Ώπα ρε αρχηγέ, τι έχουν τα πεζώ;Αρχικό μήνυμα από sculper
Είχα ένα 405 turbo diesel στην Αγγλία και το όχημα με 140,000 ΜΙΛΙΑ στο κοντέρ «έσκαβε»! Το πούλησα ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ από ότι το αγόρασα και όταν ξαναπήγα στην Αγγλία, αυτός που το πήρε το έχει ακόμα! Σε αυτό το αμάξι άλλαξα μόνο φρένα, αμορτισέρ, μπιλιοφόρους, μία τουρμπίνα, λάστιχα και κάτι μπαλώματα από τα αλάτια. Μιλάμε τώρα για μοντέλο J-reg, δηλαδή, μούμπλε-μούμπλε, 94;
Έχει ένα 306 η αδελφή μου (πήρε τη $%^&* το 1.4 αλλά τεσπά) και έχω οδηγήσει το 307. Φίλε, το πεζουλάκι σου συγχωρεί ΛΑΘΗ σε στροφές που με άλλα αμάξια είσαι ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ. Ίσως η Alfa Romeo να είναι καλύτερα στημένες στο δρόμο, αλλά άμα κάνει 140,000 μίλια η Alfa, εγώ θα κυκλοφορώ με φτερά στο Σύνταγμα και θα δηλώνω Αραπάχος
Βασικά, όπως σου είπε και ο φίλος ο μηχανικός πιο πάνω, τα τελευταίας εσοδείας είναι ψιλοσκουπίδια όλα. Όλο φιγούρα για να πουλήσουν και στα ουσιαστικά τμήματα είναι μούφες. Πάει πλέον το αυτοκίνητο «για μία ζωή», που έπαιρναν οι πατεράδες μας κάτι βόλβο, που περνάγαν μέσα από τοίχους, και μετά δούλευαν ακόμα. Τώρα είναι στοκαρισμένο τσιγαρόχαρτο με μεταλλικό χρώμα από πάνω το αμάξι. Τα πλαστικά δε, είναι μίας χρήσεως. Ό,τι βγάλεις, πετάς. Δε ξαναμπαίνει χωρίς τριξίματα, σπασίματα, κλπ.
Σε τετραθέσιο γύρω στα 12,000 θα πήγαινα για Ibiza. Αγοράζεις ένα VW στα μισά λεφτά, αλλά το συντηρείς όσο και ένα VW -> το συνεργείο γδέρνει. Επίσης, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ είναι το Skoda το fabia, και έχει και βρωμόγκαζο κινητήρα. Έχει βέβαια το στίγμα του «ανατολικού», αλλά στην Αγγλία τουλάχιστον όλοι το είχαν σε ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπόληψη. Πολύ καλό και το Yaris και αρκετά βρωμόγκαζο επίσης, καίει δε ΑΕΡΑ (με προσεκτική οδήγηση σε ανοικτό δρόμο το έχω πάει 4lt/100Km!). Μην το στρίψεις όμως «άτακτα», γιατί θα φιλήσεις καμιά κολώνα.
Το Punto, όσο παράξενο και να μου φαίνεται ότι θα έλεγα ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο για FIAT, είναι γρήγορο αμαξάκι στα κυβικά του και παρόλο που είναι πούπουλο, πατάει καλά στο δρόμο. Το έχω οδηγήσει σε ορεινούς δρόμους και μου έκανε εντύπωση. Επίσης, έχει ΤΕΛΙΚΕΣ το σκατουλάκι. Οι πίσω βέβαια βρίζουν, ανακατεύονται κλπ.

Παράθεση

.

)

Bookmarks