Πρώτη φορά ακούω για εναλλακτικό πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.

Έχω αλλάξει
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
Δεν θα αλλάξω
ΔΓ/ΔΑ
Πρώτη φορά ακούω για εναλλακτικό πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.
Και εγώ αν σιγουρευτώ ότι με συμφέρει , θα το κάνω.
Τελικα ενω εδω και χρονια εχουμε εναλλακτικες επιλογες στην τηλεφωνια, σταθερη-κινητη, με σχετικα προσιτες τιμες λογω ανταγωνισμου, στην ενεργεια, οι περισσοτεροι ειμαστε ακομη δεμενοι στο άρμα της ΔΕΗ.
Η οποία μας ξεσκιζει κανονικα με τις χρεωσεις της!
Να μην πω για την ερτ, τελη, αναλογικοτητα με τα τετραγωνικα κλπ που συμπεριλαμβανονται εντος των λογαριασμων!
http://news247.gr/oikonomia/oikonomi...io.566392.html
Θελω να δουμε τι εναλλακτικες υπαρχουν για οικιακη καταναλωση, σε εταιριες ιδιωτικες/παροχους, ή αλλους τροπους μειωσης της καταναλωσης(οχι μαιμουδιες-συσκευες) ώστα να μην φάμε γερό χαράτσι με το νεο ετος, έτσι, επειδη γουστάρει η ΔΕΗ.
ΕΡΤ και δημοτικά τέλη θα συνεχίσεις να πληρώνεις, ακόμη κι αν πας σε εναλλακτικό πάροχο ενέργειας. Τα ποσά αυτά δεν καταλήγουν στη ΔΕΗ, αλλά στον αντίστοιχο φορέα (ΕΡΤ και δήμο). Η ΔΕΗ απλά κάνει τη "διευκόλυνση" του εισπράκτορα για αυτούς.
Θα ηθελα να ελπιζω ομως οτι οι εναλλακτικοι, αν υπαρχουν, δεν θα 'χτυπάνε' με το καλημερα της νεας χρονιας, με ενα 25αρι % αυξηση στο κεφαλι!
Νομίζω ότι το 25άρι, ένας λόγος που το τρώμε είναι λόγω εντολής της ΕΕ για ανταγωνιστικές τιμές με τους ιδιώτες, αλλά προς τα πάνω, δηλαδή για να μπορούν να πουλήσουν κι αυτοί ρεύμα με δυνατότητα κέρδους.
Οχι δεν θα χτυπανε. Θα ειναι απλα 10-20% στανταρ φτηνοτεροι απο την ΔΕΗ. Αρα, οταν η ΔΕΗ χρεωνει σημερα 10€, ο εναλλακτικος θα χρεωνει 9€. Οταν αυριο η ΔΕΗ χρεωνει 12€ ο εναλλακτικος θα χρεωνει 10,5€.
Δεν συμφερει, δεν λειτουργει οπως η εναλλακτικοτητα στην τηλεφωνια, το συστημα στο ηλεκτρικο ρευμα και προκειμενου να δεσμευτει καποιος σε εναν παροχο για τοσο μικρες διαφορες, μιλωντας παντοτε για τυπικες καταναλωσεις, καλυτερο θα ειναι να κανει απο μονος του οικονομια στην καταναλωση, πχ λιγοτερο air condition, λιγοτερος θερμοσιφωνας, πιο οργανωμενα πλυντηρια κτλ.
Μέχρι στιγμής δεν υποστηρίζουν νυχτερινό τιμολόγιο οπότε για όσους κάνουν χρήση του συγκεκριμένου τιμολογίου όχι απλώς δεν βγαίνουν κερδισμένοι βάζοντας εναλλακτικό ρεύματος, αλλά χαμένοι.
Ολοι βασιζονται στο δικτυο της ΔΕΗ στη οποια πληρωνουν για να χρησιμοποιουν το δικτυο της οποτε δεν μπορουμε να μιλαμε για εναλλακτικους ακομα!!
Δείτε αυτό για την εταιρεία της ΤΕΡΝΑ στην λιανική:
http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1061485
Τελικα ρε παιδια..Αν θελουμε ν αλλαξουμε παροχο εστω για μια μικρη εκπτωση, τι υπαρχει στην αγορα?
Για σπιτι παντα..
Πλέον έμαθα ότι υποστηρίζουν και νυχτερινό.
Ωστόσο για ιδιώτες συμφέρει (10-20% φθηνότερα από τη ΔΕΗ) μόνο εαν στον εκκαθαριστικό λογαριασμό φαίνεται ημερήσια κατανάλωση (όχι νυχτερινού) μεγαλύτερη από 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, διαφορετικά είναι στα ίδια ή και ακριβότερα από τη ΔΕΗ, ή δε σε δέχονται καν για πελάτη.
Επίσης, από 1/1/2011 θα αλλάξουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 07-10-10 στις 16:04.
Για να μαθαίνουμε και κάτι περισσότερο.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1060673
Δεν το ήξερα οτι αρχίζουν και υπάρχουν εναλλακτικές...αλλά καλα θα ήταν να αποδειχτουν σοβαροι αντιπαλοι αλλες εταιριες, μπας και ταρακουνηθει η ΔΕΗ, το εχει παρακανει!!
Bookmarks