Login Form
IPv6 Enabled
Εμφάνιση 1-9 από 9
  1. #1
    Εγγραφή
    18-12-2009
    Ηλικία
    31
    Μηνύματα
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Πριν μερικές μέρες μετακόμισα και στο νέο μου σπίτι έβαλα internet από OTE. Με 30€ αγόρασα από κατάστημα του OTE το wireless router Baudtec TW263R4-A2. Έχω 2 pc με windows xp pro και πήρα 2 ασύρματες κάρτες δικτύου (Asus 802.11 g/b wireless PCI adapter). Όλα έδειχναν (και ακόμα δείχνουν) μία χαρά με την κάρτα αλλά και με το router αλλά ΑΣΥΡΜΑΤΗ επικοινωνία μεταξύ έστω του 1 pc με το router δεν υφίστατε.... Μέσα στο forum έκανα αναζήτηση και είδα αντίστοιχα post (http://www.adslgr.com/forum/showthre...hlight=Baudtec) αλλά δεν κατάφερα να βρώ λύση. Να σημειώσω ότι ΟΛΑ από την πλευρά του router και των PC φαίνοντε να είναι μία χαρα. Το ασύρματο δίκτυο είναι ορατό και από τα δύο PC, έχω "παίξει" με χίλιες δύο ρυθμίσεις στο router (σχετικά με το Channel και Authentication Type και πολλά άλλα) όπως επίσης με την ASUS κάρτα δικτύου). Τις περισσότερες φορές όταν πάω να συνδεθώ ασύρματα περιμένω αρκετή ώρα (waiting for the network...) και... απλά δεν γίνεται ΤΙΠΟΤΑ. (σημ.: το λαμπάκι WLAN πάνω στο router ανάβει συνεχώς δίχως να αναβοσβήνει.

    Σας παρακαλώ πολύ εάν κάποιος έχει γνώση ή έχει λύσει παρόμοιο πρόβλημα "να φωτίσει την υπόθεση"

    Ευχαριστώ προκαταβολικά!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails wireless.jpg  


  2. #2
    Εγγραφή
    04-08-2008
    Περιοχή
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ/ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    2.043
    Downloads
    16
    Uploads
    1
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    26576/1024...2464/625
    ISP
    HOL
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    NetFaster iad 3
    SNR / Attn
    22,5(dB) / 46,2(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Χρονια πολλα-καλη χρονια.
    1. Δεν θυμαμαι αν παιζει ρολο στο ασυρματο αλλα ετσι και αλλοιως ''αχρηστο'' ειναι απο το μενου του ρουτερ firewall απενεργοποιησε το spa.(αν ειναι ενεργο).
    2. Βλεπω οτι εχεις βαλει wpa2 αν στο αντιστοιχο πεδιο εχεις επιλεξει wpa2 and psk τοτε στο επομενο πεδιο βαλε wpa2 and psk/aes.Εχει σημασια αν βαζεις σκετο wpa2 ή wpa2 and psk (δεν θυμαμαι ακριβως τι επιλογες σου δινει το firmware).
    Οπως και ναχει καποια ρυθμιση εχει ξεφυγει της προσοχης σου.
    Επισης,αν και οπως λες εχεις παιξει με τα καναλια,ξανακανε τον κοπο αλλα πριν κατεβασε το δωρεαν Netsurveyor και κοιτα ποια καναλια ειναι αδεια και χρησιμοποιησε ενα απο αυτα.http://www.performancewifi.net/perfo...etsurveyor.htm
    Πιστευω οτι αναφερα τους πιο υποπτους λογους,αν δεν κανεις δουλεια ετσι παμε παρακατω...
    Θα βοηθουσε αν εβαζες εικονα απο το wireless menu του ρουτερ επισης κοιτα αν ο driver της καρτας σου αντιστοιχει με την εκδοση των windows που δουλευεις.
    http://www.myrtos.org/
    Σύ μ'έμαθες πως αγαπουν,πως παίζουν,πως γελούνε
    μάθε με τώρα δυό καρδιές πώς ζούν σαν χωριστούνε...

    Ιδιαίτερη πατρίδα είναι αυτή,δεν είναι παίξε-γέλασε...

  3. #3
    Εγγραφή
    18-12-2009
    Ηλικία
    31
    Μηνύματα
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mirtiano Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χρονια πολλα-καλη χρονια.
    1. Δεν θυμαμαι αν παιζει ρολο στο ασυρματο αλλα ετσι και αλλοιως ''αχρηστο'' ειναι απο το μενου του ρουτερ firewall απενεργοποιησε το spa.(αν ειναι ενεργο).
    2. Βλεπω οτι εχεις βαλει wpa2 αν στο αντιστοιχο πεδιο εχεις επιλεξει wpa2 and psk τοτε στο επομενο πεδιο βαλε wpa2 and psk/aes.Εχει σημασια αν βαζεις σκετο wpa2 ή wpa2 and psk (δεν θυμαμαι ακριβως τι επιλογες σου δινει το firmware).
    Οπως και ναχει καποια ρυθμιση εχει ξεφυγει της προσοχης σου.
    Επισης,αν και οπως λες εχεις παιξει με τα καναλια,ξανακανε τον κοπο αλλα πριν κατεβασε το δωρεαν Netsurveyor και κοιτα ποια καναλια ειναι αδεια και χρησιμοποιησε ενα απο αυτα.http://www.performancewifi.net/perfo...etsurveyor.htm
    Πιστευω οτι αναφερα τους πιο υποπτους λογους,αν δεν κανεις δουλεια ετσι παμε παρακατω...
    Θα βοηθουσε αν εβαζες εικονα απο το wireless menu του ρουτερ επισης κοιτα αν ο driver της καρτας σου αντιστοιχει με την εκδοση των windows που δουλευεις.

    Χρόνια πολλά και με υγεία πάνω απ'όλα!
    Μirtiano σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Δοκίμασα ξανά κάνοντας τις αλλαγές που μου είπες.. Δυστυχώς δεν είχα ασύρματη σύνδεση και από τα 2 pc (υπόψην δοκίμασα να μπώ wireless ακόμα και με playstation αλλά χωρίς αποτέλεσμα).

    Παρατήρησα επίσης ότι όταν πάω να συνδεθώ με το wireless το φωτακι της κάρτας δικτύου πάνω στο πύργο δεν ανάβει καθόλου (και στις 2 κάρτες δικτύου και στα 2 pc) ενώ αντίθετα αυτό του router παραμένει μόνιμα φωτεινό.

    Παραθέτω παρακάτω μερικά printscreens από την διαχείριση του router. Ακόμα υποψιάζομαι ότι το θέμα διαθεσιμότητα channel δεν ισχύει.

    Έψαξα στο internet για drivers της κάρτας δικτύου (Asus 802.11 g/b wireless) αλλά ακόμα και στην ASUS δεν βρήκα τίποτα!

    Θα προσπαθήσω ξανά όταν έρθει ένας φίλος με laptop για να δούμε τι θα κάνω....
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails netsurveyor.gif  

    wireless.gif  

    advanced_firewall.gif  

    lan.gif  

    internet.gif  

    sys_info.gif  

    driver.gif  

    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος clearmind : 28-12-09 στις 19:36.

