 #14
Και για να το ποσοτικοποιήσουμε, δείτε τις εικόνες
(δυστυχώς δε βρήκα απλό raptor για σύγκριση, νομίζω όμως ότι τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους).
jpentz θα σου πρότεινα να αλλάξεις τροφοδοτικό. Οι δίσκοι είναι από τα πιο ενεργοβόρα συστατικά του υπολογιστή σου κι εσύ προσθέτεις ΔΥΟ!Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
03-04-06, 16:07 #15
Χωρίς floppy??
Γίνεται!
Θα κάνεις slipstream τους drivers του RAID controller σε ένα CD των XP.
Σ'αυτό δεν έχω εμπειρία σε προγράμματα, εγώ πάντως το
έκανα με το nLite (για τους nF4 drivers).
p.s.
είχα ένα floppy 3 χρόνια βάλε-ξήλωνε από το ένα σύστημα στο άλλο
για κανένα bios update, καμια τέτοια δουλεία.
Το άτιμο ψόφησε πριν 2 βδομάδες..
p.s 2
άσχετο, αλλά φερ'ειπείν 2x80 Hitachi SATA 2 RAID0
ή ακόμα καλύτερα 3x80 σε RAID5 δεν παίζονται από απόδοση / τιμή.
Βέβαια, τα ραπτόρια έχουν seek time Που σπάει κόκκαλα, αλλά
αμα δεν πάει πιο βαθιά η τσέπη..
καντε ένα check στο dfi-street για περισσότερα
edit: συντακτικά..Who? Me??? I just want to cut a little "z" in your forehead!
Παρόμοια Θέματα
-
Αναζήτηση sata enclosure (με fw) και δίσκου sata για χρήση σαν εξωτερικός δίσκος.
Από sunandsky στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 22-09-08, 22:02 -
Ερωτήσεις σχετικά με e-sata, firewire 400, 800 και Seagate FreeAgent 1TB
Από [DSL]MANOS στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 03-04-08, 14:46 -
SATA RAID HELP!!!
Από giwrgosth στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-07, 19:24 -
SATA RAID Controller για Linux
Από ikaros στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 12-07-05, 11:18 -
sata/scsi/raid controllers σε XP,γινεται με CD αντι για floppy?
Από kourampies στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 25-04-05, 22:04
Bookmarks