Επειδή πριν τρία χρόνια που έφτιαξα το pc δεν με πολυένοιαζε ο ήχος αγόρασα ένα κουτί της innovator με δικό του τροφοδοτικό. Τώρα όμως που θέλω να τον αφήνω ανοιχτό για να κατεβάζει από internet δεν παλεύεται με τίποτα. Επειδή τα ηλεκτρολογικά δεν τα κατέχω και ιδιαίτερα μπορεί να μου προτείνει κάποιος ένα κουτί και ένα τροφοδοτικό που θα μειώσουν δραστικά το πρόβλημα;
Νομίζω το τροφοδοτικό είναι στα 350; Ένα μεγαλύτερο θα μπορούσε να βοηθήσει;
Ευχαριστώκαι πιστέψτε με. Από την καρβουνομηχανή που έχω τώρα στα αυτιά μου, ό,τι πάρω παράδεισος θα μου φανεί.
Εμφάνιση 1-15 από 18
-
08-01-07, 16:09 Αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #1
-
08-01-07, 16:40 Απάντηση: αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #2
Μπα δεν χρειαζεται να παρεις τιποτα το ιδιαιτερο Μοναχα μια μικρη επενδυση θα του κανεις με αυτα (τα δυο πρωτα που εμφανιζονται στη σελιδα)
Και ψαξε και στο forum σε περιπτωση που θελεις λυση με ανεμηστηρες κλπΚΑΙ 50.000 ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΈΡΑ Κ ΤΙ ΈΓΙΝΕ? ΤΣΆΜΠΑ ΡΑΜΠΙΤ = ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
ΑΥΤΟ ΘΈΛΕΤΕ, ΤΟΝ ΣΤΆΛΙΝ? ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ, ΖΩΉ ΜΑΓΙΚΉ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΥΝ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΈΤΣΙ, ΜΟΝΌ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ ΛΈΤΕ. ΞΥΔΑΚΙ ΜΑΔΟΥΡΙΑ.
-
08-01-07, 18:09 Απάντηση: αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #3
Το θέμα το εχουμε συζητήσει πολλές φορές.
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=57348
Η πρωτη δουλεια που εχεις να κανεις ειναι να προσδιορίσεις την πηγή του κυρίως θορύβου.
Μπορεί να είναι ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού, της CPU, της VGA του chipset.
Αφου προσδιορίσεις το πρόβλημα ακολουθείς την κατάλληλη τακτική.
Τα μονωτικά θα βοηθήσουν, αλλα μη περιμένεις θαύματα αν καποιο ανεμιστίρι "χτυπάει" ή σφυρίζει λόγω μεγάλου αερισμου....Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 08-01-07 στις 18:21.
-
09-01-07, 13:45 Απάντηση: αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #4
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Προσπάθησα να διαβάσω και τα υπόλοιπα σχετικά θέματα πριν κάνω αυτό το post αλλά δυστυχώς μετά από πέντε απαντήσεις δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Ανέβασα λοιπόν αυτό το post με σκοπό να δίνονται απλές απαντήσεις για όσους δεν ξέρουν η δεν έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με τον υπολογιστή τους. Ευχαριστώ πάντως.
-
09-01-07, 16:54 Απάντηση: αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #5
Δυστυχως ο υπολογιστης ειναι ... αχαριστο μηχανημα:
οσο περισσοτερα του δωσεις τοσο πιο πολλα γυρευει!
Ειδικα στα θεματα ψυξης και θορυβου ειναι πολυ περιπλοκα τα πραγματα
και αναλογα με τις απαιτησεις καθε χρηστη.Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
-
09-01-07, 17:39 Απάντηση: αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #6
I'll second Slammer (Κε Μεταφραστά, "Θα δευτερέψω τον Slammer" είπαμε ?
).
Όπως σου είπε και η manoulamou, δυστυχώς εδώ που έμπλεξες με υπολογιστές, ξέχνα τα "απλά". Το πιο απλό είναι να κάνεις αυτό που σου λέει ο slammer: Δηλαδή ΚΑΤΑΡΧΗΝ εντοπισμός του θορύβου.
Ανοίγεις το κουτί:
Κατα κανόνα, οι ανεμιστήρες που έχει μέσα, είναι:
α) επεξεργαστής
β) καρτα οθόνης
γ) μητρική
δ) τροφοδοτικό
ε) case fans (προεραιτικό)
α) βάζεις το δαχτυλάκι σου με προσοχή στο κέντρο του ανεμιστηρα του επεξεργαστή και με ελαφριά πίεση τον σταματάς. Άλλαξε κάτι από θόρυβο?
α1) Ναι? : Πας, αγοράζεις νέο και τον αντικαθιστάς. Προχώρα στο Β
α2) Οχι? : Προχώρα στο Β
β) με τον ίδιο τρόπο τσεκάρεις την κάρτα οθόνης. Βλέπεις αλλαγή (μείωση θορύβου) μετά το φρενάρισμα?
β1) Ναι? : Την έκατσες, είναι ο πιο δύσκολος ανεμιστήρας για αλλαγή. Αν έχεις γνωστό σου μπλιμπλικά ρώτησε τον αν μπορεί να κάνει κάτι. Αν όχι, πάρε τους δρόμους μήπως σε κανένα μαγαζί σε βοηθήσουν. Δυστυχώς, μπορεί να καταλήξεις με νέα κάρτα για να υσηχάσεις.
β2) Οχι? : Προχώρα στο γ
(σημείωση: επειδή οι ανεμιστήρες των VGA είναι ανάποδα -άτιμη βαρύτητα- και στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι sleeve (και όχι ball) bearing (δηλαδή έχουν κουζινέτο και όχι ρουλεμάν), καθώς επίσης, γυρνάνε πάρα πολύ γρήγορα, είναι οι πρώτοι που χαλάνε)
γ) Σειρά έχει ο ανεμιστήρας του chipset. You know the drill (παρόμοιο με VGA)
δ) Φτάσαμε στο τροφοδοτικό. Για να σταματήσεις αυτόν τον ανεμιστήρα, πάρε ένα απλό BIC στυλό, βγάλε το μελάνι (που είναι σε ελαστικό σωλήνα) και βάλε την άκρη του (όχι αυτή που γράφει, την άλλη που δεν έχει τίποτα!) ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ στα πτερύγια του ανεμιστήρα. Αν την βάλεις γρήγορα, μπορεί και να τα σπάσεις οπότε την έκαψες και πας έτσι και αλλιώς για άλλο τροφοδοτικό.
δ1) Σταμάτησε ο θόρυβος? Πας σε ένα μαγαζί και ζητάς ένα τροφοδοτικό. Όλα τα σημερινά έχουν κάτι αντίστοιχο του cool & quiet, δηλαδή αν δεν έχουν "ζήτηση" οι στροφές τους διατηρούνται χαμηλά οπότε δεν κάνουν θόρυβο
δ2) Κι'άλλος θόρυβος? Ε, μάλλον φταίνε οι....
ε) CASE FANS !!!Και εδώ είναι πολύ εύκολα τα πράγματα όπως στο α)
Καλή σου διασκέδαση και καλό ψάξιμο
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
09-01-07, 17:46 Απάντηση: αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #7
Πολυ καλός BlindG!
To κυνήγι του θορύβου πέρα απο τα παραπάνω ειναι πολύπλοκο και σχετικό.
Για παράδειγμα κανεις αυτα που εγραψε ο BlindG, βρίσκεις και αντικαθιστάς το πιο θορυβώδες εξάρτημα και όντως το μηχανημα σου γινεται πιο αθόρυβο. Ελα που μετα από μερικές μέρες, το αυτί σου θα συνηθίσει στο νέο επίπεδο θορύβου, και πάλι θα σου φαίνεται θορυβώδες το "κουτί" σου, και πάει λέγοντας..... μέχρι να φτάσεις στο σημείο να σε ενοχλεί το σφυριγμα των σκληρών.....
