Μετά απο αρκετό καιρό είπα να γράψω μια παρουσίαση για ενα σχετικά αγνωστό Modem στην ελληνική αγορά.
Ακουεί στο όνομα fritzBox fon Wlan 7050
Η έκδοση που παρουσιάζουμε εδώ ειναί η εκδόση για Annex B (Adsl over ISDN), είναι ενα adsl/modem/router/wireless AP/VOIP ATA μια συσκευή δηλάδη όλα σε ένα.
Υπόστηρίζει ενα σχετικά απλό traffic shapping, ώστε να δουλέυει η τηλεφωνιά μεσω internet σωστά.
Συσκευασία
Έρχεται σε ενά σχετικά μεγάλο κουτί,
Ανοίγοντας το κουτί μέσα θα βρουμέ
Το fritzBox fon Wlan 7050, το τροφοδοτικό, ενα καλώδιο usb (δεν υπάρχει στην φωτογραφία), ενα καλώδιο δικτυου (κόκκινο), καλώδιο για συνδεσή με την γραμμη (γκρί), καλώδιο για συνδεσή με τον netmod (η το ΝΤ, μάυρο), ακόμα μέσα στην συσκευασία θα βρούμε δυο ανταπτοράκια, ενά για να συνδέσουμε το καλώδιο adsl σε rj 11(γκρί) και ενά μάυρο για συνδεσή με αναλογική γραμμη (μάυρο)
Ας δουμέ λιγο το modem
Απο μπρόστα έχουμε
Απο αριστερά προς δεξιά,
το λαμπάκι Power, (το οποιο ανάβει σταθερά στην αρχή καθώς ξεκινά η συσκευή, αναβοσβήνει την στιγμή που προσπαθεί να συχρονίσει και στο τέλος παραμένει αναμένο για να μας πεί οτι έχει συχρονίσει), το λαμπάκι Internet με το τηλέφωνο, αυτό σημαίνει οτι οταν ειναι ανοιχτό κάνουμε μια κλήση μεσω Voip, το λαμπάκι fixel line με το τηλέφωνο (αυτό σημαίνει οτι κάνουμε χρήση της γραμμης του Οτε για την κλήση), το λαμπάκι DSL, (όταν ειναι αναμένο σημαίνει οτι έχει συνδεθεί με τον πάροχο μας) και το λαμπακι Info
Στην πίσω πλευρά
Εχουμε απο αριστερά προς δεξία
υπόδοχη DSL (εδώ θα συνδέσουμε την γραμμη απο το spliter), ISDN/Analog (εδω θα συνδέσουμε την γραμμη απο τον ΟΤΕ, pstn ή S0 απο το Netmod), ISDN εδώ είναι το μεγάλο ΑΤΟΥ του συγκεκριμένου modem, εδώ συνδέουμε μια συσκευή isdn (τηλ. κέντρο ή τηλεφωνο), 3 Χ Analog (η μια με κλέμα) στις οποιές μπορουμε να συνδέσουμε απλές αναλογικές συσκευές και να αποκτήσουν δυνατότητα κλήσης μέσω Internet, USB B port, για συνδεσή με υπολογιστή, LAN A, LAN B, για συνδεσή με υπολογιστές ή με switch, power, και φυσικά την κεραία (δυστήχως αρκετά μικρή)
Ευκολία χρήσης
Εδώ το Fritz είναι θα έλεγα απο τα ποιο ευκόλα που έχω δεί, δυστήχως όμως για χάρη ευκολίας δεν έχουμε δυνατότητα για ποιο advanced ρυθμίσεις, όχι φυσικά οτι αυτό ειναι πρόβλημα
Παρέχει δυνατότητα ρυθμίσεις απο web browser, καθώς και μέσω τηλεφωνικής συσκευής, δυστήχως απουσιάζει η δυνατότητα telnet
Bandwidth
Το Fritz εδώ και βδομάδες που διάρκησε το Τεστ έδωσε τα μέγιστα όσον αφορά το bandwidth
Uptime
Κανένα πρόβλημα δεν παρουσίασε στις δοκίμες, μάλιστα με ταυτόχρονη χρήση δυο voip καναλιών, και σχετικά δυνατή χρήση του Internet
Συνδεσιμότητα
Σχεδόν τα πάντα, με μονο παράπονο το οτι δεν έχει ενσωματομένο switch, μέσω ethernet, usb, wifi και φυσικά μέσω isdn/pstn interface!
Τεκμηρίωση
Eνας σύντομος οδηγός εγκατάστασης σε έντυπη μορφή. Στο CD όμως θα βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή (PDF) ένα πλήρες manual, όπου εξηγεί όλες τις βασικές λειτουργίες, τις ρυθμίσεις, τις επιλογές και γενικά ότι θα μπορούσε να συναντήσει κανείς.
Συνοπτικά
Ειναι μια πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν κάποιος έχει isdn συσκευές και θέλει να περάσει στην τηλέφωνια μέσω Internet ευκολά και γρήγορα, το μεγάλο του ΑΤΟΥ οτι ειναι η μοναδική συσκευή που επιτρέπει την συνδέση με τηλεφωνικό κέντρο isdn ή τηλεφωνική συσκευή
οσον αφορά τις άλλες λειτουργιες, firewall etc θα έλεγα οτι καλύπτει τα βασίκα
Σχόλια
Η επιλόγη του έγινε λόγο της δυνατότητας συνδεσης isdn συσκευών και μετάτροπης αυτών σε voip, ειναι λιγό τσιμπιμένο στην τιμή, αλλά πιστέυω οτι τα αξίζει, 3 αναλογικές voip, 1 isdn (δυο κανάλια), Ασύρματο, ethernet, usb.
Ευκόλο στο σετάρισμα και στην χρήση, ακόμα λειτουργεί και σαν τηλεφωνικό κέντρο.
5 Χρόνια εγγύηση
Το παρόν δοκιμάστηκε στο γραφείο που είχαμε ενα απλό isdn κεντράκι, ο λόγος ήταν το οτι δεν θέλαμε να αλλάξουμε κέντρο ωστέ να πάμε σε αναλογικό (για να δουλέυουν τα υπόλοιπα ΑΤΑ της αγόρας). Τελικά βγάλαμε το κέντρο και κρατήσαμε μονο το fritz!
Σαν voip ATA, έχει αρκετά χαρακτηριστικά, όπως εσωτερική κλήση, μεταφορά κλήσης, dial plans, Least cost routing, μετάξυ Voip, OTE, και εναλακτικών, δυνατότητα απαγόρευσης κλήσης κάποιων αριθμών, δυνατότητα επιλογής για κάθε νούμερο με τι θα κάνει την κλήση
Κατάγραφη , εισερχομένω, εξερχομένων, αναπάντητων.
Εμφάνιση 1-15 από 213
-
16-09-06, 15:48 AVM FritzBox fon wlan 7050 #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος EvilHawk : 02-07-07 στις 21:14.
-
27-09-06, 22:11 #2
Μήπως μπορείς να μου πεις πώς και από πού μπορώ να το αγοράσω; Έχω κατενθουσιαστεί με το ρουτεράκι!
-
27-09-06, 22:30 #3
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
28-09-06, 11:40 #4
ρε παιδια κανει πολλα λεφτα για την δουλια που κανει μιας και εχει 200 ευρωπουλα και πανω.
Προσωπικα πιστευω πως επειδη ειναι τοσο τσιμπιμενο δεν αξιζει τοσο τον κοπο.
Ασε που γενικοτερα τα φριτζ με την HOL 4μβιτ για να τα καταφερεις να χρονισουν σωστα πρεπει να κανεις 15 ρεσετ
-
28-09-06, 12:16 #5
-
29-09-06, 05:50 #6
΄Ασε που είναι και ταυτόχρονα ATA, για υποστήριξη Voip...
Και αν το αγοράσεις από Γερμανία, κοστίζει πολύ λιγότερο από 200 ευρώ.
-
01-10-06, 18:29 #7
αυτο το 7050, ειναι το ιδιο που δίνει και η HOL?
-
02-10-06, 13:33 #8
Άλλο e-shop μήπως κανονίσω αγορά;
-
02-10-06, 22:55 #9
3 παρατηρήσεις.
1) telnet έχει, μετά από συγκεκριμένη αναβάθμιση firmware βέβαια. Ενεργοποιείται με τηλέφωνο συνδεδεμένο σε 1 fon του πατώντας #96*7* και απενεργοποιείται πατώντας #96*8*
2) Advanced ρυθμίσεις εννοείς τι; Επιλογή πάντως για πιο advanced ρυθμίσεις απ'ότι όπως δίνεται εργοστασιακά, έχει, κλικάροντας την κατάλληλη επιλογή στο system>expert mode
3) Με πρόλαβες στο review, ήθελα εγώ να κάνω
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα αν θέλει κάποιος να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητές του
-
02-10-06, 22:58 #10
-
03-10-06, 11:12 #11
-
24-10-06, 01:10 #12
http://www.skroutz.gr/ και μετά στο search ότι ζητά η ψυχή σας για να αγοράσετε, ακόμη και ψυγεία.
-
25-10-06, 07:51 #13
Σκέφτομαι να πάρω καμμια 10ριά Fritz που να πέφτουν πάνω σε ένα Τ/Κ Siemens Hipath 4000.To εν λόγω κέντρο έχει καρτα Sip2.Έχω 10 απομακρυσμένα γραφεία που θέλω να μιλάω εσωτερικά μαζί τους και να έχουν και Ιντερνετ μεσω Adsl. Έχω το FRITZ!Box Fon έκανα απο το web menu ένα πλανάκι να μην βάζω το 0030 για Ελλάδα. Έχει ασχοληθεί κανένας πιο εκετεταμμένα με Dialplan του Fritz? Έχει κάνει κανείς το παραπάνω εγχείρημα να με βοηθήσει?
Εdit: Ψάχνοντας βρήκα αυτό
και εδώ...http://www.siemens.com/Daten/siecom/..._d_1360378.pdfΤελευταία επεξεργασία από το μέλος h_kontos : 25-10-06 στις 08:45.
-
29-10-06, 16:24 #14
Παιδιά γειά σας
Εγκατέστησα ένα SpeedTouch 585i που πήρα μαζί με το Conn-X απο τον ΟΤΕ, και απόδοσή του όσον αφορά την ασύρματη κάλυψη είναι τραγική. Σε ένα σπίτι 65 τετραγωνικών, δεν μπορεί να καλύψει ούτε το διπλανό δωμάτιο. Ασύρματη σύνδεση με το laptop έχω μόνο όταν υπάρχει οπτική επαφή. Γενικώς, η κάλυψή του δεν ξεπερνά αυτή ενός απλού Bluetooth !!!!!
Έχει κανείς κάποια λύση;
Εάν χρειαστεί είμαι διατεθειμένος να αγοράσω νέο ασύρματο modem - router. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο που να με καλύπτει, τουλάχιστον μέσα στο σπίτι;
-
29-10-06, 16:26 #15
Πάρε ένα access point
.
Παρόμοια Θέματα
-
FRITZBox Fon WLAN 7050+Speedtoutch 536i Πρόβλημα
Από Rempetis στο φόρουμ AVM ADSL modems και routersΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 03-04-08, 12:28
Bookmarks