Δελτίο Τύπου: Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και η εταιρία «Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ» ανακοινώνουν την πρώτη σειρά εντάξεων επενδυτικών σχεδίων στη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου (digi-content)». Στην πρώτη αυτή φάση εντάσσονται 148 επενδυτικά σχέδια από ολόκληρη την Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 18,37 εκατ. ευρώ τα οποία αξιολογήθηκαν επιτυχώς.
Παράλληλα, σε τελικό στάδιο βρίσκεται η αξιολόγηση 75 επενδυτικών σχεδίων, και όπου απαιτείται έχουν αποσταλεί αιτήματα διευκρινίσεων προς τις επιχειρήσεις και αναμένονται οι απαντήσεις τους.
Ενδεικτικά παραδείγματα επενδύσεων που εντάσσονται αφορούν τη διανομή τίτλων εκπαιδευτικού περιεχομένου μέσω «έξυπνων» συσκευών κινητών επικοινωνιών (smartphones) & Διαδικτύου, την ηλεκτρονική διάθεση πολιτιστικού περιεχομένου μέσω smartphones καθώς και την προβολή τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διάθεση εφημερίδων και τίτλων βιβλίων μέσω εξειδικευμένων εφαρμογών smartphones και υπολογιστών–ταμπλέτων (tablet-pcs). Εγκρίθηκαν επίσης επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε ευρυζωνικές υπηρεσίες διάθεσης οπτικού ψηφιακού περιεχομένου κατόπιν αιτήσεως (on-demand), με δυνατότητες διάθεσης από πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας και μετα-αναζήτησης.
Στο πλαίσιο της δράσης «digi-content» διατίθενται πόροι του ΕΣΠΑ 2007-2013 ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν κατά 50% τεχνολογικές επενδύσεις που αφορούν στην ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικού ευρυζωνικού περιεχομένου, μέσα από πολλαπλά κανάλια ψηφιακής επικοινωνίας. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 20% από εθνικούς πόρους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε την λίστα των εταιρειών οι οποίες θα λάβουν την ενίσχυση του 50%:.
Πηγή: Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού
Εμφάνιση 1-5 από 5
-
03-05-11, 12:59 Ένταξη 148 επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-content» προϋπολογισμού 18.4 εκ. ευρώ #1
- Εγγραφή
- 26-01-2006
- Περιοχή
- Zauberberg
- Ηλικία
- 48
- Μηνύματα
- 22.262
- Downloads
- 13
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 13
- Ταχύτητα
- 51200/5120
- ISP
- HOL
- DSLAM
- H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
- Router
- ZTE ZXHN H168N
- SNR / Attn
- 25(dB) / 7(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
03-05-11, 13:48 Απάντηση: Ένταξη 148 επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-content» προϋπολογισμού 18.4 εκ. #2
Άντε να παίρνουν μπρος σιγά σιγά γιατί με το κόψιμο από εδώ και από εκεί δεν καταφέρνουμε τίποτα!
-
03-05-11, 15:58 Απάντηση: Ένταξη 148 επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-content» προϋπολογισμού 18.4 εκ. #3
Συγνώμη αλλά κατα την προσωπική μου άποψη δεν με νοιάζουν τα 80% του Ευρωπαϊκό Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης αλλά το 20% από εθνικούς πόρους που θα πάνε χαράμι δεδομένου ότι στην Ελλάδα τέτοια προγράμματα δεν αξιοποιούντε καταλλήλως γιατί τα αρμόδια υπουργεία και οι φορείς απλά "δεν ξέρουν"!
«Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ» , κατάλαβα!Καλές μίζες!Τους έλειψαν φαίνεται!
Συγνώμη που δεν βλέπω κάτι το θετικό σε αυτή την γενικά "θετική" είδηση, άλλωστε προσωπική μου άποψη είναι.
-
03-05-11, 17:06 Απάντηση: Ένταξη 148 επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-content» προϋπολογισμού 18.4 εκ. #4
- Εγγραφή
- 10-10-2009
- Περιοχή
- Θεσσαλονικη
- Ηλικία
- 34
- Μηνύματα
- 3.631
- Downloads
- 5
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- WiFi
- Ταχύτητα
- 20Mb/4Mb
- ISP
- GR Telecom
- Router
- PowerBeam M5-300
Καλά κρασιά ... ακόμα περιμένουμε της προηγούμενες υποσχέσεις
-
03-05-11, 17:11 Απάντηση: Ένταξη 148 επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-content» προϋπολογισμού 18.4 εκ. #5
Καλοφάγωτα! Πόσα απ' αυτά θα δουλέψουν πραγματικά;
Έτσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.
Παρόμοια Θέματα
-
Ξεκινούν οι δράσεις «digi-content» και «digi-retail»
Από Mouse Potato στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 22-11-10, 13:46 -
Adslgr.com, ArNet.gr και Παν. Πειραιά στη Δράση e-Services της ΚτΠ
Από ArNet1 στο φόρουμ Ασύρματη ΕυρυζωνικότηταΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-09, 14:21 -
Παράταση της προθεσμίας συμμετοχής στη δράση «Δες την ψηφιακά»
Από aesir στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 31-05-07, 11:27 -
Χρηματοδότηση ύψους €100 εκ. για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων
Από EvilHawk στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 07-09-06, 17:48 -
Αστυνομική Δράση κατά file sharers στη Γερμανία
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 72Τελευταίο Μήνυμα: 25-05-06, 22:10
Bookmarks