Η Intel προειδοποιεί για 2 ευπάθειες που επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών και προϊόντων της, οι οποίες πήραν τον χαρακτηρισμό High στο επίπεδο επικινδυνότητας. Οι ευπάθειες CVE-2021-0157 και CVE-2021-0158, εφόσον γίνουν στόχος επιτυχούς εκμετάλλευσης, μπορεί να δώσουν αυξημένα δικαιώματα στον επιτιθέμενο. Το θετικό είναι πως απαιτείται τοπική πρόσβαση για την εκμετάλλευση τους, έχει ήδη διατεθεί patch για αυτές, αλλά απαιτείται Bios update, που πρέπει να διαθέσουν οι OEMs.
Η 1η ευπάθεια επηρεάζει τους παρακάτω επεξεργαστές της Intel
ενώ η 2η τουςInsufficient control flow management in the BIOS firmware for some Intel(R) Processors may allow a privileged user to potentially enable escalation of privilege via local access.
The following processor families are affected by the issue according to Intel:
Intel® Xeon Processor E Family
Intel® Xeon Processor E3 v6 Family
Intel® Xeon Processor W Family
3rd Generation Intel Xeon Scalable Processors
11th Generation Intel Core™ Processors
10th Generation Intel Core™ Processors
7th Generation Intel Core™ Processors
Intel Core™ X-series Processors
Intel Celeron Processor N Series
Intel Pentium Silver Processor Series
It seems strange that Intel processor generations 7, 10 and 11 are affected, but generations 8 and 9 are not.
Πηγή : ghacks.netThe second vulnerability, CVE-2021-0146, may allow escalation of privilege as well. It too requires physical access for the attack. The base score of the vulnerability is 7.1, which is also high.
και επηρεάζονται τα
Desktop, Mobile
Intel Pentium Processor J Series, N Series
Intel Celeron Processor J Series, N Series
Intel Atom Processor A Series
Intel Atom Processor E3900 Series
Embedded
Intel Pentium Processor N Series
Intel Celeron Processor N Series
Intel Atom Processor E3900 Series
Desktop, Mobile
Intel Pentium Processor Silver Series/ J&N Series?
Desktop, Mobile
Intel Pentium Processor Silver Series/ J&N Series? - Refresh
Embedded
Intel® Atom® Processor C3000
Εμφάνιση 1-15 από 20
-
15-11-21, 19:25 Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
15-11-21, 20:09 Απάντηση: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #2
Πήρα χτες BIOS update. Ποτέ δεν ψάχνω τι περιέχει, αλλά φαντάζομαι αυτή τη φορά πρέπει να συνδέεται με αυτό
-
15-11-21, 20:19 Re: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #3
Τουλάχιστον την γλυτώνουν οι Alderlake, 12η γενιά.
-
15-11-21, 20:20 Re: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #4
Σουρωτήρι?
Όσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή..
Εθνικισμός και μετανάστες
Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη
-
15-11-21, 20:48 Απάντηση: Re: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #5
Κάτσε, είναι φρέσκοι ακόμα. Ας αγοράσει ο κόσμος και ας αρχίσει να τους ξεψαχνίζει και να δεις πως θα βρουν και σε αυτούς.
Δυστυχώς, εγώ πάντα είχα στο μυαλό μου τη CPU να είναι κάτι το δεδομένο, χωρίς σφάλματα ασφαλείας. Δυστυχώς με το που βγήκαν στη φόρα τα Spectre, Meltdown κ.ο.κ., διαψεύσθηκα σφόδρα...
-
15-11-21, 21:03 Απάντηση: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #6
Ντάξει καιρό είχε να εμφανιστεί κάτι καινούργιο και ανησυχήσαμε.
-
15-11-21, 23:28 Απάντηση: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #7
Τυχερός, έχω 6ης γένιας
-
16-11-21, 01:09 Απάντηση: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #8
Ο κύριος λόγος που θα περάσει καμιά 5ετία πριν ξανακουμπήσω Intel. Βασικά για τη δουλειά δεν μπορώ να παίξω.. σπίτι δεν με νοιάζει, έναν 12600κ τον έπαιρνα.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
16-11-21, 10:18 Απάντηση: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #9But who are ye in rags and rotten shoes,
You dirty-bearded, blocking up the way?
We are the Pilgrims, master; we shall go
Always a little further: it may be
Beyond the last blue mountain barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea,
-
16-11-21, 11:48 Απάντηση: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #10
σαν τους intel που είναι σουρωτήρι και εγώ intel έχω δυστυχώς, κατόπιν εορτής το έμαθα λίγο αργά.
- - - Updated - - -
Έχουν και οι AMD αλλά όχι τέτοιο χάλι.ἀναφαίρετον ὅπλον ἡ ἀρετή
-
16-11-21, 11:55 Re: Απάντηση: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #11
-
16-11-21, 12:02 Απάντηση: Re: Απάντηση: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #12
μην νομίσεις 100% ασφάλεια στο internet δεν υπάρχει τα μέιλ και τα sms είναι διάφανα (ΤΕΧΤ) μπορεί ο άλλος πολύ εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση σου μιλάει κάποιος που έχει ασχοληθεί αρκετά με την κυβερνοασφάλεια.
ακόμη και κρυπτογράφηση να χρησιμοποιήσεις και εκεί μπορεί να την πατήσεις με κάποιο τρόπο.
Είναι να μην σε βάλει στόχο ο άλλος άπαξ και γίνει αυτό τέλος.
ένα μικρό δείγμα social enginneering απο τον guru Kevin Mitnick
ἀναφαίρετον ὅπλον ἡ ἀρετή
-
16-11-21, 12:16 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #13
-
16-11-21, 12:21 Απάντηση: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #14
Βρε ποιος είπε πως δεν έχουν αλλά εγώ έχω αποκτήσει τα εξής ψυχολογικά με την Intel πλέον.
1. Φοβάμαι τις τρύπες στο security.
2. Δεν θέλω να ξαναχάσω σε ταχύτητα τίποτα. Ακαδημαϊκά να ενημερώσω πως μόλις έσκασαν οι πρώτες τρύπες και άρχισε η Intel να τις κλείνει και η VMWare να βγάζει patch για τους server που έχω στη δουλειά, έχασα μίνιμουμ ένα 15% σε CPU Power. Η απώλεια δεν ήταν μικρή και την ένοιωθες στη λειτουργία των VM.
3. Για πόσα χρόνια μας δούλευε και έβγαζε κάθε χρόνο refresh την ίδια CPU που άντε πήγαινε 100hz παραπάνω, στα ίδια nm κατασκευή αλλά με αλλαγές socket κλπ για να τα χώνουμε για mb? αυτός για μένα είναι ο κύριος λόγος που τη σιχάθηκα.
Από εκεί και πέρα, ειλικρινά χαίρομαι που έφαγε τη φάπα και παίρνει τα πάνω της σιγά σιγά για ανταγωνισμό και πτώση τιμών. Ήδη το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Οι νέες Cpu της είναι πολύ καλές σε καλή τιμή. Θα απαντήσει η AMD σύντομα με κάτι καλύτερο και οι τιμές θα πέσουν και άλλο. Αυτό είναι καλό ασχέτως αν για τους παραπάνω λόγους δύσκολα θα πάρω Intel πάλι, τουλάχιστον όχι για επαγγελματικούς λόγους. Σπίτι δεν με νοιάζει και πολύ.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
16-11-21, 12:27 Απάντηση: Δύο ευπάθειες επηρεάζουν πολλές γενιές επεξεργαστών της Intel #15
Bookmarks