Εμφάνιση 1-4 από 4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    18630/1021
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΤΟΥΜΠΑΣ
    Router
    Draytek Vigor 2710Vn
    Το Σαββατο που μας πέρασε αντικατέστησα το παλιό μου ρούτερ (USR9108) με το Draytek Vigor 2710Vn.
    Το Vigor έχει τεράστια διαφορά απο πλευράς δυνατοτήτων σε σχέση με το USR.
    Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και το έχω 2 μέρες μόνο.

Τωρα το θέμα είναι ότι αποφάσισα να κάνω firmware upgrade.
    Αλλά στο site της Draytek έχει 4 διαφορετικά firmware με ανάλογο Modem Code.
    To θέμα είναι ότι δεν ξέρω το modem code του δικού μου, και δεν ξέρω και τι ρόλο βαράει αυτο.
    Το μόνο μάλλον Code που έχω βρει είναι μέσω του firmware που φοράει τώρα και είναι το 211801 που δεν υπαρχει στις επιλογές των firmware (σαν Modem Code).

Υπάρχει κανένας που να ξέρει τι ρόλο βαράνε αυτά τα Modem Codes και που μπορώ να ξέρω τν να βάλω?

Ευχαριστώ.

Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200/200
    ISP
    Inalan
    Router
    Draytek 2865ac
    SNR / Attn
    11(dB) / 17(dB)
    http://www.adslgr.com/forum/showthre...hlight=draytek
    Κανε και εσυ μια δοκιμη να δεις ποιο θα συχρονισει καλυτερα
    Network, Software & Hardware Solutions

Περιοχή
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Forthnet - ΔΙΟΝΥΣΟΣ
    Router
    VMG8623-T50B+NetgearR7800
    Καλησπερα. Μπορει να αργησα να σου απαντησω , αλλα και εγω μολις αυτες τις μερες πειραματιστηκα και διαβασα πολλα σχετικα με τα modem codes των Draytek.
    Εχω το Vigor2710n εδω και 1,5 χρονο χωρις να με εχει προβληματισει καθολου. Μαλιστα μου εχει κανει εντυπωση το γεγονος οτι κραταει τη συνδεση για εβδομαδες, και μαλλον τη χανει και αυτη απο καμια διακοπη ρευματος....
    Πληροφοριακα, εαν δεν το ξερεις, το modem code φαινεται : 1) στην πρωτη σελιδα που βλεπεις στις ρυθμισεις του router σου, εκει που λεει ADSL Firmware version. 2) στο Online status αριστερα και μετα Physical Connection.
    Αρχικα το δικο μου ειχε επανω το firmware με modem code 211801, οπως και το δικο σου. Πιστευα (κακως) οτι μονο αυτο το code επρεπε να χρησιμοποιω γιατι υπεθετα οτι βασιζοταν σε συγκεκριμενο hardware revision (δηλαδη σε συγκεκριμενη εκδοση πλακετας). Ομως τα πραγματα δεν ειναι ετσι.
    Η Draytek για ακομη μια φορα αποδεικνυει πως δεν ειναι καμια εταιρια τυχαια στο χωρο αυτο. Δεν βγαζει ενα universal μοντελακι και σε οποιον δουλεψει δουλεψε. Βγαζει για παραδειγμα στο 2710n, 10 διαφορετικα modem codes παρακαλω... Αυτο το κανει διοτι ο καθε χρηστης εχει διαφορετικα ποιοτικα χαρακτηριστικα στη γραμμη του απο τον αλλο, δηλαδη διαφορετικο ενδεχομενως ISP (π.χ. Forthnet,Otenet, HOL κλπ) διαφορετικο DSLAM ( το κεντρο ADSL της περιοχης που βρισκεται κανεις) και πολλα αλλα(SNR,Attenuation,διαφορετικη κατασταση καλωδιων,...).
    Να επισημανω οτι αλλο DSLAM εχει η Forthnet και αλλο η HOL ή ο ΟΤΕ, για παραδειγμα στο Διονυσο. ΔΕΝ χρησιμοποιουν ενα κοινο εξοπλισμο. Συνηθως εχουν και διαφορετικα μεταξυ τους chipsets οι DSLAM. Δηλαδη ο DSLAM της Forthnet στο Διονυσο εχει Infineon (IFTN) chipset, ενω αν θυμαμαι καλα ο ΟΤΕ στην ιδια περιοχη εχει αλλο. Σε αλλες περιοχες οι DSLAM της Forthnet ειναι πολυ πιθανο να εχουν και αλλο chipset.
    Απο την αλλη, το καθε router εχει το δικο του chipset. Για παραδειγμα το Vigor2710n εχει Infineon chipset, το thomson tg585 v7 εχει thomson (TMMB) chipset, αλλο ρουτερ μπορει να εχει chipset της connexant, κλπ... Εαν τα chipset μεταξυ router και DSLAM συμπιπτουν τοτε υπαρχουν αρκετες πιθανοτητες να γινονται σταθερες συνδεσεις και καλες αποδοσεις στην ταχυτητα. ΠΡΟΣΟΧΗ ομως! Ειπα αρκετες. Δεν ειναι de facto. Το τι ρυθμισεις εχει κανει ο καθε ISP στo συγκεκριμενo DSLAM ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...
    Σχετικα λοιπον με τα modem codes της Draytek, η τελευταια βγαζει ολες αυτες τις παραλλαγες ετσι ωστε να γινει το καλυτερο δυνατο "παντρεμα" μεταξυ router και DSLAM,στον καθε χρηστη ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Οπως ειπα και πιο πανω, ειναι τοσα πολλα τα χαρακτηριστικα που ειναι δυσκολο να δημιουργησουμε εναν "κανονα" για τα modem codes. Δεν σημαινει οτι επειδη σε αλλους το 232201 παιζει καλα, θα παιξει και σε εμας. Ουτε φυσικα να γενικευουμε οτι το 232201 ειναι το καλυτερο για την Ελλαδα... .Σε ολη την Ελλαδα μπορει να υπαρχουν 10 διαφορετικοι τυποι DSLAM, οποτε η γενικευση ειναι μαλλον αστοχη. Το 232201 ηταν πολυ μετριο στη δικη μου γραμμη. Αντιθετως, το 244001,που δεν το εχω ακουσει ΠΟΥΘΕΝΑ, ηταν η πιο καλη επιλογη στη δικη μου γραμμη(SNR 6-7 σταθερα, Attenuation 25 σταθερα,λιγα RX CRC errors). Καλη επιλογη δεν ειναι απαραιτητα μεγαλυτερη ταχυτητα. Ειναι ενα πακετο καλυτερων χαρακτηριστικων. Το 211801 ηταν στην περιπτωση μου, ισως το χειροτερο. Παρα πολλα RX CRC errors (μαλλον λογω υψηλου Attenuation), Attenuation 38-39, SNR 5-6. Γενικως η ταχυτητα ηταν πανω-κατω ιδια με ολα τα modem codes. Τωρα, το χαμηλο SNR (6) ειναι πολιτικη της Forthnet..., αν και νομιζω οτι κατι μπορει να γινει με το DMT για να αυξηθει λιγο.
    Συνεπως αν δεν δοκιμασεις ΟΛΑ τα modem codes για να δεις ποιο ταιριαζει καλυτερα στη γραμμη σου, νομιζω πως δεν κανεις σωστη και ολοκληρωμενη δουλεια. Χρησιμοποιησε το OrbMT 3.42c (μονο αυτη η εκδοση συνδεοταν με το router μου) ,ενα συμπαθητικο και απλο καταγραφικο προγραμμα για να παρακολουθησεις αρκετα πραγματακια ,συμπεριλαμβανομενου και του chipset του DSLAM σου. Ειναι στα γερμανικα, οποτε εαν θες να το βλεπεις στα αγγλικα κατεβασε τη stable εκδοση 3.42 και κανε copy το αρχειο en-EN.xml στο φακελο της 3.42c εκδοσης.
    Τελος, μην λαβεις υπ' οψιν σου τις μετρησεις σε ταχυτητα,snr κλπ μονο απο το πρωτο connection της γραμμης. Επαναλαβε τη συνδεση τουλαχιστον 3 φορες, εαν φυσικα εχεις το χρονο. Κανε την επανασυνδεση ειτε μεσω router (drop και μετα dial), ειτε απλα βγαζοντας το τηλ. καλωδιο για μερικα δευτερολεπτα. Ετσι θα εχεις πιο ξεκαθαρα αποτελεσματα, και θα μικρυνει η πιθανοτητα να παρεις κατι τυχαιο μονο με το πρωτο connection. Ετσι ακριβως ξεγελαστηκα αρχικα, και πιστευα οτι το ιδανικο modem code για εμενα θα ηταν το 2431301.
    Καλη τυχη.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΙΔΑΡΙ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vigor2710n Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τωρα, το χαμηλο SNR (6) ειναι πολιτικη της Forthnet..., αν και νομιζω οτι κατι μπορει να γινει με το DMT για να αυξηθει λιγο.
    Αυτό το έχεις δοκιμάσει; Μπορείς δλδ να αλλάξεις το ΕςΕνΑρ (ίνγκλις, όχι γκρίκλις ) μέσω κάποιου εργαλείου;

Παρόμοια Θέματα

1. Draytek Vigor 2710vn με CONN-X 24
    Από whitewolf στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-10-09, 13:58
  2. Draytek Vigor 2710Vn και 2820Vn
    Από famous-walker στο φόρουμ Draytek ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-07-09, 11:14
  3. Draytek Vigor 2710Vn
    Από Vassilis_X στο φόρουμ Draytek ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-06-09, 22:54
  4. [Other] ποιο απο αυτα τα wifi modem router ειναι καλυτερο?
    Από ababapanos στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-09, 16:39
  5. Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-04-09, 13:40

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία