Πρόσφατα έμαθα ένα εξαιρετικό εργαλείο που υπάρχει στο linux, το recordmydesktop, μια εφαρμογή για να δημιουργούμε βίντεο από την επιφάνεια εργασίας μας.
Το αποτέλεσμα που παράγει είναι εξαιρετικό, ωστόσο η εφαρμογή είναι command line.
Καθώς δεν έμεινα ικανοποιημένος από τα υπάρχοντα frontend (Krecordmydesktop) έφτιαξα ένα δικό μου, το reKordmydesktop (και το όσκαρ πρωτοτυπίας απονείμεται στον...).![]()
Το reKordmydesktop είναι ένα Kommander script! Δεν απαιτεί κανενός είδος εγκατάσταση. Αρκεί να έχετε εγκατεστημένα τα απαραίτητα προγράμματα και το reKordmydesktop θα τρέξει με ένα απλό κλικ!
Τι χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένο;
- Kommander (αν έχετε KDE τότε λογικά έχετε ήδη και το Kommander)
- recordmydesktop
- xwininfo (όχι απαραίτητο αλλά πολύ χρήσιμο!)
Αν και το υπέβαλλα σε εξαντλητικές δοκιμές στα υπόγεια εργαστήριά μου το πρόγραμμα κατάφερε να επιβιώσει διαψεύδοντας τις φήμες πως θα έσκαγε παίρνοντας μαζί και το source code του ώστε να μην ξαναπεράσει ούτε αυτό ούτε τα υπόλοιπα instances του παρόμοιο βασανισμό.
Το δίνω λοιπόν σε εσάς να το βασανίσετε και να μου πείτε τα αποτελέσματα!
Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να σας αφήσει το recordmydesktop να τρέχει στο background γεμίζοντας πολύ αργά αλλά και πολύ σταθερά το δίσκο σας! Δεν το πιστεύω να το κάνει αλλά ποτέ δεν ξέρετε, πέρασε τόσα στα υπόγεια εργαστήριά μου που μάλλον του άφησαν ψυχολογικά τραύματα.
Για να δείτε αν άφησε το recordmydesktop ανοιχτό τρέχετε:
$ pidof recordmydesktop
Αν αυτό σας επιστρέψει έναν αριθμό τότε Houston, we got a problem!
Κλείστε το recordmydesktop με την εντολή:
$ killall -9 recordmydesktop
Και κάνετε μου μια αναφορά εδώ.
Φυσικά ο καλύτερος τρόπος παρουσίασης είναι ένα βίντεο με το πρόγραμμα εν δράση:
http://www.andmarios.com/attachments...dmydesktop.ogg
Screenshots:
Και το εκτελέσιμο βρίσκεται στο downloads section:
http://www.adslgr.com/forum/download...o=file&id=1261
Εμφάνιση 1-15 από 47
-
06-04-07, 03:14 reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #1
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mrsaccess : 06-04-07 στις 13:14.
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
06-04-07, 04:44 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #2
Το τιγκαρισες στα options.. ευγε..
Για crash-testing, θα το δοκιμασω καποια αλλη στιγμη...
-
06-04-07, 08:09 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #3
Πολύ καλό Μάριε... Εύγε....
-
06-04-07, 11:30 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #4
Πολύ καλό.
Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά και στο http://support.zenwalk.org/index.php/topic,3805.0.htmlΤελευταία επεξεργασία από το μέλος sdn : 06-04-07 στις 11:37.
-
06-04-07, 12:02 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #5
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Thanx για τα καλά σχόλια! Έχει πολλά options αλλά δεν χρειάζεται να πάτε πέρα από τη πρώτη καρτέλα (Common Settings). Οι υπόλοιπες είναι advanced ρυθμίσεις που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ! Τις έβαλα μόνο και μόνο επειδή μπορεί να φανούν χρήσιμες σε κάποιους.
sdn ακόμη και αν δεν θες να εγκαταστήσεις το Kommander, επειδή ίσως έχει KDE εξαρτήσεις, δες το recordmydesktop που είναι commandline και δεν έχει εξαρτήσεις (εκτός ίσως από ogg και theora). Έχει πολύ καλό αποτέλεσμα, πολύ σωστό format και μπορεί να κάνει capture ένα συγκεκριμένο παράθυρο ή ακόμα και ένα συγκεκριμένο superkaramba widget!Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
06-04-07, 13:08 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #6
Όντως πολύ καλό.
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
06-04-07, 14:28 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #7
δουλεύει άψογα με KWin,
με beryl δεν κάνει minimize αλλά εκτός από αυτό όλα οκ.
Πολύ καλύτερο από το Krecordmydesktop.
-
09-04-07, 22:22 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #8
το capture sound σας δουλεύει;
αν δεν το πατήσω φτιάχνει αρχείο χωρίς ήχο (από το TRACK INFO του kaffeine)
αν το πατήσω, ακόμα και να πειράξω τις επιλογές στο δεύτερο tab, έχω ένα αρχείο με εικόνα και ήχο vorbis (πάλι από το TRACK INFO του kaffeine) αλλά δεν ακούγεται τίποτα.
Εννοείται ότι δοκίμασα και με άλλους players και ότι έχω τα κατάλληλα πακέτα (παίζω κανονικά ogg audio fles).
Το παραπάνω συμβαίνει σε 2 Arch με τελείως διαφορετικό hardware και σε windows. Μάλιστα ακόμα και convert να το κάνω σε xvid-mp3, ενώ το πρόγραμμα μετατροπής βλέπει ήχο στο input, πάλι τα ίδια.
Άρα μάλλον δεν ηχογραφήθηκε τίποτα.
Δεν βρήκα να υπάρχει πακέτο σχετικά με ogg encoding που να μην έχω...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ranger : 09-04-07 στις 22:22.
-
09-04-07, 22:51 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #9
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Πρέπει πρώτα να ρυθμίσεις την κατάλληλη πηγή στην κάρτα ήχου σου.
Άνοιξε το mixer του KDE (kmix), πήγαινε στην καρτέλα input και επέλεξε την πηγή που θες. Αν θες να γράφεται ότι παίζει τότε ενεργοποίησε το capture πατώντας το κόκκινο λαμπάκι στο κάτω μέρος του.
Θα κοιτάξω κάποια στιγμή μήπως μπορώ να βάλω να επιλέγεται πηγή ήχου μέσα από το reKordmydesktop αλλά προς το παρόν προσπαθώ να του φτιάξω έναν installer.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mrsaccess : 09-04-07 στις 22:52.
-
09-04-07, 23:11 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #10
Σε AVI container βγάζει output;
Δεν τα μπορώ τα ογκ του σατανά.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
09-04-07, 23:57 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #11
-
09-04-07, 23:58 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #12
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Δυστυχώς δεν βγάζει avi, μόνο ogg. Πάντως WAn το ogg δεν το γνώριζα καλά και'γω αλλά τώρα που το έμαθα το εκτιμώ ιδιαίτερα!
Καταρχήν το ogg είναι container, το vorbis (και τα speex / flac) είναι ο audio codec και το theora ο video codec.
Το καλό είναι πως είναι ανοιχτό στάνταρντ (σε αντίθεση με τα avi), όπως και οι codecs που χρησιμοποιεί. Ακόμη τα ogg αρχεία από τη μαμά τους μπορούν να γίνουν streamed χωρίς πρόβλημα.
Τέλος δεν ξέρω κατά πόσο το theora μπορεί να ενσωματωθεί χωρίς προβλήματα σε avi. Βλέπεις πραγματικά για την εν λόγω δουλειά (desktop capture) το theora είναι τέλειο. Καλύτερο imho και από το codec του camtasia που είχα δει πιο παλιά στα win.
@ranger
Έχω την 0.3.3.1. Στην 0.3.4 είδα πως έβγαλαν το drop frames για αυτό και αν το ενεργοποιήσεις στο reKordmydesktop θα αρνηθεί να γράψει. Θα το διορθώσω στην επόμενη version.
Όσο αφορά τον ήχο σωστά τα έχεις. Μήπως έχεις και δεύτερη κάρτα ήχου; Αν ναι, πιθανόν να γράφει από αυτήν. Θα πρέπει να δεις το help του recordmydesktop για το πως ρυθμίζεις ποια device θέλεις να γράφει και να το βάλεις στα custom options.
EDIT: το βρήκα, είναι το option -device SOUND_DEVICE, όπου SOUND_DEVICE /dev/dsp ή hw0:0 κτλ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mrsaccess : 10-04-07 στις 00:02.
-
10-04-07, 00:17 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #13
-
10-04-07, 00:32 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #14
-
11-04-07, 01:04 Απάντηση: reKordmydesktop: Ζητούνται Πειραματόζωα! #15
Θα ήταν υπερβολικό άμα υπήρχε επιλογή ώστε να παίζει κάποιον ήχο πριν ξεκινήσει η εγγραφή; Για την περίπτωση που βάλουμε αντίστροφη μέτρηση και είμαστε σε άλλη επιφάνεια εργασίας, να ξέρουμε δηλαδή πότε να αρχίσουμε και εμείς...
Κατά τα άλλα
Παρόμοια Θέματα
-
Ζητούνται μηχανικοί ...
Από pelasgian στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-07, 18:18
Bookmarks