Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 45
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Δεν βρήκα κάπου να έχει απαντηθεί: Με ποιον συνδυασμό κουμπιών μπορώ να βγάλω άνω τελεία σε ένα κείμενο (είτε σε word, είτε εδώ στο φόρουμ); Εντάξει, στο word καλύπτομαι από την "εισαγωγή συμβόλου", αλλά και πάλι θα προτιμούσα κάτι πιο γρήγορο. Υπάρχουν άλλα σύμβολα εύκολα προσβάσιμα, που γενικώς τα θεωρώ σχεδόν άχρηστα και δεν υπάρχει η άνω τελεία; Και εδώ στο φόρουμ (που δεν έχω "εισαγωγή συμβόλου") πώς το βάζω;

Δεν ξέρω αν είναι η σωστή ενότητα για το θέμα μου. Δεν βρήκα κάπου πιο κατάλληλα. Μπορείτε να το μεταφέρετε όπου εσείς κρίνετε καλύτερα.
    Ξύπνησα και είχε συννεφιά, και εγώ ερωτήματα πολλά!...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟ
    Με πατημένο το Alt γράφεις 0183 στο αριθμητικό πληκτρολόγιο και αφήνεις το Alt·
    Απλούστατο

Στο Word μπορείς να βάλεις κάποια μακροεντολή ή κάποια αυτόματη διόρθωση για να το κάνεις πιο γρήγορα.
    DISCLAIMER
    Anyone reading my posts accepts full responsibility for use of information from my post. I do not make any representations to its completeness or appropriateness for a particular purpose. I am neither responsible nor liable for any claim, loss or damage resulting from use of information on this post.

Περιοχή
    Πέρα στους πέρα κάμπους
    Downloads
    62
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport Plus 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ερωτών Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν βρήκα κάπου να έχει απαντηθεί: Με ποιον συνδυασμό κουμπιών μπορώ να βγάλω άνω τελεία σε ένα κείμενο (είτε σε word, είτε εδώ στο φόρουμ); Εντάξει, στο word καλύπτομαι από την "εισαγωγή συμβόλου", αλλά και πάλι θα προτιμούσα κάτι πιο γρήγορο. Υπάρχουν άλλα σύμβολα εύκολα προσβάσιμα, που γενικώς τα θεωρώ σχεδόν άχρηστα και δεν υπάρχει η άνω τελεία; Και εδώ στο φόρουμ (που δεν έχω "εισαγωγή συμβόλου") πώς το βάζω;

Δεν ξέρω αν είναι η σωστή ενότητα για το θέμα μου. Δεν βρήκα κάπου πιο κατάλληλα. Μπορείτε να το μεταφέρετε όπου εσείς κρίνετε καλύτερα.
    Υπάρχει εδώ ένα εργαλείο που βάζει την άνω τελεία στο πλήκτρο
    με τα εισαγωγικά, αριστερά του Enter. Με AltGr αυτό το πλήκτρο
    θα δίνει την άνω τελεία. Δεν το έχω δoκιμάσει γιατί το δικό μου
    πληκτρολόγιο έχει σημειωμένη την άνω τελεία στο πλήκτρο Q.

Αυτό είναι για Windows 2000/XP/2003.
    Και εδώ είναι για vista.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος 21706 : 26-06-10 στις 17:51.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TheSwiss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με πατημένο το Alt γράφεις 0183 στο αριθμητικό πληκτρολόγιο και αφήνεις το Alt·
    Απλούστατο

Στο Word μπορείς να βάλεις κάποια μακροεντολή ή κάποια αυτόματη διόρθωση για να το κάνεις πιο γρήγορα.
    Και αν δεν έχεις αριθμητικό πληκτρολόγιο;; Διότι το λάπ-τοπ μου εμένα, δεν έχει!

Στο word, πλέον, μικρό το κακό, διότι επειδή είναι το κυρίως σύμβολο που χρησιμοποιώ από την εισαγωγή, πάντοτε βρίσκεται είτε στην πρώτη θέση, είτε σε μια από τις πρώτες. Όμως στα φόρουμ κτλ, τι κάνω;

........Auto merged post: Ερωτών πρόσθεσε 6 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από 21706 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπάρχει εδώ ένα εργαλείο που βάζει την άνω τελεία στο πλήκτρο
    με τα εισαγωγικά, αριστερά του Enter. Με AltGr αυτό το πλήκτρο
    θα δίνει την άνω τελεία. Δεν το έχω δoκιμάσει γιατί το δικό μου
    πληκτρολόγιο έχει σημειωμένη την άνω τελεία στο πλήκτρο Q.

Αυτό είναι για Windows 2000/XP/2003.
    Και εδώ είναι για vista.
    Ωραία. Εγώ, έχω vista, επιλέγω λοιπόν το δεύτερο. Το πατάω και του λέω να κάνει download. Κάνει. Μου βγαίνει το ζιπ. Μετά; Τι κάνω μετά;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερωτών : 26-06-10 στις 21:00. Αιτία: auto merged post

Downloads
    13
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Thomson TG585 v7
    Πίνακας ελέγχου>Τοπικές Ρυθμίσεις> Τοπικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις γλώσσας> καρτέλα "Γλώσσες" και κάνε κλικ στο "Λέπτομέρειες..." Κλίκαρε "Προσθήκη" και ως Γλώσσα εισαγωγής βάλε Ελληνικά (αν δεν είναι ηδη επιλεγμένα) και ως Διάταξη Πληκτρολογίου/ΙΜΕ, βάλε Ελληνική πολυτονική
    Μετα οτι γραψει εδω········
    http://support.microsoft.com/kb/750052/el

Το δοκιμασα σε xp και 2000

Περιοχή
    Πέρα στους πέρα κάμπους
    Downloads
    62
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport Plus 2
    Και αν δεν έχεις αριθμητικό πληκτρολόγιο;; Διότι το λάπ-τοπ μου εμένα, δεν έχει!

Στο word, πλέον, μικρό το κακό, διότι επειδή είναι το κυρίως σύμβολο που χρησιμοποιώ από την εισαγωγή, πάντοτε βρίσκεται είτε στην πρώτη θέση, είτε σε μια από τις πρώτες. Όμως στα φόρουμ κτλ, τι κάνω;

Ωραία. Εγώ, έχω vista, επιλέγω λοιπόν το δεύτερο. Το πατάω και του λέω να κάνει download. Κάνει. Μου βγαίνει το ζιπ. Μετά; Τι κάνω μετά;
    Το αποσυμπιέζεις, εκτελείς το setup και μετά στις τοπικές ρυθμίσεις
    προσθέτεις το πληκτρολόγιο Greek – Custom with Ano Teleia και
    αφαιρείς το Greek.

Στο word μπορείς να έχεις την πραγματική άνω τελεία πληκτρολογώντας
    0387Alt+X.

Αυτά από τον κατασκευαστή των εργαλείων.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fotisz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πίνακας ελέγχου>Τοπικές Ρυθμίσεις> Τοπικές ρυθμίσεις και ρυθμίσεις γλώσσας> καρτέλα "Γλώσσες" και κάνε κλικ στο "Λέπτομέρειες..." Κλίκαρε "Προσθήκη" και ως Γλώσσα εισαγωγής βάλε Ελληνικά (αν δεν είναι ηδη επιλεγμένα) και ως Διάταξη Πληκτρολογίου/ΙΜΕ, βάλε Ελληνική πολυτονική
    Μετα οτι γραψει εδω········
    http://support.microsoft.com/kb/750052/el

Το δοκιμασα σε xp και 2000
    Όπως καταλαβαίνω, αυτό που μου προτείνεις είναι, κάθε φορά που θα θέλω να εισάγω άνω τελεία, να γυρνάω το πληκτρολόγιο στο πολυτονικό!! Είπαμε να βρούμε έναν απλό τρόπο! Αν είναι να κάνω αυτό, τότε ανοίγω και ένα έγγραφο word, εισάγω από τα σύμβολα μια άνω τελεία και την κάνω αντιγραφή-επικόλληση εδώ στο φόρουμ!

........Auto merged post: Ερωτών πρόσθεσε 17 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Το αποσυμπιέζεις, εκτελείς το setup και μετά στις τοπικές ρυθμίσεις
    προσθέτεις το πληκτρολόγιο Greek – Custom with Ano Teleia και
    αφαιρείς το Greek.
    Λοιπόν, τα έκανα (δυσκολεύτηκα λίγο, αλλά τα έκανα! )! Μου είπες λοιπόν altgr + "το πλήκτρο
    με τα εισαγωγικά, αριστερά του Enter" » · (και σε μεγέθυνση: · - μπα, ίδιο μέγεθος βγαίνει!) !!!!!! ΠΕΤΥΧΕ!!!!!!

Και δεν μου λες, αυτή η άλλη ελληνική "γλώσσα" το μόνο διαφορετικό που έχει είναι ότι σου δίνει την δυνατότητα να βάζεις άνω τελεία, ή υπάρχει και κάτι άλλο (π.χ. άλλα σύμβολα);

Στο word μπορείς να έχεις την πραγματική άνω τελεία πληκτρολογώντας
    0387Alt+X.
    Και πώς θα το θυμάμαι κάθε φορά αυτό;!! Χαμός ήταν να έχουν από την αρχή ένα απλό κουμπάκι, να κάνουμε την δουλειά μας; Π.χ. αυτό το κουμπί δίπλα στο 1, δεν μπορούσε να είναι άνω τελεία; Τώρα, βγάζει αυτό: ` που μοιάζει με άνω τελεία, αλλά δεν είναι! (δεν ξέρω τι ακριβώς είναι και σε τι χρησιμεύει, αλλά τέλος πάντων!..)

Τέλος πάντως όμως, δεν έχει σημασία, αφού όπως είδες το θέμα τακτοποιήθηκε!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερωτών : 27-06-10 στις 02:53. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Πέρα στους πέρα κάμπους
    Downloads
    62
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport Plus 2
    Λοιπόν, τα έκανα (δυσκολεύτηκα λίγο, αλλά τα έκανα! )! Μου είπες λοιπόν altgr + "το πλήκτρο
    με τα εισαγωγικά, αριστερά του Enter" » · (και σε μεγέθυνση: · - μπα, ίδιο μέγεθος βγαίνει!) !!!!!! ΠΕΤΥΧΕ!!!!!!
    Αυτά · · · είναι χωρίς μεγέθυνση και αυτά · · · με μεγέθυνση.
    Βλέπω ότι υπάρχει διαφορά.

Και δεν μου λες, αυτή η άλλη ελληνική "γλώσσα" το μόνο διαφορετικό που έχει είναι ότι σου δίνει την δυνατότητα να βάζεις άνω τελεία, ή υπάρχει και κάτι άλλο (π.χ. άλλα σύμβολα);
    Νομίζω ότι αν ρωτήσεις τον Stazybo Horn θα σου λύσει κάθε σχετική απορία.

Και πώς θα το θυμάμαι κάθε φορά αυτό;!! Χαμός ήταν να έχουν από την αρχή ένα απλό κουμπάκι, να κάνουμε την δουλειά μας;
    Μάλλον οι κατασκευαστές των πληκτρολογίων και των προγραμμάτων καθώς
    και οι Έλληνες που συνέπραξαν στον εξελληνισμό του word θεώρησαν ότι η
    άνω τελεία είναι περιττή για την ελληνική γλώσσα (ενώ το colon το θεωρούν
    απαραίτητο για άλλες γλώσσες).

Downloads
    13
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Thomson TG585 v7
    [QUOTE=Ερωτών;3566652]Όπως καταλαβαίνω, αυτό που μου προτείνεις είναι, κάθε φορά που θα θέλω να εισάγω άνω τελεία, να γυρνάω το πληκτρολόγιο στο πολυτονικό!! Είπαμε να βρούμε έναν απλό τρόπο! Αν είναι να κάνω αυτό, τότε ανοίγω και ένα έγγραφο word, εισάγω από τα σύμβολα μια άνω τελεία και την κάνω αντιγραφή-επικόλληση εδώ στο φόρουμ!

Στο pc εχω δυο γλωσσες πληκτρολογιου,αγγλικο και ελληνικο πολυτονικο.Με αριστερο alt+shift γινεται η εναλλαγη.Τωρα ειμαι στο ελληνικο πολυτονικο και γραφω ελληνικα.Με δεξι alt+shift+} γραφω την ανω τελεια. π.χ σου·,μου·, του·
    "Στα win 7 η επιλογη εναι στο clock language>change display lang>change keyboard>add>ελληνικο πολυτονικο"

Περιοχή
    Θερίσσου Ηράκλειο Κρήτης
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΘΕΡΙΣΣΟΣ
    Router
    LINKSYS ΑΣΥΡΜΑΤΟ
    Path Level
    Interleaved
    Μα καλά ρε παιδιά η ανω τελεία δεν είναι : <shift>Q

Περιοχή
    Πέρα στους πέρα κάμπους
    Downloads
    62
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport Plus 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από minosdam Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μα καλά ρε παιδιά η ανω τελεία δεν είναι : <shift>Q
    Στα vista και στο πληκτρολόγιο που έχω εγώ είναι Q χωρίς shift.

Downloads
    13
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    12288/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Thomson TG585 v7
    Η πολυτονικη Ελληνικη γραφη (ψιλη, δασεια, περισπωμενη, υπογεγραμμενη, βαρεια, οξεια, ανω τελεια κλπ.) ακολουθει το επισημο Unicode(i) προτυπο για τους ελληνικους πολυτονικους χαρακτηρες οπως εχουν κωδικοποιηθει(ii) από το "Unicode Consortium”(iii).

(i) Unicode™- Unicode ειναι σημα κατατεθεν της Unicode, Inc.
    (ii) Ελληνικη πολυτονικη κωδικοσελιδα συμφωνα με το Unicode standard
    (iii) Unicode Consortium: Ειναι υπεύθυνο για τον ορισμο της συμπεριφορας και των σχεσεων μεταξυ Unicode χαρακτηρων και την παροχη τεχνικων πληροφοριων για αυτα.

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    8192/512
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    Router
    US Robotics
    To character map?
    Λειτουργει και εδω στο forum. Μόλις το δοκίμασα: ֹ

Περιοχή
    Πέρα στους πέρα κάμπους
    Downloads
    62
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport Plus 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Torch21 Εμφάνιση μηνυμάτων
    To character map?
    Λειτουργει και εδω στο forum. Μόλις το δοκίμασα: ֹ
    Πολύ ψηλά δεν είναι;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Αυτά · · · είναι χωρίς μεγέθυνση και αυτά · · με μεγέθυνση.
    Βλέπω ότι υπάρχει διαφορά.[/SIZE]
    Σα να' χεις δίκιο!...

Νομίζω ότι αν ρωτήσεις τον Stazybo Horn θα σου λύσει κάθε σχετική απορία.[/SIZE]
    Θα ξαναδοκιμάσω άλλη φορά, πάντως τώρα δεν μου ανοίγει το συγκεκριμένο λινκ.
    Άλλωστε δεν πειράζει, αφού ακαδημαϊκά ρωτούσα, μιας που το πρακτικό (το πώς δηλαδή να μπορώ να βάζω άνω τελεία), μου το έλυσες!

Μάλλον οι κατασκευαστές των πληκτρολογίων και των προγραμμάτων καθώς
    και οι Έλληνες που συνέπραξαν στον εξελληνισμό του word θεώρησαν ότι η
    άνω τελεία είναι περιττή για την ελληνική γλώσσα (ενώ το colon το θεωρούν
    απαραίτητο για άλλες γλώσσες).
    Μέγιστο λάθος! Διότι μπορεί να μην έχει την συχνότητα της τελείας και του κόμματος (ούτε πλησιάζει), αλλά δεν παύει να χρησιμοποιείται ουκ ολίγες φορές! Ίσως όχι απ' όλους, αλλά από αρκετούς (όπως και εγώ!). Αντιθέτως, προσωπικώς δεν κατανοώ την χρησιμότητα (σε σχέση με την άνω τελεία· αλλοιώς, όλα χρήσιμα είναι κάποια στιγμή, δε λέω!) κάποιων άλλων συμβόλων (όπως αυτό ¦ και αυτό ¤), για τα οποία έχουν προνοήσει μια συντόμευση!

Όπως και να' χει πάντως, χάρις στις πολύ καλές οδηγίες σου, τώρα πια το έλυσα το πρόβλημα μου, και βάζω άνω τελεία πάρα πολύ εύκολα, όποτε και όπου την χρειάζομαι (········!!!!)!

........Auto merged post: Ερωτών πρόσθεσε 9 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fotisz Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όπως καταλαβαίνω, αυτό που μου προτείνεις είναι, κάθε φορά που θα θέλω να εισάγω άνω τελεία, να γυρνάω το πληκτρολόγιο στο πολυτονικό!! Είπαμε να βρούμε έναν απλό τρόπο! Αν είναι να κάνω αυτό, τότε ανοίγω και ένα έγγραφο word, εισάγω από τα σύμβολα μια άνω τελεία και την κάνω αντιγραφή-επικόλληση εδώ στο φόρουμ!
    Στο pc εχω δυο γλωσσες πληκτρολογιου,αγγλικο και ελληνικο πολυτονικο.Με αριστερο alt+shift γινεται η εναλλαγη.Τωρα ειμαι στο ελληνικο πολυτονικο και γραφω ελληνικα.Με δεξι alt+shift+} γραφω την ανω τελεια. π.χ σου·,μου·, του·
    "Στα win 7 η επιλογη εναι στο clock language>change display lang>change keyboard>add>ελληνικο πολυτονικο"
    Α, γι' αυτό σου είναι πιο εύκολο! Ενώ εγώ, ως μόνιμα ελληνικά, έχω το μονοτονικό. Στο πολυτονικό (που και αυτό, χάρις εσάς εδώ στο adslgr.com έμαθα να το βάζω! ) το γυρνάω μόνο όταν χρειάζεται να γράψω κάτι ειδικά στο πολυτονικό, αλλοιώς δεν με εξυπηρετεί να το έχω μόνιμα!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερωτών : 13-07-10 στις 18:34. Αιτία: auto merged post

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Πώς βάζω υπότιτλους;
    Από gilbert arenas στο φόρουμ Audio, Video και Φωτογραφία
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-04-09, 11:05
  2. Πώς βάζω avatar;
    Από gilbert arenas στο φόρουμ Η Γνώμη σας
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-09, 13:18
  3. πως βαζω photo
    Από antonis.org στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-08, 03:02
  4. πώς βάζω linux;