Έχω πάνω στο PC μου την Nvidia Geforce 6800 GT 256 MB σε PCIx και θέλω να αγοράσω άλλη μία ίδια για να εκμεταλευτώ το SLI της μητρικής μου και να ανεβάσω την απόδοση.
Η ερωτησή μου είναι η εξής..
Πρέπει να προμηθευτώ την ίδια ακριβώς κάρτα, από τον ίδιο κατασκευαστεί και το ίδιο chip-ακι, ή αρκεί απλά να έιναι το chip-ακι το ίδιο; Αν αρκεί το chip έχετε κάποια να προτείνετε;
Εμφάνιση 1-15 από 37
Θέμα: Περί SLI..
-
18-08-06, 15:49 Περί SLI.. #1When the enemy comes welcome him,
when he goes send him on his way.
It is not important to be better than someone else,
but to be better than yesterday.
-
18-08-06, 18:54 #2
Θέλει ολόιδια δυστυχώς. Όχι απλά ίδιο τσιπάκι, θέλει το ίδιο ακριβώς μοντέλο του κατασκευαστή. Στις ati γίνεται αυτό που λές.
-
18-08-06, 18:57 #3
Για να μην εχεις προβληματα ή ασυγχρονισμους (απο διαφορετικες μνημες π.χ) θελει ακριβως το ιδιο μοντελο.
Δεν σε συμφερει η μεταβαση στο SLI αφου η καρτα σου δεν ειναι φθηνη (σαν GT) και πλεον δυσκολα θα βρεις κιολας. Εκτος αυτου δεν παιζει σε ολα τα παιχνιδια και πολλα εχουν προβλημα.
Θα συμφερε λιγο αργοτερα να την πουλησεις οταν θα εχουν πεσει οι 7900GT 512ΜΒ. Π.χ αυτη.
Η ακομη καλυτερα να την βγαλεις με αυτην που εχεις (που ειναι μια χαρα καρτα) και να περιμενεις την νεα γενια καρτων.
-
18-08-06, 19:01 #4
lol ρε παίδες η παραπληροφόρηση η ίδια έιστε. 6800Gt ναναι και οτι νάναι. Ας είναι η μία 256μβ και η άλλη 512 κάνει SLi. Το θέμα είναι άλλο. Αν θα πάρεις την απόδοση που νομίζεις. η γνώμη μου έιναι πως όχι. Κοίτα να αγοράσεις κάτι άλλο IMO.
http://www.slizone.com/page/slizone_faq.html#c3___________________________________________________
NoDsl is playing: Muse - Uprising (Open your eyes remix)
-
18-08-06, 19:02 #5
Ό,τι λέει ο Patentman.
Το SLI είναι πλήρως ασύμφορο, από κάθε άποψη.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
18-08-06, 19:09 #6
-
18-08-06, 19:12 #7
Διαβαστε πως λειτουργει το SLI στο link.
Αυτο που λεει ο NoDsl ισχυει με περιορισμους,αλλα ισχυει...ΚΑΙ 50.000 ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΈΡΑ Κ ΤΙ ΈΓΙΝΕ? ΤΣΆΜΠΑ ΡΑΜΠΙΤ = ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
ΑΥΤΟ ΘΈΛΕΤΕ, ΤΟΝ ΣΤΆΛΙΝ? ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ, ΖΩΉ ΜΑΓΙΚΉ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΥΝ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΈΤΣΙ, ΜΟΝΌ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ ΛΈΤΕ. ΞΥΔΑΚΙ ΜΑΔΟΥΡΙΑ.
-
18-08-06, 19:20 #8
Τι παει να πει οτι επειδη δεν τα κονομαγαν αρκετα οτι εκοψαν εραψαν ωστε η μια καρτα με την αλλη να εχει καποια στοιχειωδη συμβατοτητα (ωστε να πουλανε και μετα καρτες) το οτι ειναι πρεπον και σωστο;
Και raid0 κανεις με δυο ανομοιους δισκους αλλά παλι δεν ειναι σωστο.
GT εκτος οτι δυσκολα θα βρει θα εχει σιγουρα αλλες μνημες αφου θα ειναι μεταγενεστερη. Οι μνημες εκτος της ταχυτητας χρονισμου εχουν και αλλα timings. Ετσι αλλα χαρακτηριστικα εχει μια 2.0ns και αλλα μια 1.6ns στην ιδια ταχυτητα επικοινωνιας εκτος και αν εχει περιοριστει απο το bios (εχει ιδιο).
Το σωστο λοιπον ειναι να βρει μια ιδια καρτα με σχεδον ιδια ημ/νια παραγωγης ωστε να εχουν το ιδιο bios.
Ακομα και ετσι η αγορα, στηριξη και επενδυση σε SLI δεν αξιζει.
Η καρτα του βγαζει μια χαρα για τον επομενο χρονο (τουλαχιστον). Με μια αλλαγη driver (σε παλιοτερο) θα πεταει. Απο driver σε driver υπαρχουν διαφορες επιδοσεων.
-
18-08-06, 19:28 #9
@Patentman
Απο driver σε driver υπαρχουν διαφορες επιδοσεων,το ιδιο και σε αυτα που λες ,τα timings...
Εγω θα ελεγα να παρει GPU απο τον ιδιο κατασκευαστη.
Με το SLI μπορεις να δωσεις νεα πνοη στο μηχανακι για τα παιχνιδια...
Spoiler:
Στο παραπανω κειμενο δεν μιλαει καν για timings ,παρεπιπτωντωςς.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hedgehog : 18-08-06 στις 19:57. Αιτία: Συγχώνευση 2 μηνυμάτων
ΚΑΙ 50.000 ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΈΡΑ Κ ΤΙ ΈΓΙΝΕ? ΤΣΆΜΠΑ ΡΑΜΠΙΤ = ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
-
18-08-06, 20:04 #10
Ε αν μιλούσε για timings και στο ότι καθυστερεί, πχ και τέτοια στην επίσημη σελίδα θα τους έπερναν με τις πέτρες. Δεν το κάνει καμία εταιρία αυτό. Προφανώς κάτι αλλάξανε στους drivers μετά , κάτι που δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό και ξέρεις τι σημαίνει αυτό : μικρότερες επιδόσεις.
-
18-08-06, 20:08 #11
-
18-08-06, 20:13 #12
@Wantilles
Αντι να βαλεις κατω μολυβι και χαρτι ,να μας δηλωσεις οτι δεν παιζεις παιχνιδια!!!
Το SLI ειναι για τους gamers και μονο...
Εσυ ως συνηδητοποιημενος χρηστης αρκεσου στην onboardΚΑΙ 50.000 ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΈΡΑ Κ ΤΙ ΈΓΙΝΕ? ΤΣΆΜΠΑ ΡΑΜΠΙΤ = ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
-
18-08-06, 20:24 #13
Μπα το pc δουλευει και χωρίς κάρτα VGA. Κάνει κάτι περίεργους ήχους στην εκκίνηση αλλα ανοίγει. Μετά το ελέγχεις από το lan
-
18-08-06, 20:28 #14
Αντί να κάνετε πνεύμα, βάλτε κάτω χαρτί και μολύβι, και διαπιστώστε το και μόνοι σας.
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
18-08-06, 20:35 #15
Και εγώ είμαι κατά του SLI και εξηγούμαι:
1) Περισσότερο ρεύμα= Μεγαλύτερο τροφοδοτικό=φασαρία=έξτρα χρήματα
2)Περισσότερος θόρυβος και θερμότητα από τις κάρτες
3)2χ τα χρήματα τη κάρτας γραφικών
4)Λιγότερες pci στην motherboard
5) Σε ένα χρόνο οι κάρτες μόνες τους θα έχουν καλύτερες επιδόσεις από ότι το sli σου και όταν θα πας να κάνεις αναβάθμηση θα ψάχνεις να τις πουλήσεις (2x6800GT<<7900GT).
Bookmarks