Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 28
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Tellas
    Router
    Zyxel 661
    Καλημέρα σε όλους

Ξέρει κανείς εάν υπάρχει provider που να υποστηρίζει bonding? (και έχω βρεί κάτι υπέροχα ρουτεράκια )
    Απο μερικούς πωλητές που ρώτησα, δεν ξέρουν ούτε κάν τι σημαίνει η λέξη

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100000/10000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritzbox
    Path Level
    Fastpath
    Η hol υποστηρίζει bonding με τη μορφή του mlppp. Τι router έχεισ βρει γιατι ψάχνω κι εγώ.

Downloads
    11
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Tellas
    Router
    Zyxel 661
    Αυτόν εδώ. Αλλά απο όσο κοίταξα δεν υπάρχει κάποιο στην ελλήνική αγορά. Οπότε μάλον παίζει αγορά απο εχωτερικό.

http://www.zyxel.com/web/product_fam...4-F66F17AC2CD8

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100000/10000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritzbox
    Path Level
    Fastpath
    Έχω βρει εγώ κάποια microtik αλλά δε τα ξέρω καθόλου και τα εμπορέυεται η hellas com. Το καλό σε σχέδη με τα cisco που κάνουν αυτή τη δουλειά είναι ότι βρίσκεις και με 100 ευρώ σε αντίθεση με τα 1500 της cisco. Βεβαιώσου ότι αυτά που ψάχνεις κάνουν support mlppp και όχι adsl balancing.

Downloads
    11
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Tellas
    Router
    Zyxel 661
    To mikrotik το έχω στο μαγαζί και απο ότι λέει ο τεχνικός που έκανε την παραμετροποίηση, το υποστηρίζει.
    Ξαναπήρα τώρα για να το επαληθεύσω. Οπότε όταν θα έχω νεότερα, θα απαντήσω εδώ
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Blergh : 22-07-08 στις 12:56.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100000/10000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritzbox
    Path Level
    Fastpath
    Σιγουρέψου ότι το υποστηρίζει και η forthnet που έχεις γιατί για να κάνεις Mlppp πρεπεί ναι μεν να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά πρεπει να σε υποστηρίξει και ο provider σου δίνοντας σου κοινό user name /pw και για τις δύο γραμμές και κοινή ip.

Downloads
    11
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Tellas
    Router
    Zyxel 661
    Η forthnet έχει σταματησει να υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Με πρώτη ευκαιρία, θα επικοινωνήσω με hol για να μάθω εάν όντως το υποστηρίζουν καθώς και για το αν θα υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100000/10000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritzbox
    Path Level
    Fastpath
    Η hol το υποστηρίζει σίγουρα. Στο λένε και στο τηλεφωνικό κέντρο και μου το έχει επιβεβαιώσει φίλος μου που δουλεύει στο τεχνικό τμήμα της εταιρίας. Το θέμα είναι τι εξοπλισμό αγοράζει κάποιος για να το κάνει αυτο...

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone - Nova
    DSLAM
    Wind - ΝΙΚΑΙΑ
    Router
    Vodafone Power Station
    Δεν καταλαβαίνω τη φιλοσοφία. Αν θες bonding θες και ασφάλεια σε περίπτωση που μπερδευτεί κανένας πιτσιρικάς στο πολύμπριζο του provider (όπως έγινε στη HOL πριν μερικά χρόνια). Γιατί να είναι οι 2 γραμμές από τον ίδιο provider και τι πρέπει να υποστηρίξει ο provider αφού όλα τα αναλαμβάνει το ρουτεράκι;

Πραγματικό bonding χρειάζεται μόνο σε περιπτώσεις που θες όλο το bandwidth σε έναν υπολογιστή για μία διαδικασία, σε τι σενάριο αξίζει να τα σκάσει κανείς τόσο χοντρά;

Αν ξέρει κανείς πιο πολλές λεπτομέρειες, ας μας διαφωτίσει.

Προσωπικά, παράγγειλα χτες αυτό για να συνδυάσω το bandwidth από διαφορετικούς provider, μετά τις διακοπές που θα το στήσω θα γράψω και εντυπώσεις αν ενδιαφέρεται κανείς.
    hnesne

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100000/10000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritzbox
    Path Level
    Fastpath
    Το bonding που αναφέρεσαι μπορεί να σου δίνει αθριστικό bandwith μόνο όμως σε εφαρμογές που υποστηρίζουν πολλαπλα ip συνδεδεμένα. Το mlppp που λέω εγώ ουσιαστικά προσθέτει το bandwith των 2 γραμμών αλλα σε βγάζει με ένα ip προς τα έξω και μοιράζει τα πακέτα έτσι ώστε αν π.χ. παίζεις ένα παιχνίδι και μια απο τις δύο adsl πέσει δε θα γίνεις disconect αλλά θα παραμείνεις online και ουσιαστικά δε θα καταλάβεις και τίποτα. Το ίδιο ισχύει και με download apo ftp, μόνο που εκεί θα μειωθει η ταχύτητα. Έχοντας 2 adsl που δεν υποστηρίζουν mlppp ουστιαστικά μια θα χρησιμοποιείς τη μια και μία την άλλη. Μόνο σε torrent και με χρήση download manager σε σάιτ που στο επιτρέπουν θα μπορείς να κατεβάζεις παράλληλα με 2 διαφορετικά ip.
    Βασικά διαλέγεις και παίρνεις. αν θες να κρατήσεις ένα γραφείο online συνεχώς τοτε δε χρειάζεσαι mlppp αν όμως απλά θες να αθξήσεις το bandwith σου και να λειτουργούν τα πάντα αθριστικά τότε πας σε mlppp λύση. Το μόνο πραγματικό bonding 2 γραμμών πάντως είναι το mlppp.

Downloads
    11
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Tellas
    Router
    Zyxel 661
    Απο το τμήμα εγκατάστασης των ATM, μου είπαν οτι ο ΟΤΕ υποστηρίζει mlppp διότι όλλα τα ATM παίζουν έτσι. Δηλ, 2 διαφορετικές συνδέσεις adsl αλλά με κοινό username/pass.

Δυστυχώς λόγω αδειών θα έχω επίσημες πληροφορίες απο ΟΤΕ μεριά σε καμία εβδομάδα. (μα καλά, όλοι το καλοκαίρι παίρνουν άδεια? )

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone - Nova
    DSLAM
    Wind - ΝΙΚΑΙΑ
    Router
    Vodafone Power Station
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το bonding που αναφέρεσαι μπορεί να σου δίνει αθριστικό bandwith μόνο όμως σε εφαρμογές που υποστηρίζουν πολλαπλα ip συνδεδεμένα. Το mlppp που λέω εγώ ουσιαστικά προσθέτει το bandwith των 2 γραμμών αλλα σε βγάζει με ένα ip προς τα έξω και μοιράζει τα πακέτα έτσι ώστε αν π.χ. παίζεις ένα παιχνίδι και μια απο τις δύο adsl πέσει δε θα γίνεις disconect αλλά θα παραμείνεις online και ουσιαστικά δε θα καταλάβεις και τίποτα. Το ίδιο ισχύει και με download apo ftp, μόνο που εκεί θα μειωθει η ταχύτητα. Έχοντας 2 adsl που δεν υποστηρίζουν mlppp ουστιαστικά μια θα χρησιμοποιείς τη μια και μία την άλλη. Μόνο σε torrent και με χρήση download manager σε σάιτ που στο επιτρέπουν θα μπορείς να κατεβάζεις παράλληλα με 2 διαφορετικά ip.
    Βασικά διαλέγεις και παίρνεις. αν θες να κρατήσεις ένα γραφείο online συνεχώς τοτε δε χρειάζεσαι mlppp αν όμως απλά θες να αθξήσεις το bandwith σου και να λειτουργούν τα πάντα αθριστικά τότε πας σε mlppp λύση. Το μόνο πραγματικό bonding 2 γραμμών πάντως είναι το mlppp.
    Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις και δεν διαφωνούμε σε κάτι ως προς το τεχνικό κομμάτι. Απλά αναρωτιέμαι σε ποιο ρεαλιστικό σενάριο είναι καλύτερο να έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα από έναν provider παρά και μεγαλύτερη ταχύτητα και μεγαλύτερη αξιοπιστία από δύο. Για να έχει κάποιος το budget να έχει 2 συνδέσεις, έχει από πίσω και τουλάχιστον SOHO με πολλούς υπολογιστές, άρα έτσι κι αλλιώς μοιράζονται τα requests. Τώρα, αν θέλει κάποιος να βάλει game server ή ο,τιδήποτε άλλο σοβαρό σε ADSL, έστω και με bonded συνδέσεις, θα έλεγα γενικά ας πρόσεχε, αλλά το σέβομαι σαν άποψη.
    hnesne

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100000/10000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritzbox
    Path Level
    Fastpath
    Στη περίπτωση τη δικία μου το budget Που διαθέτω δεν είναι μεγάλο, όμως είναι μεγάλη η κάψα μου για γρήγορο και αξιόπιστο internet. Για ιδιοτική χρήση το κάνω σε 3 άντε μαξ 4 υπολογιστές. Το κόστος των παγίων αν πάρω τη περίπτωση της hol είναι κάπου 45 ευρώ το μήνα, βάζοντας 2 doube play lite, και στη δικία μου περίπτωση έχω και 30 της εκατό έκπτωση καθώς η αδερφή μου δουλευεί σε θυγατρική του ομίλου. Τα 45 ευρώ το μήνα για κάποιον με attenuation 48-50 προκειμένου να έχει καμιά δεκάρα mbits που υπόλοιπη Αθήνα τα έχει για πλάκα δε τα θεωρώ πολλά, αλλά και πάλι είναι εντελώς υποκειμενικό. Θα πω το ίδιο που είπα και παραπάνω. Για επαγγελματική χρήση σίγουρα η συνδεσεις αν είναι απο διαφορετικούς providers γίνεται πιο αξιόπιστη και ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να μείνεις χωρίς internet έστω και για 1 λεπτό. Νομίζω το αναλύσαμε αρκετά για να καταλήξουμε στο "διαλέγεις και παίρνεις". Γεγονός είναι πάντως ότι mlppp δεν έχω βρει κάποιον στο forum που να το έχει κάνει και μακάρι να τον βρώ σύντομα για να μου πει και εμένα εμπειρίες, διότι σε ένα 5μηνο θα το δοκιμάσω μόνος μου και ο θεός βοηθος.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone - Nova
    DSLAM
    Wind - ΝΙΚΑΙΑ
    Router
    Vodafone Power Station
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kover Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεγονός είναι πάντως ότι mlppp δεν έχω βρει κάποιον στο forum που να το έχει κάνει και μακάρι να τον βρώ σύντομα για να μου πει και εμένα εμπειρίες, διότι σε ένα 5μηνο θα το δοκιμάσω μόνος μου και ο θεός βοηθος.
    Σίγουρα υπάρχει αλλά δεν θυμάμαι ποιος, ήταν/είναι μέσω forthnet.
    hnesne

Περιοχή
    ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109000/11000
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
    Router
    ZTE ZXHN H268Q
    SNR / Attn
    10.6(dB) / 6.4(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Καλησπέρα.

Ξέρω ότι το θέμα είναι πολύ παλιό, αλλά ψάχνωντας το βρήκα και είπα να γράψω εδώ για να μην δημιουργώ καινούριο thread.

Εγώ δεν θέλω να κάνω ADSL bonding για 2 γραμμές ADSL του ίδιου παρόχου, αλλά για 2 ADSL γραμμές διαφορετικών παρόχων, συγκεκριμένα των HOL και Forthnet. Γνωρίζετε με τι hardware ή/και τι software μπορεί να γίνει αυτό;;;

Ευχαριστώ.

- - - Updated - - -

Κάνοντας μια σύντομη έρευνα, βρήκα το ακόλουθο hardware για το ADSL bonding (load balancing, πιο σωστά, στην συγκεκριμένη περίπτωση): http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=210000754

Να σημειώσω ότι οι 2 ADSL γραμμές μου έρχονται σε 2 διαφορετικούς όροφους και πάνε σε 2 διαφορετικά modem/routers. Οπότε, αυτό που έχω σκεφτεί είναι να βάλω ένα repeater (το έχω ήδη ένα της LevelOne που λειτουργεί άψογα, δοκιμασμένα) για να πάρω πάνω στον άλλο όροφο την ADSL γραμμή της Forthnet. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συνδέσω στο TP Link load balancer, στο 1ο WAN port απευθείας την ADSL γραμμή της HOL και μετά να χρησιμοποιήσω το 2ο WAN/LAN port σαν LAN port, στο οποίο θα συνδέσω με καλώδιο (RJ-45 UTP) ότι έρχεται στο repeater από την ADSL γραμμή της Forthnet από τον άλλο όροφο. Γνωρίζετε αν είναι κάτι τέτοιο εφικτό;;;

Ευχαριστώ.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. DSL Bonding H teaming
    Από nikpel στο φόρουμ Networking
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-11-06, 23:42
  2. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-10-05, 13:49

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές