Όταν καλώ το 190 έχω κανονικό echo test. Όμως όταν κάνω κλήση σε αριθμό ΟΤΕ ενώ ακούω τον άλλο που απαντά δεν ακούει αυτός εμένα. Τι μπορεί να συμβαίνει? Δεν ξέρω αν βοηθάω αλλά έχω κάνει DMZ την ΙΡ του τηλεφώνου.
Εμφάνιση 1-8 από 8
-
16-03-07, 19:05 Γιατί δεν ακούγεται η φωνή μου? #1
-
18-03-07, 08:42 Απάντηση: Γιατί δεν ακούγεται η φωνή μου? #2
Με τι καλείς; Με x-lite; ATA; Όπως και να έχει έχεις ανοίξει τις κατάλληλες πόρτες (5060 στο ρούτερ, αν έχεις ρούτερ);
Τι codec χρησιμοποιείς;
-
19-03-07, 00:28 Απάντηση: Γιατί δεν ακούγεται η φωνή μου? #3
Καλώ με το Nokia E61, που έχει WiFi και δικό του VoIP software στο λειτουργικό του. Και βέβαια περνάει από router που του έχω ανοίξει όλες τις πόρτες στην IP του τηλεφώνου (DMZ). Τα codec που χρησιμοποιεί είναι (αντιγράφω από τεχνικό φυλλάδιο της Nokia):
VoIP codecs in preferred order
o The following default order of speech codecs is used when the settings have been created
manually:
i. AMR NB
ii. PCMU (G.711 μ-law)
iii. PCMA (G.711 A-law)
iv. iLBC
v. G.729
vi. Comfort Noise for PCMU and PCMA (not a separate codec, but handled as such)
Και ενώ κάνει register με τον server και καλεί κανονικά ΟΤΕ και ακούω απάντηση εμένα δεν με ακούν. Στο 190 ακούω την φωνή μου κανονικά. Κάθε ιδέα-βοήθεια εκτιμητέα...
-
19-03-07, 08:41 Απάντηση: Γιατί δεν ακούγεται η φωνή μου? #4
AMR NB???
Δοκίμασε να βάλεις 1ο τον G.729. (Αυτόν έχω εγώ σε PAP2 - δεν ξέρω τι παίζει με το δικό σου)
-
19-03-07, 13:30 Απάντηση: Γιατί δεν ακούγεται η φωνή μου? #5
Δυστυχώς τους codecs τους ρυθμίζει αυτόματα. Manually o χρήστης μπορεί από το user interface να ρυθμίσει τα βασικά μόνο, π.χ. username password, sip server, realm,ports κλπ. Η λογική της Νοκια είναι ο provider του sip να στέλνει ένα SMS με όλες τις ρυθμίσεις έτοιμες και να δουλεύει το σύστημα αυτόματα χωρίς καμμιά άλλη ρύθμιση από πλευράς του απλού χρήστη, αλλά ποιός provider στην Ελλάδα το κάνει αυτό....Εδώ για να κάνεις όλες τις ρυθμίσεις βασικές και προχωρημένες πρέπει να έχεις πάρει μάστερ στο VoIP προηγουμένως....ή να περιμένεις την λύση από αυτά τα φορουμ γιατί και στο support των εταιρειών η κατάσταση είναι δραματική, παίρνεις τηλέφωνο να ρωτήσεις κάτι και αισθάνεσαι ότι εσύ ξέρεις πιο πολλά από αυτόν που κάνει support. Και δεν φταίνε αυτά τα παιδιά αλλά η ελλειπής επιμόρφωση που τους δίνεται από τους εργοδότες τους.
-
20-03-07, 01:52 Απάντηση: Γιατί δεν ακούγεται η φωνή μου? #6
Με κάποιο άλλο ATA ή softphone έχεις δοκιμάσει αν μπορείς ν' ακούς και να σε ακούν; Άν όχι δοκίμασέ το, για ν' αποκλείσεις τον router.
Από την άλλη το E61 δεν είναι εύκολο να ρυθμιστεί με οποιονδήποτε Αστερίσκο. Βέβαια υπάρχουν λύσεις όπως της PBXes.com που δουλεύει πολύ καλά με τα Εxx της Nokia, αλλά και με το i-Call.
Αν κολλήσεις κάπου στείλε μου PM.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yianniscan : 20-03-07 στις 01:53.
-
20-03-07, 17:53 Απάντηση: Γιατί δεν ακούγεται η φωνή μου? #7
ATA δεν έχω διαθέσιμο, έτσι δοκίμασα με το Χ-Lite 3 μια χαρά oi κλήσεις σε ΟΤΕ και χωρίς να ανοίξω και κάποια πόρτα στο ρούτερ για την ΙΡ του PC . Από το X-lite μπορώ άνετα να καλέσω το Ε61και το ανάποδο. Και τα 2 συνδεδεμένα στο ίδιο ρούτερ . Βάβαια το πρόβλημα της εξόδου της φωνής από το Ε61 συνεχίζει να υφίσταται και για κλήσεις Sip 2 Sip ενώ η λήψη είναι κανονική.
To pbxes το είχα δοκιμάσει παλαιότερα όταν είχα βρεί ένα tutorial για το πως να συνδέσεις το Ε61 στο gizmo μέσω pbxes. Ακολούθησα το tutorial κάνοντας τις κατά την γνώμη μου απαραίτητες αλλαγές αλλά ενω στο status του pbxes με εβγαζε συνδεδεμενο με το icall το Ε61 δεν συνδέοταν με το pbxes για να το δοκιμάσω. Όμως είναι Γερμανία και θα προτιμούσα κάτι εδώ στην Ελλαδα για λόγους ποίοτητας της συνομιλίας. Με το gizmo που συνδέομαι χαλαρά η ποιότητα είναι απαράδεκτη για κλήση sip 2 οτε από Ελλάδα σε Ελλάδα.
Τι μπορεί να συμβαίνει είμαι πολύ περίεργος?
-
20-03-07, 22:51 Απάντηση: Γιατί δεν ακούγεται η φωνή μου? #8
Η απόσταση της Ελλάδας από την Γερμανία είναι γύρω στα 100 με 150 ms, άρα o χρόνος του call setup θα είναι λίγο αυξημένος.
Αν ο router πίσω από τον οποίο θα βρίσκεται το E61 ρυθμιστεί σωστά, τότε με την χρησιμοποίηση re-invites (audio bypass ON) στο extension, αλλά και στο trunk του i-Call αφού είναι σε public IP, τα RTP πακέτα δεν θα περάσουν ποτέ από την Γερμανία.
Όσο για την σύνδεση του Ε61 στο PBXes τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αισθητά.
Παρόμοια Θέματα
-
Γιατι δεν κανει redial το router μου;;
Από stelios.epp στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 18-02-08, 03:29 -
FORTHNET τηλεφωνία: δεν ακούγεται η κλήση..
Από african στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 30Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-07, 19:29 -
Ακουω την φωνη μου μεσα απο το ασυρματο τηλεφωνο.Γιατι?
Από Fotis_Greece στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή ΤηλεφωνίαΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 04-02-07, 22:11 -
Γιατί γιατρέ μου δεν έχει γκάζια στο ut2004 ο φορητός;
Από cosmos στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 08-04-06, 11:15 -
Γιατί να πληρώνω υπηρεσίες που δεν μου παρέχονται;
Από Oakenfold_ στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 29-09-04, 13:02
Bookmarks