Εμφάνιση 1-14 από 14
    Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Συγνώμη για το διπλό πόστ (στην αρχή νόμιζα ότι το πρόβλημα ήταν με το xfce)

Λοιπών, υπάρχει ένα bug στους τελευταίους xorg που αργά ή γρήγορα θα το αντιμετωπίσουμε όλοι αν δεν βρεθεί μια μόνιμη λύση.

http://lists.hellug.gr/pipermail/i18...ry/003847.html

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=5012

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    @ sdn

Μήπως αναφέρεσαι σε αυτό;

http://www.adslgr.com/forum/showpost...5&postcount=28

Διότι το είδα καί υπό τις συνθήκες που αναφέρονται στο παραπάνω ποστ, και πριν μια βδομάδα όταν επιχείρησα να αναβαθμίσω το υπάρχον Gentoo amd64 από Xorg 6.8.x + Gnome 2.12 σε modular Xorg 7.0 + Gnome 2.14. Έλαβα το ίδιο μήνυμα (φυσικά αυτή τη φορά με 7.0 και όχι 6.9 στο παράθυρο).

Περιμένω αυτή τη βδομάδα να γίνει unmasked ο GCC 4.1 στο Gentoo, ώστε να το ξαναχτίσω το σύστημα όλο από την αρχή με GCC 4.1, modular Xorg 7.0 και Gnome 2.14.

Εάν και πάλι έχει την ίδια συμπεριφορά, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, και σημαίνει ότι δεν ήταν απλή παραξενιά που δεν του "άρεσε" να μπει πάνω από ήδη υπάρχον Xorg 6.8.x.

Αλήθεια, ερωτώ:

Υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί modular Xorg 7.0 + Gnome 2.14, και - προσέξτε το αυτό - να έχει ορίσει εναλλαγή ΟΧΙ από το xorg.conf αλλά από το Gnome και να λειτουργεί;

ΥΓ: Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι στο Ubuntu Dapper - που επίσης χρησιμοποιεί modular Xorg 7.0 + Gnome 2.14 - ΔΕΝ υπάρχει το εν λόγω πρόβλημα και όλα λειτουργούν άψογα.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Το avatar του μέλους holyghost
    holyghost Guest
    Εγώ γιατι ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον modular X και σε gentoo,fedora,Kanotix με KDE???

Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω στο xorg.conf στο XkbOptions αντί για us,el να βάλω us+el
    Και όλα αυτά μόλις πρωτοβγήκε ο modular...
    Πάντως το πρόβλημα είχει δηλωθέι στις bug λίστες του Xorg οπότε υποθέτω πως θα έχει διορθωθεί.

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    @WAntilles
    Όχι ακριβός. Εμένα δεν μου βγάζει κανένα μήνυμα. απλός δεν βλέπει το alt-shift. Δηλαδή δεν αλλάζει πληκτρολόγιο. Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμα αν κρίνω από τα link's που έδωσα παραπάνω και είναι πολύ πρόσφατα.

Γεγονός είναι ότι το πρόβλημα μου παρουσιάστηκε με το xorg 6.9 που χρησιμοποιεί το zenlinux (slackware based) όμως το vectorlinux (επίσης slacware based) με xorg 6.8 δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Το πρόβλημα το έλυσα προσωρινά με το να χρησιμοποιήσω το xgrk2 απο http://www.softlab.ece.ntua.gr/%7Esivann/xgrk/ κατεβάζοντας το http://www.softlab.ece.ntua.gr/%7Esi...k-1.6.3.tar.gz αρχείο. Τώρα έχω Ελληνικά σημαίες και οτι άλλο θέλεις αλλά το πρόβλημα στο xorg παραμένει και δεν θα σταματήσω αν δεν το λύσω ))
    Αυτό το κόλπο με το us+el δεν το είχα δει πουθενά αλλά στην περίπτωση μου δεν δούλεψε.

PS. Το zenlinux χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του xfce. Βρήκα λοιπόν ένα plugin για την αλλαγή του πληκτρολογίου. Δεν θα το πιστέψετε. Η Ελληνική σημαία ΔΕΝ υπάρχει (μάλλον υπάρχει ένα αρχείο αλλά όχι η σημαία. Για αυτό στην αρχή υπέθεσα ότι ίσος το πρόβλημα είναι στο xfce.

PS2. Ναι βασίζεται στις βιβλιοθήκες του gnome...

PS3. Άσχετο αλλά το zenwalk είναι απίστευτο. Αν το δοκιμάσετε θα νομίζεται ότι βάλατε διπλάσια μνήμη και δύο φορές καλύτερο επεξεργαστή. Και έχει και το απολύτως γρηγορότερο και τελικά καλύτερο αφού είναι παρά πολύ σταθερό file system. Το κείμενο αυτό έχει γραφεί και διορθωθεί στο zenwalk με abiword (Το ΟΟο δεν μου κάνει διόρθωση (μάλλον από το πρόβλημα με την γλώσσα. Το ψάχνω)

Περιοχή
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdn
    Το πρόβλημα το έλυσα προσωρινά με το να χρησιμοποιήσω το xgrk2
    Καλά αυτό δεν είναι λύση.

Είναι παλαιολιθικό.

Και έχει και το απολύτως γρηγορότερο και τελικά καλύτερο αφού είναι παρά πολύ σταθερό file system.
    Ποιό filesystem είναι αυτό;
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Το file system είναι το xfs. Δεν ξέρω αν φταίει αυτό η το γενικότερο στήσιμο της διανομής. Πάντως με ότι άλλο έχω δοκιμάσει σε μεταφορά μεγάλων αρχείον κόλλαγε κατά διαστήματα (ακόμα και το vector με icewm). Με το zen δεν έχει κολίσει ποτέ και η ταχύτητα είναι περίπου 40% μεγαλύτερη από ότι άλλο έχω δοκιμάσει. Πραγματικά ένοιωσα μεγάλη έκπληξη.

Τώρα για το xgrk2 συμφωνώ ότι δεν είναι ότι πιο καινούργιο αλλά προσωρινά με έβγαλε από την δύσκολη θέση. Χώρια που για να είμαι ειλικρινής την δουλειά του την κάνει πολύ καλά. Βέβαια ψάχνω για την ενδεδειγμένη λύση η οποία αργά ή γρήγορα θα βρεθεί. Σε τελευταία ανάλυση σε λίγο καιρό αρκετοί, φυσιολογικά. θα πρέπει να έχουν πρόβλημα και η λύση θα είναι πιο κοντά.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα ακριβώς το πρόβλημα.
    Μεταξύ gr και el είναι; Εγώ στο σύστημά μου έχω el (xorg.conf) και παίζει σωστά.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles
    Αλήθεια, ερωτώ:

Υπάρχει κάποιος που να χρησιμοποιεί modular Xorg 7.0 + Gnome 2.14, και - προσέξτε το αυτό - να έχει ορίσει εναλλαγή ΟΧΙ από το xorg.conf αλλά από το Gnome και να λειτουργεί;
    Στο σύστημα έχω τον ορισμό για την εναλλαγή του πληκτρολογίου στο xorg.conf. Συμβαίνει το εξής: Αν σε φρέσκο χρήστη μπω στο Gnome 2.14, η εναλλαγή με Alt+Shift δεν παίζει και πρέπει να ορίσω τα ίδια που ορίζω στο xorg.conf μέσα από το keyboard properties του Gnome. Αν το κάνω έτσι, κανένα πρόβλημα στη συνέχεια. Αυτό το λέω πληροφοριακά.

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Αυτό ξεκαθαρίζει τα πράγματα για εμένα κάπως γιατί το plugin του xfce δεν υποστηρίζει για κάποιο περίεργο λόγω τα Ελληνικά. Αλλά και σε ένα υποσύνολο του KDE που δοκίμασα όταν γύριζα σε Ελληνικά μου έβγαζε err. Τέλος πάντων θα το δω το Σαββάτοκυριακο.

Περιοχή
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GoofyX
    Στο σύστημα έχω τον ορισμό για την εναλλαγή του πληκτρολογίου στο xorg.conf. Συμβαίνει το εξής: Αν σε φρέσκο χρήστη μπω στο Gnome 2.14, η εναλλαγή με Alt+Shift δεν παίζει και πρέπει να ορίσω τα ίδια που ορίζω στο xorg.conf μέσα από το keyboard properties του Gnome. Αν το κάνω έτσι, κανένα πρόβλημα στη συνέχεια. Αυτό το λέω πληροφοριακά.
    Βγάλε τελείως την εναλλαγή από το xorg.conf και άσε την μόνο στο Gnome. Και δές τότε τί γίνεται.

Το file system είναι το xfs.
    Στα Gentoo Forums πάντως δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με αυτό.

Το έχω εδώ και μήνες μέσα στον kernel μου (όπως καί το JFS). Αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Btw, βγηκε ο GCC 4.1.1.. θεωρητικα θα εχει αρκετα bugfixes σε σχεση με το 4.1.0..

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Αν κάποιος είναι μπροστά στο linuxaki του και έχει το πρόβλημα ας δοκιμάσει τα ακόλουθα να δούμε αν δουλεύουν (Είμαι στη δουλειά τώρα και δυστυχώς με windowz)

# cd /usr/X11R6/lib/X11/xkb/symbols/pc
    # ln -s gr el

ή

ln /usr/X11R6/lib/X11/xkb/symbols/pc/gr /usr/X11R6/lib/X11/xkb/symbols/pc/el

Αλλάξτε το xorg.conf σε:

Section "InputDevice"
    Identifier "Keyboard0"
    Driver "kbd"
    Option "XkbModel" "pc105"
    Option "XkbLayout" "us,el"
    Option "XkbVariant" ",extended"
    Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle"
    EndSection

Το έχω εδώ και μήνες μέσα στον kernel μου (όπως καί το JFS). Αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
    Απίστευτο..... Το σκεφτόμουνα πριν δω το μήνυμα σου ότι θα μπερδέψω τον κόσμο όπως το έγραψα αυτό. Εννοώ ότι δεν ξέρω αν αυτό «ευθύνεται» για την ταχύτητα του συστήματος. Δηλαδή αν η ταχύτητα είναι αποτέλεσμα του xfs
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WAntilles : 26-05-06 στις 13:36. Αιτία: merge posts

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Βγάλε τελείως την εναλλαγή από το xorg.conf και άσε την μόνο στο Gnome. Και δές τότε τί γίνεται.
    Δουλεύει κανονικά τώρα που το δοκίμασα. Είναι σαν να αγνοεί τη ρύθμιση του xorg.conf. Είτε υπάρχει η τελευταία είτε όχι, θα πρέπει μέσα από το Gnome να ρυθμίσω την εναλλαγή. Αυτό θυμάμαι είχε συμβεί και στο 2.12, όχι τώρα στο 2.14 μόνο, και μάλιστα με xorg 6.8.

Το XFS θεωρείται αρκετά καλό filesystem και είναι και παλιό, με καταγωγή από Silicon Graphics και IRIX. Το χρησιμοποιώ σε ένα μεγάλο partition (στο νέο δίσκο) και δε μου έχει βγάλει πρόβλημα. Παρόλο που το defragmentation πρακτικά δεν υπάρχει, τα xfsprogs περιλαμβάνουν defrag εργαλείο.

Μόλις έκανα emerge --sync. Τι έγινε βρε παιδιά; gcc-4.1.1, qt-4.1-2 (ευτυχώς σε slots). Πάμε για compile... Για το gcc το είχα διαβάσει στο τελευταίο GWN.
    ... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

Περιοχή
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GoofyX
    Δουλεύει κανονικά τώρα που το δοκίμασα. Είναι σαν να αγνοεί τη ρύθμιση του xorg.conf. Είτε υπάρχει η τελευταία είτε όχι, θα πρέπει μέσα από το Gnome να ρυθμίσω την εναλλαγή. Αυτό θυμάμαι είχε συμβεί και στο 2.12, όχι τώρα στο 2.14 μόνο, και μάλιστα με xorg 6.8.
    Μα πάντα δούλευε έτσι, από τον καιρό του Gnome 2.6.

Τώρα γιατί "έσπασε" σε κάποιους με τον Xorg 7.0, κανείς δεν έχει καταλάβει.

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Με την λύση που έδωσα πιο πάνω το πρόβλημα με τα Ελληνικά διορθώνεται. Τσεκαρισμένο.

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-07, 20:43
  2. Xorg 7.2 & ελληνικά
    Από sdn στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-03-07, 19:41
  3. Πρόβλημα με Xorg 6.9.0
    Από msid στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-06, 01:13

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks