Εμφάνιση 1-7 από 7
  1. #1
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    HELLAS
    Παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο απελευθέρωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνιών καθ. Σ. Κάτσικα.

    Στην τοποθέτηση του ο κ. Υπουργός αναγνώρισε πως πρόκειται για ένα προϋπάρχον νομοσχέδιο που έχει συνταχθεί από τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνιών. Πέρα από την καθαυτή απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς από 1/1/2013, η οποία αποτελεί και το κυρίως αντικείμενο του νομοσχεδίου, συμπεριλαμβάνονται και οι απαραίτητες διατάξεις για την ολοκλήρωση του νέου νομοθετικού πλαισίου για την εγκατάσταση σταθμών βάσης (κεραίες κινητής τηλεφωνίας). Έχει προηγηθεί τους τελευταίους μήνες η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφών της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία η ΕΕΤΤ αναλαμβάνει το έργο της αδειοδότησης ενώ την ίδια στιγμή οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες μειώνονται. Τέλος η ΚΥΑ, που θα τεθεί σε ισχύ με την ψήφιση του νόμου αυτού, εισάγει στο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο της τυποποιημένης κεραίας, δηλαδή οι κεραίες ίδιου τύπου θα εγκρίνονται ομαδικά (σε πρώτη φάση).

    Πιο συγκεκριμένα η τοποθέτηση του κ. Υπουργού για το θέμα της αδειοδότησης κεραιών έχει ως εξής:

    "Επίσης ρυθμίζουμε το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Αυτή τη στιγμή για να υπάρξει μία κεραία, με βάση το αδειοδοτικό πλαίσιο το οποίο έχουμε, χρειάζονται τουλάχιστον 3 χρόνια.

    Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μια πολύ σοβαρή ανάσχεση στις επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα και εμείς ενώ διατηρούμε τον αδειοδοτικό μηχανισμό –το τονίζω αυτό - σίγουρα δεν πειράζουμε τίποτε ως προς το ουσιαστικό μέρος – δηλαδή τα όρια των εκπομπών, τις προϋποθέσεις, τα περιβαλλοντικά. Αυτά μένουν ακριβώς ως έχουν. Φτιάχνουμε όμως στην ΕΕΤΤ ένα ηλεκτρονικό σύστημα καταθέσεως των δικαιολογητικών αυτών που απαιτούνται και ταυτόχρονα διαμορφώνουμε μια υποχρέωση στις Υπηρεσίες να μας απαντήσουν ως προς την ουσία των αιτημάτων.

    Υποβάλλεται δηλαδή ένας φάκελος ηλεκτρονικά και ως προς την ουσία των αιτημάτων οι διάφορες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες έχουν μια υποχρέωση να απαντήσουν αρνητικά ή θετικά εντός του τετραμήνου. Εάν δεν έχουν κατορθώσει εντός τετραμήνου να απαντήσουν οι Υπηρεσίες, τότε χορηγείται ένα πιστοποιητικό πληρότητας φακέλου, με το οποίο οι εταιρείες μπορούν να προχωρήσουν.

    Εάν διαπιστωθεί ελάττωμα στην πορεία, τότε αυτόματα παύει η ύπαρξη αυτού του πιστοποιητικού και φυσικά υπάρχει αρνητική απάντηση ως προς την αδειοδότησή τους. Εάν όμως τα πράγματα εξελιχθούν θετικά σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή τότε λαμβάνουν την άδειά τους κανονικά. Ταυτόχρονα δημιουργείται και ένας ηλεκτρονικός χάρτης όπου απεικονίζονται όλα τα σημεία στα οποία υπάρχουν κεραίες και με αυτό τον τρόπο μπορεί ο καθένας να ελέγξει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες πρόκειται να εγκατασταθεί αυτή η κεραία. Δίνουμε μια μεταβατικότητα δύο ετών σε ήδη λειτουργούσες κεραίες, λέγοντας όμως ταυτόχρονα ότι οποιαδήποτε μορφή καταγγελίας εξετάζεται και σε περίπτωση που κριθεί βάσιμη αυτόματα δεν υπάρχει η χορήγηση αυτής της μεταβατικής προθεσμίας."

    Σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Υπουργός διευκρίνισε τα παρακάτω σημεία:

    Δίνεται χρονικό διάστημα 24 μηνών να αδειοδοτηθούν οι υπάρχουσες κεραίες, η αδειοδότηση των οποίων έχει κολλήσει και τυπικά είναι παράνομες.

    Οι υπάρχουσες κεραίες θα αδειοδοτηθούν με το παλαιό σύστημα. Έως λάβουν την άδεια τους, ο νόμος τις αντιμετωπίζει ως προσωρινά νόμιμες.

    Δεν υπάρχει πρόβλεψη στον νόμο για τις υπάρχουσες κεραίες που έχουν ανακηρυχθεί δικαστικώς παράνομες ή έχει ξεκινήσει η εναντίον τους διοικητική έρευνα.

    Το σύστημα της ΕΕΤΤ, με την ονομασία ΣΗΛΙΑ, το οποίο θα δέχεται την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγκατάσταση κεραιών, είναι έτοιμο και θα μπορεί να λειτουργήσει μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες.

    Τέλος έγινε αναφορά στο Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, του οποίου η δημιουργία έχει εξαγγελθεί εδώ και 12 μήνες από τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνιών κ. Κάτσικα και η χρηματοδότηση για την δημιουργία του έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ και την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακής Σύγκλισης. Mε το Παρατηρητήριο αυτό κάθε πολίτης θα μπορεί να εντοπίζει όλες τις κεραίες μέσω διαδικτύου και έτσι θα υπάρχει διαφάνεια για το όλο σύστημα.

    Ο Γενικός Γραμματέας καθ. Σ. Κάτσικας δήλωσε σχετικά με το θέμα των παράνομων κεραιών και των ορίων λειτουργίας:

    Έχουμε πρόβλημα τύπου. Γιατί είναι παράνομες όλες αυτές οι κεραίες, οι οποίες είναι; Στην Ελλάδα ξέρετε ότι απαιτούνται για να βγάλεις μια άδεια για κεραία χρειάζονται 9 επιμέρους άδειες. Μπορεί και 11 αν είστε σε αρχαιολογικό χώρο ή κοντά σε αιγιαλό. Η αμέσως επόμενη χώρα από άποψη πλήθους αδειών επιμέρους που απαιτούνται, αν δεν κάνω λάθος, είναι η Βουλγαρία που έχει 4 και όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν 1 έως 2. Αυτό γιατί για να βάλεις μια κεραία και τίποτε άλλο. Γιατί είναι παράνομες. Ποιο θα θεωρούσατε – και απ’ ό,τι βλέπω και όλη η κουβέντα εκεί περιστρέφεται – ως το βασικό πράγμα το οποίο θα πρέπει μια κεραία να πληροί για να μπορεί να είναι νόμιμη; Φαντάζομαι η υγεία του πληθυσμού, τα επίπεδα ακτινοβολίας. Το ξέρετε ότι από όλες αυτές τις κεραίες, οι οποίες είναι παράνομες τυπικά, δεν υπάρχει ούτε μία που να έχει πρόβλημα με την ακτινοβολία γιατί απλούστατα την άδεια από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας που πιστοποιεί ότι είναι μέσα στα πλαίσια των ορίων της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία ακτινοβολίας, τις έχουμε σχεδόν όλες αυτές. Ξέρετε τι λείπει; Η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων η οποία δίνεται από τις περιφέρειες και η οποία φυσικά ουδεμία σχέση έχει με τα επίπεδα της ακτινοβολίας. Έχει μία σχέση τελείως τυπική. Δηλαδή τι κάνει η περιφέρεια; Παίρνει την απόφαση της ΕΕΑΕ που λέει ότι η ακτινοβολία είναι όπως πρέπει να είναι, αλλά κοιτάζει και μερικά ακόμα πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν με την επίδραση της κεραίας στα υπόγεια νερά, στα δέντρα, στα έτσι, στα αλλιώς και στα αλλιώτικα, τα οποία συνήθως είναι copy paste, από τη μια μελέτη στην άλλη, γιατί δεν μπορεί να περιμένει κανένας μεγάλη διαφοροποίηση.

    Και συμπλήρωσε:

    Αλλά ξαναλέω, η ουσία νομίζω πως είναι οι επιπτώσεις στην υγεία, και οι επιπτώσεις στην υγεία έτσι κι αλλιώς ελέγχονταν και ελέγχονται από την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία πιστοποιεί ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας της κεραίας είναι μέσα σε αυτά που προβλέπει η νομοθεσία, τα οποία να υπενθυμίσω, το ξέρετε, ότι είναι και 30% χαμηλότερα από αυτά που ισχύουν σε όλη την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Και επίσης να ξαναθυμίσω ότι όταν μιλάμε για 300 μέτρα ακτίνα γύρω από σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και διάφορα άλλα σημεία με ευπαθή πληθυσμό είναι 60% κάτω μειωμένο.

    Διευκρίνισε επίσης για τις κεραίες τηλεόρασης και ραδιοφωνίας:

    Δεν μιλάω μόνο για κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Είναι και οι κεραίες τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, οι οποίες είναι όλες παράνομες σήμερα, τα πάντα. Τα πάρκα είναι άλλη νομοθεσία. Άμα θέλετε να το συζητήσουμε, αλλά νομίζω είναι ειδικό το θέμα κ. Υπουργέ.

    Τέλος ερωτηθείς ο κ. Κάτσικας ανέφερε πως από τις 7500 κεραίες που είναι εγκατεστημένες σήμερα, οι 6500 είναι παράνομες.

    Το νομοσχέδιο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έπεται η συζήτηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να εισαχθεί στην Βουλή για ψήφιση.

    Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου είναι διαθέσιμη εδώ.


    ©adslgr.com

  2. #2
    Εγγραφή
    10-02-2007
    Περιοχή
    WWW
    Μηνύματα
    298
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    h300s
    SNR / Attn
    17(dB) / 0(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μπράβο! Με καθυστέρηση μερικών δεκαετιών θυμηθήκαν να αδειοδοτήσουν τις κεραίες!
    Τι να πει κανείς

  3. #3
    Εγγραφή
    08-01-2009
    Περιοχή
    Πελοπόννησος
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    949
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    Wind
    Κρατος με τα ουλα του σου λεω...

  4. #4
    Εγγραφή
    25-01-2008
    Περιοχή
    #skg
    Ηλικία
    42
    Μηνύματα
    18.736
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Ταχύτητα
    220/22 Mbps
    ISP
    Fiber 200
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Nokia/Speedport Plus
    καιρος ηταν να επιταχυνθει λιγακι η ολη φαση...καλιο αργα παρα αργοτερα...
    VAMOS ARIS

  5. #5
    Εγγραφή
    05-02-2009
    Περιοχή
    In the Stargate Universe...
    Μηνύματα
    1.101
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16699/985
    ISP
    OTEnet
    Router
    Huawei EchoLife 520c
    SNR / Attn
    4.1(dB) / 20.0(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Τώρα να επιβραβεύσει κανείς το αυτονόητο ή να σκεφτεί οτι ένα τέτοιο πλαίσιο έπρεπε να είχε ψηφιστεί πριν απο μία δεκαετία?
    Μάλλον λίγο και απο τα δύο, μακάρι να φέρει αποτελέσματα το μέτρο και να βελτιωθεί το σήμα σε όλη την χώρα, αν και οι εταιρείες κινητής δείχνουν να έχουν σταματήσει να ενδιαφέρονται γι αυτό εδώ και κάτι χρόνια.
    >> James Randi <<--- A man to admire, a man to respect

    Linux4Coffee
    You'll never know what you're missing until you try Arch

    "Next time you want to buy a computer, consider buying a mac (and installing Windows/Linux on it). Even after five years, when it's cheap chinese hardware is obsolete there will be someone ignorant enough to buy it for ten times the price."

  6. #6
    Εγγραφή
    14-01-2005
    Περιοχή
    Σαπίλας και Σκουριάς 38-Ζαχλωρού Καλαβρύτων
    Μηνύματα
    12.889
    Downloads
    21
    Uploads
    3
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    100Τbit fiber
    ISP
    sdikr-net
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
    Router
    Fuzzy gutsu-gutsu
    SNR / Attn
    112(dB) / 0.9(dB)
    Το αστείο είναι το ποιά κυβέρνηση κατάφερε αυτόν τον άθλο...

    Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
    WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
    Trolling με γεύση παπάγια

  7. #7
    Εγγραφή
    20-08-2007
    Περιοχή
    Μαρούσι
    Ηλικία
    40
    Μηνύματα
    2.779
    Downloads
    11
    Uploads
    2
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlindG Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το αστείο είναι το ποιά κυβέρνηση κατάφερε αυτόν τον άθλο...
    και υπο τον ιδιο υπουργο φαινεται να ξεπλοκαρει σγα σγα και το προβλημα με τις ετοιμοπαραδοτες στασεις του μετρο που καθονται...
    τι να πει κανεις...
    ειναι τραγικοι ολοι τους...
    http://www.adslgr.com/forum/signaturepics/sigpic48706_4.gif

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 31
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-10-11, 19:12
  2. Μηνύματα: 54
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-12-09, 15:16
  3. Μία γρήγορη ερώτηση που αφορά iphone και vodafone
    Από limf(x) στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή Τηλεφωνία
    Μηνύματα: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-02-09, 18:39

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας