Για να ξεκινήσουμε δίνουμε στον browser της επιλογής μας 192.168.1.1
και στην εισαγωγική οθόνη το username και password που έχουμε ορίσει.
Το screenshot είναι από Ie7 σε firefox είναι λίγο διαφορετικό το login prompt.
Αφού μπούμε στην αρχική σελίδα του router πάμε στην επιλογή Applications & Gaming.
Η πρώτη μας επιλογή είναι το Single Port Forwarding που βλέπουμε ότι όλες οι επιλογές εκτός από μια είναι ήδη ρυθμισμένες με τις βασικές υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστούμε και το μόνο που χρειάζεται είναι να ρυθμίσουμε σε ποιά εσωτερική Ip του δικτύου μας θα γίνεται η προώθηση και να τικάρουμε το enabled για να ενεργοποιηθεί.
Όταν τελειώσουμε πατάμε Save Settings για να εφαρμοστούν.
Αν ξέρουμε ότι δεν θα μας χρειαστούν μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις προρυθμισμένες επιλογές με δικές μας για να ανοίξουμε πχ τις πόρτες για κάποιο p2p πρόγραμμα.
Στη συνέχεια
έχουμε την επιλογή Port Range Forwarding που μπορούμε να ανοίξουμε ένα εύρος πορτών προς τα μέσα για προγράμματα που δεν αρκεί μια πόρτα,όπως το MSN,online games κλπ.
Εδώ δίνουμε ένα όνομα της υπηρεσίας,την πόρτα αρχής και τέλους καθώς και σε ποιό πρωτόκολλο θα τις ανοίξουμε.
Διαθέσιμες επιλογές
1.TCP μόνο
2.UDP μόνο
3.Both και για τα δύο
Δίνουμε την εσωτερική Ip που θα προωθηθούν,πατάμε enable και save settings.
Τρίτη διαθέσιμη ρύθμιση
εδώ μπορούμε να ορίσουμε ότι επιτρέπεται η προώθηση συγκεκριμένων εφαρμογών αν έρθουν από συγκεκριμένη εξωτερική port και να την κατευθύνουμε σε διαφορετική εσωτερική.
Πχ αν έρθει μια εισερχόμενη κλήση από την πόρτα 500 και την επιτρέπουμε να προωθηθεί στην πόρτα 1000 στην εσωτερική Ip που ορίζουμε.
Χρήσιμο αν υπάρχει κάποιο firewall που επιτρέπει μόνο συγκεκριμένες εισερχόμενες πόρτες.
Η επόμενη επιλογή
Το γνωστό μας DMZ (Demilitiarized Zone) που με την ενεργοποίηση του και τον ορισμό μιας εσωτερικής Ip ανοίγουμε όλη την εισερχόμενη κίνηση προς αυτή χωρίς κανέναν έλεγχο από το firewall του router.
Η χρήση συνίσταται αν η αφιλτράριστη κίνηση καταλήγει σε κάποιο μηχάνημα που έχει το ρόλο Firewall για το δίκτυο μας.
Τέλος
το Qos(Quality Of Service) που μπορούμε να ρυθμίσουμε την προτεραιότητα των διακινούμενων πακέτων για καλύτερη λειτουργία του Voip πχ ενόσω χρησιμοποιούμε παράλληλα για surfing/downloading την γραμμή μας.
Η εικόνα που παραθέτω είναι λειτουργική και αποδίδει άψογα το Voip.
Εμφάνιση 1-15 από 33
-
09-05-07, 19:12 Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nnn : 09-05-07 στις 19:13.
-
30-06-07, 17:44 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #2
Ευχαριστώ για τις οδηγίες. Απορίες. Γράφεις:
«Η πρώτη μας επιλογή είναι το Single Port Forwarding που βλέπουμε ότι όλες οι επιλογές εκτός από μια είναι ήδη ρυθμισμένες με τις βασικές υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστούμε και το μόνο που χρειάζεται είναι να ρυθμίσουμε σε ποιά εσωτερική Ip του δικτύου μας θα γίνεται η προώθηση και να τικάρουμε το enabled για να ενεργοποιηθεί.»
Απορίες:
α) Εξ ορισμού όλα τα κουτάκια είναι καθαρισμένα, οπότε δεν θα έπρεπε να λειτουργεί ούτε http ούτε ftp ούτε τίποτε. Και όμως όλα αυτά λειτουργούν κανονικά. Γιατί;
β) Ποιό ip του εσωτερικού δικτύου να δηλώσω; Αφού έχω δύο pc συνδεδεμένα στον ρούτερ (192.168.1.2 και 192.168.1.3). Σε ποιό από τα δύο να κάνω το port forwarding; Μήπως στον ίδιο τον ρούτερ (192.168.1.1) ή στο 192.168.1.0 που υπάρχει εξ ορισμού;
Εάν θέλω φερ' ειπείν μtorrent και στα δύο pc, πρέπει να ορίσω μια πόρτα που να στέλνει ελεύθερα στο 192.168.1.2 (και να ορίσω την ίδια στο μtorrent στο πρώτο pc) και μια διαφορετική πόρτα που να στέλνει ελεύθερα στο 192.168.1.3 (και να ορίσω την ίδια στο μtorrent στο δεύτερο pc). Σωστά; Αλλά σε αυτά που υπάρχουν εξ ορισμού (http, ftp) χρειάζεται να κάνω τίποτε; Ή να τά αφήσω με το κουτάκι ατσεκάριστο και ip 192.168.1.0;
γ) Οι 14 από τις 15 θέσεις είναι ήδη συμπληρωμένες, κι εγώ θέλω μία για το μtorrent (μάλλον δύο, για τα δύο pc) και δύο (τέσσερις, για τα δύο pc) για το emule! Και εδώ υπάρχει μόνο μία θέση ελεύθερη! Τί να σβήσω από αυτά; Ή τί άλλο να κάνω;
δ) Το QoS χρειάζεται; (Δεν έχω ούτε θέλω VoIP.) Εγώ το QoS τό έχω βγάλει και από τα TCP/IP settings των Windows, για να μην έχω overhead.
Μήπως όμως είναι καλό να ενεργοποιήσω το QoS και να βάλω σε low priority την πόρτα του μtorrent, μήπως και διευκολύνω το webbrowsing μου; Τί λέτε;
Άλλη απορία:
Το DHCP είναι, λέει, Enabled, με Starting IP address: 192.168.1.100 και Max Number of DHCP Users: 50 (οι προκαθορισμένες ρυθμίσεις, δηλαδή). Χρειάζεται αυτό, ή να τό κάνω disabled; Αφού 2 pc έχω στο ρούτερ, με δηλωμένες ip στα TCP/IP settings των Windows 192.168.1.2 και 192.168.1.3. Μήπως πρέπει να απενεργοποιήσω το DHCP του ρούτερ;Ὑπῆρξεν ἔτι τὸ ἄριστον ἐκεῖνο, Ἑλληνικὸς -
ἰδιότητα δὲν ἔχ᾿ ἡ ἀνθρωπότης τιμιοτέραν·
εἰς τοὺς θεοὺς εὐρίσκονται τὰ πέραν.
(Κ.Π. Καβάφης, «Ἐπιτύμβιον Ἀντιόχου, βασιλέως Κομμαγηνῆς»)
-
30-06-07, 22:11 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #3
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
α) Εξ ορισμού όλα τα κουτάκια είναι καθαρισμένα, οπότε δεν θα έπρεπε να λειτουργεί ούτε http ούτε ftp ούτε τίποτε. Και όμως όλα αυτά λειτουργούν κανονικά. Γιατί;
Εάν θέλω φερ' ειπείν μtorrent και στα δύο pc, πρέπει να ορίσω μια πόρτα που να στέλνει ελεύθερα στο 192.168.1.2 (και να ορίσω την ίδια στο μtorrent στο πρώτο pc) και μια διαφορετική πόρτα που να στέλνει ελεύθερα στο 192.168.1.3 (και να ορίσω την ίδια στο μtorrent στο δεύτερο pc). Σωστά;
γ) Οι 14 από τις 15 θέσεις είναι ήδη συμπληρωμένες, κι εγώ θέλω μία για το μtorrent (μάλλον δύο, για τα δύο pc) και δύο (τέσσερις, για τα δύο pc) για το emule! Και εδώ υπάρχει μόνο μία θέση ελεύθερη! Τί να σβήσω από αυτά; Ή τί άλλο να κάνω;
δ) Το QoS χρειάζεται; (Δεν έχω ούτε θέλω VoIP.) Εγώ το QoS τό έχω βγάλει και από τα TCP/IP settings των Windows, για να μην έχω overhead.
Μήπως όμως είναι καλό να ενεργοποιήσω το QoS και να βάλω σε low priority την πόρτα του μtorrent, μήπως και διευκολύνω το webbrowsing μου; Τί λέτε;
Το DHCP μπορείς να το απενεργοποιήσεις.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nnn : 30-06-07 στις 22:11.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
03-07-07, 14:37 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #4
Μπερδευτηκα.
Το QoS δεν θα επρεπε να ειναι oi 5060 & 5061 high priority και ολα τα αλλα σε medium?
Δεν θελουμε θεωρητικα να εχουμε την μαξιμουμ προτεραιοτητα στη φωνη?
-
03-07-07, 22:50 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #5
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Όχι δεν χρειάζεται,αν το κάνεις απλά δεν θα μπορείς να κάνεις άλλη χρήση όσο μιλάς.
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
04-07-07, 11:34 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #6
Μήπως Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει λέγοντας μου πώς να ανοίξω την πόρτα 5080 και και 5060 από το WAG200G;;
-
04-07-07, 17:46 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #7
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Σε αυτήν την επιλογή http://www.adslgr.com/forum/attachme...1&d=1178725712
Θα δηλώσεις 2 ονόματα,start και end port θα βάλεις την 5060 και 5080,το πρωτόκολλο που θέλεις (TCP/UDP) την εσωτερική Ip και θα επιλέξεις το enable.We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
-
04-07-07, 22:19 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #8
Αν εχω το mtorrent στο unlimited και seedαρω με φουλ και θελω να κανω κληση voip, θα δουλεψει το QoS οπως το εχεις 3n;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nrg_polini : 04-07-07 στις 22:20.
-
04-07-07, 22:31 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #9
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
31-10-07, 13:48 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #10
Καλημέρα, αγόρασα χθες το πακέτο της FORTHNET που δίνει δώρο το συγκεκριμένο gateway και έχω πολλές απορίες, αφού δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει router. Θα με βοηθούσατε πολύ αν μου δίνατε κάποιες απαντήσεις.
Η πρώτη μας επιλογή είναι το Single Port Forwarding που βλέπουμε ότι όλες οι επιλογές εκτός από μια είναι ήδη ρυθμισμένες με τις βασικές υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστούμε και το μόνο που χρειάζεται είναι να ρυθμίσουμε σε ποιά εσωτερική Ip του δικτύου μας θα γίνεται η προώθηση και να τικάρουμε το enabled για να ενεργοποιηθεί.
Εδώ δίνουμε ένα όνομα της υπηρεσίας,την πόρτα αρχής και τέλους καθώς και σε ποιό πρωτόκολλο θα τις ανοίξουμε.
Διαθέσιμες επιλογές
1.TCP μόνο
2.UDP μόνο
3.Both και για τα δύο
Δίνουμε την εσωτερική Ip που θα προωθηθούν,πατάμε enable και save settings
Το γνωστό μας DMZ (Demilitiarized Zone) που με την ενεργοποίηση του και τον ορισμό μιας εσωτερικής Ip ανοίγουμε όλη την εισερχόμενη κίνηση προς αυτή χωρίς κανέναν έλεγχο από το firewall του router.
Η χρήση συνίσταται αν η αφιλτράριστη κίνηση καταλήγει σε κάποιο μηχάνημα που έχει το ρόλο Firewall για το δίκτυο μας
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.
-
31-10-07, 20:40 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #11
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Πως ξέρουμε ποιά είναι η εσωτερική IP;
Δίνουμε ένα τυχαίο όνομα ή είναι συγκεκριμένο; Πως γνωρίζουμε τις πόρτες αρχής και τέλους; Πως γνωρίζουμε ποιό πρωτόκολλο πρέπει να επιλέξουμε;
Έχω το ZoneAlarm Frewall εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου. Είμαι καλυμμένος;We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
-
02-01-08, 20:08 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #12
Έχω ακριβώς την ίδια απορία!
Μπορεί να απαντήσει κάποιος;
Επίσης StormShadow μήπως θα μπορούσες να δώσεις πιο αναλυτικές οδηγίες για το πως βρίσκουμε την εσωτερική IP; Δεν είναι αυτή που έχει πάρει το ATA μας; (η σελίδα που μπαίνουμε για να κάνουμε τις ρυθμίσεις στο ΑΤΑ)
Έδωσα την εντολή Ipconfig/all σε cmd αλλά έβγαλε ένα κατεβατό και έχασα την μπάλα οεο!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος africa_twin : 02-01-08 στις 20:32.
-
12-03-08, 13:30 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #13
παιδια θελω βοηθεια θελω να ανοιξω τισ πορτες 1412tcp kai 1412udp ειναι για το προγραμμα dc++ και δεν ξερω πως βοηθεια
........Auto merged post: leonidas1882 added 0 Minutes and 59 Seconds later........
και για το winmx και δεν ξερωΤελευταία επεξεργασία από το μέλος leonidas1882 : 12-03-08 στις 13:30. Αιτία: auto merged post
-
15-03-08, 20:05 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #14
Παιδιά ωραίος ο οδηγός αλλά δεν κατάλαβα καθόλου πως θα εισάγω τις πόρτες (ποιές θα είναι αυτές?) και τι όνομα θα βάλω στο κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
Πχ για το μtorrent με port το 59430 τι θα έπρεπε να κάνω?
Αν κάποιος μπορεί να ανεβάσει 3 screenshots από τις 3 καρτέλες θα με βοηθούσε πολύ!
-
25-03-08, 10:35 Απάντηση: Βασικό Port forward για το Linksys Wag200g #15
Καλήμερα σε όλους! Θα ήθελα μία βοήθεια σχετικά με το συγκεκριμένο router (είναι από πακέτο forthnet, που ενεργοποιήθηκε πριν δύο μέρες). Δεν έχω καταφέρει ακόμη να συνδεθώ! Έχω μπει στο 192.168.1.1 έχω κάνει τις ρυθμίσεις σύμφωνα με το manual, άλλα όταν πατάω save settings δεν γίνεται επανεκκίνηση του router και το λαμπάκι dsl του router αναβοσβήνει ή είναι τελείως σβηστό. Το router είναι για over isdn γραμμή! Επικοινωνία με forthnet σχεδόν αδύνατη, λόγω μεγάλης αναμονής. Κάθε βοήθεια δεκτή! Ευχαριστώ!
Παρόμοια Θέματα
-
port forward 22 WAG200G
Από Dim(GR) στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 01-03-08, 19:34 -
Linksys Wag54gs & Port Forward
Από GEOUS στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 06-04-06, 23:38 -
port forward για dc++
Από raul_duke στο φόρουμ Broadband SoftwareΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 13-03-06, 21:31 -
How To: Οδηγίες για port forward για αρκετούς adsl routers.
Από the_ar στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 20-01-06, 23:16 -
Ερωτήσεις για port forwardıng
Από dekakk στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 14-09-05, 22:45
Bookmarks