Καλημέρα σε όλους.
Χθες ήρθα αντιμέτωπος με ένα πάρα πολύ περίεργο πρόβλημα.
Σε φιλικό σπίτι, με FORTHnet Double Play, ενώ το Internet συγχρονίζει κανονικά, το τηλέφωνο είναι νεκρό. Αν καλέσεις τον αριθμό από κινητό, ακούγεται οτι καλεί, όμως στην πραγματικότητα η κλήση δεν φτάνει μέχρι το σταθερό.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της FORTHnet, απάντησαν ότι πρόκειται για πρόβλημα βρόγχου του ΟΤΕ και ότι έδωσαν τη βλάβη σε αυτούς. Από τον ΟΤΕ, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση (κυριολεκτικά). Η γραμμή είναι PSTN στο ιδιόκτητο της FORTHnet.
Τέλος, φρόντισα να δοκιμάσω τα παρακάτω για να αποκλειστεί η περίπτωση τοπικού προβλήματος στο σπίτι:
α) διαφορετική τηλεφωνική συσκευή.
β) αλλαγή splitter
γ) αλλαγή καλωδίου
δ) αλλαγή πρίζας
ε) αλλαγή φίλτρων
στ) αποσύνδεση και επανασύνδεση όλων των συσκευών
Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα τον παρακαλούσα θερμά να παραθέσει την γνώμη του στη προσπάθεια να εντοπιστεί το πρόβλημα επ'ακριβώς που βρίσκεται (δεν θέλω να γίνει μπαλάκι η κατάσταση μεταξύ FORTHnet-OTE).
Ευχαριστώ πολυ!
Εμφάνιση 1-15 από 22
-
18-06-09, 13:35 Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #1ISTJ
-
18-06-09, 15:18 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #2
Κατα 99% ειναι βλαβη του βροχου .Το ιδιο προβλημα το ειχα μολις εκανα ενεργοποιηση στην τελας για μια αλλη γραμμη που εχω.Το ιντερνετ δουλευε κανονικα αλλα το τηλεφωνο εκανε αυτα που σου κανει εσενα.Κοιτα λιγο και αυτο http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=273030
-
19-06-09, 00:51 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #3
Ειχα κι εγω το Σεπτεμβρη το ιδιο προβλημα και μου ειχαν πει απο φορθνετ οτι δεν ειχαν συνδεσει σωστα το βρογχο οι τεχνικοι του ΟΤΕ και οτι πιθανως να ειχαν συνδεσει σωστατη μια ακρη του καλωδιου στο βρογχο και την αλλη ακρη να την εβαλαν σε λαθος θέση.
Βεβαια αν μπορει κανεις να πιστεψει αυτο που μου ειπαν...γιατι τεχνικος δεν ειμαι...αλλα κατι με κανει να μην τους πιστευω.
........Auto merged post: nik77 πρόσθεσε 1 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα αργότερα ........Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik77 : 19-06-09 στις 00:51. Αιτία: auto merged post
-
20-06-09, 22:30 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #4
-
21-06-09, 14:50 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #5
Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, δες στον κατανεμητή της πολυκατοικίας μήπως το ένα καλώδιο του ζεύγους είναι στον αέρα.
-
21-06-09, 16:27 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #6
Τελικά αποκαταστάθηκε η βλάβη.
Από την επικοινωνία με την FORTHnet κατάλαβα 2 πράγματα:
α) Κάποιο πρόβλημα ήταν από την πλευρά του ΟΤΕ. Στο βρόγχο ίσως. Δεν μου είπαν περισσότερα.
β) Την τελική διόρθωση την κάνανε από το τηλεφωνικό κέντρο της FORTHnet, αφού ενώ μιλάγαμε στο τηλέφωνο φτιάχνανε τη βλαβή. Το τηλέφωνο δούλεψε αμέσως.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον σας και τις απαντήσεις σας!ISTJ
-
21-06-09, 20:10 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #7
-
22-06-09, 01:45 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #8
Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα και μάλιστα εμφανίζεται κάθε βράδυ και διαρκεί μέχρι το πρωί. Οι τεχνικοί της 4θνετ μου λένε ότι όλα τα βλέπουν καλά και δεν τους έχει λέει ξανατύχει!! Η εμφάνιση του προβλήματος έγινε αρχές Ιουνίου (που λέγαμε για τον καιρό!) Και πού να σφίξουν οι ζέστες!!! :Ρ
Επίσης παρατήρησα την ίδια ώρα ότι έπεφτε πολύ χαμηλά ο συγχρονισμός.
Η πρόταση που μού έκαναν ήταν να έρθει κάποιος δικός τους να με "μετρήσει" στο σπίτι με το γνωστό κόστος των 60€ αν δεν βρεθεί πρόβλημα από μέρους τους. Να υποθέσω ότι αν κι εμένα έχει κρεμάσει καλωδιάκι μάλλον δεν έιναι δικό τους θέμα ε; Βέβαια αυτοί με ένωσαν και άρα αν μπήκε χαλαρά μάλλον αυτοί το άγγιξαν τελευταίοι :Ρ
Πάντως δε νομίζω ότι έχω δικαίωμα να παίζω με τον κατανεμητή της πολυκατοικίας. Οπότε τι κάνω; Καμμιά πρόταση; Ηλεκτρολόγο να υποθέσω;
Ευχαριστώ-kfilip
_____
i7-2600K@3.4GHz, Asrock Fatal1ty P67, 24Gb DDR3 Corsair 9-9-9-24, RADEON HD 6990 2Gb, OCZ Vertex 2 120Gb/WD Caviar Blue 1Tb, Coolermaster Silent Pro Gold 1200W PSU, Win7 x64, 26"+20" Dual monitor (LG), Razer Orbweaver gaming keypad, Razer Blackwidow Ultimate gaming keyboard, Roccat Nyth gaming mouse
-
02-07-09, 11:06 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #9
Το ήδιο πρόβλημα αντιμετώπίζω και εγώ απο την παρασκεύη. Ιντερνετ όλα καλά και ώραια. Σταθερό γιόκ!
Το ανακαλύψα φυσικά την δευτέρα οπου και δήλωσα βλάβη. Αμέσως με την κλήση το 13831 δούλεψε. Αργά το απογεύμα ομώς πάλι νεκρώθηκε και απο τότε μέχρι σήμερα τίποτα. Το δήλωσαμε σαν βλάβη. Και από τότε no phone no party!
-
02-07-09, 13:35 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #10
Το ίδιο προβλημα και εγώ από σήμερα το πρωί παιδιά! Νεκρο τηλεφωνο, ιντερνετ κανονικά. Πήρα στις βλάβες
όπου βλεπουν βραχυκυκλωμα απ'οτι μου είπαν. Μου ζήτησαν να τους ξαναπάρω αυριο τηλέφωνο. Άντε να δουμε
-
03-07-09, 07:19 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #11
Τηλέφωνο τους πήρες από Skype?
-
03-07-09, 10:29 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #12
LOL Ας είναι καλά το κινητό. Μέχρι τώρα πάντως νεκρό το τηλέφωνο. Χθες απότι διάβασα έκαναν εργασίες στο γαλάτσι οπότε ένας θεός ξέρει τι έκαναν. Επίσης παρατηρώ ότι το upload μου από χθες έπεσε στα 811 απο 1024 και έχασα και 2 mbps απο το download μου. Τους παίρνς σε λίγο ξανά να δω τι θα μου πουν.
-
03-07-09, 19:35 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #13
Και ορίστε τα τελευταία νέα: Σήμερα Παρασκευή ήταν να πάει τεχνικός για να φτιάξει το προβλημα μου. Τελείως τυχαία λοιπόν δεν πήγε κανένας τεχνικός οπότε πρέπει να μείνω χωρίς τηλέφωνο όλο το ΣΚ. Απ'οτι μου είπαν είναι πρόβλημα καλωδίωσης στο κέντρο και είναι δικό τους το θέμα. Δεν χρειάζεται να σας πω ποια η ψυχική μου κατάσταση αυτη τη στιγμη νομίζω
-
04-07-09, 01:35 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #14
Προσωπικά με κάλεσαν σήμερα για να ορίσουμε ραντεβού με τεχνικό. Επέμενα να μάθω αν αυτο έχει κόστος και φυσικά μου είπαν ότι όχι (προσωπικά δεν με έπεισε, θα φανεί στον επόμενο λογαριασμό, ειδάλλως bye bye) λένε θέλουν να κάνουν μετρήσεις και να έχω ελεύθερο σε πρόσβαση το KV της πολυκατοικίας μου. Ειδώμεν.....
-
04-07-09, 10:18 Απάντηση: Νεκρό Τηλέφωνο - Internet OK. Τι συμβαίνει; #15
Σήμερα το τηλέφωνο λειτουργεί κανονικά!!!
Παρόμοια Θέματα
-
internet μια χαρά τηλέφωνο νεκρό
Από vagvag1989 στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 28-05-09, 07:31 -
νεκρο internet και τηλεφωνο
Από vardoulas στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 203Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-08, 12:19 -
Νεκρο Τηλεφωνο
Από Avvocato στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 06-07-07, 02:07 -
Νεκρό τηλέφωνο????
Από [GR}Nemesis στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-07, 11:13 -
ADSL - Νεκρό απο το πρωί - τι συμβαίνει;
Από Till στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 29-12-04, 04:16
Bookmarks