Σελ. 1 από 8 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 107
    Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    E.U.
    Δελτίο Τύπου:
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε απόφαση που καθιστά νομικά υποχρεωτικές τις δεσμεύσεις της Microsoft να ευνοήσει την αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά των διαδικτυακών φυλλομετρητών.

Οι δεσμεύσεις ανταποκρίνονται στις ανησυχίες της Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες η Microsoft φέρεται να έχει συνδέσει την πώληση του φυλλομετρητή της Internet Explorer με το λειτουργικό σύστημα Windows των προσωπικών υπολογιστών (ΠΥ), κατά παράβαση των κανόνων για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης (άρθρο 102 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΣΛΕΕ).

Η Microsoft δεσμεύεται να παράσχει στους Ευρωπαίους χρήστες τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των διαφόρων διαδικτυακών φυλλομετρητών και να επιτρέψει στους κατασκευαστές υπολογιστών και στους χρήστες να απενεργοποιούν το Internet Explorer.

Η Microsoft πρόκειται επίσης να δημοσιεύσει σήμερα δέσμευση με την οποία επιτρέπει τη δημοσιοποίηση πολυάριθμων πληροφοριών για θέματα διαλειτουργικότητας.

Η αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού Επίτροπος Neelie Kroes δήλωσε τα εξής:
    «Η απόφαση αυτή θα είναι προς όφελος εκατομμυρίων Ευρωπαίων καταναλωτών, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τον διαδικτυακό φυλλομετρητή τους. Η επιλογή αυτή θα επιτρέψει στους χρήστες να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους γύρω από το Διαδίκτυο, αλλά και θα λειτουργεί ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις που δημιουργούν φυλλομετρητές, ώστε να καινοτομούν και να προσφέρουν καλύτερους φυλλομετρητές στο μέλλον.»

Με βάση τις δεσμεύσεις που ενέκρινε η Επιτροπή, η Microsoft θα προσφέρει επί μία πενταετία, στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (μέσω του μηχανισμού Windows Update) μια «Οθόνη Επιλογών» που θα επιτρέπει στους χρήστες των XP, Windows Vista και Windows 7 να επιλέγουν τον ή τους φυλλομετρητές που επιθυμούν να εγκαταστήσουν πέραν του φυλλομετρητή της Microsoft Internet Explorer ή αντί γι’ αυτόν.
    Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις αυτές, οι κατασκευαστές υπολογιστών θα μπορούν επίσης να εγκαθιστούν ανταγωνιστικούς διαδικτυακούς φυλλομετρητές, να τους ρυθμίζουν ως προεπιλεγμένους φυλλομετρητές και να απενεργοποιούν το Internet Explorer.

Η απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα αποτελεί συνέχεια των αιτιάσεων που κοινοποίησε η Επιτροπή στη Microsoft στις 15 Ιανουαρίου 2009 (βλ. MEMO/09/15 ). Στην κοινοποίηση αιτιάσεων περιγράφεται η προκαταρκτική γνώμη της Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η Microsoft φέρεται ότι παρέβη το άρθρο 82 της συνθήκης ΕΚ (σημερινό άρθρο 102 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) καταχρώμενη τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά λειτουργικών συστημάτων ΠΥ πελάτη με την αλληλένδετη πώληση Internet Explorer και Windows.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική ανάλυση της Επιτροπής, η Microsoft έχει στρεβλώσει τον ανταγωνισμό με την αλληλένδετη πώληση του Internet Explorer και του Windows.
    Η αλληλένδετη αυτή πώληση παρέχει στη Microsoft ένα τεχνητό διανεμητικό πλεονέκτημα, το οποίο δεν σχετίζεται με τα προτερήματα του προϊόντος της που είναι εγκατεστημένο στο 90% και πλέον των ΠΥ.

Επιπλέον, στην προκαταρκτική της γνώμη, η Επιτροπή θεωρεί ότι η αλληλένδετη αυτή πώληση εμποδίζει την καινοτομία στις αγορές και δημιουργεί τεχνητά κίνητρα στις εταιρείες λογισμικού και τους παρόχους περιεχομένου να σχεδιάζουν τα προϊόντα τους ή τους δικτυακούς τόπους τους σε συνάρτηση κυρίως με το Internet Explorer.
    Οι δεσμεύσεις που εγκρίθηκαν ανταποκρίνονται στις ανησυχίες αυτές. Οι χρήστες ΠΥ, χάρη στην Οθόνη Επιλογών, θα μπορούν να επιλέγουν με αποτελεσματικό και αμερόληπτο τρόπο μεταξύ του Internet Explorer και των ανταγωνιστικών διαδικτυακών φυλλομετρητών.

Η επιλογή αυτή θα εγγυάται τον αξιοκρατικό ανταγωνισμό και θα επιτρέπει στους καταναλωτές να ωφελούνται από τις τεχνικές εξελίξεις και την καινοτομία στην αγορά των διαδικτυακών φυλλομετρητών και των συναφών αγορών, καθώς και στην αγορά των διαδικτυακών εφαρμογών.

Η απόφαση της Επιτροπής βασίζεται στο άρθρο 9 του κανονισμού 1/2003 σχετικά με την εφαρμογή των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ και λαμβάνει υπόψη τα αποτελέσματα της έρευνας της αγοράς που άρχισε τον Οκτώβριο του 2009 (βλ. MEMO/09/439 ).

Η απόφαση αυτή, η οποία δεν καθορίζει αν υφίσταται παράβαση, καθιστά νομικώς υποχρεωτικές τις δεσμεύσεις που πρότεινε η Microsoft και περατώνει την έρευνα της Επιτροπής.
    Αν αθετήσει η Microsoft τις δεσμεύσεις της, η Επιτροπή μπορεί να επιβάλει πρόστιμο έως 10% στον συνολικό ετήσιο κύκλο εργασιών της, χωρίς να είναι υποχρεωμένη να αποδείξει την ύπαρξη παράβασης των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ.

Μία ρήτρα στις δεσμεύσεις επιτρέπει στην Επιτροπή να τις επανεξετάσει έπειτα από δύο έτη.

Η Microsoft θα υποβάλλει τακτικά εκθέσεις στην Επιτροπή, αρχίζοντας εντός ενός εξαμήνου, σχετικά με την εφαρμογή των δεσμεύσεων και, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, θα προσαρμόζει την Οθόνη Επιλογών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής.

Πληροφορίες για θέματα διαλειτουργικότητας

Τον Ιούλιο του 2009, η Microsoft υπέβαλε επίσης προτάσεις σχετικά με τη δημοσιοποίηση πληροφοριών διαλειτουργικότητας που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των προϊόντων τρίτων και ορισμένων προϊόντων της Microsoft, μεταξύ των οποίων τα συστήματα Windows, Windows Server, Office, Exchange και SharePoint (βλ. MEMO/09/352 ).

Έπειτα από εντατικές συζητήσεις με την Επιτροπή, η Microsoft δημοσιεύει σήμερα βελτιωμένη έκδοση της ανάληψης υποχρέωσης και των συναφών εγγράφων (για παράδειγμα συμφωνία εγγύησης και συμφωνία εκμετάλλευσης αδειών ευρεσιτεχνίας) στον δικτυακό τόπο της.

Η Επιτροπή χαιρετίζει την πρωτοβουλία αυτή για τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας.

Ωστόσο, παρότι η δημόσια αυτή ανάληψη υποχρέωσης της Microsoft δεν θεωρείται δεσμευτική έναντι της Επιτροπής, παρέχει την εγγύηση στους τρίτους ότι μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή σε ιδιωτική βάση.

Η Επιτροπή θα παρακολουθεί με προσοχή τις επιπτώσεις της εν λόγω ανάληψης υποχρέωσης στην αγορά και θα λάβει υπόψη τα αποτελέσματά της στην αντιμονοπωλιακή έρευνα που εκκρεμεί όσον αφορά τη διαλειτουργικότητα (βλ. MEMO/08/19 ).
    Βλ. επίσης MEMO/09/ 558 και MEMO/09/ 559 .

Το avatar του μέλους Gordito
    Gordito Guest
    Aνοιγω το Start menu στα φρεσκοεγκατεστημενα μου Windows 7 και βλεπω το paint, το Notepad, τον Picture viewer, τον Media player, media center, μπορω να καψω dvd, μπορω να δω .zip αρχεια και πολλα αλλα.

Ο ΠΡΟΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ BROWSER ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ;

Downloads
    1
    Uploads
    1
    ISP
    ΟΤΕ
    αυτο που δεν καταλαβαινω εγω ειναι γιατι το κανουν αυτο? αυτο ειναι μια δυσκολια για τον ασχετο. επισης ολα τα λειτουργικα συστηματα ερχονται με προεγκατεστημενα προγραμματα για ολες τις δουλειες. αν δεν ειχαν σιγα να μην τα επαιρνα. mac->safari linux->firefox windows->internet explorer

Περιοχή
    Berlin, Deutschland
    Downloads
    20
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/10240
    ISP
    1&1
    Router
    FRITZ!Box 7362 SL
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gordito Εμφάνιση μηνυμάτων
    Aνοιγω το Start menu στα φρεσκοεγκατεστημενα μου Windows 7 και βλεπω το paint, το Notepad, τον Picture viewer, τον Media player, media center, μπορω να καψω dvd, μπορω να δω .zip αρχεια και πολλα αλλα.

Ο ΠΡΟΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ BROWSER ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ;

Το συγκεκριμένο έχει αναλυθεί πάρα πολλές φορές στο forum. Υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό πίσω από την απόφαση και δεν νομίζω ότι έχει νόημα να λέμε πάλι τα ίδια.

Το avatar του μέλους Gordito
    Gordito Guest
    Μια χαρα νοημα εχει, εγω δεν εχω ακουσει κατι που να με πεισει οτι συγκεκριμενα για τους browser πρεπει ο χρηστης να εχει επιλογες.

Περιοχή
    Chicago, Illinois
    Downloads
    96
    Uploads
    25
    Άρθρα
    14
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    Αν και πιστεύω ότι κάνουν το σωστό, ο απλός χρήστης μόνο το σήμα του IE γνωρίζει, αφού έχει φάει brainwash τόσα χρόνια. Οπότε, εάν δει μία σειρά από browsers, πιο πιθανό είναι να επιλέξει αυτό που ξέρει.
    For those who come after.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    δεν ειναι κι ασχημο να δινουν επιλογες στον αδαη χρηστη (γιατι ο προχωρημενος ετσι κι αλλιως ξερει πως να κατεβασει χειροκινητα)

τωρα γιατι εδωσαν βαρος στον browser και οχι στον ... κειμενογραφο 'η στην ζωγραφικη, νομιζω ειναι ευνοητο απο το τι μελλει γεννεσθαι -> web apps

Περιοχή
    ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    USR-LEVEL1-SIEMENS
    SNR / Attn
    11/6(dB) / 11(dB)
    δηλαδη αν καταλαβα καλα θα μπορουμε να κανουμε απεγκατασταση του ΙΕ εμεις που ηδη εχουμε τα windows 7,η οχι ;
    θα ριξει κανα update για αυτην την διαδικασια η θα ισχυσει για μελλοντικα λειτουργικα;
    εγω παντως το καλοκαιρι ειχα δοκιμασει και την Ν και την Ε και τα πηγαιναν μια χαρα.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    49999/4999
    ISP
    Cosmote
    Router
    FritzBox
    Εγω ειμαι υπερ, ετσι ο χρηστης θα μπορει να επιλεγει οχι τον προεγκατεστημενο browser αλλα αυτον που επιθυμει συμφωνα με τα δικα του κριτηρια.

Περιοχή
    Cheyenne Mountain Complex
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Skynet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από johnthegeeks Εμφάνιση μηνυμάτων
    αυτο που δεν καταλαβαινω εγω ειναι γιατι το κανουν αυτο? αυτο ειναι μια δυσκολια για τον ασχετο. επισης ολα τα λειτουργικα συστηματα ερχονται με προεγκατεστημενα προγραμματα για ολες τις δουλειες. αν δεν ειχαν σιγα να μην τα επαιρνα. mac->safari linux->firefox windows->internet explorer
    Μπα, εκτός αν θεωρείς την επιλογή δυσκολία. Εγώ απεναντίας απολαμβάνω που έχω την επιλογή για αλουμινένιες ζάντες στο νέο μου αυτοκίνητο σε αντίθεση με τα εργοστασιακά τάσια. Πιο δύσκολη θεωρώ το να παραγγείλω ξεχωριστά κάποιες ζάντες αλουμινίου και να τα βάλω μετά. Στην πρώτη περίπτωση τουλάχιστον βλέπω ότι έχω επιλογές, άσχετα με το τι θα επιλέξω τελικά.

Το paint, το notepad και το unzip ακολουθούν κάποια standard σε επαρκές γραμμές χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στα ανταγωνιστικά προϊόντα. Ο Internet Explorer είναι ακόμα απαίσιος σε ότι αφορά τα standards. Άλλη λύση για την microsoft θα ήταν απλά να κάνει τον Internet Explorer ανταγωνιστικό στο θέμα web standards. Μακάρι, αλλά μόνο υποσχέσεις ακούμε και πολύ λίγα έργα βλέπουμε...

Downloads
    1
    Uploads
    1
    ISP
    ΟΤΕ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από c4lex Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπα, εκτός αν θεωρείς την επιλογή δυσκολία. Εγώ απεναντίας απολαμβάνω που έχω την επιλογή για αλουμινένιες ζάντες στο νέο μου αυτοκίνητο σε αντίθεση με τα εργοστασιακά τάσια. Πιο δύσκολη θεωρώ το να παραγγείλω ξεχωριστά κάποιες ζάντες αλουμινίου και να τα βάλω μετά. Στην πρώτη περίπτωση τουλάχιστον βλέπω ότι έχω επιλογές, άσχετα με το τι θα επιλέξω τελικά.

Το paint, το notepad και το unzip ακολουθούν κάποια standard σε επαρκές γραμμές χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στα ανταγωνιστικά προϊόντα. Ο Internet Explorer είναι ακόμα απαίσιος σε ότι αφορά τα standards. Άλλη λύση για την microsoft θα ήταν απλά να κάνει τον Internet Explorer ανταγωνιστικό στο θέμα web standards. Μακάρι, αλλά μόνο υποσχέσεις ακούμε και πολύ λίγα έργα βλέπουμε...
    τι εννοεις δηλαδή? ότι ειναι καλα τα notepad paint και unzip?

Περιοχή
    Cheyenne Mountain Complex
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Skynet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από johnthegeeks Εμφάνιση μηνυμάτων
    τι εννοεις δηλαδή? ότι ειναι καλα τα notepad paint και unzip?
    Μια χαρά είναι για απλές δουλειες. Αλλά δεν κρίνω την χρησιμότητά τους. Αυτό που λέω είναι ότι δεν θα σου δημιουργήσουν πρόβλημα αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις το 7-zip ή το winrar ή το notepad++. Απεναντίας ο IE δεν ακολουθεί σε λογικό πλαίσιο τα web standards που ακολουθούν οι υπόλοιποι σύγχρονοι browser. Βάλε και το ότι δίνεται μαζί με λειτουργικό που κατέχει μονοπωλιακή θέση στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων και καταλαβαίνεις πια γιατί είναι πρόβλημα το δέσιμο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    σωστο αυτο που ανεφερε ο c4lex, χωρις σεβασμο στα web standards, πως θα δουλεψουν απροσκοπτα τα web apps?
    ισα-ισα που με τον ανταγωνισμο θα βελτιωθει κι αλλο ο IE
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από xolloth Εμφάνιση μηνυμάτων
    δηλαδη αν καταλαβα καλα θα μπορουμε να κανουμε απεγκατασταση του ΙΕ εμεις που ηδη εχουμε τα windows 7,η οχι ;
    θα ριξει κανα update για αυτην την διαδικασια η θα ισχυσει για μελλοντικα λειτουργικα;
    εγω παντως το καλοκαιρι ειχα δοκιμασει και την Ν και την Ε και τα πηγαιναν μια χαρα.
    λαθος καταλαβες, ο IE ειναι αναποσπαστο core κομματι των windows
    οπως ειναι ο konqueror λογω khtml στο KDE ενα πραγμα...

απλα θα μπορεις να βαλεις και οποιον αλλον browser θελεις

Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Net One Full
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    Net One
    DSLAM
    Net One - ΔΑΦΝΗΣ
    Router
    Alcatel 780
    Εγω προτείνω αν καταργηθεί το NTFS και το FAT 32. Κατά την εγκατάσταση των Windows ο χρήστης να ερωτάται και να μπορεί να επιλέξει να εγκαταστήσει το σύστημά του σε XFS ή ext3.
    Portable CD player

Περιοχή
    Chicago, Illinois
    Downloads
    96
    Uploads
    25
    Άρθρα
    14
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dchatz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω προτείνω αν καταργηθεί το NTFS και το FAT 32. Κατά την εγκατάσταση των Windows ο χρήστης να ερωτάται και να μπορεί να επιλέξει να εγκαταστήσει το σύστημά του σε XFS ή ext3.
    Δεν υποστηρίζονται από τα Windows.
    For those who come after.

Σελ. 1 από 8 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-03-09, 19:09
  2. Μηνύματα: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-08, 18:36
  3. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-02-08, 20:11
  4. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-02-08, 23:17