  4. #4
    Εγγραφή
    04-08-2008
    Περιοχή
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ/ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    2.043
    Downloads
    16
    Uploads
    1
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    26576/1024...2464/625
    ISP
    HOL
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    NetFaster iad 3
    SNR / Attn
    22,5(dB) / 46,2(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Δεν βλεπω κατι παραξενο στις ρυθμισεις του ασυρματου στο ρουτερ,παντως στις περισσοτερες περιπτωσεις που γινεται αυτο φταιει λαθος επιλογη πρωτοκ.ασφαλειας (authentication and encryption) με τα αντιστοιχα της καρτας.Εαν υποθεσουμε οτι εδω δεν εχουμε τετοιο θεμα τοτε παμε σε ιδιοτροπιες του driver της καρτας,που πρεπει να ανακαλυψεις.Κανε ενα κοπο απεγκαταστησε στο πε σε καρτα και το λογισμικο που την συνοδευει και το εχεις περασει μεσα,και ξαναεγκατεστησε τα ακολουθοντας ΠΙΣΤΑ την σειρα ενεργειων που λενε οι οδηγιες εγκαταστασης της καρτας και του driver.Πολλες φορες λογω κεκτημενης ταχυτητας δεν δινουμε σημασια στην χρονικη διαδοχη των ενεργειων εγκαταστασης και ετσι δημιουργειται το προβλημα.Εχω δει περιπτωσεις πρωτα να περνιεται ο driver και μετα η καρτα και το αναποδο φυσικα ή και ταυτοχρονα σημειο προς σημειο.Ακολουθησε πιστα τις οδηγιες εγκαταστασης που μαλλον θα ειναι μεσα στο cd αν δεν ειναι σε χαρτι για να δουμε μηπως ''συμμορφωθει προς τας υποδειξεις''...
    http://www.myrtos.org/
    Σύ μ'έμαθες πως αγαπουν,πως παίζουν,πως γελούνε
    μάθε με τώρα δυό καρδιές πώς ζούν σαν χωριστούνε...

    Ιδιαίτερη πατρίδα είναι αυτή,δεν είναι παίξε-γέλασε...

  5. #5
    Εγγραφή
    25-02-2005
    Περιοχή
    Αθήνα - Αμπελόκηποι
    Ηλικία
    51
    Μηνύματα
    4.976
    Downloads
    25
    Uploads
    5
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    20708/1023
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ
    Router
    Fritz!Box 7270 (PSTN)
    SNR / Attn
    6(dB) / 13(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα δημιουργήται από τη ρύθμιση "Wireless MAC Address Filter", που στη 2η εικόνα φαίνεται να είναι ενεργοποιημένη αλλά δεν έχουν γραφεί από κάτω οι διευθύνσεις των ασύρματων καρτών.
    Δοκίμασε με απενεργοποιημένη την επιλογή αυτή.

  6. #6
    Εγγραφή
    04-08-2008
    Περιοχή
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ/ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    2.043
    Downloads
    16
    Uploads
    1
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    26576/1024...2464/625
    ISP
    HOL
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    NetFaster iad 3
    SNR / Attn
    22,5(dB) / 46,2(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μου ειχε ξεφυγει αυτο.
    Jkoukos εχεις ματι δυνατο...
    Ειναι πιθανο αλλα λεει allow association οποτε δεν νομιζω αλλα επειδη ποτε δεν ξερεις,Clearmind καντο deactivate να δουμε αν θα δουλεψει...
    http://www.myrtos.org/
    Σύ μ'έμαθες πως αγαπουν,πως παίζουν,πως γελούνε
    μάθε με τώρα δυό καρδιές πώς ζούν σαν χωριστούνε...

    Ιδιαίτερη πατρίδα είναι αυτή,δεν είναι παίξε-γέλασε...

  7. #7
    Εγγραφή
    18-12-2009
    Ηλικία
    31
    Μηνύματα
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Καλημερα!

    Παιδιά είδα όσα προτείνετε αλλά και πάλι σύνδεση δεν γίνεται!
    Έκανα format στο computer, μετά windows update,
    reset το router. Με τις default ρυθμίσεις (με αυτόματη απόδοση IP) το μην. που έπαιρνα ήταν διαρκώς ήταν το "acquiring network address". Κάνοντας αναζήτηση στο google, υπάρχουν περισσότερες από μία λύσεις στο πρόβλημα (ανάλογα την περίπτωση). To μόνο βέβαιο στην περίπτωση μου είναι ότι:
    - υπάρχει φωτεινή ένδειξη στην καρτα δικτύου που αναβοσβήνει. Στο router το λαμπάκι είναι διαρκώς φωτεινό.
    - Το σήμα δικτύου είναι το καλύτερο δυνατό.
    - δεν υπάρχει πρόβλημα με το DHCP client,
    - δεν τρέχει κανένα firewall, ούτε MAC address filtering.
    - στο θέμα encryption, ευνοείται ότι οι ρυθμίσεις στο router είναι οι ίδιες με αυτές του PC (encryprion, password). Το router επίσης υποστηρίζει όλα τα γνωστά πρωτόκολλα ασφαλείας.
    - Κάνοντας ping, το μηχάνημα δεν παίρνει καμία ip. Ούτε βλέπει το router.
    - Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ακόμα και όταν απενεργοποιείται το "Wireless Zero Configuration" και αναλαμβάνει το βοηθητικό πρόγραμμα της κάρτας δικτύου.

    Δοκίμασα να δώσω στο TCP/IP δικές μου IPs με προεπιλεγμένη πύλη την IP του Baudtec. Με αυτόν τον τρόπο συνδέθηκε, αλλά χωρίς να έχω σύνδεση στο internet - απλά συνδέθηκε στο router.

    Η μόνη πιθανή λύση που δεν έχω δοκιμάσει έως τώρα είναι αυτή εδώ.

  8. #8
    Εγγραφή
    04-08-2008
    Περιοχή
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ/ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ
    Ηλικία
    54
    Μηνύματα
    2.043
    Downloads
    16
    Uploads
    1
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    26576/1024...2464/625
    ISP
    HOL
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    NetFaster iad 3
    SNR / Attn
    22,5(dB) / 46,2(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Δοκιμασες να κλεισεις το ρουτερ για μισο λεπτο με το pc ανοικτο και οταν το ρουτερ επανελθει να δεις αν απανταει στο ping ? (μηπως εχει μουλαρωσει το ρουτερ).Γιατι η τελευταια λυση που αναφερεις δεν μου καθεται καλα,λογικα το pc πρεπει να το κανει αυτο.
    http://www.myrtos.org/
    Σύ μ'έμαθες πως αγαπουν,πως παίζουν,πως γελούνε
    μάθε με τώρα δυό καρδιές πώς ζούν σαν χωριστούνε...

    Ιδιαίτερη πατρίδα είναι αυτή,δεν είναι παίξε-γέλασε...

  9. #9
    Εγγραφή
    18-12-2009
    Ηλικία
    31
    Μηνύματα
    5
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Έκλεισα το router και δεν υπήρξε αποτέλεσμα.. Αν και δεν μου αρέσει να παραιτούμε από τίποτα, τώρα νομίζω ότι θα το κάνω αναπόφευκτα.... 'Εχω την εντύπωση ότι μάλλον πρόκειται για ασυμβατότητα υλικού.
    Αυτό που κρατάω από αυτήν την "εμπειρία" είναι ότι πλέον στο μέλλον θα προτιμάω (ειδικά όταν μιλάμε για δίκτυο) routers και adaptors από τον ίδιο κατασκευαστή...
    Με την νέα χρονιά θα πάω να αντικαταστήσω το router στο κατάστημα του ΟΤΕ που το αγόρασα!

    Χρόνια πολλά σε όλους!!

Παρόμοια Θέματα

  1. [Baudtec] BaudTec TW263R4-A0 Χάνει συνέχεια τις ρυθμίσεις Wireless
    Από ORGixMH στο φόρουμ ADSL & Broadband Hardware, routers και modems...
    Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-02-09, 22:08
  2. [Baudtec] Baudtec TW263R4-A2/B2
    Από eMike στο φόρουμ ADSL & Broadband Hardware, routers και modems...
    Μηνύματα: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-12-08, 02:02
  3. [Baudtec] Baudtec TW263R4-80 wireless config
    Από yachtmati στο φόρουμ ADSL & Broadband Hardware, routers και modems...
    Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-09-08, 23:52
  4. [Baudtec] BaudTec TW263R4-A0 & Wireless
    Από pgiannop στο φόρουμ ADSL & Broadband Hardware, routers και modems...
    Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-03-08, 14:22
  5. Baudtec tw263r4 pstn -πρόβλημα με wireless
    Από pelegrin0 στο φόρουμ ΟΤΕ
    Μηνύματα: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-07-07, 23:14

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας