Δελτίο Τύπου:hellas online: Ενίσχυση λειτουργικής κερδοφορίας στα € 11,2 εκατ. με διατήρηση αύξησης ρυθμού εσόδων
- Λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) στα € 11,2 εκατ. το α’ τρίμηνο 2010 από € 1,4 εκατ. το αντίστοιχο του 2009
- Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 49% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο
- Θετικά πρώτα δείγματα από τη συνεργασία με τη Vodafone
ΑΘΗΝΑ 25 Μαΐου, 2010 – Η hellas online ανακοινώνει ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο 2010, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνουν τα μεγέθη της hellas online και της θυγατρικής της Αττικές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.
Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2010 της hellas online σε όλα τα επίπεδα καταδεικνύουν την ισορροπημένη και σταθερή ανάπτυξη που παρουσιάζει η εταιρία από τρίμηνο σε τρίμηνο, εδραιώνοντας την ισχυρή θέση της στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Ο σταθερός ρυθμός με τον οποίο η hellas online προσελκύει νέους πελάτες και η προσεκτική διαχείριση στην καθημερινή λειτουργία της εταιρίας οδήγησαν στη θεαματική εκτίναξη της λειτουργικής κερδοφορίας, διατηρώντας υψηλότατους ρυθμούς αύξησης των εσόδων της τάξεως του 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Η συνολική LLU πελατειακή βάση της εταιρίας στο τέλος του α’ τριμήνου 2010 έχει αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με το τέλος του 2009 και ανέρχεται σε 311.856 πελάτες, που αντιστοιχούν σε 28,3% μερίδιο αγοράς. Οι LLU πελάτες αποτελούν το 96% του συνολικού ευρυζωνικού πελατολογίου της εταιρίας, καθιστώντας την hellas online έναν απόλυτα εστιασμένο LLU πάροχο.
Ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα
Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 49% σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2009 και έφτασαν τα € 47,7 εκατ. από € 32 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 11,2 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2010, αντικατοπτρίζοντας τη θεαματική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας, σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2009 όπου η εταιρία είχε EBITDA € 1,4 εκατ. Η αύξηση προέρχεται κυρίως από την αύξηση του μεικτού περιθωρίου κέρδους και της αποτελεσματικότητας της εταιρίας.
Οι αποσβέσεις αυξήθηκαν, φτάνοντας τα € 17,8 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2010 από € 10,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω των αυξημένων επενδύσεων σε ιδιόκτητες υποδομές και της απόκτησης νέων πελατών, επηρεάζοντας τις ζημιές προ φόρων που διαμορφώθηκαν σε -€ 9,3 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2010 από - € 11,8 εκατ. το 2009.
Ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου - Επενδύσεις
Οι επενδύσεις του ομίλου κατά τη διάρκεια του α’ τρίμηνου 2010 ανήλθαν σε € 14,3 εκατ., ενώ έφτασαν συνολικά τα € 297,7 εκατ. από τις αρχές του 2006, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του μεγαλύτερου ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα, που εκτείνεται σε άνω των 3.800 χιλιομέτρων πανελλαδικά και παρέχει πρόσβαση σε περίπου 70% των γραμμών του ΟΤΕ πανελλαδικά με 307 συνεγκαταστάσεις σε κόμβους του ΟΤΕ (50 νομοί και 141 πόλεις).
Πρόσφατες Εξελίξεις
Κατά το α’ τρίμηνο του 2010 αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα της εμπορικής συμφωνίας με τη Vodafone για τη διάθεση κοινών συνδυαστικών πακέτων κινητής, σταθερής και adsl internet σε οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές. Η διάθεση των συνδυαστικών πακέτων με τις αντίστοιχες κοινές προωθητικές ενέργειες των δύο εταιριών καταδεικνύουν τη δυναμική που αναμένεται να εμφανίσουν τα ολοκληρωμένα, οικονομικά και υψηλής ποιότητας πακέτα σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικών υπηρεσιών.
Παράλληλα, το εταιρικό πελατολόγιο της hellas online συνεχίζει να ενισχύεται με σημαντικές και εύρωστες εταιρίες της επιχειρηματικής κοινότητας όπως Lenovo Technology, Folli Follie, Adidas Hellas, On Productions, LR International, το Κολλέγιο Αθηνών, κα, καθώς και με την προσθήκη νέων υπηρεσιών σε υφιστάμενους πελάτες.
“Το α’ τρίμηνο 2010, η hellas online πέτυχε αξιοσημείωτη λειτουργική κερδοφορία, με το περιθώριο του EBITDA να φτάνει το 23%, σε συνδυασμό με τη σταθερή διψήφια αύξηση στην συνδρομητική της βάση σε LLU πελάτες και τη σχεδόν 50% αύξηση των εσόδων της. Ξεκινώντας με ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο είμαστε αισιόδοξοι ότι τα οικονομικά μεγέθη μας αυτή τη χρονιά, συνεπικουρούμενα από τις εμπορικές συνέργιες με τη Vodafone και τη διεύρυνση των υπηρεσιών προς εταιρικούς πελάτες, θα εμφανίσουν περαιτέρω βελτίωση.
Σε περιόδους εξαιρετικά δύσκολες όπως η παρούσα συγκυρία, η εταιρία μας συνεχίζει να επενδύει στην τεχνολογική υπεροχή και την παροχή αξίας προς τον πελάτη με στόχο την ανάπτυξη και την εδραίωσή της ως έναν από τους ισχυρότερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της αγοράς.» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online κ. Αντώνης Κεραστάρης.
(1) Το EBITDA είναι ένας οικονομικός δείκτης που ορίζεται και χρησιμοποιείται από την Εταιρία και δεν αναγνωρίζεται από τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.
Σημείωση για μελλοντικές εκτιμήσεις:
Ορισμένες εκτιμήσεις στο παρόν που δεν αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα είναι μελλοντικές εκτιμήσεις και μπορούν να εντοπιστούν από τη χρήση σχετικής ορολογίας όπως των όρων «πιστεύει», «εκτιμά», «σχεδιάζει», «προβλέπει», «αναμένει», «προτίθεται», «σκοπεύει» , «μπορεί», «αναμένεται να», «θα», «θα συνεχίσει», «θα πρέπει να», «αποβλέπει», «προσδοκά» ή παρόμοιων εκφράσεων καθώς και των αποθετικών των παραπάνω ρημάτων ή άλλων παραλλαγών αυτών ή ανάλογης ορολογίας ή από τις αναλύσεις στρατηγικής, σχεδίων, προοπτικών, προσδοκώμενης ανάπτυξης, στόχων, μελλοντικών συμβάντων ή προθέσεων. Οι εν λόγω εκτιμήσεις παρουσιάζουν τις τρέχουσες απόψεις μας για τα επικείμενα συμβάντα και είναι υποκείμενες σε ορισμένους δεδομένους ή και αγνώστους κινδύνους, αβεβαιότητες και υποθέσεις. Σειρά παραγόντων μπορούν να επηρεάσουν τα πραγματικά μας αποτελέσματα, την απόδοση ή τα επιτεύγματα κατά τρόπο που αυτά τελικά να είναι ουσιωδώς διαφορετικά από τα μελλοντικά αποτελέσματα, την απόδοση ή τα επιτεύγματα που τυχόν εκφράζονται ή υπονοούνται με τις εν λόγω μελλοντικές εκτιμήσεις. Δεδομένων των αβεβαιοτήτων στις μελλοντικές εκτιμήσεις, δεν μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα προβλεπόμενα αποτελέσματα ή γεγονότα θα επιτευχθούν και εφιστούμε την προσοχή σας να μην βασίζεστε υπέρμετρα σε αυτές τις εκτιμήσεις.
Οι μελλοντικές εκτιμήσεις αναφέρονται μόνο στην ημερομηνία του παρόντος εγγράφου και ρητά αποποιούμαστε οποιασδήποτε ευθύνης ή υποχρέωσης να ανανεώνουμε ή επικαιροποιούμε δημόσια οποιεσδήποτε μελλοντικές εκτιμήσεις που περιέχονται στο παρόν προκειμένου να συνάδουν αυτές με τυχόν αλλαγές στις προσδοκίες, στα γεγονότα, στις συνθήκες ή τους όρους που αποτέλεσαν τη βάση για τις εν λόγω μελλοντικές εκτιμήσεις.
Σχετικά με την hellas online
Η hellas online είναι ένας από τους σημαντικότερους παρόχους υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών φωνής και Internet για οικιακούς και εταιρικούς πελάτες, όπως επαγγελματίες, επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους καθώς και μεγάλους οργανισμούς. Διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, μετά τον ΟΤΕ. Η hellas online, μέλος του ομίλου Ιntracom Holdings, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Πηγή: hellas online
Εμφάνιση 1-1 από 1
-
25-05-10, 19:26 hellas online: Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Τριμήνου 2010 #1
- Εγγραφή
- 26-01-2006
- Περιοχή
- Zauberberg
- Ηλικία
- 48
- Μηνύματα
- 22.262
- Downloads
- 13
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 13
- Ταχύτητα
- 51200/5120
- ISP
- HOL
- DSLAM
- H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
- Router
- ZTE ZXHN H168N
- SNR / Attn
- 25(dB) / 7(dB)
- Path Level
- Interleaved
Παρόμοια Θέματα
-
hellas online: Οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου 2009
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 06-12-09, 23:31 -
hellas online - Οικονομικά Αποτελέσματα α΄τριμήνου 2009
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 31Τελευταίο Μήνυμα: 23-05-09, 06:27 -
hellas online - Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2008
Από harris στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 37Τελευταίο Μήνυμα: 16-02-09, 04:30 -
Hellas online - Οικονομικά Αποτελέσματα Α΄ Εξαμήνου 2008
Από lewton στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 28-08-08, 23:41 -
οτε: Οικονομικά αποτελέσματα Α\' τριμήνου 2004
Από profitis στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-04, 07:21
Bookmarks