Login Form
IPv6 Enabled
Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234
Εμφάνιση 46-57 από 57
  1. #46
    Εγγραφή
    05-02-2009
    Περιοχή
    In the Stargate Universe...
    Μηνύματα
    1.001
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16699/985
    ISP
    OTEnet
    Router
    Huawei EchoLife 520c
    SNR / Attn
    4.1(dB) / 20.0(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από grande Εμφάνιση μηνυμάτων
    Eριξα μια ματια στα links(το 2ο και το 3ο δεν οδηγουν καπου) αλλα γιατι ξενα? Στα ελληνικα δεν βρηκες κατι?
    Μου δουλεύουν κανονικά το 2ο και το 3ο, το 2ο συγκεκριμένα είναι αρχείο pdf ενώ το 3ο είναι link προς την βάση του υπουργείου γεωργίας των ΗΠΑ στην οποία μπορείς να κάνεις αναζήτηση με τις κωδικές λέξεις που έδωσα γιατί δεν επιτρέπει απευθείας linking.
    Με ελληνικά αποτελέσματα, αν υπάρχουν, δεν ασχολούμαι σχεδόν ποτέ.

    Οι ερευνες που αφορουν συγκεκριμενες εταιριες παραγωγης μελιου ειναι επομενο οτι δεν θα τα πουν ολα, ενω θα υπερτονισουν μόνο τα θετιοκα.
    Καμία έρευνα απο τις παραπάνω δεν αφορά συγκεκριμένη "εταιρεία μελιού". Αντιθέτως τα συμπεράσματα είναι παρόμοια απο τις έρευνες σε διάφορα πανεπιστήμια ανα τον κόσμο. Δες τα references που έχουν συνήθως.
    Φυσικά θα μπορούσα να παω στο "honey-producers-lobby.com" και να αντιγράψω τα κείμενά τους, αλλά πιστεύω οτι έρευνες απο πολλά ανεξάρτητα πανεπιστήμια δίνουν λίιιιιιγο περισσότερο κύρος στο αποτέλεσμα

    Για χοληστερολη δεν διαβασα.
    Το τελευταίο link έχει την έρευνα και το συμπέρασμα.

    Σαφως και εχει βιταμινες το μελι, οπως εχει και το χοιρινο κρεας, ολοι ομως γνωριζουμε τις μακροχρονιες συνεπειες του κοκκινου κρεατος στον οργανισμο μας, ιδιαιτερα αν δεν προερχεται απο ζωα ελευθερας βοσκης.
    Δεν μπορείς να πείς "σαφώς το ένα... όπως και το άλλο". Η λογική "ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι" είναι άτοπη.

    Σημειωσε οτι παιζει ρολο η επεξεργασια, αλλο το φυσικο ανεπεξεγαστο, αλλο το επεξεργασμενο με τις προσμιξεις που φτανει συσκευασμενο στο ραφι. Πρεπει να διαβαζουμε προσεκτικα στην ετικετα τη συνθεση των συστατικων.
    Σαφέστατα. Πολλές απο τις έρευνες που έκανα link πάνω αναλύουν και διαφορετικά είδη και δείγματα μελιού γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Προφανώς στην περίπτωση του επεξεργασμένου μελιού τα πράγματα μπορούν να είναι χειρότερα, ή και καλύτερα όταν στο μέλι κατα την επεξεργασία προστίθενται επιπλέον βιταμίνες.
    Η βιομηχανική επεξεργασία δεν είναι ο σατανάς η το 666, ούτε κακή, ειδικά σε πράγματα όπως το μέλι που λόγω της φύσης του δεν είναι απο τα τρόφιμα που απαιτούν την προσθήκη συντηρητικών.

    Εχε υποψη σου οτι ο αμερικανικος Οργανισμος Τροφιμων ειναι στενα συνδεδεμενος με τα συμφεροντα της βιομηχανιας τροφιμων και συμβουλευει να τρωμε καθημερινα ψωμι δημητριακα ρυζι και λοιπους "κακους" υδατανθρακες, με αποτελεσμα το ποσοστο των παχυσαρκων αμερικανων να εχει αυξηθει κατακορυφα τα τελευταια χρονια. Συνεπως μη δινεις και πολυ βαση σε αυτους.
    Δεν έχω δώσει links απο τον FDA οπότε οι διαπλοκές με την xyz βιομηχανία τροφίμων, αν υπάρχουν, δεν με αφορούν.

    Άσχετο με το θέμα, αλλά μιας και αναφέρεται θα γράψω και γι αυτό:
    Ειδικά το θέμα της παχυσαρκίας δεν είναι θέμα μόνο υδατανθράκων αλλά κυρίως θέμα θερμίδων. Μπορείς να τρώς μόνο απλούς ή "κακούς υδατάνθρακες" (όπως τους λένε στα γυμναστήρια) και να μην βάλεις γραμμάριο. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες δεν υπερτερούν τόσο στο θέμα των θερμίδων όσο στο οτι λόγω της δομής τους δεν επιτρέπουν στα σάκχαρα να απορροφηθούν γρήγορα και έτσι δίνουν το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (με αποτέλεσμα λιγότερη ανάγκη για "τσιμπολογήματα").

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stefp Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κάπου είχα διαβάσει (δεν έχω το link) ότι ουσιαστικά εθίζεσαι στην καφείνη, ΑΝ δεν την πάρεις νιώθεις κουρασμένος ΑΣΧΕΤΑ αν πραγματικά είσαι, οπότε ο καφές καταλήγει να σου κόβει τον πονοκέφαλο/κούραση ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ δημιούργησε γιατί τον περίμενε ο οργανισμός σου! Βέβαια ακόμη πίνω που και που κανέναν καφέ, γιατί μ'αρέσει πολύ ως γεύση, αλλά άλλο αυτό κι άλλο το να μη μπορείς να σταθείς χωρίς αυτόν..
    Αυτό ισχύει. Τα αποτελέσματα της στέρησης καφεΐνης σε έναν εθισμένο οργανισμό είναι πολύ έντονα. Μάλιστα η καφεΐνη είναι τόσο εθιστική που ακόμα και ελάχιστα μικρότερη ποσότητα προκαλεί συμπτώματα στέρησης στον οργανισμό.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από grande Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το (μαυρο, υποθετω πως λες) τσαι εχει επισης καφεινη, οποτε λογικο να σε κραταει και αυτο ξυπνιο.
    Αυτό ισχύει, το τσάι έχει αρκετή καφεΐνη αν δεν είναι ντεκαφεινέ. Κάτι λιγότερο απο έναν καφέ φίλτρου.

    Χτες το απογευμα που την εβγαλα με ντεκαφεινε, και σε αντιθεση με προχτες, δεν νυσταξα! Για να δουμε τι θα γινει στον επομενο μηνα, μεχρι δηλαδη να τελειωσω το κουτι...
    Σε έναν μήνα θα έχεις απεξαρτηθεί απο την ανάγκη μεγάλης ποσότητας καφεΐνης, ίσως η στέρηση επανέλθει λίγο στις δύο εβδομάδες (αν και εκεί είναι κυρίως ψυχολογική όχι τόσο σωματική). Ο ντεκαφεινέ είναι πολύ καλή επιλογή (αν δεν προτιμήσεις τσάι) μιας και ο καφές γενικά έχει και ωφέλη για το σώμα
    >> James Randi <<--- A man to admire, a man to respect

    Linux4Coffee
    You'll never know what you're missing until you try Arch

    "Next time you want to buy a computer, consider buying a mac (and installing Windows/Linux on it). Even after five years, when it's cheap chinese hardware is obsolete there will be someone ignorant enough to buy it for ten times the price."

  2. #47
    Εγγραφή
    12-11-2010
    Μηνύματα
    277
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DreamAxe Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου δουλεύουν κανονικά το 2ο και το 3ο, το 2ο συγκεκριμένα είναι αρχείο pdf ενώ το 3ο είναι link προς την βάση του υπουργείου γεωργίας των ΗΠΑ στην οποία μπορείς να κάνεις αναζήτηση με τις κωδικές λέξεις που έδωσα γιατί δεν επιτρέπει απευθείας linking.
    Με ελληνικά αποτελέσματα, αν υπάρχουν, δεν ασχολούμαι σχεδόν ποτέ.
    Kαλυτερα να μην ασχολησε ποτέ με τα αμεριανικα links, γιατι οπως σου ειπα στα θεματα διατροφης οι οδηγιες που δινει η αμερικανικη κυβερνηση ακολουθει τα συμφεροντα της βιομηχανιας τροφιμων, που δεν συμβαδιζουν με τη δημοσια υγεια αλλα με το κερδος τους. Ενδεικτικα αναφερω οτι οι μεγαλυτερες βιομηχανιες τροφιμων και οι ιδιες και βιομηχανιες καπνου!
    Το 2ο και το 3ο λινκ παρολ αυτα δεν βγαζουν καπου.
    Καποιος διασημος διαιτολογος λεει οτι εισαγαγε τις προσωπικες του πληροφοριες στην ιστοσελιδα της κυβερνησης mypyramid.gov και του ειπανε να πινει 3 ποτηρια γαλα την ημερα... καταλαβαινεις απο κει και περα(το γαλα περιεχει κορεσμενα λιπη και προκαλει οξειδωση)
    Στο επομενο μου μπορω να σου δωσω στοιχεια για τα "εργα" του αμερικανικου υπουργειου Γεωργιας.

    Καμία έρευνα απο τις παραπάνω δεν αφορά συγκεκριμένη "εταιρεία μελιού". Αντιθέτως τα συμπεράσματα είναι παρόμοια ........
    Mαλλον δεν τα διαβασες καλα τοτε, μιλαει για συγκεκριμενες εταιριες(για λογ/σμο των οποιων εγινε η ερευνα, με το αζημιωτο προφανως). Αλλά τι αξια εχουν ερευνες που καταπινουν τα αρνητικα και τονιζουν μονο τα οποια θετικα? Ειπαμε, βιταμινες εχει και το χοιρινο, και σ αυτο μπορεις να βρεις λινκς με θετικα γραπτα.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DreamAxe Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το τελευταίο link έχει την έρευνα και το συμπέρασμα.
    Mαλλον υπαρχει προβλημα στη μεταφραση, βρες ελληνικο λινκ.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DreamAxe Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν μπορείς να πείς "σαφώς το ένα... όπως και το άλλο". Η λογική "ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι" είναι άτοπη.
    Ποιο μπουζουκι φιλε μου, εδω τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα. Αγνοεις τι σημαινει επεξεργασμενος υδατανθρακας:
    Ειναι τροφες που μετατρεπονται γρηγορα σε ζαχαρη στο σωμα, αυξανουν την αδρεναλινη και τη κορτιζολη και προκαλουν αυξηση βαρους. Οι τροφες που μετατρεπονται γρηγορα σε ζαχαρη παραγουν περισσοτερη ινσουλινη η οποια δινει εντολη στον εγκεφαλο να τρως περισσοτερο, τελικα οδηγουν σε διαβητη, προωρη γηρανση, καρκινο κλπ.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DreamAxe Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σαφέστατα. Πολλές απο τις έρευνες που έκανα link πάνω αναλύουν και διαφορετικά είδη και δείγματα μελιού γι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Προφανώς στην περίπτωση του επεξεργασμένου μελιού τα πράγματα μπορούν να είναι χειρότερα, ή και καλύτερα όταν στο μέλι κατα την επεξεργασία προστίθενται επιπλέον βιταμίνες.
    Η βιομηχανική επεξεργασία δεν είναι ο σατανάς η το 666, ούτε κακή, ειδικά σε πράγματα όπως το μέλι που λόγω της φύσης του δεν είναι απο τα τρόφιμα που απαιτούν την προσθήκη συντηρητικών.
    Kαλυτερα αποκλειεται, δεν κοιτουν την υγεια μας, τη τσεπη τους κοιτανε. Βαζουν ενα σωρο ουσιες για να κρατανε πολυ καιρο: σιροπι καλαμποκιου(το βρισκεις σχεδον σε ολα τα συσκευασμενα), γλυκαντικα, χρωστικες ουσιες, υδρογονομενα ελαια και πολλα αλλα. Αν θες να γινεις υπερβαρος και τελικα να καταστρεψεις την υγεια σου μπορεις να τα καταναλωνεις ελευθερα

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DreamAxe Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άσχετο με το θέμα, αλλά μιας και αναφέρεται θα γράψω και γι αυτό:
    Ειδικά το θέμα της παχυσαρκίας δεν είναι θέμα μόνο υδατανθράκων αλλά κυρίως θέμα θερμίδων. Μπορείς να τρώς μόνο απλούς ή "κακούς υδατάνθρακες" (όπως τους λένε στα γυμναστήρια) και να μην βάλεις γραμμάριο. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες δεν υπερτερούν τόσο στο θέμα των θερμίδων όσο στο οτι λόγω της δομής τους δεν επιτρέπουν στα σάκχαρα να απορροφηθούν γρήγορα και έτσι δίνουν το αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (με αποτέλεσμα λιγότερη ανάγκη για "τσιμπολογήματα").
    Εισαι ειδικος ή διαιτολογος? Ακομα κι αν εισαι, η επιστημη αυτη συνεχως εξελισσεται, αυτα πχ. που ξεραμε πριν 15 χρονια εχουν ηδη αλλαξει. Αν τρως κακους υδατανθρακες θα γεμισεις με αδειες/αχρηστες θερμιδες, τρυγλυκεριδια στο φουλ, εκτιναξη χοληστερολης και λοιπα. Με τους κακους υδατανθρακες(ασπρο ψωμι, ασπρο ρυζι, μακαρονια κλπ)τα ζαχαρα απορροφουνται αμεσως και η ινσουλινη εκκρινεται ασυστολα.

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από DreamAxe Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε έναν μήνα θα έχεις απεξαρτηθεί απο την ανάγκη μεγάλης ποσότητας καφεΐνης, ίσως η στέρηση επανέλθει λίγο στις δύο εβδομάδες (αν και εκεί είναι κυρίως ψυχολογική όχι τόσο σωματική). Ο ντεκαφεινέ είναι πολύ καλή επιλογή (αν δεν προτιμήσεις τσάι) μιας και ο καφές γενικά έχει και ωφέλη για το σώμα
    Δεν λαμβανα μεγαλη ποσοτητα, 2 κουταλιες μόνο την ημερα. Τσαι μόνο πρασινο.
    Ο καφες ανευ καφεινης ειναι αραγε το ιδιο αντιοξειδωτικος με τον καφε με καφεινη? Και δε ξερω κατα ποσον το οτι μενεις ξυπνιος με τη καφεινη ειναι μόνο ψυχολογικο

  3. #48
    Εγγραφή
    18-01-2006
    Μηνύματα
    2.618
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    14481/1022
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΦΑΛΗΡΟ
    Router
    Thomson 585v8
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    Ποιο μπουζουκι φιλε μου, εδω τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα. Αγνοεις τι σημαινει επεξεργασμενος υδατανθρακας:
    Ειναι τροφες που μετατρεπονται γρηγορα σε ζαχαρη στο σωμα, αυξανουν την αδρεναλινη και τη κορτιζολη και προκαλουν αυξηση βαρους. Οι τροφες που μετατρεπονται γρηγορα σε ζαχαρη παραγουν περισσοτερη ινσουλινη η οποια δινει εντολη στον εγκεφαλο να τρως περισσοτερο, τελικα οδηγουν σε διαβητη, προωρη γηρανση, καρκινο κλπ.
    Επειδη και οι μπαρουφες πρεπει να εχουν τα ορια τους:


    - Η κορτιζολη και η αδρεναλινη δεν εχουν καμια απολυτως θεση στις διαδικασιες που αναφερεις.

    - Η ινσουλινη δεν δινει καμια εντολη να τρως περισσοτερο.

    - Ο καρκινος και η γηρανση εχουν ελαχιστα να κανουν με το αν τρως ασπρο ψωμι ή ρυζι.

    - Το γαλα δεν προκαλει καμια οξειδωση. Επισης, τρια ποτηρια πληρες γαλα εχουν τοσο λιπος οσο 50γρ τυρι.

    - Ο διαβητης (εφ'οσον μιλαμε για τυπο 2 φυσικα) εχει να κανει με πολλους παραγοντες, μεγαλο μερος αυτων εξαρτωνται απο την παχυσαρκια, στην οποια μπορει να οδηγηθει κανεις ανεξαρτητα απο το τι τροφες καταναλωνει. FYI, το τοσο ευεργετικο ελαιολαδο ειναι δηλητηριο σχεδον οσο και η ζαχαρη στον διαβητη.

    - Το χοιρινο κρεας ειναι μια χαρα κρεας και εχει μια χαρα βιταμινες Αν βγαλεις το λιπακι τριγυρω ειναι και πολυ χαμηλο σε λιπαρα.


    - Δεν υπαρχουν "επεξεργασμενοι υδατανθρακες" οπως τους εννοεις εσυ. Οι υδατανθρακες ειναι ειτε απλοι (γλυκοζη, φρουκτοζη, γαλακτοζη), ειτε συνθετοι (αμυλο). Υπαρχουν και οι λεγομενοι "απεπτοι" υδατανθρακες, που ειναι συνθετοι υδατανθρακες τους οποιους δεν μπορει να αποσυνθεσει ο ανθρωπινος οργανισμος λογω ελλειψης των αναλογων ενζυμων, και ειναι οι λεγομενες "ινες".

    - Οι υδατανθρακες που προκαλουν τα μεγαλα spike γλυκαιμιας-αρα και ινσουλιναιμιας-ειναι οι απλοι. Δες παρακατω για την σημασια αυτων των spike.

    - Δευτεροι ερχονται οι συνθετοι υδατανθρακες που περιεχονται σε επεξεργασμενα τροφιμα οπως το ασπρο ψωμι ή το αποφλοιωμενο ρυζι διασπωνται και απορροφωνται σχετικα γρηγορα και προκαλουν αρα ταχυτερες αυξομειωσεις της γλυκοζης στο αιμα. Ως αποτελεσμα, αφ'ενος ξαναπειναμε γρηγοροτερα, αφ'ετερου επειδη η γλυκοζη που απορροφηθηκε δεν ειναι δυνατον ουτε να καταναλωθει ολη, αλλα ουτε και να αποθηκευθει ολη υπο μορφη γλυκογονου σε ηπαρ και μυες, μετατρεπεται σε τριγλυκεριδια και αποθηκευεται στον λιπωδη ιστο-εξ'ου και η αυξηση βαρους. Φυσικα, αυτα ειναι φαινομενα που εξαρτωνται απο την ποσοτητα.

    - Καλυτεροι ειναι οι συνθετοι υδατανθρακες που περιεχονται σε τροφιμα "ολικης αλεσεως", καθως σε αυτα περιεχονται σε υψηλοτερο ποσοστο και απεπτοι υδατανθρακες οι οποιοι καθυστερουν την πεψη και αρα την απορροφηση των υδατανθρακων. Ως εκ τουτου, η απορροφηση τους γινεται σε μεγαλυτερο χρονικο διαστημα με αποτελεσμα χαμηλοτερες τιμες γλυκαιμιας (που προκαλουν χαμηλοτερα επιπεδα ινσουλιναιμιας) αλλα για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα: το αισθημα της πεινας επανερχεται πιο αργα, ενω η καθυστερηση στην απορροφηση δινει χρονο στο σωμα να καψει ο,τι του χρειαζεται και να αποθηκευσει τα υπολοιπα. Κι εδω φυσικα τα φαινομενα ειναι εξαρτωμενα απο την ποσοτητα: αν φας μισο κιλο μαυρο ψωμι θα παχυνεις περισσοτερο απ'οτι αν φας δυο φετες ασπρο. Και παλι, θελει πολλη προσοχη το πραγμα, διοτι τι να το κανω αν ενα προϊον ειναι ολικης αλεσεως και του εχεις προσθεσει απο πανω μισο κουβα ζαχαρη (οπως πχ τα corn flakes ή τα ψωμια του τοστ).

    - Οσον αφορα το μελι, καταλαβαινεις οτι μιλαμε για φυσικο προϊον (σου παρατεθηκε και η σχετικη νομολογια αλλα εσυ το χαβα σου), το οποιο σαφεστατα και υπερτερει της οποιας ζαχαρης, αν οχι για τα επιπλεον θρεπτικα συστατικα και ιχνοστοιχεια που περιεχει, για τον καλυτερο γλυκαιμικο δεικτη. Και αν δεν σου αρεσουν αοι αμερικανικες ερευνες, εδω θα βρεις και μια Ευρωπαϊκη. A, και BTW η FDA ειναι απο τους πιο αυστηρους ελεγκτικους οργανισμους παγκοσμιως και, ειδικα οσον αφορα τις διατροφικες συστασεις, με την σειρα της ελεγχεται απο ιατρικες ενωσεις οπως οι ADA/ΑΜΑ/ΑΗΑ.


    Ξανάνοιξε ο Γαλανόλευκος! Yeah baby!!!

  4. #49
    Εγγραφή
    05-05-2008
    Ηλικία
    39
    Μηνύματα
    1.044
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    HOL
    Router
    NetFaster WLAN 3
    SNR / Attn
    12(dB) / 11(dB)
    α) οφείλω να πω ότι συμφωνώ με πολλά από αυτά που γράφει ο xouzouris, και γιατροί-διαβητολόγοι μου λέγαν ότι καλό θα ήταν ως και τελείως να το κόβαμε το γάλα αν μπορούσαμε, και ποικίλα άλλα σχετικά..
    β)
    Το (μαυρο, υποθετω πως λες) τσαι εχει επισης καφεινη, οποτε λογικο να σε κραταει και αυτο ξυπνιο.

    Τελικα τι εφταιγε για την αλλεργια σου? εποχικο ηταν?
    πίνω πότε μαύρο πότε πράσινο (να αλλάζω και τις γεύσεις ). Άσχετο, και λευκό δοκίμασα κάποια στιγμή, ΠΟΛΥ ωραίο.. Όσο για την αλλεργία..άστα να πάνε..ζάχαρη έφταιγε σε οποιαδήποτε μορφή (οπότε το εντόπισα με τα παγωτά καλοκαίρι και κάτι γλυκάκια..) και αλκοόλ! (που κι αυτό έχει μπόλικη μέσα..)

  5. #50
    Εγγραφή
    12-11-2010
    Μηνύματα
    277
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Xouzouris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδη και οι μπαρουφες πρεπει να εχουν τα ορια τους:


    - Η κορτιζολη και η αδρεναλινη δεν εχουν καμια απολυτως θεση στις διαδικασιες που αναφερεις.

    - Η ινσουλινη δεν δινει καμια εντολη να τρως περισσοτερο.

    - Ο καρκινος και η γηρανση εχουν ελαχιστα να κανουν με το αν τρως ασπρο ψωμι ή ρυζι.

    - Το γαλα δεν προκαλει καμια οξειδωση. Επισης, τρια ποτηρια πληρες γαλα εχουν τοσο λιπος οσο 50γρ τυρι.

    - Ο διαβητης (εφ'οσον μιλαμε για τυπο 2 φυσικα) εχει να κανει με πολλους παραγοντες, μεγαλο μερος αυτων εξαρτωνται απο την παχυσαρκια, στην οποια μπορει να οδηγηθει κανεις ανεξαρτητα απο το τι τροφες καταναλωνει. FYI, το τοσο ευεργετικο ελαιολαδο ειναι δηλητηριο σχεδον οσο και η ζαχαρη στον διαβητη.

    - Το χοιρινο κρεας ειναι μια χαρα κρεας και εχει μια χαρα βιταμινες Αν βγαλεις το λιπακι τριγυρω ειναι και πολυ χαμηλο σε λιπαρα.


    - Δεν υπαρχουν "επεξεργασμενοι υδατανθρακες" οπως τους εννοεις εσυ. Οι υδατανθρακες ειναι ειτε απλοι (γλυκοζη, φρουκτοζη, γαλακτοζη), ειτε συνθετοι (αμυλο). Υπαρχουν και οι λεγομενοι "απεπτοι" υδατανθρακες, που ειναι συνθετοι υδατανθρακες τους οποιους δεν μπορει να αποσυνθεσει ο ανθρωπινος οργανισμος λογω ελλειψης των αναλογων ενζυμων, και ειναι οι λεγομενες "ινες".

    - Οι υδατανθρακες που προκαλουν τα μεγαλα spike γλυκαιμιας-αρα και ινσουλιναιμιας-ειναι οι απλοι. Δες παρακατω για την σημασια αυτων των spike.

    - Δευτεροι ερχονται οι συνθετοι υδατανθρακες που περιεχονται σε επεξεργασμενα τροφιμα οπως το ασπρο ψωμι ή το αποφλοιωμενο ρυζι διασπωνται και απορροφωνται σχετικα γρηγορα και προκαλουν αρα ταχυτερες αυξομειωσεις της γλυκοζης στο αιμα. Ως αποτελεσμα, αφ'ενος ξαναπειναμε γρηγοροτερα, αφ'ετερου επειδη η γλυκοζη που απορροφηθηκε δεν ειναι δυνατον ουτε να καταναλωθει ολη, αλλα ουτε και να αποθηκευθει ολη υπο μορφη γλυκογονου σε ηπαρ και μυες, μετατρεπεται σε τριγλυκεριδια και αποθηκευεται στον λιπωδη ιστο-εξ'ου και η αυξηση βαρους. Φυσικα, αυτα ειναι φαινομενα που εξαρτωνται απο την ποσοτητα.

    - Καλυτεροι ειναι οι συνθετοι υδατανθρακες που περιεχονται σε τροφιμα "ολικης αλεσεως", καθως σε αυτα περιεχονται σε υψηλοτερο ποσοστο και απεπτοι υδατανθρακες οι οποιοι καθυστερουν την πεψη και αρα την απορροφηση των υδατανθρακων. Ως εκ τουτου, η απορροφηση τους γινεται σε μεγαλυτερο χρονικο διαστημα με αποτελεσμα χαμηλοτερες τιμες γλυκαιμιας (που προκαλουν χαμηλοτερα επιπεδα ινσουλιναιμιας) αλλα για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα: το αισθημα της πεινας επανερχεται πιο αργα, ενω η καθυστερηση στην απορροφηση δινει χρονο στο σωμα να καψει ο,τι του χρειαζεται και να αποθηκευσει τα υπολοιπα. Κι εδω φυσικα τα φαινομενα ειναι εξαρτωμενα απο την ποσοτητα: αν φας μισο κιλο μαυρο ψωμι θα παχυνεις περισσοτερο απ'οτι αν φας δυο φετες ασπρο. Και παλι, θελει πολλη προσοχη το πραγμα, διοτι τι να το κανω αν ενα προϊον ειναι ολικης αλεσεως και του εχεις προσθεσει απο πανω μισο κουβα ζαχαρη (οπως πχ τα corn flakes ή τα ψωμια του τοστ).

    - Οσον αφορα το μελι, καταλαβαινεις οτι μιλαμε για φυσικο προϊον (σου παρατεθηκε και η σχετικη νομολογια αλλα εσυ το χαβα σου), το οποιο σαφεστατα και υπερτερει της οποιας ζαχαρης, αν οχι για τα επιπλεον θρεπτικα συστατικα και ιχνοστοιχεια που περιεχει, για τον καλυτερο γλυκαιμικο δεικτη. Και αν δεν σου αρεσουν αοι αμερικανικες ερευνες, εδω θα βρεις και μια Ευρωπαϊκη. A, και BTW η FDA ειναι απο τους πιο αυστηρους ελεγκτικους οργανισμους παγκοσμιως και, ειδικα οσον αφορα τις διατροφικες συστασεις, με την σειρα της ελεγχεται απο ιατρικες ενωσεις οπως οι ADA/ΑΜΑ/ΑΗΑ.
    Aπ οτι φαινεται δεν εχεις πολυ ιδεα περι διατροφης, αν κρινω απ τις μπαρουφες που εγραψες.

    - Δεν ανεφερα ποτε κατι περι κορτιζολης και αδρεναλινης, μηπως διαβασες αλλο thread?

    - Η ινσουλινη οταν εκκρινεται ασυστολα εχει τις συνεπειες που περιεγραψα, ανοιξε κανα βιβλιο ή ρωτα καποιον γιατρο.

    - Ασπρο ψωμι και ασπρο ρυζι = επεξεργασμενοι υδατανθρακες = ανθυγιεινη διατροφη και συνεπακολουθως προβληματα υγειας.

    - Το κοινο γαλα εχει κορεσμενα λιπαρα και οξειδωτικες ουσιες.

    - Το εξαιρετικα παρθενο ελαιολαδο ειναι η σωστη διατροφη, τα υπολοιπα βλαπτουν(πλην του ιχθυελαιου).

    - Το χοιρινο οπως και ολα τα κοκκινα κρεατα ειναι ως γνωστο πλουσιο σε λιπαρα. Καθημερινη διατροφη με τετοια κρεατα προκαλουν καρκινο και λοιπες ασθενειες, μη μου πεις οτι το ακους πρωτη φορα!

    - Για τους υδατανθρακες τα εξηγησα αναλυτικα. Οι δυο προτελευταιες παραγραφοι σου ειναι σωστες(τα μονο σωστα που εγραψες στο μακροσκελες ποστ σου)

    - Το μελι ανηκει στους επεξεργασμενους υδατανθρακες, θες δεν θες. Οποιος ενδιαφερεται για υγιεινη διατροφη πρεπει να το αποφευγει. Φυσικο μεν αλλα κατοπιν επεξεργαζεται. Τα ξενα λινκς που μνημονευεις συνηθως υπηρετουν εμπορικα συμφεροντα. Βρες ελληνικα για να μην υπαρχει προβλημα μεταφρασης, και τα λεμε.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος grande : 16-12-10 στις 12:03.

  6. #51
    Εγγραφή
    12-02-2007
    Ηλικία
    61
    Μηνύματα
    709
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    cyta
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από grande Εμφάνιση μηνυμάτων

    - Το μελι ανηκει στους επεξεργασμενους υδατανθρακες, θες δεν θες. Οποιος ενδιαφερεται για υγιεινη διατροφη πρεπει να το αποφευγει. Φυσικο μεν αλλα κατοπιν επεξεργαζεται.
    Αν εννοείς ότι το μέλι ανήκει στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες επειδή επεξεργάζεται στο σώμα της μέλισσας κάνεις λάθος, από τον ορισμό των επεξεργασμένων - κατεργασμένων - φυσικών τροφίμων τον οποίο μπορείς να βρεις στον Κώδικα Τροφίμων και ποτών που είναι γραμμένος στα Ελληνικά.
    Αν εννοείς ότι το μέλι επεξεργάζεται από τον άνθρωπο μετά τη συλλογή του, διάβασε σε παρακαλώ προσεκτικά τι γράφω λίγο πιο πάνω για το τι ονομάζουμε μέλι.

  7. #52
    Εγγραφή
    17-08-2008
    Μηνύματα
    824
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    1Gbps
    ISP
    mitsos-net
    Router
    The Best
    Το μόνο βλαπτικό είναι η υπερβολή.

  8. #53
    Εγγραφή
    12-11-2010
    Μηνύματα
    277
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Manolis_karas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν εννοείς ότι το μέλι ανήκει στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες επειδή επεξεργάζεται στο σώμα της μέλισσας κάνεις λάθος, από τον ορισμό των επεξεργασμένων - κατεργασμένων - φυσικών τροφίμων τον οποίο μπορείς να βρεις στον Κώδικα Τροφίμων και ποτών που είναι γραμμένος στα Ελληνικά.
    Αν εννοείς ότι το μέλι επεξεργάζεται από τον άνθρωπο μετά τη συλλογή του, διάβασε σε παρακαλώ προσεκτικά τι γράφω λίγο πιο πάνω για το τι ονομάζουμε μέλι.
    Ε οχι και στο σωμα της μελισσας, απο ανθρωπους με προσμιξεις και μηχανες γινεται η επεξεργασια. Αφου εγραψα "κατοπιν".

  9. #54
    Εγγραφή
    18-01-2006
    Μηνύματα
    2.618
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    14481/1022
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΦΑΛΗΡΟ
    Router
    Thomson 585v8
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από grande Εμφάνιση μηνυμάτων
    Aπ οτι φαινεται δεν εχεις πολυ ιδεα περι διατροφης, αν κρινω απ τις μπαρουφες που εγραψες.

    - Δεν ανεφερα ποτε κατι περι κορτιζολης και αδρεναλινης, μηπως διαβασες αλλο thread?

    - Η ινσουλινη οταν εκκρινεται ασυστολα εχει τις συνεπειες που περιεγραψα, ανοιξε κανα βιβλιο ή ρωτα καποιον γιατρο.

    - Ασπρο ψωμι και ασπρο ρυζι = επεξεργασμενοι υδατανθρακες = ανθυγιεινη διατροφη και συνεπακολουθως προβληματα υγειας.

    - Το κοινο γαλα εχει κορεσμενα λιπαρα και οξειδωτικες ουσιες.

    - Το εξαιρετικα παρθενο ελαιολαδο ειναι η σωστη διατροφη, τα υπολοιπα βλαπτουν(πλην του ιχθυελαιου).

    - Το χοιρινο οπως και ολα τα κοκκινα κρεατα ειναι ως γνωστο πλουσιο σε λιπαρα. Καθημερινη διατροφη με τετοια κρεατα προκαλουν καρκινο και λοιπες ασθενειες, μη μου πεις οτι το ακους πρωτη φορα!

    - Για τους υδατανθρακες τα εξηγησα αναλυτικα. Οι δυο προτελευταιες παραγραφοι σου ειναι σωστες(τα μονο σωστα που εγραψες στο μακροσκελες ποστ σου)

    - Το μελι ανηκει στους επεξεργασμενους υδατανθρακες, θες δεν θες. Οποιος ενδιαφερεται για υγιεινη διατροφη πρεπει να το αποφευγει. Φυσικο μεν αλλα κατοπιν επεξεργαζεται. Τα ξενα λινκς που μνημονευεις συνηθως υπηρετουν εμπορικα συμφεροντα. Βρες ελληνικα για να μην υπαρχει προβλημα μεταφρασης, και τα λεμε.
    - συ ειπας

    Ποιο μπουζουκι φιλε μου, εδω τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα. Αγνοεις τι σημαινει επεξεργασμενος υδατανθρακας:
    Ειναι τροφες που μετατρεπονται γρηγορα σε ζαχαρη στο σωμα, αυξανουν την αδρεναλινη και τη κορτιζολη και προκαλουν αυξηση βαρους. Οι τροφες που μετατρεπονται γρηγορα σε ζαχαρη παραγουν περισσοτερη ινσουλινη η οποια δινει εντολη στον εγκεφαλο να τρως περισσοτερο, τελικα οδηγουν σε διαβητη, προωρη γηρανση, καρκινο κλπ.
    - Δεν εχω αναγκη να ρωτησω κανεναν αλλον γιατρο, μιας που γιατρος ειμαι ο ιδιος. Και σου επαναλαμβανω οτι η ινσουλινη δεν εκκρινεται "ασυστολα" σε καμια περιπτωση, παρα μονον κατοπιν ικανου και αναγκαιου ερεθισματος εκ της γλυκαιμιας οπως περιγραφω παραπανω.

    - Κανενας δεν μιλησε για καθημερινη διατροφη με κρεας. Στα πλαισια ομως της καταναλωσης κρεατος, το χοιρινο απο το οποιο εχει αφαιρεθει το ορατο λιπος ειναι το ιδιο λιπαρο με το μοσχαρι και υψηλοτερο σε περιεχομενο λιπους μονον απο το κοτοπουλο, την γαλοπουλα και καποια ψαρια.

    - Οταν παραθεσεις εσυ λινκ που θα υποστηριζουν την απολυτη εξισωση "καταναλωση ασπρου ρυζιου=ανθυγιεινη διατροφη=προβληματα υγειας" θα αποκτησεις και το δικαιωμα κρισης των πηγων που παραθετουν οι υπολοιποι.

    - Δυστυχως ο μεγαλος ογκος της ερευνας αλλα και της επιστημονικης βιβλιογραφιας ειναι ξενογλωσση, κυριως στα Αγγλικα. Αν δεν γνωριζεις ξενες γλωσσες δεν ειναι ντροπη, αλλα σε αυτη την περιπτωση δεν μπορεις να κρινεις ως αναξιοπιστο κατι που δεν μπορεις να διαβασεις καν.

    - Οσο και να χτυπιεσαι, το μελι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επεξεργασμενος υδατανθρακας. Το μελι δεν ειναι τιποτε αλλο απο σακχαρα απλα και συνθετα (γλυκοζη, φρουκτοζη, λεβουλοζη) σε διαφορη αναλογια (αναλογα με την "πρωτη υλη" της μελισσας) με καποια αλλα θρεπτικα συστατικα (βιταμινες, μεταλλα). Οχι μονο δεν ειναι βλαπτικο για την υγεια οπως ισχυριζεσαι, αλλα ισα-ισα σε λογικες ποσοτητες ειναι ευεργετικοτατο.


    Ξανάνοιξε ο Γαλανόλευκος! Yeah baby!!!

  10. #55
    Εγγραφή
    12-11-2010
    Μηνύματα
    277
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Οk νομιζα οτι δεν ειχα μιλησει γιαυτους τους ορους, γιατι ο αλλος μπορει να μπερδευτει. Μπορει να να μην εχουν αμεση σχεση με αυτα που συζηταμε, ωστοσο η προταση ειναι σωστη: Οι τροφες που μετατρεπονται γρηγορα σε ζαχαρη στο σωμα(υδατανθρακες υψηλου γλυκαιμικου ογκου) αυξανουν την αδρεναλινη και τη κορτιζολη, που προκαλουν αυξηση βαρους.

