Πριν στείλω επιστολή στην Vivodi για αλλαγή εξοπλισμού (VOOD IAD 453W) θα ήθελα λίγο την γνώμη σας, να δούμε αν συμφωνούμε ως προς τα αίτια και τα συμπτώματα.
Πήρα την συσκευή αρχή Σεπτέμβρη και γενικά όλα δουλεύαν κυριλέ έξω από το port forwarding που δεν είχα καταλάβει κάτι. Δίκτυο και ασύρματο μια χαρά καθώς και internet. Έξω από κάτι εξυπνάδες του κέντρου της Vivodi που αποσυντονιζόταν το Vood γενικά κανένα άλλο πρόγραμμα.
Μετά από 10 χρόνια με τις τεχνικές υπηρεσίες τα πράγματα ημέρεψαν και έστρωσαν και θέώρησα παροδικά όποια προβλήματα.
Τις τελευταίες όμως 3 εβδομάδες έχω συστηματικό πρόβλημα με το δίκτυο. Εν αρχή κατάλαβα ότι η μια πόρτα του δικτύου είχε καεί. Με διαρκείς δοκιμές και αλλαγές καλωδίων μεταξύ φορητού και σταθερού κατάλαβα ότι η πόρτα έχει χαλάσει και ότι το λαμπάκι της αναβοσβύνει ρυθμικά και σταθερά. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με την εταιρεία και το αμέλησα.
Στην συνέχεια ξεκινήσαν κάποια άλλα προβλήματα τα οποία ακόμα δεν έχω καταλάβει ούτε πως και γιατί λυθήκαν.
Η τοπολογία είναι 3 υπολογιστές με με καλώδια και ο ένας κατεπιλογή με ασύρματο.Τα προβλήματα σχετιζόνταν με το
1)να μην κάνει ping ο ένας υπολογιστής στον άλλον ενώ ένα τρίτος να κάνει σε αυτούς πχ ενώ όλοι να έχουν internet κανονικά. Μετά από πολλές αλλαγές και κάποιες αλλαγές σχετικά με την ταχύτητα του δικτύου από (auto σε manual) και αλλαγές στα καλώδια και restart στο Vood το πρόβλημα λυνόταν χωρίς κάποια εμφανή διαφορά στις ρυθμίσεις.
2)Να μην ανοίγουν οι υπολογιστές με τα ονόματα τους και με το που τους έκανες πρόσβαση με την ip τους ξαφνικά δούλευαν μια χαρά. Το μια χαρά όμως σχετικά καθώς αν ας πούμε την ταινία που τράβαγα δικτυακά την άφηνα paused για κάποια ώρα και γενικά δεν είχα άλλη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ των εμπλεκομένων υπολογιστών τότε στο resume απλά κόλαγε και ήθελα ξανά ping.
3)Το Vood κατεπιλογή χάνει τις ρυθμίσεις του port forwarding και βρίσκομαι να μην έχω τις υπηρεσίες που θέλω αφού έχω φύγει από το σπίτι.
Όλα τα παραπάνω δεν γινόντουσαν στην αρχή και τώρα που το σκέφτομαι άρχισαν από τότε που έχει καεί η μια πόρτα στο switch κομμάτι. Αφού άλλαξα και κάρτες δικτύου και άλλαξα και πρόσφατα υπολογιστή και ενώ αρχικά όλα δουλεύαν καλά, ένα βράδυ δεν. Αλλάζοντας πάλι καλώδια ip κτλ κάποια φάση και χωρίς προφανή λόγω απλά επανήλθε.
Δεν είμαι guru των δικτύων αλλά και λόγω επαγγέλματος καταλαβαίνω αρκετά καλά. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχω δει τα πιο περίεργα πράγματα στην ζωή μου στους υπολογιστές. Να σημειώσω ότι η παραπάνω τοπολογία των υπολογιστών έπαιζα μια χαρά και απροβλημάτιστα επί 1.5 χρόνο που καρφωνόντουσαν πάνω στο USR9106.
Η λύση στο 2) δόθηκε προσωρινά με το hosts αρχείο από ένα παλικάρι του φόρουμ αλλά ούτε αυτό δουλεύει ποια.
Μήπως μου διαφεύγει καμιά σούπερ μυστική επιλογή? Αλλιώς αυτά δεν γίνονται και ειδικά όταν το μηχάνημα δούλευε.
Δεν έχω ξανά εμπειρία για τα συμπτώματα ενός καμένου πόρτ πάνω στο switch αλλά φαίνεται το ασύρματο τμήμα αν δουλεύει πάντα τέλεια ακόμα και όταν έχει μουλαρώσει η κατάσταση στο πρόβλημα 1.
Δεν είχα πρόβλημα με το ένα καμένο πορτ (αν το υπόλοιπο δούλευε απροβλημάτιστα) καθώς δεν έχω χρόνο να πάω από εκεί που θα μου πουν. Αλλά έχω πρόβλημα ουσιώδες ποια.
Περιμένω την γνώμη σας.
Ευχαριστώ.
Εμφάνιση 1-8 από 8
-
16-10-06, 10:50 Την γνώμη σας για προβλήματα πριν από αίτηση αντικατάστασης #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mrsaccess : 23-10-06 στις 02:49. Αιτία: επεξεργασία tags (νέο feature)
Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
16-10-06, 12:26 #2
Μονο και μονο το καμμενο πορτ αρκει για αντικατασταση. Ακομη και αν δεν οφειλονται σε βλαβη του ρουτερ τα προβληματα σου, δεν μπορεις να το ξερεις με σιγουρια αν δεν σου τον αλλαξουν και, σιγουρα, σοβαρο troubleshooting με χαλασμενο ρουτερ ειναι τουλαχιστον πιθανο χασιμο χρονου καθως μπορει να αλλαξεις τα παντα και προκοπη να μη δεις...
-
16-10-06, 16:06 #3
Έχω σκοπό κάποια φάση να ασχοληθώ αλλά ήθελα να χαλαρώσω λίγο από το PAIN της τεχνικής εξυπηρέτησης της Vivodi. Γιαυτό και δεν ασχολήθηκα. Αλλά τώρα δεν πάει άλλο. Θα δω και τι θα μου πουν.
Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
18-10-06, 05:23 #4
Μια συμβουλη μονο...Δεν φταει το συγκεκριμενο Vood που εχεις,αλλα γενικα το configuration του Vood που δινει η Vivo.O λογος?Ειμαστε ολοι beta testers.Δεν ξερουν τον μηχανημα,το μαθαινουν καθημερινα και εμεις ειμαστε ο κασιδας...Θα ηταν βεβαια τιμιο να μας το λεγανε εξαρχης αλλα τεσπα.Οσο για την συμβουλη??Βαλε ενα Linksys ή ενα Fritzaki να βρεις την υγεια σου.
-
18-10-06, 09:26 #5
Αυτά τα προβλήματα που λέω συγκεκριμένα τα έχεις δει? Δεν μιλάω για internet αλλά καθαρά για το switch τμήμα.
-
18-10-06, 20:15 #6
Καταλαβα τι εννοεις.Για να πω την αληθεια το μονο που δοκιμασα ειναι να κανω δικτυο μεταξυ laptop-desktop με access point το vood.Δεν τα καταφερα και αυτο που εκανε εντυπωση ειναι πως ενω μπορουσαν να κανουν Ping το ενα στο αλλο,δεν ειχα δικτυο μεταξυ τους και επισης δεν μπορουσαν να κανουν Ping στον ευατο τους!Κουλο?Δεν ξερω.Α,την συνδεσμολογια και την συνδεση την εκανα με την βοηθεια,τεχνικου τους και οχι μονος μου και οποιος δεν καταλαβαινε γιατι συμβαινει αυτο και κατεληξε πως επειδη ειναι καποιες ρυθμισεις του vood Κλειδωμενες ισως για αυτο να συμβαινει.Για αυτο και ανεφερα παραπανω πως παρολο που το vood εχει τις δυνατοτητες,ειναι πολυ unstable για πολλους και διαφορους λογους και πως ακομα και αν σου ξαναδωσουν καινουργιο μπορει να μην λυθουν παλι τα προβληματα σου.
-
19-10-06, 09:13 #7
Το πρόβλημα είναι ότι εμένα αυτό εμφανίστηκε μετά από κάποια φάση. ΕΚτός και αν πειράχτηκαν ρυθμίσεις και σε κάποιο power on-off πήρε τις καινούργιες και μου χαλάνε την δουλειά.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι το ίδιο το VOOD κάνει ping στις ip που με ενδοιαφέρουν έν φάση προβλημάτων.
Και από όσο ξέρω το switch τμήμα όλων αυτών των modem -routers είναι ψιλοανεξάρτητο από το adsl-modem-router τμήμα καθώς δουλεύει ακόμα και όταν το VOOD υποτίθεται ότι κατεβάζει λογισμικό και ρυθμίσεις. Επίσης αν έχεις τη δυνατότητα τσέκαρα και μέσω WIFI τι γίνεται. Εγω από εκεί κανένα πρόβλημα.
Πάντως η επιστολή έφυγε και δεν λέει μόνο για το VOOD αλλά συνολικά για το πόσο τα έχω πάρει μαζί τους εδικότερα που αποτελούμε beta-testers και θα έπρεπε τουλάχιστον να είμαστε στο τσάμπα για την ταλαιπωρία και το input που τους δίνουμε.Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
-
24-10-06, 00:37 #8
Ok ή αντικατάασταση και όλα τώρα πάνε κανονικά.
Δίκτυο παίζει μια χαρά και γενικά μένει να δούμε τι κάνει το νέο firmware.Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Παρόμοια Θέματα
-
Την γνώμη σας για διανομή
Από dvm στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 41Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-07, 11:15 -
Tη γνωμη σας για την L1760TR-BF
Από manic στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 20-04-07, 23:50 -
Θέλω την γνώμη σας για την σύνδεσή μου...(1024/256)
Από Dagalidis στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 14-10-05, 14:23 -
Την γνωμη σας για την Phase 22 της Terratec
Από dreamer στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 17-11-04, 00:57
Bookmarks