ΥΓ: Όταν με το καλό βρείς ποιός ανεμιστήρας είναι ο κύριος υπεύθυνος του θορύβου, επέλεξε κάποιον για αγορά με χαμηλό επίπεδο θορύβου. Πρακτικά οτιδήποτε κατω από 20 dB είναι σχετικά αθόρυβο. Προτίμησε το κόστος στους ανεμιστήρες να πάει στην ποιότητα και όχι στα περιστρεφόμενα φωτάκια.
-
09-01-07, 20:56 Απάντηση: αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #8
Τα πρωτα μαθηματα περι θορυβου στο pc, τα ειχα δει στο RAM
απο τη στηλη alt+ctrl+del του πασιγνωστου "απλου χρηστη"
Νικου Δημου και απορουσα: τι στην ευχη θελει ενα αθορυβο pc?Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
-
10-01-07, 11:28 Απάντηση: αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #9
Αρρώστια
Την οποία δυστυχώς πάω να κολλήσω κι'εγώ
Αν και, ακόμα δεν έχω ξεπαστρέψει την τελευταία πηγή θορύβου, που δεν είναι άλλη απ'το chipset fan, και αυτό γιατί πρέπει να ξηλώσω τη ΜΒ για να το βγάλω, στο ένα μηχάνημα και η άλλη (msi k8 diamond plus) έχει χοντρό πρόβλημα με την τοποθέτηση του chipset fan γιατί η ψύκτρα του athlion είναι τόσο μεγάλη που σχεδόν ακουμπάει στην ψύκτρα του chipset με αποτέλεσμα το fanάκι αυτό να στέλνει στην ψύκτρα του όλο το ζεστό αέρα από τη cpu στην ψύκτρα του chipset με αποτέλεσμα να τη ζεσταίνει και να είναι και αυτό σε full RPM όλη την ώραμάλλον θέλει προσεκτική σχεδίαση πριν αποφασίσω να κάνω κάτι
Ευτυχώς που (ακόμα και για 'μένα) ο overall θόρυβος είναι αρκετά χαμηλός (αφού έχω κατεβάσει στροφές σε όλους τους ανεμιστήρες) και απλώς εδώ κι'εκεί το ακούω
Αν και το μακράν αθορυβότερο μηχάνημά μου είναι το κοτέτσι μου, ειδικά από τότε που πήρα τον 80άρη που είναι αθόρυβος:
Το chipset δεν έχει ανεμιστήρα και οι άλλοι 3 (2 τροφοδοτικό + 1 επεξεργαστή) περιστρέφονται κάτω από τις 700 στροφές(μόνο του επεξεργαστή του έχω βάλει ένα διακόπτη για να ανεβάζει λιγάκι στροφές αν χρειαστεί). Είναι το μόνο μηχάνημα το οποίο μπορεί να είναι ανοιχτό και να με αφήσει να κοιμηθώ (με λένε και κατεβαστήρι
)
Πολύ βασικό αυτό. Και -θα το επαναλάβω- όπου δείς "ball bearing" (να θυμάσαι, ΡΟΥΛΕΜΑΝ), το προτιμάς πάντα και παντού. Άσε να φωτάκια.
(ναι ξέρω, οι δικοί μου έχουνε πράσινα αρρωστημένα γλιτσωμένα και μουχλιασμένα φωτάκια αλλά με τόσο χαμηλές στροφές, οι φθορές τους είναι ελάχιστες)
... Μη μου λες τέτοια και πάρω μπρος ΠΑΛΙ με τον Δήμου για αυτά που έγραφε στο RAM περί απλού χρήστη και @#$(*#@ μέντολεςΚαλύτερος τίτλος για τη στήλη του θα ήταν μάλλον "The adventures of a well-mannered bimbo who's in love with the gadgets she gets for free" (Κε Μεταφραστά βοηθίστε με
)
Το ξέρω οτι είναι λίγο μεγάλος για τίτλος αλλά πιστεύω οτι είναι αρκετά περιγραφικός
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
11-01-07, 22:42 Απάντηση: Αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #10
υπαρχουν πολλοι που το κουτι το θελουν για φιγουρα κι αλλη για δουλεια! αν θες και τα 2 θα πρεπει να διαθεσεις αρκετα χρηματα! εγς με εναν πολυ μικρο προυπολογισμο πηρα ενα κουτι που δεν ακουγετε καθολου και ποτε δεν εχει ανεβασει θερμοκρασια πανω απο 40 βαθμους ! τον υπολογιστη τον κανω μια επανεκινηση την εβδομαδα. παντως δωσε βαση στο θορυβο απο τις ψυκτρες! παρεπιπτοντως το παλιο μου pc το χειμςνα λειτουργουσε και σαν καλοριφερ με τον intel
Lineage maniac
l2elixirserver
-
11-01-07, 23:08 Απάντηση: Αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #11
Δεν χρειάζεται να δωσεις μια περιουσία για κουτί. Εξαρτάται βέβαια από πολλά πράγματα, για παράδειγμα αν το κουτί εκει που το έχεις φαίνεται, οπότε αν είναι κρυμμένο, προς τι η "μόστρα"?
Το κουτί πρέπει:
- να είναι στιβαρό (όχι απαραίτητα αλουμινένιο), ωστε να μη τρίζει
- να εχει οποσδήπωτε θεσεις εμπρός-πίσω για 120αρηδες ανεμιστήρες (οι οποίοι γυρνούν με λιγωτερες από 1000 στροφές για ησυχία),
- να έχει φίλτρο εισαγωγής ωστε να μη γεμίζει σκόνη (ειδικά αν καπνίζετε),
- να έχει τουλάχιστο 4 θέσεις για σκληρούς σε θέση που αερίζεται καλά ωστε να μη σηκώνουν θερμοκρασία πάνω από 35 βαθμούς
Απο εκεί και πέρα οσα θέλετε δίνετε....
-
11-01-07, 23:22 Απάντηση: αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #12
-
11-01-07, 23:28 Απάντηση: Αθόρυβο κουτί και τροφοδοτικό #13
Κοτετσι χωρις κοτα παντως πρωτη φορα ακουω....
Εκτος εαν...
Που ειναι η Shakira αυτη την εποχη, ξερει κανεις?
Οταν το πρωτοειδα επαθα ενα ταρακουλο ομολογω!
Δικη σου πατεντα τυφλουλη?Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Μένανδρος:
-
16-01-07, 03:21 #14
Αφού ακολούθησα τις πολύ καλές συμβουλές-οδηγό του BlindG- πνευματικά δικαιώματα να κατοχυρώσεις, ούτε διάλεξη να έδινες- έφτασα στο λυπηρό συμπέρασμα ότι θόρυβο κάνει ως ένα βαθμό ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή (socket 478 2.4 ghz) οπότε σαν λύση σκέφτομαι τον zalman 9500 και επειδή πρέπει κάτι να πάει στραβά, αρκετό θόρυβο κάνει το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών fx 5200. Για αυτό υπάρχει καμία λύση?
Που ειναι η Shakira αυτη την εποχη, ξερει κανεις?
ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ
-
16-01-07, 04:44 #15
Ψάχνοντας για την κάρτα γραφικών βρήκα αυτήν την λύση www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912206.
Μαζί με αυτό για τον επεξεργαστή www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806164 νομίζω ότι κάτι θα καταφέρωνα κάνω και σχετικά καλά γύρω στα 70 ευρώ. Τι λέτε;
Παρόμοια Θέματα
-
Το φθηνότερο σοβαρό αθόρυβο κουτι και τροφοδοτικό???
Από Vietmam στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 62Τελευταίο Μήνυμα: 14-08-08, 23:48 -
Αθόρυβο Τροφοδοτικο, και fans
Από rodor στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 23-05-08, 05:09 -
Κουτι και τροφοδοτικο μεχρι 100Ε
Από sprog111 στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 27Τελευταίο Μήνυμα: 03-02-07, 23:30 -
Αθόρυβο και φτηνό τροφοδοτικό?
Από trabakoulas στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 47Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-06, 23:27 -
Κουτί και τροφοδοτικό..
Από Ntavelis στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-06, 00:30
Bookmarks