Καλισπέρα σε όλους.
Εχω ένα fritz!box annex A απλό (όχι voip, όχι wlan) και χρειάζομαι τις εντολές για restart ή για να κλείνει και να ανοίγει. Τις χρειάζομαι για να φτιάξω ενα scriptaki που να αλλάζει αυτόματα IP όποτε εκτελείται. Νομίζω οτι αυτές οι εντολές είναι Telnet.
Εψαξα στα topics περί AVM και στο google αλλα δε βρήκα κάποια βοήθεια, αν κάπιος γνωρίζει τις εντολές θα είναι μεγάλη βοήθεια.
Ευχαριστώ
Εμφάνιση 1-15 από 61
Θέμα: εντολές για fritz!box
-
23-02-07, 19:57 εντολές για fritz!box #1
-
23-02-07, 21:15 Απάντηση: εντολές για fritz!box #2
Εντολές δεν γνωρίζω και δεν γνωρίζω εάν υποστηρίζει κατί τέτοιο το fritzbox. Εναλακτική λύση είναι να σώσεις την σελίδα μέσα από την οποία κάνεις restart τον router στα αγαπημένα. Απλά αντί για 1 κλικ, 2 κλικ. Εκτός εάν θέλεις να κάνεις αυτόματα restart με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Πάντως να έχείς υπόψη ότι και restart να κάνεις αυτό δεν εξασφαλίζει πάντα ότι θα πάρεις διαφορετική ip.
Τα όνειρα που κάνω από τα 20 παρκάρουν στον ακάλυπτο νωρίς. Μα εσύ που με κοιτάς σαν λύτρωση ζωή παρκαρισμένη μην δεχτείς.
-
23-02-07, 21:31 Απάντηση: εντολές για fritz!box #3
Θέλω να το χρησιμοποιήσω για να αλλάζει IP αυτόματα κάποιες χρονικές στιγμές όταν λείπω από το PC και δε μπορώ να το κάνω restart χειροκήνειτα. Το script που έχω έτοιμο ελέγχει αν η IP άλλαξε και στη περίπτωση που παραμένη ίδια για κάπιο λόγο θα ξανακάνει restart. Πάντως το fritz!box αλλάζει IP με restart, ίσως όχι πάντα αλλα το τεσταρα και δούλεψε.
Το θέμα είναι ότι κάποιες εντολές στο script που έχω είναι διαφορετικές για κάθε μοντέλο router και εγώ δε τις ξέρω.
-
23-02-07, 21:43 Απάντηση: εντολές για fritz!box #4
Πάνω απο όλα έχεις πρόσβαση μέσω telnet στο fritz?
-
23-02-07, 22:26 Απάντηση: εντολές για fritz!box #5
δε γνωρίζω, δεν έχω ασχοληθεί με telnet αλλη φορά αλλά γνωρίζω αρκετά DOS
-
24-02-07, 12:01 Απάντηση: εντολές για fritz!box #6
Μόνο τα fritz fon έχουν ή μπορούν να ενεργοποιήσουν το telnet (μέσω τηλεφώνου).
Το fritz έχει μέσα σε flash linux.
Οπότε λογικά θα δουλεύουν και κάποιες από τις παρακάτω:
shutdown
restart
κλπ
Ίσως σε βοηθήσουν και τα παρακάτω:
http://www.wehavemorefun.de/fritzbox...eckte_Features
http://www.wehavemorefun.de/fritzbox...Tipps_&_Tricks| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
24-02-07, 14:16 Απάντηση: εντολές για fritz!box #7
Ευχαριστό πάρα πολύ
, τα links έχουν πολλες πληροφορίες
-
27-02-07, 01:35 Απάντηση: εντολές για fritz!box #8
κ το απλο fritz εχει telnetd
απλα δεν ειναι ενεργοποιημενο απο default.
restart κανεις με την εντολη reboot
-
27-02-07, 02:35 Απάντηση: εντολές για fritz!box #9
Να προσθέσω ότι το telnet υποστηρίζεται στις τελευταίες εκδόσεις firmware των fritz, οπότε ίσως χρειαστεί να κάνεις αναβάθμιση.
-
27-02-07, 02:39 Απάντηση: εντολές για fritz!box #10
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια
-
27-02-07, 13:31 Απάντηση: εντολές για fritz!box #11
Για το scriptακι σου μπορεις να χρησιμοποιησεις το Telnet Scripting Tool (TST10) ώστε
να κανει ανετα τα telnet στο fritz. Ειχα φτιαξει κατι, αν το βρω θα το στειλω
Καπου ειχα δει για καποια modifications του fritz ώστε να υποστηριζει iptables κλπ, αλλα δεν
εβγαλα ακρη. Γνωριζει κανεις κατι παραπανω? (Thanks in advance)
-
25-08-07, 18:09 Απάντηση: εντολές για fritz!box #12
Εχω το fritzbox to απλο με 2 lan kai 1 usb τι θα κανω για να ενεργοποιησω το telnet
-
25-08-07, 18:46 Απάντηση: εντολές για fritz!box #13
-
25-08-07, 18:51 Απάντηση: εντολές για fritz!box #14
Εγω το θελω για να να κανω καποιες ρυθμισεις για το noise margin
-
26-08-07, 03:26 Απάντηση: εντολές για fritz!box #15
Πήγαινε εδώ και ακολούθησε τις οδηγίες. Μόνο μειονέκτημα ότι είναι στα Γερμανικά.
Εναλλακτικά, υπάρχει ένα αρχείο .tar, το οποίο όμως, ακριβώς επειδή είναι tar, δεν μπορώ να το ανεβάσω εδώ ως συνημμένο. Το αρχείο το τρέχουμε, όπως θα κάναμε update το firmware.
Αν θέλεις PM me ένα email, να σου το στείλω.
Παρόμοια Θέματα
-
Ερώτηση για συνδεσμολογία Fritz!Box
Από maria83 στο φόρουμ AVM ADSL modems και routersΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 05-07-08, 11:20 -
Fritz box για OTENET
Από moderkay στο φόρουμ AVM ADSL modems και routersΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-06, 00:39 -
Νέα Firmware για Fritz!box
Από themis_b στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 32Τελευταίο Μήνυμα: 31-10-06, 19:55 -
Ερωτήσεις για το Fritz box fon
Από nx250 στο φόρουμ AVM ADSL modems και routersΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-06, 13:29 -
Νεό firmware για το Fritz Box Fon
Από peros550 στο φόρουμ AVM ADSL modems και routersΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 25-01-06, 13:03
Bookmarks