    Δεν εχω αναγκη να ρωτησω κανεναν αλλον γιατρο, μιας που γιατρος ειμαι ο ιδιος. Και σου επαναλαμβανω οτι η ινσουλινη δεν εκκρινεται "ασυστολα" σε καμια περιπτωση, παρα μονον κατοπιν ικανου και αναγκαιου ερεθισματος εκ της γλυκαιμιας οπως περιγραφω παραπανω.
    Μπορει να εισαι γιατρος αλλα ποιας ειδικοτητας? Και βεβαια εχεις αναγκη να ρωτησεις διαιτολογο αν δεν εισαι, ή αν δεν εχεις ενημερωθει για τα συγχρονα δεδομενα. Οι περισσοτεροι γιατροι σημερα προτεινουν λαθος διατροφη!
    Για την ινσουλινη πιστευω να γνωριζεις πως λειτουργει και πως παθαινει ζημια:
    Οταν τρωμε οποιοδηποτε ειδος ζαχαρης το παγκρεας παραγει μια βασικη ορμονη μεταβολισμου, την ινσουλινη. Δουλεια της ειναι να βοηθα τη ζαχαρη να μπαινει στα κυτταρα. Οταν τρωμε λογικες ποσοτητες ολα ειναι ok, ωστοσο μπορει να προκυψουν προβληματα οταν η διατροφη περιεχει πολλη ζαχαρη. Οταν τρωμε συχνα πολλη ζαχαρη, ιδιαιτερα ζαχαρη που απορροφαται γρηγορα, αυξανονται τα επιπεδα ινσουλινης στο αιμα. Με τον καιρο αποκταμε ανοχη στην επιδραση της ινσουλινης με αποτελεσμα να χρειαζομαστε μεγαλυτερη ποσοτητα για να εχουμε το ιδιο αποτελεσμα. Οταν εχουμε συνεχως υψηλα επιπεδα ινσουλινης στο αιμα, αναπτυσουμε ανοχη σε αυτην. Συνεπως οι ιστοι του σωματος δεν αντιδρουν πλεον φυσιολογικα στην ορμονη. Επομενως το παγκρεας παραγει περισσοτερο στη προσπαθεια του να υπερνικησει αυτη την ανοχη.
    Αυτο προκαλει ενα φαυλο κυκλο. Οταν εχεις περισσοτερη ινσουλινη στο αιμα απ οτι ζαχαρη, ο οργανισμος λεει να φας περισσοτερη ζαχαρη για να εξισορροπησεις τη κατασταση. Αλλα καθε φορα που τρως ζαχαρη προκαλεις κι αλλη αυξηση ινσουλινης και ο κυκλος συνεχιζεται. Στο μεταξυ, αποθηκευεις ολη την επιπλεον ζαχαρη σε μορφη λιπους, επιβραδυνοντας το μεταβολισμο και προκαλωντας καρδιοπαθειες, ανοια και καρκινο.
    Οταν παραθεσεις εσυ λινκ που θα υποστηριζουν την απολυτη εξισωση "καταναλωση ασπρου ρυζιου=ανθυγιεινη διατροφη=προβληματα υγειας" θα αποκτησεις και το δικαιωμα κρισης των πηγων που παραθετουν οι υπολοιποι.
    Eιπαμε για τα links, μονο ελληνικα να βαζετε. Σκεψου οτι η αμερικανικη βιομηχανια τροφιμων εχει τεραστια συμφεροντα και γιαυτο προωθει ανθυγεινες τριοφες με τις ευλογιες της κυβερνησης. Ενδεικτικα αναφερω οτι οι μεγαλυτερες βιομηχανιες τροφιμων ειναι οι ιδιες και βιομηχανιες καπνου!
    Οσο για το ρυζι, σοβαρα δε γνωριζεις τη διακριση του ασπρου(επεξεργασμενο/ανθυγιεινο) με το καστανο(αναποφλοιωτο)?
    Οσο και να χτυπιεσαι, το μελι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επεξεργασμενος υδατανθρακας. Το μελι δεν ειναι τιποτε αλλο απο σακχαρα απλα και συνθετα (γλυκοζη, φρουκτοζη, λεβουλοζη) σε διαφορη αναλογια (αναλογα με την "πρωτη υλη" της μελισσας) με καποια αλλα θρεπτικα συστατικα (βιταμινες, μεταλλα). Οχι μονο δεν ειναι βλαπτικο για την υγεια οπως ισχυριζεσαι, αλλα ισα-ισα σε λογικες ποσοτητες ειναι ευεργετικοτατο.
    Μα δε χτυπιεμαι εγω φιλε μου, εσυ χτυπιεσαι. Το μελι του εμποριου ανηκει στη κατηγορια των επεξεργασμενων/υψηλου γλυκαιμικου ογκου υδατανθρακων. Συνεχισε να το καταναλωνεις αφου σου αρεσει, ασφαλως δεν θα πεθανεις απ αυτο

    To μελι εχει σιροπι φρουκτοζης-γλυκοζης, σωστα? Μια αναλογια ιδια με το HFCS. Tι αποψη εχεις για το HFCS?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος grande : 17-12-10 στις 13:50.

  11. #56
    Εγγραφή
    12-02-2007
    Ηλικία
    61
    Μηνύματα
    709
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    cyta
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από grande Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ε οχι και στο σωμα της μελισσας, απο ανθρωπους με προσμιξεις και μηχανες γινεται η επεξεργασια. Αφου εγραψα "κατοπιν".
    Σε αυτή την περίπτωση αν μεν η επεξεργασία έχει γίνει νόμιμα δεν είναι μέλι, αλλά κάτι άλλο π.χ. μέλι στραγγισμένο, μέλι φυγοκεντρήσεως, μέλι πιέσεως, διηθημένο μέλι, μέλι ζαχαροπλαστικής, μέλι βιομηχανικό, κλπ και έχει υποχρέωση ο παρασκευαστής να το γράφει πάνω στην συσκευασία, αν έχει γίνει παράνομα, υπάρχει νοθεία, η οποία μπορεί να υπάρχει σε κάθε πράγμα (τρόφιμο, ποτό, φάρμακο,......), οπότε δεν πρέπει να τρώμε τίποτα, αλλά ούτε και να χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε αντικείμενο γιατί μπορεί να έχει κακή κατασκευή και να είναι επικίνδυνο.

  12. #57
    Εγγραφή
    12-11-2010
    Μηνύματα
    277
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ολα τα προιοντα που κυκλοφορουν στο εμποριο αναγραφουν πανω στην ετικετα τους ολα τα συστατικα, δεν εχεις παρα να τα διαβαζεις. Νομιμα ειναι, οχι νοθεια. Νομιμα σου βαζουν το ΗFCS αντι για ζαχαρη και καταλήγεις χοντρος και αρρωστος.
    Πραγματι, στη τελικη ολα τα συσκευασμενα ειδη του εμποριου ειναι ανθυγιεινα και πρεπει να τα αποφευγουμε

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234

Παρόμοια Θέματα

  1. Προτάσεις για τον Αρχηγό Της Συντεχνίας
    Από DaveMurray στο φόρουμ Games και Online Gaming
    Μηνύματα: 24
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-07-10, 20:52
  2. Μηνύματα: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-07, 19:00

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας