Εμφάνιση 1-5 από 5
  1. #1
    Εγγραφή
    22-09-2003
    Μηνύματα
    81.767
    Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    EETT
    Δελτίο Τύπου:
    Με την υπογραφή των συμβάσεων χορήγησης δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 και 1800 MHz από τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Δρα Λ. Κανέλλο και τους επικεφαλής των εταιριών COSMOTE, VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ και WIND, κ.κ. Μ. Τσαμάζ, Γλ. Περσιάνη και Ν. Ζαρκαλή, αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε σήμερα και επίσημα η διαγωνιστική διαδικασία αναδασμού (refarming) του φάσματος που σχεδίασε και υλοποίησε με επιτυχία η ΕΕΤΤ.

    Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος τόνισε ότι «Η διαδικασία αναδασμού του φάσματος στις ζώνες των 900 και 1800 MHz αποτελεί καθοριστική εξέλιξη για το μέλλον της κινητής ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα». Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι: «Η χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στην κινητή τηλεφωνία πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού και το ισχύον ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο. Η διαγωνιστική διαδικασία, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την ΕΕΤΤ, αποτελεί παράδειγμα αποτελεσματικής και διαφανούς αξιοποίησης ενός σπάνιου εθνικού πόρου που απέφερε άμεσα δημοσιονομικά οφέλη, ύψους 380,50 εκατ. ευρώ. Στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δόθηκε επενδυτικός ορίζοντας σε βάθος 15ετίας, καθώς και επαρκής ποσότητα φασματικών πόρων για να αναπτύξουν σύγχρονες υποδομές και πρωτοπόρες κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πράξη, το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης των πολιτών έως το τελευταίο χωριό και απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας στην Κοινωνία της Γνώσης και στην Ψηφιακή Οικονομία».

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Μιχάλης Τσαμάζ επεσήμανε τα εξής: «Αν και ο νεότερος πάροχος στην αγορά, η COSMOTE έχει έως σήμερα επενδύσει περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ. Η κατοχύρωση επιπλέον δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στα 900 και 1800 MHz και η ανανέωση της άδειας για το φάσμα που ήδη διαθέταμε στα 900MHz ήταν για εμάς αναγκαία συνθήκη για να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα του δικτύου μας, αλλά και να προχωρήσουμε τα σχέδιά μας για νέες υποδομές. Στην παρούσα συγκυρία για την Ελλάδα, η επένδυσή μας για το φάσμα, που ξεπερνά τα 118 εκατ. ευρώ, αποδεικνύει ότι πιστεύουμε στην αγορά και το αύριο των τηλεπικοινωνιών, που με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη».

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VODAFONE κ. Γλαύκος Περσιάνης δήλωσε ότι: «Η VODAFONE πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα, ύψους 168,5 εκατ. ευρώ. Στηρίζουμε την οικονομία και αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας να συμμετέχουμε στη διαρκή ανάπτυξη και βελτίωση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας μας. Η ανανέωση και επέκταση του φάσματος στα 900 και 1800 MHz γίνεται με στόχο να συνεχίσουμε να παρέχουμε στους πελάτες μας τεχνολογικά πρωτοποριακές υπηρεσίες αξιόπιστης και γρήγορης επικοινωνίας, μέσα από το ποιοτικό και εκτενές 3G δίκτυο μας, καθώς και, μελλοντικά, για την ανάπτυξη δικτύου 4ης γενιάς».

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς κ. Νάσος Ζαρκαλής δήλωσε ότι: «Ο κλάδος μας, για άλλη μια φορά, συνεισφέρει με ίδια κεφάλαια στους δημόσιους πόρους μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες όχι μόνο για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Με την ανανέωση της άδειας επιβεβαιώνουμε ως WIND Ελλάς, αλλά και εκ μέρους των μετόχων μας, την εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου μας. Για να πετύχουμε, ωστόσο, αυτήν την ανάπτυξη, είναι απαραίτητο να θεσπίσει σήμερα η πολιτεία ένα νέο, αποτελεσματικό αδειοδοτικό πλαίσιο για τις τηλεπικοινωνίες, αίροντας τα χρόνια εμπόδια που αντιμετωπίζουμε για την εγκατάσταση των δικτύων μας. Η ανανέωση της άδειας δεν είναι η μόνη μεγάλη επένδυση που κάνει η WIND μέσα στην κρίση. Είναι μέρος ενός μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος που υλοποιούμε για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υποδομών μας, με στόχο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο υψηλών ευρυζωνικών επιδόσεων, μοναδικό στην χώρα μας. Παρά τις δυσκολίες που προανέφερα, έχουμε ήδη καλύψει το 70% των σταθμών βάσης μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε νέα θεσμικά δεδομένα, ώστε να συνεχίσουμε ως εταιρία, αλλά και ως κλάδος να πραγματοποιούμε τις επενδύσεις που τόσο πολύ χρειάζεται η ελληνική οικονομία».

    Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας εκχώρησης των ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 και 1800 MHz από την ΕΕΤΤ εντάσσεται σε μία εθνική ψηφιακή στρατηγική, που, συνδυάζοντας ενσύρματες και ασύρματες τεχνολογίες και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς, αποσκοπεί στην ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων πολιτών και επιχειρήσεων στη διαδικτυακή οικονομία.
    Η ΕΕΤΤ εγγυάται τη ρυθμιστική σταθερότητα και τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή και την προσέλκυση επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες επικοινωνίας.


    Δ.Τ. ΕΕΤΤ

  2. #2
    Εγγραφή
    22-09-2003
    Μηνύματα
    81.767
    Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Δελτίο Τύπου:

    Εκδήλωση για την Υπογραφή των Συμβάσεων Χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 και 1800 MHz

    Τοποθέτηση Προέδρου ΕΕΤΤ,
    Δρ. Λ. Κανέλλου


    Κυρίες & κύριοι,

    Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας, που ξεκίνησε, πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, από τη Διοίκηση και τα στελέχη της ΕΕΤΤ και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

    Πρόκειται για τη διαδικασία αναδασμού του φάσματος κινητής τηλεφωνίας (γνωστή ως refarming). Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται σήμερα, ως προς το τυπικό της μέρος, με την υπογραφή των αδειών χορήγησης των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων, στις ζώνες GSM 900 και DCS 1800 MHz, μέχρι το έτος 2027, προς τις τρείς εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας.

    Το τίμημα που εξασφαλίστηκε για το Ελληνικό Δημόσιο, σε αυτή την κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία, ανήλθε σε 380,5 εκ. ευρώ, παρέχοντας όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και προς τη διεθνή κοινότητα ένα αισιόδοξο μήνυμα εμπιστοσύνης του κλάδου στις δυνατότητες ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας.

    Στόχος της ΕΕΤΤ, που επιτεύχθηκε πλήρως, ήταν η διάθεση στους παρόχους, με διαφανείς, αντικειμενικούς και ισότιμους όρους, επαρκούς ποσότητας φασματικών πόρων, ως πρώτης ύλης για την ανάπτυξη της κινητής ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα.

    Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ενόψει του ιδιαίτερου γεωγραφικού αναγλύφου της πατρίδας μας, η ανάπτυξη κινητών δικτύων αποτελεί δυναμικό εργαλείο γεφύρωσης του ψηφιακού χάσματος μεταξύ κέντρου και περιφέρειας.

    Η ευρυζωνική κάλυψη και του τελευταίου χωριού ή νησιού της ελληνικής γής, αναμένεται να έχει καταλυτική επίδραση στην επικοινωνία, στην πρόσβαση στο διαδίκτυο, στην εκπαίδευση, στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία των πολιτών, συμβάλλοντας παράλληλα στην επίτευξη των στόχων του Ψηφιακού Θεματολογίου 2020.

    Οι «έξυπνες» τερματικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές και tablets ενισχύουν τη ζήτηση καινοτόμων εφαρμογών πρόσβασης, ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης από τους χρήστες. Επιπλέον, καθιστούν επιτακτική την αναβάθμιση των κινητών δικτύων, μέσω εισαγωγής νέων τεχνολογιών, όπως το LTE.

    Αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό το απελευθερωμένο φάσμα, οι πάροχοι μπορούν στο εξής να χρησιμοποιήσουν για τα επόμενα χρόνια οποιαδήποτε τεχνολογία, χωρίς κανένα περιορισμό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

    Για τους λόγους αυτούς, η επιτυχής ολοκλήρωση από την ΕΕΤΤ της διαγωνιστικής διαδικασίας αποτελεί καθοριστική εξέλιξη για το μέλλον των κινητών επικοινωνιών στην Ελλάδα, στο μέτρο που σηματοδοτεί νέες προοπτικές, νέες δυνατότητες και νέες προκλήσεις για την ανάπτυξη της αγοράς.

    Τρία σημαντικά στοιχεία προς την κατεύθυνση αυτή είναι:

    Πρώτον, το ότι δόθηκε έγκαιρα στον κλάδο επαρκής επενδυτικός ορίζοντας, που εκτείνεται σε βάθος 15ετίας, ευθυγραμμίζοντας όλα τα δικαιώματα χρήσης που λήγουν πλέον την ίδια ημερομηνία κατά το έτος 2027.

    Δεύτερον, το ότι πετύχαμε να δοθεί για εμπορική χρήση ένα επιπλέον κομμάτι εύρους 5 MHz, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο επαρκές φάσμα για όλους.

    Τρίτον, το ότι άρθηκαν οι τεχνολογικοί περιορισμοί στη χρήση της ζώνης των 900 MHz, καθιστώντας δυνατή την αποδοτικότερη αξιοποίησή της.

    Προσβλέπουμε, στο εξής στην επικείμενη επίλυση από την Πολιτεία του χρόνιου προβλήματος αδειοδότησης των σταθμών βάσης.

    Εφόσον επιλυθεί το πρόβλημα αυτό, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, θα μεγιστοποιηθεί η δυνατότητα ραδιοκάλυψης όλης της επικράτειας, υπό συνθήκες ταχύτητας και διαφάνειας, ώστε να καλυφθούν αποτελεσματικά οι αυξημένες ανάγκες των καταναλωτών για σύγχρονη επικοινωνία φωνής και δεδομένων.

    Θα ήθελα στο σημείο αυτό να επισημάνω κάποια χαρακτηριστικά της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την οποία όλοι στην ΕΕΤΤ αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι:

    Πρώτον, η δημοπρασία του φάσματος αποτελεί παράδειγμα αποτελεσματικής αξιοποίησης ενός σπάνιου εθνικού πόρου, μέσα από μία διαφανή διαδικασία, γεγονός που αναγνωρίζεται από όλους. Η εκχώρηση του φάσματος, παρά την πολυπλοκότητά της, υλοποιήθηκε χωρίς καμία παρέκκλιση από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και σε συνεχή διάλογο με την αγορά, την Πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Δεύτερον, η σύνθετη διαγωνιστική διαδικασία σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε εξ ολοκλήρου από τα στελέχη της ΕΕΤΤ, αξιοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία μας, και χωρίς κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, σε αντίθεση με αντίστοιχες διαδικασίες άλλων χωρών, όπου χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλη έκταση εξωτερικοί σύμβουλοι.


    Τρίτον, η δημοπρασία αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αναδασμού φάσματος που εκτελείται υπό το αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο και αφορά σε δημοπράτηση φάσματος που βρισκόταν ήδη σε χρήση. Για το λόγο αυτό, η ελληνική εμπειρία αποτελεί πανευρωπαϊκό προηγούμενο και ζητιέται η γνώμη μας και από άλλες ευρωπαϊκές αρχές.

    Κλείνοντας, θέλω να επαναλάβω τη σημασία μιας εθνικής ψηφιακής στρατηγικής, που θα συνδυάζει ενσύρματες και ασύρματες τεχνολογίες, με στόχο την ισότιμη και ανταγωνιστική πρόσβαση όλων των πολιτών και επιχειρήσεων σε ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες.

    Η ΕΕΤΤ θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αυτή. Με το έργο μας και τη συνέπειά μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στη διεθνή σκηνή, κερδίζουμε το σεβασμό και την αναγνώριση, διασφαλίζοντας τη ρυθμιστική σταθερότητα και τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή και της εθνικής οικονομίας.

    Σας ευχαριστώ πολύ.


  3. #3
    Εγγραφή
    05-02-2009
    Περιοχή
    In the Stargate Universe...
    Μηνύματα
    1.101
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16699/985
    ISP
    OTEnet
    Router
    Huawei EchoLife 520c
    SNR / Attn
    4.1(dB) / 20.0(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nnn Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η ΕΕΤΤ εγγυάται τη ρυθμιστική σταθερότητα και τη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος του καταναλωτή και την προσέλκυση επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες επικοινωνίας.
    Η ΕΕΤΤ εγγυάται την σταθερότητα των υπερκερδών και τη μη λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού εις βάρος του καταναλωτή και την καθυστέρηση επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες επικοινωνίας.
    fixed

    Πόσο ειρωνικό είναι να μιλάνε για υγιή ανταγωνισμό με αφορμή την κινητή τηλεφωνία (το πιο εμφανές καρτέλ) στη χώρα μας...
    >> James Randi <<--- A man to admire, a man to respect

    Linux4Coffee
    You'll never know what you're missing until you try Arch

    "Next time you want to buy a computer, consider buying a mac (and installing Windows/Linux on it). Even after five years, when it's cheap chinese hardware is obsolete there will be someone ignorant enough to buy it for ten times the price."

  4. #4
    Εγγραφή
    20-01-2011
    Μηνύματα
    431
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    19500/1024
    ISP
    Forthnet
    Path Level
    Fastpath
    Μπήκε ζεστό χρήμα στα ταμεία του Κράτους...

  5. #5
    Εγγραφή
    04-11-2005
    Περιοχή
    Παρακολουθώ τα πάντα από την κορυφή του κόσμου...
    Μηνύματα
    923
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    Connex 24mbps @ 18700/980
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ
    Router
    Sagem F@st 1500wg
    SNR / Attn
    9(dB) / 20(dB)
    DreamAXE η λέξη καρτέλ ειναι πολύ λίγη
    60 δευτερόλεπτα ελάχιστη χρέωση η vodafon συνδεσή μου 4ωρών και φυσικά την ίδια εποχή το κανε η Cosmote...
    3 λεπτά (!!!!!!!) ελάχιστη χρέωση το καρτοκινητό μου για τις "δωρεάν" προς vodafon
    need to say more?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος skyliner34 : 20-12-11 στις 04:04.
    Intel i5 3570K / Intel Q9550 / Intel i3 / Intel Celeron G530 / Amd P-320 / AMD Sempron 2600+ / Intel Atom / AMD Athlon 2200+ / XBOX Media Center

    Using windows 7 and Debian Linux


Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-11-11, 18:12
  2. Μηνύματα: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-07-11, 22:58

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας