Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος γνωριζει να μου απαντησει και να με βοηθησει σε ενα μικρο προβληματισμο που εχω.
Σε αρκετα tft που ειχα ανα διαστηματα παντοτε λογω θεωριας επελεγα DVI συνδεση αλλα μετα λυπης μου παντοτε κατεληγα να βλεπω καπως "αγρια/παγωμενα" να το χαρακτηρισω τα μενου και γενικως τα fonts ενω αντιθετα με analog ηταν μια χαρα.
Τωρα τελευταια πηρα ενα wide monitor Και υπεθεσα οτι ολα θα ηταν οκ αλλα δυστηχως και εδω βλεπω μια μικρη διαφορα στα fonts και στο γκρι των menu.
Κανονικα η ψηφιακη συνδεση εφοσον και η vga εχει dvi θα επρεπε να ηταν πολυ καλυτερη και με καλυτερα χρωματα κλπ κλπ εφοσον δεν υπαρχει καμια μετατροπη σηματος.
Το εχει παρατηρησει κανεις αυτο που βλεπω διαρκως σε οσα tft εχω δοκιμασει η απλα ειναι η εντυπωση μου?
Ευχαριστω !!
Εμφάνιση 1-7 από 7
Θέμα: DVI vs Analog connection
-
24-10-06, 12:52 DVI vs Analog connection #1
-
24-10-06, 14:44 #2
Θεωρώ πως είναι εντύπωσή σου, ειδικά εάν είναι η πρώτη σου TFT.
Υποσυνείδητα ίσως το μάτι σου είναι "αντιδραστικό" μέχρι να την συνηθίσει. Βάλε την στο DVI πάλι και δώσε της λίγο χρόνο (2-3 βδομάδες).Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
24-10-06, 15:06 #3
+1 στο DVI μετά δισταγμού. Κάνοντας δοκιμή και των δύο εισόδων της οθόνης μου από την ίδια κάρτα γραφικών κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η διαφορά είναι δύσκολο να διακριθεί αλλά υπερ του DVI. Καθαρά υποκειμενική άποψη πάντως.
-
24-10-06, 15:17 #4
-
24-10-06, 15:31 #5
Σε DVI οπωσδήποτε.
Με αναλογική σύνδεση υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτείς (και ίσως να μην καταφέρεις ποτέ) να την φέρεις στο ίδιο επίπεδο απεικόνισης σε σχέση με το DVI (ανάλογα με την οθόνη).
-
24-10-06, 16:31 #6
δες και αυτό : ClearType information
...Microsoft ClearType is an unprecedented innovation in font display technology that dramatically improves font display resolution and marks a genuine breakthrough in screen readability.
-
25-10-06, 10:10 #7
Δεν νομίζω ποτέ να κάνω παιχνίδι με Analog σήμα. Από τη στιγμή που χρησιμοποίησα DVD, τελείωσε. Δεν ξαναπάω πίσω.
Παρόμοια Θέματα
-
Aπορια σχετικα με εξοδο DVI-I και οθονη DVI-D
Από hayabusa στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 27-12-08, 02:14 -
analog-digital
Από kalabortsos στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-07, 03:14 -
DVI ή Analog ?
Από darisg στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 05-01-07, 17:24
Bookmarks