Εμφάνιση 1-4 από 4
    Περιοχή
    Britannia
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Shared
    Ταχύτητα
    21600/508
    ISP
    Forthnet
    Router
    Draytek Vigor 2700VG
    Εχω ενα Draytek Vigor 2700VG Annex B πανω στο οποιο συγχρονιζει η γραμμη internet και στο οποιο ειναι συνδεδεμενος ενας Dreambox 7020s με χρηση καλωδιου ethernet σε μια απο τις εξοδους του.

Ο υπολογιστης μου ειναι σε αποσταση περιπου 10μ απο το Vigor και θελω να αποφυγω τη χρηση καλωδιου.Η μονη ασυρματη συσκευη που διαθετω αυτη τη στιγμη περα απο το Vigor ειναι ενα Fritz 7140 Annex A.

Θελω δηλαδη το Vigor παιρνει το Internet και να το μοιραζει ενσυρματα στο Dreambox και ασυρματα στο PC μεσω του Fritz. Τελος θελω να εχω προσβαση στο Dreambox απο το PC.

Ειναι εφικτο;

Επειδη δεν εχω επιχειρησει ξανα κατι αναλογο , θα ηθελα να ειστε οσο πιο αναλυτικοι μπορειτε στις απαντησεις σας.

Φιλικα
    Are you with Us?

Downloads
    11
    Uploads
    0
    ISP
    Nova
    Δοκιμασε με μια παραλλαγη του παρακατω τροπου :

Απάντηση: Γεφύρωση router
    Τα ρουτερ που δινει η Forthnet ειναι μονον ενσυρματα και με μια θυρα ethernet.

Αν λοιπον θελουμε να συνδεσουμε πανω τους ενα δευτερο ρουτερ ( μονον ενσυρματο η και ασυρματο ) κανουμε τα εξης :

1) Βαζουμε πρωτο το ρουτερ της forthnet.
    2) Συνδεουμε το τηλεφωνικο καλωδιο εκει και το χρησιμοποιουμε ετσι σαν μοντεμ
    3) Του οριζουμε την ΙΡ σε 192.168.2.1 . Επισης κλεινουμε τον DHCP server και το UNPP. To Firewall δεν ενοχλει αλλα στο ΝΑΤ κανουμε forward την ΙΡ 192.168.1.1
    4) Το καλωδιο ethernet απο το ρουτερ της forthnet, το συνδεουμε στην WAN θυρα του δευτερου μας ρουτερ.

Συνεχιζουμε με το δευτερο ρουτερ
    5) Οριζουμε την ΙΡ του δευτερου μας ρουτερ σε 192.168.1.1
    6) Οριζουμε σαν gateway το 192.168.2.1
    7) Αν θελουμε ενεργοποιουμε το DHCP για να αναθετει ΙPs στα pc που θα συνδεθουν ειτε στις 4 διαθεσιμες ενσυρματες θυρες ειτε ασυρματα ( αν το ρουτερ μας ειναι και wireless )
    8) Αν θελουμε ενα pc μας να ειναι και κατεβαστηρι, δινουμε σε αυτο το pc στατικη IP ( απο το 192.168.1.2 εως το 192.168.1.254 ) ρυθμιζουμε στο port forwarding την θυρα που θελουμε να αφησουμε ανοιχτη για αυτη την ΙΡ.

Αν τελος τα pc μας, ολα η ενα , εχουν "καρφωτες" ΙΡ και δεν τις παιρνουν απο το ρουτερ ( το DHCP ειναι κλειστο ), οριζουμε σε αυτα τα pc το gateway του δευτερου ρουτερ μας, δηλαδη 192.168.1.1

Περιοχή
    Britannia
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Shared
    Ταχύτητα
    21600/508
    ISP
    Forthnet
    Router
    Draytek Vigor 2700VG
    Φιλε μου δυστυχως δε με βοηθησε το ποστ σου μιας και το προβλημα μου ειναι στις πολλες ασυρματες ρυθμισεις των 2 ρουτερ.

Αν καποιος ξερει κατι παραπανω ας κανει μια προσπαθεια.

Φιλικα
    Are you with Us?

Περιοχή
    Britannia
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Shared
    Ταχύτητα
    21600/508
    ISP
    Forthnet
    Router
    Draytek Vigor 2700VG
    Παιδια τελικα τα καταφερα.

Δουλευει κανονικα αλλα γραφω τι εκανα βημα βημα για να διορθωθει καποια τυχον βλακεια που μπορει να επηρεαζει το δικτυο.

1. Απενεργοποιησα το DHCP και UPNP απο παντου.
    2. Ορισα IP μεσα στο ιδιο Subnet για τις 4 συσκευες (PC,Dreambox,Vigor,Fritz) με Gateway το Vigor ΠΑΝΤΟΥ.
    3. Στο menu internet access του Vigor ενεργοποιησα την επιλογη PPPoE Pass Through for wired and wireless LAN (χρησιμοποιω PPPoE).
    4. Ενεργοποιησα το Hide SSD στο Vigor.
    5. Στο security επελεξα WEP με 26ψηφιο κωδικο.
    6. Στο menu access control εβαλα την mac address του Fritz.
    7. Στο WDS settings του Vigor επελεξα Bridge Mode , ασφαλεια WEP , στο Section Bridge ενεργοποιησα την mac του Fritz σαν peer MAC address.
    8. Με αυτες τις ρυθμισεις το Fritz μου εμφανιζεται σαν Access Point στο σχετικο μενου του vigor.
    9. Απενεργοποιησα το Announce name of the radio network (SSID) στο Fritz (μενου radio settings).
    10. Στο μενου security επελεξα WPA και ορισα κλειδι.
    11. Στο μενου Repeater ενεργοποιησα το Enable support for WLAN repeater (WDS) , επελεξα operating mode Repeater :This FRITZ!Box is a repeater for another base station , καρφωσα τις IP του δικτυου , επελεξα WEP security mode και εβαλα το κλειδι που ειχα ορισει στο Vigor.

Με αυτες τις ρυθμισεις παιζει και εχω προσβαση απο το PC σε ολες τις συσκευες.

Θα μπορουσα να κανω κατι για να βελτιωσω το δικτυο που απο καθε αποψη;;

Φιλικα.
    Are you with Us?

Παρόμοια Θέματα

1. Vigor 2700VG - Otenet
    Από vord στο φόρουμ Draytek ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-06-13, 21:52
  2. DrayTek Vigor 2700vg
    Από mastelos στο φόρουμ Draytek ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-12-11, 19:48
  3. Νεο Vigor 2700vg
    Από neof1z στο φόρουμ Draytek ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-10-07, 19:45
  4. Vigor 2700vg
    Από neof1z στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-10-07, 20:38
  5. vigor 2700vg
    Από parashos στο φόρουμ Draytek ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-10-07, 08:56

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας