Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 20
  1. #1
    Εγγραφή
    08-01-2006
    Περιοχή
    Thessaloniki
    Μηνύματα
    284
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Σημ: Το original άρθρο, με εικόνες είναι στο http://dhatz.blogspot.com/2006/05/blog-post.html

    Τεχεράνη, Ιράν - Ο Ιρανός πρόεδρος Mahmoud Ahmadinejad εξέπληξε τον κόσμο σήμερα, όταν ξαφνικά, αποφάσισε να διακόψει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του και να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Δύση. "Σήμερα αποφάσισα να αντικαταστήσω τα σχέδιά μας για πυρηνική ενέργεια με οικολογική αιολική ενέργεια. Επίσης, στο επικείμενο ταξίδι μου στο Τελ Αβιβ, με σκοπό τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ιράν-Ισραήλ, θα προτείνω τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου στη Μέση Ανατολή." Οι αγορές εμπορευμάτων αντέδρασαν άμεσα με το πετρέλαιο να πέφτει -50% από τα $75δολ/βαρ στα $37.5 δολ/βαρέλι και ο χρυσός από τα $670δολ/ουγγιά στα $300δολ/ουγγιά, καθώς πλέον εξαλείφθηκε ο γεωπολιτικός κίνδυνος.

    Το ανωτέρω σενάριο είναι, προφανώς, αποκύημα φαντασίας. Όμως δεν ακούγεται καθόλου παράλογο, με δεδομένο το πως επί χρόνια τώρα ερμηνεύουν τα διεθνή Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ) την πορεία των τιμών των εμπορευμάτων και ειδικότερα του πετρελαίου και του χρυσού που κάνουν καθημερινά πρωτοσέλιδα.

    Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι η τιμή του πετρελαίου εμπεριέχει ένα απροσδιόριστου ύψους, premium λόγω "γεωπολιτικής αστάθειας" στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, αυτό δεν έχει καμμιά σχέση με την άνοδο της τιμής των βασικών και πολύτιμων μετάλλων και άλλων εμπορευμάτων (όπως και δευτερευόντως των ακινήτων, των μετοχών).

    Μια σύγκριση των τιμών με τις προ 5ετίας δείχνει πως ανεβαίνουν σε τιμή όλα τα ΑΠΤΑ, ΜΗ-ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΙΜΑ (απο τις κυβερνήσεις) "πράγματα" και "assets" (εμπορεύματα, βασικά και πολύτιμα μέταλλα, ενέργεια, ακίνητα, έργα τέχνης, μετοχές κλπ). Τα περισσότερα εμπορεύματα έχουν αυξηθεί αθροιστικά κατά 200%-600% την τελευταία 4-ετία. Την ίδια στιγμή, ο επίσημος "πληθωρισμός" (δηλ. ο μαγειρεμένος "Δείκτης Τιμών Καταναλωτή") κινείται στο 2% - 3% κατ'έτος.

    Οι λόγοι είναι πολλοί και κατανοώντας τους, μπορεί κανείς να βάλει τα κομμάτια στο παζλ της σημερινής πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας.

    Αναφέρω επιγραμματικά τους βασικούς λόγους (κατά σειρά "σημαντικότητας"):

    1/ Η παροχή τζάμπα πίστωσης. Τα επιτόκια πέφτουν απο το 1980. Μετά την πτώση των χρηματιστηρίων το 2000, βλέποντας τον "κίνδυνο" της επιβράδυνσης / ύφεσης (αναγκαία για να εξαλειφθούν οι υπερβολές του παρελθόντος) οι Κεντρικές Τράπεζες πιεζόμενες αφόρητα από τους πολιτικούς, οδήγησαν τα ονομαστικά επιτόκια σε χαμηλά δεκαετιών π.χ. στην Ευρωζώνη είναι σε χαμηλό 50 ετών, στην Ιαπωνία είναι επί χρόνια τώρα στο ΜΗΔΕΝ (0%, ZIRP) και μόλις κατά το 2005 οι ΗΠΑ επανεφεραν τα ονομαστικά επιτόκια σε πιο φυσιολογικά επίπεδα. Τα δε πραγματικά επιτόκια (ονομαστικά μειον τον πληθωρισμό) παραμένουν αρνητικά στις περισσότερες χώρες. Αυτές οι συνθήκες στο επίπεδο της χρηματοπιστωτικής πολιτικής, η αποκαλούμενη αορίστως "ρευστότητα" (liquidity) στον Τύπο, σε συνδυασμό με τις πλέον πολύ υψηλές και μη-ελκυστικές αποτιμήσεις των "παραδοσιακών" χρηματιστηριακών αξιών (μετοχές και ομόλογα) ωθούν επενδυτικά ("κερδοσκοπικά") κεφάλαια να τοποθετούνται στις αγορές εμπορευμάτων, οδηγώντας at the margin τις τιμές στα σημερινά ύψη.

    2/ Το "τυπωμα" "παραχαραγμένου" (από τον αέρα) πληθωριστικού χρήματος από τις κυβερνήσεις, συγκεκριμένα Ιαπωνίας και Κίνας (και σε αναλογο ή μικρότερο βαθμό από τις άλλες). Ας μην ξεχνάμε ότι το σύγχρονο χάρτινο χρήμα, χωρίς να είναι gold-backed (ή καπως αλλιως να ελέγχεται η ποσότητά του), είναι ένα καμμάτι χαρτί, που οι κυβερνήσεις μπορούν να τυπώσουν όσο θέλουν και όποτε θέλουν. Η κίνηση του "τυπώματος" χρήματος απο πλευράς των ασιατικών χωρών γίνεται κυρίως στα πλαίσια της "ανταγωνιστικής υποτίμησης" των νομισμάτων τους έναντι του δολλαρίου, προκειμένου να κρατηθούν σχετικά σταθερές οι συναλλαγματικές ισοτιμίες για να στηριχτουν μερκαντιλιστικές πολιτικές στα πλαισια της παγκοσμιοποίησης (μεταφορά παραγωγικών μονάδων, θέσεων εργασίας και τεχνογνωσίας στην Κίνα / Ασία).

    3/ Η προσδοκία / εκτίμηση ότι οι κυβερνήσεις θα επιταχύνουν ακόμα περισσότερο το τύπωμα "παραχαραγμένου" πληθωριστικού χρήματος στο μέλλον, για να διαγράψουν σε πραγματικούς όρους το συσσωρευμένο χρέος. Η πολιτική της πιστωτικής επέκτασης των τελευταίων 20 ετών, που επιταχύνθηκε απίστευτα την τελευταία 5-ετία, με υπερμετρο δανεισμό κρατών και ιδιωτών. Τα κράτη δαπανούν με "δανεικά από το μέλλον", δηλαδή φεσώνοντας τα αγέννητα. Οι δε πολίτες των Δυτικών χωρών έχουν αντικαταστήσει τις απώλειες εισοδήματος λόγω της παγκοσμιοποίησης (δηλ. της εισόδου 1+ δις ανθρώπων στην παγκόσμια αγορά εργασίας και της εισοδηματικής "σύγκλισης" δηλ. της συμπίεσης των εισοδημάτων των Δυτικών), με δανεισμό. Στις ΗΠΑ ο ρυθμός αποταμίευσης (savings rate) είναι πλέον αρνητικός για τους 11 από του 12 τελευταίους μήνες, δηλαδή δαπανούν περισσότερα απ'οτι βγάζουν. Εππλέον, μέσω του "housing ATM" (Mortgage Equity Withdrawal) εκταμιεύουν μετρητά έναντι της (μεχρι τώρα) αυξανόμενης αξίας του σπιτιού τους. Αυτά έχουν αμβλύνει προσωρινά την μείωση διαθέσιμου εισοδήματος και έχουν περιορίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις για την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων υψηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας προς την Ασία.

    Καθως όμως κράτη και πολίτες στη Δύση έχουν συσσωρεύσει δυσβάσταχτα επίπεδα δανεισμού, πολλοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει πολιτική ανοχή / στήριξη να διαγραφούν δια πληθωρισμού με το τύπωμα "παραχαραγμένου" χρήματος. Παράλληλα θα υπαναχωρήσουν έναντι των υπεσχημένων παροχών σε νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, οι οποίοι θα εισπράξουν μεν την ονομαστική αξία που τους είχαν εγγυηθεί, όμως πλέον η αγοραστική δύναμη της θα είναι πολύ μικρότερη . Επίσης θα συνεχίσει η "σύγκλιση" των εισοδημάτων για τους νυν εργαζόμενους (τα ονομαστικά εισοδήματα θα αυξάνουν με 2-3%/χρόνο, δηλαδή σε πραγματικούς όρους θα πέφτουν) στα πλαίσια του worldwide labor arbitrage της παγκοσμιοποίησης.

    Αυτά τα δεδομένα κάνουν πολλούς επενδυτές (έστω των λίγων institutional funds που διαθέτουν τη σχετική ευελιξία στις επενδυτικές επιλογές τους, τα περισσότερα έχουν δεμένα τα χέρια) να αποφεύγουν τα χάρτινα assets (ομόλογα κλπ) και να κατευθύνονται στα απτά, για να προστατεύσουν την αγοραστική τους δύναμη από τον πληθωρισμό (αυτό που ονομάζεται "Flucht in die Sachwerte").

    4/ Η αυξηση της κατανάλωσης διαφόρων εμπορευμάτων (βασικά μέταλλα, ενέργεια) από χώρες της Ασίας που αναπτύσσονται ταχύτατα και χτίζουν υποδομές. Η αύξηση αυτή δεν είναι τόσο μεγάλη όσο συχνά αναφέρεται, π.χ. ήδη για το 2004 η Κίνα κάλυψε το 94% των ενεργειακών της αναγκών από εγχώριες πηγές. Ωστόσο, όπως προανέφερα, πολλά επενδυτικά κεφάλαια κάνουν front-running, δηλαδή αγοράζουν οδηγώντας at the margin την τιμή ψηλότερα, θεωρώντας δεδομένο ότι θα βρούν μελλοντικό αγοραστή είτε λόγω price-insensitive buyers (περιπτώσεις Στρατηγικών αποθεμάτων ΗΠΑ για το πετρέλαιο τα 3 τελευταία χρόνια) είτε λόγω ανελαστικής ζήτησης (ενέργεια, βασικά μέταλλα).

    5/ Η συσσώρευση του παγκόσμιου πλούτου σε ολοένα και λιγότερα χέρια (αυτό που λέγεται "οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι"). Η εταιρική κερδοφορία ως % του ΑΕΠ είναι στα υψηλότερα επίπεδα μεταπολεμικά και το μεγαλύτερο μέρος καταλήγει στο άνω 5% της κοινωνίας. Τα κεφάλαια αυτά δεν "ανακυκλώνονται" στην οικονομία, αλλά "αποταμιεύονται" αγοράζοντας assets, αυξάνοντας την τιμή τους.

    Τι μέλλει γεννέσθαι;

    Οπως έχω ξαναγράψει, σ'ένα fiat money system (χάρτινο "χρήμα-κονφεττί" δολλάριο / ευρω / γιέν κλπ), οι επιλογές είναι πρωτίστως πολιτικές.

    Η ύπαρξη τόσο υψηλών επιπέδων χρέους είναι αντιπληθωριστική (deflationary). Σε κάποιο σημείο οταν πλέον ο δανειζόμενος, όσο χαμηλά επιτόκια κι αν του παρασχεθουν, σταματήσει να συσσωρεύει νέα δάνεια, επέρχεται κορεσμός και η όλη πυραμίδα (Ponzi scheme) που βασίστηκε στην πιστωτική φούσκα καταρρέει. Εχουμε χρεοκοπίες ιδιωτών, τραπεζών, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και ραγδαία υποχώρηση των τιμών. Οτι συνέβει στην Αμερική το 1929 και την Ιαπωνία μετά το 1990, οπου οι τιμές ακινήτων, μετοχών κλπ έπεφταν για πάνω απο 10 χρόνια μετά τη φούσκα της δεκαετίας του 1980: ο δείκτης NIKKEI έπεσε από τις 40.000 μονάδες το 1990 στις 7.500 μονάδες το 2002 και ανάλογη τεράστια πτώση υπήρξε στις τιμές των ακινήτων (ας το έχουν υπόψη όσοι διατείνονται ότι "οι τιμές των ακινήτων δεν πέφτουν ποτέ, απλά δεν αυξάνουν τόσο πολύ κάποιες χρονιές", η διαφορά έγκειται στο αν και πόσο "παραχαραγμένο" πληθωριστικό χρήμα θα επιλέξει να τυπώσει μια κυβέρνηση).

    Από την άλλη, οι κυβερνήσεις μπορούν να προχωρήσουν στο τύπωμα ακόμα περισσότερου "παραχαραγμένου" χρήματος απ'οτι τα τελευταία χρόνια και να βρουν τρόπους να το μοιράσουν στους υπηκόους τους (με φοροαπαλλαγές, με "επιδόματα", με νεες προσλήψεις στο Δημόσιο, με αυξήσεις μισθών / συντάξεων σε όσους πληρώνονται απευθείας από το Κράτος, με πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κλπ) το λεγόμενο "helicopter money", για να αποπληρώσουν τα υπάρχοντα δάνεια. Στην περίπτωση αυτή το χάρτινο χρήμα-κονφεττί (δολλάριο, ευρώ, γιέν κλπ) που μέσα στα 3-4 τελευταία χρόνια έχει ήδη χάσει τη μισή αξία του και βάλε έναντι όλων των απτών πραγμάτων, θα χάσει και σχεδόν όλη την υπόλοιπη.

    Μέχρι στιγμής (χωρίς ωστόσο ακόμα οι κυβερνήσεις να έχουν τυπώσει "παραχαραγμένο" χρήμα σε πολύ μεγάλες ποσότητες) οι αγορές προεξοφλούν το δεύτερο σενάριο, δηλ. του τυπώματος και του υψηλού πληθωρισμού με "Flucht in die Sachwerte", γιαυτό και οι τιμές όλων των απτών πραγμάτων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

    Και οι (κωμικοτραγικές για όποιον παρακολουθεί τις αγορές από κοντά) δραματικές "ειδήσεις" στις οποίες επιχειρείται να αποδοθεί η τρελλή πορεία των τιμών, π.χ. στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στον πόλεμο στο Ιράκ, στις απειλές του κάθε Μπιν Λάντεν, στη γρίππη των πουλερικών και δεν ξέρω τι άλλο, είναι απλά για να γεμίζουν οι αράδες και οι ώρες στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και να ρίχνεται στάχτη στα μάτια των αφελών.

    ΥΓ: Θα με συγχωρήσετε για τον τίτλο που επέλεξα, αλλά πολλοί άνθρωποι προσπερνούν τα "οικονομικά" θέματα, ως "τεχνικά". Τα παραπάνω τα αναφέρω προς προβληματισμό, αν θέλετε σαν "σενάριο επιστημονικής φαντασίας".
    Προβολή της Ελλάδας στο Facebook εγγραφείτε και προσκαλέστε τους φίλους σας

    Greece: 2,500 years past its prime! "Ancient Greece was the birthplace of art, science, democracy, medicine, poetry, and philosophy. Today, however, the nation has more important things to do than contribute to the advancement of the human race." -- The Onion atlas' country profile for Greece

  2. #2
    Εγγραφή
    12-07-2005
    Περιοχή
    Αργυρούπολη, Αθήνα
    Ηλικία
    40
    Μηνύματα
    5.635
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    25(dB) / 0(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Συγχαρητήρια κ. Χατζόπουλε για την άρτιά σας ανάλυση.
    Όλα τα points σας είναι δοσμένα με εξαιρετικό τρόπο, κάνοντας το άρθρο κατανοητό και εύπεπτο σε όσους έχουν στοιχειώδη γνώση μακροοικονομίας και λειτουργίας των χρηματαγορών και κεφαλαιαγορών.
    Το blog σας μπορώ να πω πως θα γίνει αντικείμενο ενδελεχής μελέτης και έχει ήδη κατακτήσει περίοπτη θέση στα bookmarks μου.
    1. i5-750 @ 3.33 GHz Gigabyte GA-P55M-UD2 16GB DDR3 1666MHz MSI Radeon HD 7870 Gigabyte Radeon HD 5750 NZXT Hush Dell U2412m Sony Bravia KDL-40S2530
    2. Pentium G645 2.9GHz MSI B75MA-P45 8GB DDR3 1333MHz Gigabyte Nvidia GTX 950 Thermaltake ArmorJr. VC3000
    3. Xiaomi Redmi Note 4X crDroid Android 11 2022-02-20 GCam MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_ENG by BSG

  3. #3
    Εγγραφή
    09-01-2006
    Περιοχή
    Θεσσαλονικαρα!
    Μηνύματα
    567
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    siemens
    Συγχαρητηρια,πολυ ωραιο αρθρο που πραγματικα αξιζει να το διαβασει καποιος και να το αξιολογησει αναλογως...
    Notebook HP nx9420

  4. #4
    Εγγραφή
    06-04-2006
    Περιοχή
    Moschato City
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    12
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    56 kB
    ISP
    Panafonet (Vodafone)
    Router
    Robotics
    Mε λίγα λόγια το Ιράν ... κιοτ - κιοτ - κιοοοοοτεψε!
    Ich will endlich meine Anfangsbeschaftigung bekommen!
    Ich will eine Zigarette rauchen!
    Es ist mir lieber, uber mich zwei als nur eine Dame zu fuhlen!

  5. #5
    Εγγραφή
    10-02-2006
    Περιοχή
    Αμπελογκάρντεν
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    702
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    8192/384
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΘΗΝΑΣ
    Router
    Sagem Fast 1540WG
    SNR / Attn
    21(dB) / 17(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nakraal
    Mε λίγα λόγια το Ιράν ... κιοτ - κιοτ - κιοοοοοτεψε!
    Εχμμ... άμα διαβάσεις λίγο αμέσως μετά το κείμενο, θα δεις ότι είναι απλά εισαγωγή σε άρθρο. Δεν ισχύει
    Η ζωή είναι δύσκολη;; Σε σχέση με τί;;;

  6. #6
    Εγγραφή
    24-01-2003
    Περιοχή
    αρβανιτοχωριον
    Ηλικία
    69
    Μηνύματα
    15.364
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    speedport entry 2i
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Nakraal
    Mε λίγα λόγια το Ιράν ... κιοτ - κιοτ - κιοοοοοτεψε!
    Και μετα ξυπνησαμε καθιδροι!
    Οταν υπαχθουν οι ΗΠΑ στο δειθνες δικαστηριο της Χαγης
    και το Ισραηλ στον ελεγχο της επιτροπης πυρηνικης ενεργειας του ΟΗΕ
    δλδ του αγιου ουδεποποτε, τοτε ισως να υποχωρησουν και οι Αγιατολαχ του Ιραν...
    {να μην αναφερθουμε σε αλλες χωρες με ειδικη μεταχειρηση εκατερωθεν }
    Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
    Αγανάκτηση
    , Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.

    Μένανδρος:
    Όσοι δεν έχουν
    δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.

  7. #7
    Εγγραφή
    23-10-2003
    Περιοχή
    athina
    Ηλικία
    52
    Μηνύματα
    774
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    13975 / 985
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
    Router
    SAGEM 2404
    SNR / Attn
    9.2(dB) / 21(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manoulamou
    Και μετα ξυπνησαμε καθιδροι!
    Οταν υπαχθουν οι ΗΠΑ στο δειθνες δικαστηριο της Χαγης
    και το Ισραηλ στον ελεγχο της επιτροπης πυρηνικης ενεργειας του ΟΗΕ
    δλδ του αγιου ουδεποποτε, τοτε ισως να υποχωρησουν και οι Αγιατολαχ του Ιραν...
    {να μην αναφερθουμε σε αλλες χωρες με ειδικη μεταχειρηση εκατερωθεν }
    Τι ειπες τωρα!!! Καλα δεν ντρεπεσαι να λες τετοια λογια για τους περιούσιους λαους;;;; Τους μοναδικους που ειναι υπερανω ολων;;;;
    Σκυψε αμεσως το κεφαλι και μετανοησε!!! Ακους εκει να υπαχθουν οι ηπα στο δικαστηριο της χαγης ή το ισραηλ στον ελεγχο της επιτροπης πυρηνικης ενεργειας του ΟΗΕ.....Ντροπης πραγματα...
    Δικηγοροι, ζωγραφοι, δημοσιογραφοι, πολιτικοι. Οι μονοι ανθρωποι στον κοσμο που μπορουν να κανουν το μαυρο.....ασπρο

    "Look in the doubt we've wallowed
    Look at the leaders we've followed
    Look at the lies we've swallowed
    And I don't want to hear no more"

  8. #8
    Εγγραφή
    02-04-2003
    Περιοχή
    Αθήνα - Θεσσαλονίκη
    Ηλικία
    49
    Μηνύματα
    84
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500000/50000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritzbox
    Προφητεία;

    Από το σημερινό BBC:

    Ahmadinejad sends letter to Bush

    Iran's President Mahmoud Ahmadinejad has written to George W Bush proposing "new solutions" to their differences.

    The letter will be sent via the Swiss Embassy which represents US interests in Iran, a government spokesman said.

    Mr Ahmadinejad proposes "new solutions for getting out of international problems and current fragile situation of the world", the spokesman said.

    Reports say it is the first letter from an Iranian president to a US leader since the Iranian revolution in 1979.

  9. #9
    Εγγραφή
    10-02-2006
    Περιοχή
    Αμπελογκάρντεν
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    702
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    8192/384
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΘΗΝΑΣ
    Router
    Sagem Fast 1540WG
    SNR / Attn
    21(dB) / 17(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mitsos3000
    Προφητεία;

    Από το σημερινό BBC:
    Πέρα από το περιεχόμενο του γράμματος, αναρωτιέμαι ο George Bush πού θα το βάλει όταν το διαβάσει...
    Η ζωή είναι δύσκολη;; Σε σχέση με τί;;;

  10. #10
    Εγγραφή
    12-08-2002
    Περιοχή
    Στο cockpit μίας Ferrari
    Ηλικία
    53
    Μηνύματα
    4.247
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor TG789vac v2
    Path Level
    Interleaved
    Εξαιρετικό.


    Feel free to attack the post. Do not feel free to attack the poster.
    "If someone said to me that you can have three wishes, my first would have been to get into racing, my second to be in Formula 1, my third to drive for Ferrari" - Gilles Villeneuve

  11. #11
    Εγγραφή
    10-04-2005
    Περιοχή
    Καματερό, Αθήνα
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    291
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Tellas Shared
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    Tellas
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
    Μεχρι τωρα ηθελα απλα να αλλαξω χωρα... Διαβαζοντας το ανωθεν αρθρο θελω να αλλαξω πλανητη...
    Εάν κοιτάξεις την άβυσσο για αρκετή ώρα, τότε και η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα...

  12. #12
    Εγγραφή
    12-07-2005
    Περιοχή
    Αργυρούπολη, Αθήνα
    Ηλικία
    40
    Μηνύματα
    5.635
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    25(dB) / 0(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tzanerman
    Μεχρι τωρα ηθελα απλα να αλλαξω χωρα... Διαβαζοντας το ανωθεν αρθρο θελω να αλλαξω πλανητη...
    και εγώ μαζί σου!
    Όλοι στον Alpha Centauri!
    1. i5-750 @ 3.33 GHz Gigabyte GA-P55M-UD2 16GB DDR3 1666MHz MSI Radeon HD 7870 Gigabyte Radeon HD 5750 NZXT Hush Dell U2412m Sony Bravia KDL-40S2530
    2. Pentium G645 2.9GHz MSI B75MA-P45 8GB DDR3 1333MHz Gigabyte Nvidia GTX 950 Thermaltake ArmorJr. VC3000
    3. Xiaomi Redmi Note 4X crDroid Android 11 2022-02-20 GCam MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_ENG by BSG

  13. #13
    Εγγραφή
    23-10-2003
    Περιοχή
    athina
    Ηλικία
    52
    Μηνύματα
    774
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    13975 / 985
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
    Router
    SAGEM 2404
    SNR / Attn
    9.2(dB) / 21(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Erebos
    και εγώ μαζί σου!
    Όλοι στον Alpha Centauri!
    Γιατι;;; Για να τον κανουμε και αυτον μπουρδελο;;;; Τι μας εφταιξε;;;
    Δικηγοροι, ζωγραφοι, δημοσιογραφοι, πολιτικοι. Οι μονοι ανθρωποι στον κοσμο που μπορουν να κανουν το μαυρο.....ασπρο

    "Look in the doubt we've wallowed
    Look at the leaders we've followed
    Look at the lies we've swallowed
    And I don't want to hear no more"

  14. #14
    Εγγραφή
    24-01-2003
    Περιοχή
    αρβανιτοχωριον
    Ηλικία
    69
    Μηνύματα
    15.364
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    speedport entry 2i
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Erebos
    και εγώ μαζί σου! Όλοι στον Alpha Centauri!
    Κατι ακουσα για μελλοντικο αποικισμο απο τους <<προθυμους>>
    σε αγαστη συνεργασια με τους συμμαχους αντωνη θολουρα και γιωργακη θαμνου
    στο Δελτα της Ανδρομεδας, ξερετε τπτ??
    Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
    Αγανάκτηση
    , Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.

    Μένανδρος:
    Όσοι δεν έχουν
    δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.

  15. #15
    Εγγραφή
    02-01-2005
    Περιοχή
    Σε ένα Βαλκανοχώρι 11εκατ. κατοίκων
    Μηνύματα
    1.908
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2Mbit
    ISP
    Conn-x OTE
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dhatz
    Εχουμε χρεοκοπίες ιδιωτών, τραπεζών, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και ραγδαία υποχώρηση των τιμών. Οτι συνέβει στην Αμερική το 1929 και την Ιαπωνία μετά το 1990, οπου οι τιμές ακινήτων, μετοχών κλπ έπεφταν για πάνω απο 10 χρόνια μετά τη φούσκα της δεκαετίας του 1980:...
    Αυτή ακριβώς είναι η νέα απειλή, η επανάληψη της Αμερικής του 1930, είδη στην BIS ορισμένοι ερευνητές αρχίζουν να υποδεικνύουν τους κινδύνους αυτούς, από αλλού το περιμένουν οι κυβερνήσεις (πληθωρισμό) και από αλλού θα τους έρθει (χρέος-αντιπληθωρισμός).

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Πρόβα χτυπήματος του Ιράν από το Ισραήλ, με τη βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης
    Από ciaoant1 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Μηνύματα: 477
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-01-09, 16:49
  2. Διαγωνισμος cartoon κατα του ολοκαυτωματος του Ιραν (16 πρωτα cartoon)
    Από chaos στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Μηνύματα: 31
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-06, 19:04
  3. 'Ιράν και πυρηνικό πρόγραμμα.. τι μέλλει γεννέσθαι?
    Από duende στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Μηνύματα: 126
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-05-06, 16:15
  4. Πόλεμος στο Ιραν;
    Από Born_loser στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Μηνύματα: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-01-06, 15:10
  5. Το Ιράν απάντησε.....
    Από moralas στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Μηνύματα: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-01-05, 22:11

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας