Γεια σας και απο μενα,
παρ ολο που διαβασα καποια αντιστοιχα θεματα ειπα να ανοιξω καινουριο με τις δικες μου αναγκες-σκεψεις-απαιτησεις.
Θελω, λοιπον, να βαλω ασυρματο ιντερνετ για τους πελατες του ξενοδοχειου μας στο χωρο του σαλονιου, της πισινας και των δωματιων.
Τα δωματια ειναι τα αριθμημενα στις 2 φωτογραφιες, φαινεται και η reception οπου θα μπει ενα ασυρματο router, οπως και οι θεσεις των 2 access points.
Mε καποιες προχειρες μετρησεις που εκανα με ενα παλιο wag345 πιστευω οτι αρκουν αυτα τα 3 σημεια. Τα δωματια 1-10 θα πιανουν με το ΑΡ1, τα 11-14 απο το ασυρματο ρουτερ της reception και τα υπολοιπα απο το ΑΡ2 (με επιφυλαξη για τα 23-24, οποτε ισως χρειαστω και ΑΡ3).
Το θεμα ειναι τι να αγορασω.
Σκεφτομουν να μπει ενα απλο μοντεμακι στην γραμμη (isdn 2048/256) και μετα να συνδεσω ενα MikroTik Routerboard (οχι απαραιτητα αυτο) για να κανω τη διαχειρηση του ιντερνετ. Με ενδιαφερει κοψιμο τορρεντς, rapidshare κλπ, τσοντοσάιτ κλπ, καθως και ο διαμοιρασμος του bandwith για να μην μενει κανεις παραπονεμενος. Πιστευω πως με ενα routerboard ειναι εφικτο να τα ρυθμισω αυτα.
Επισης θελω να μην μπορει να βλεπει ο ενας πελατης τον αλλο για να μην εχουμε θεματακια....σε δευτερη φαση αυτο αν γινεται...
Αν παω σε αυτη τη λυση και οχι σε καποιο "κοινο" ασυρματο modem-router, θα χρειαστω και επιπλεον ενα ΑΡ για τη reception.
Για τα ΑΡ τωρα.
Το ΑΡ1 θα ειναι σιγουρα σε εξωτερικο χωρο. Μια σκεψη ειναι ενα TL-WA901ND που δεν θελει και καλωδιο ρευματος αφου ειναι ΡΟΕ και να μπει μεσα σε ενα ηλεκτρολογικο κουτακι.
Μια αλλη λυση ειναι να παω σε picostation που δουλευει και αυτο με ΡΟΕ, ειναι εξωτερικου χωρου και θα ειναι πιο διακριτικο να μπει οπουδηποτε. Βεβαια δεν ξερω αν θα πιανουν ολα τα δωματια επειδη εχει μια κεραια, ενω το αλλο με τις 3 ισως ειναι καλυτερο αν στραφουν στις σωστες κατευθυνσεις (εδω κατα πασα πιθανοτητα λεω βλακεια).
Τα ιδια ισχυουν και για το ΑΡ2, μονο που ισως μπει κατω απο υποστεγο, οποτε δεν θα χρειαστει να ειναι εξωτερικου χωρου. Αν βεβαια πιστευετε οτι το picostation ειναι καλυτερο, ισως μπει καπου εξω και αφου ειναι πιο διακριτικο και ετσι θα εχει και καλυτερο σημα.
Πιστευω οτι 300€ budget για αγορα εξοπλισμου ειναι αρκετο.
Να σημειωσω οτι στο συγκροτημα υπαρχει τηλεφωνικο κεντρο και καπου διαβασα οτι ισως παιζει προβλημα με την dsl. Tι πρεπει να προσεξω;
Τρελο σεναριο που θα μου αρεσε να υλοποιησω!!
Επειδη οπως ειπα η γραμμη στην περιοχη οπως μου ειπε ο ΟΤΕ ειναι μεχρι 2048/256, καθως η 24αρα θα μπουκωνει οπως μου ειπαν, ψαχνομουν για μια δευτερη γραμμη να μοιρασω τα δωματια.
Επεσε ομως το ματι μου πανω στο powerstation2 και μου ηρθαν δυο ιδεες. Η πρωτη, που μαλλον δεν θα παιξει, ειναι να τοποθετηθει σε μια ακρη που να κοιταει ολο το ξενοδοχειο και να δινει μονο του ιντερνετ σε ολο, παιζοντας δλδ το ρολο ενος δυνατου ΑΡ.
Η δευτερη και πιο τρελη ειναι να βαλω μια συνδεση 24αρα dsl στο σπιτι μου που βρισκεται σε ευθεια περιπου 3.5-4χλμ και εχει οπτικη επαφη με το ξενοδοχειο και να την στειλω εκει. Αυτο δεν ξερω κατα ποσο ειναι νομιμο, κατα ποσο θα δουλεψει, κατα ποσο θα επιρρεαζει το αεροδρομειο που βρισκεται στη μεση κλπ κλπ. Αν τα ξεπερασω ολα αυτα, θα εχω γρηγορο ιντερνετ στο ξενοδοχειο και ιντερνετ στο σπιτι μου που δεν εχω, μιας και δεν μενω μονιμα εδω και οι γονεις μου δεν εχουν ιδεα απο υπολογιστες.
Σορρυ για το μεγαλο ποστ, ελπιζω να μπορεσωνα βρω μια λυση και να αγορασω τον εξοπλισμο μεχρι το ΠΑΣΧΑ για να το στησω οταν θα ερθω παλι εδω.
Εμφάνιση 1-15 από 78
Θέμα: WIFI σε ξενοδοχειο
-
04-04-11, 11:14 WIFI σε ξενοδοχειο #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cranky : 04-04-11 στις 11:22. Αιτία: Μεγάλα γραφικά.
-
04-04-11, 15:16 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #2
Καλησπέρα φίλε,
Καταρχήν 300€ budget αν και φτάνει για τον εξοπλισμό που αναφέρεις δεν είναι και τόσο καλά για κάτι τέτοιο.
Με αυτά τα χρήματα εγώ θα έβαζα τα παρακάτω:
AP1: Bullet 2 + Interline Omni 7dbi + PoE Injector + Power Supply
AP2: Το ίδιο με AP1
Με αυτά όπως βλέπω τις εικόνες πιστεύω θα είσαι εντάξει.
Θα προτιμούσα όμως να δώσεις ελάχιστα παραπάνω και να πάρεις mikrotik για Access Points (το 411AH ή το 433AH).
Για την διαχείρηση της γραμμής μπορείς να πάρεις το 750 της Mikrotik και να έχεις ένα modem απλό που να παίζει σε bridged mode. Καλύτερα όμως το 750G που είναι πιο γρήγορο.
Γενικά το mikrotik τα κάνει όλα, απλά θέλει λίγο ψάξιμο...
Το καλύτερο όμως (για σένα και το ξενοδοχείο) που κάνει είναι το HotSpot.
Θα έχεις ελεύθερο το wireless, θα μπαίνει ο άλλος και θα τον πετάει σε ένα login page (το οποίο αν ξέρεις λίγο html/javascript το κάνεις πολύ ωραίο) όπου θα του ζητάει username/password. Οπότε θα πηγαίνει στη reception, θα ζητάει κωδικούς και θα μπαίνει.
Έτσι μπορείς να φτιάξεις πολλαπλά προφίλ χρηστών και να ορίσεις από εκεί τα όρια σε χρόνο παραμονής, ταχύτητα, όγκο με την αντίστοιχη χρέωση. Εκτός αν θες να το έχεις ελεύθερο οπότε βάζεις ένα στάνταρ κωδικό για όλους με στάνταρ περιορισμούς.
Το θέμα είναι ότι μια 2048/256 δε θα φτάσει με τίποτα για τόσα δωμάτια ειδικά στις μέρες μας που όλοι μπαίνουν youtube και κατεβάζουν συνεχώς.
Πάρε τουλάχιστον μια 2η γραμμή και βάλτες σε ένα dual wan router. To 750G απότι έχω διαβάσει το κάνει αυτό αλλά θέλει πολλές ρυθμίσεις, ενώ το vigor 2820 που χρησιμοποιώ κάνεις 2 κλικ και είναι έτοιμο.
Για το "τρελό" σενάριο που λες:
Αυτό με το powerstation2 να μπει σε μια άκρη μάλλον δε θα παίξει.
Για το link 3.5-4χμλ που λες θα παίξει σίγουρα αν έχει οπτική επαφή.
-
04-04-11, 21:13 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #3
Kατ αρχην σ ευχαριστω για τις πληροφοριες και το χρονο σου.
Επειδη δεν το κατεχω και πολυ το θεμα, αν μπορεις εξηγησε μου 2-3 πραγματακια.
1-AP1: Bullet 2 + Interline Omni 7dbi + PoE Injector + Power Supply
AP2: Το ίδιο με AP1
Αν συνδιασω αυτα θα εχω ενα καλο access point εξωτερικου χωρου με μεγαλη εμβελεια;
2-Θα προτιμούσα όμως να δώσεις ελάχιστα παραπάνω και να πάρεις mikrotik για Access Points (το 411AH ή το 433AH).
Αυτα απ οτι ειναι ειναι routerboards, οποτε θα χρειαστω και κουτακι, και ασυρματη καρτα, και power suply, και ηλεκτρολογικο κουτακι για να μπει σε εξωτερικο χωρο. Αν ειναι ετσι οπως νομιζω, τοτε ξεφευγουμε στην τιμη και πιστευω οτι ειναι too much.
Δεν θα κανω καλη δουλεια με τα ubiquiti pico station?
3-Για το link 3.5-4χμλ που λες θα παίξει σίγουρα αν έχει οπτική επαφή.
Για να στηθει κατι τετοιο, πρεπει να δηλωσω κατι καπου κλπ; μου φαινεται πολυ απλο απλα να στηνεις ενα λινκ χυμα χωρις να χρειαστει αδειες κλπ.
Και κατι πιο τεχνικο. Θα χρειαστω 2 powerstations? ενα για το σπιτι και ενα για το ξενοδοχειο; ή αρκει ενα στη μια ακρη και στην αλλη ενα access point bridged mode και ειμαι ετοιμος; Το ιντερνετ δλδ αμα το στειλω απο το σπιτι θα δουλεψει κανονικα;
4-Για την διαχείρηση της γραμμής μπορείς να πάρεις το 750 της Mikrotik και να έχεις ένα modem απλό που να παίζει σε bridged mode. Καλύτερα όμως το 750G που είναι πιο γρήγορο
Σε τι χρησιμευει το να παίζει σε bridged mode? Νομιζα οτι απλα θα παρω ενα μοντεμακι ή αυτο που δινει το connx και μετα θα το συνδεσω στο router 750 της Mikrotik και θα παιξει.
5-Το καλύτερο όμως (για σένα και το ξενοδοχείο) που κάνει είναι το HotSpot.
Το ειχα σκεφτει αλλα το απερριψα. Το ιντερνετ θα το εχω κλειδωμενο με wpa2 και οποιος θελει θα με ρωταει τον κωδικο, ο οποιος θα αλλαζει ανα 15 μερες πχ για να μην μαθευτει γυρω γυρω.
Για τους περιορισμους με το bandwith πιστευω θα γινει δουλεια με το RouterOS.
-
04-04-11, 21:36 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #4
Mε το ubiquiti picostation HP θα κανεις ανετα την δουλεια σου!!!
Αν θες μπορεις να της βαλεις μια εξωτερικη omni κεραια 9 db και να πολλαπλασιασεις την ισχυ και την εμβελεια!
Να θυμασαι οτι εκπεμπει κυκλικα, οποτε θα πρεπει να μελετησεις το σημειο τοποθετησης για να κερδισεις περισσοτερη καλυψη!
Και η nanostation και η powerstation θαπαιξουν αν μπουν σε γωνιακες θεσεις με εξαπλωση του πεδιου καλυψης μπροστα τους, σε οριζοντια πολωση!
Να θυμασαι να βαλεις το καθε access point σε διαφορετικο καναλι εκμπομπης!ΙΑΤΡΙΚΗ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, LAN, WLAN, WAN, VOIP, FAST ETHERNET, ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΖΕΥΞΕΙΣ.
-
04-04-11, 23:12 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #5
To picostation MIMO HP ειναι το ιδιο με το picostation HP?
Eπειδη δεν βλεπω διαθεσιμοτητα στο aerial.net και το e-wifi το εχει πιο ακριβα, μηπως να επαιρνα το nanostation2? Aυτο στελνει το σημα σε ευθεια απ οτι καταλαβα και οχι κυκλικα, σωστα;
Σε ευχαριστω πολυ και σενα!!
edit
μολις ειδα οτι λεει περιεχομενα συσκευασιας: 1 x Indoor OMNI Antenna
αν το βαλω εξω και βραχει θα χαλασει δλδ; δεν υποτιθεται οτι ειναι συσκευη εξωτερικου χωρου;
Αν ειναι να παρω αλλη κεραια για μεγαλυτερη εμβελεια, ποια μου προτινετε;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος FANISTELROOY : 04-04-11 στις 23:21.
-
04-04-11, 23:27 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #6
1-AP1: Bullet 2 + Interline Omni 7dbi + PoE Injector + Power Supply
AP2: Το ίδιο με AP1
Αν συνδιασω αυτα θα εχω ενα καλο access point εξωτερικου χωρου με μεγαλη εμβελεια;
Με αυτά θα είσαι πολύ καλά. Δε χρειάζεσαι μεγαλύτερη omni, αφού εσένα σε ενδιαφέρει να πιάνεις κοντά καλά, όχι μακρυά.
2-Θα προτιμούσα όμως να δώσεις ελάχιστα παραπάνω και να πάρεις mikrotik για Access Points (το 411AH ή το 433AH).
Αυτα απ οτι ειναι ειναι routerboards, οποτε θα χρειαστω και κουτακι, και ασυρματη καρτα, και power suply, και ηλεκτρολογικο κουτακι για να μπει σε εξωτερικο χωρο. Αν ειναι ετσι οπως νομιζω, τοτε ξεφευγουμε στην τιμη και πιστευω οτι ειναι too much.
Δεκτό, αλλά δεν είναι too much.
Δεν θα κανω καλη δουλεια με τα ubiquiti pico station?
Δεν τα έχω δοκιμάσει και δε ξέρω γιαυτά.
3-Για το link 3.5-4χμλ που λες θα παίξει σίγουρα αν έχει οπτική επαφή.
Για να στηθει κατι τετοιο, πρεπει να δηλωσω κατι καπου κλπ; μου φαινεται πολυ απλο απλα να στηνεις ενα λινκ χυμα χωρις να χρειαστει αδειες κλπ.
Και κατι πιο τεχνικο. Θα χρειαστω 2 powerstations? ενα για το σπιτι και ενα για το ξενοδοχειο; ή αρκει ενα στη μια ακρη και στην αλλη ενα access point bridged mode και ειμαι ετοιμος; Το ιντερνετ δλδ αμα το στειλω απο το σπιτι θα δουλεψει κανονικα;
Για άδειες και νομικά θέματα δε ξέρω να σου πω. Πάντως γενικά ο καθένας στέλνει ασύρματα από εδώ και από εκεί internet και μοιράζεται τη συνδρομή με άλλους χωρίς να τον ενοχλεί κανείς. Τώρα για ξενοδοχείο όμως δε ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να έρθει κάποιος να σε ρωτήσει που βρήκες το internet και να σου ζητήσει λογαριασμούς τηλεφωνίας και internet και εσύ να μην έχεις να του δώσεις.
Μπορείς να το κάνεις και με 2 powerstations αλλά δεν κάνουν τόσο για 3-4χλμ. Είναι πάνελ και έχουν μεγάλο άνοιγμα. Άσε που θα πρέπει να έχεις τέρμα την ισχύ. Καλύτερα να έβαζες 2 bullet 5 με 2 80αρια δορυφορικά πιάτα και feeders 5GHz. Αν και εγώ πάλι routerboards θα έβαζα.
Γενικά καλά είναι τα ubnt αλλά τη σταθερότητα και την αξιοπιστία των mikrotik δεν την έχουν.
4-Για την διαχείρηση της γραμμής μπορείς να πάρεις το 750 της Mikrotik και να έχεις ένα modem απλό που να παίζει σε bridged mode. Καλύτερα όμως το 750G που είναι πιο γρήγορο
Σε τι χρησιμευει το να παίζει σε bridged mode? Νομιζα οτι απλα θα παρω ενα μοντεμακι ή αυτο που δινει το connx και μετα θα το συνδεσω στο router 750 της Mikrotik και θα παιξει.
Εννοώ το modem απλά να παίρνει τη γραμμή και το 750 να κάνει το PPOE. Το ένα δηλαδή να είναι σκέτο modem και το άλλο router.
5-Το καλύτερο όμως (για σένα και το ξενοδοχείο) που κάνει είναι το HotSpot.
Το ειχα σκεφτει αλλα το απερριψα. Το ιντερνετ θα το εχω κλειδωμενο με wpa2 και οποιος θελει θα με ρωταει τον κωδικο, ο οποιος θα αλλαζει ανα 15 μερες πχ για να μην μαθευτει γυρω γυρω.
Για τους περιορισμους με το bandwith πιστευω θα γινει δουλεια με το RouterOS.
Εντάξει κιαυτό που λες, αλλά δε θα ήταν πιο ωραίο να είναι ελεύθερο και να ανοίγει το login page με μια ωραία σελίδα του ξενοδοχείου? Πάλι θα έχεις ένα στάνταρ username και password το οποίο μπορείς να το αλλάζεις κάθε 15 μέρες όπως λες.
-
04-04-11, 23:39 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #7
Oι συσκευες αυτες ειναι εξωτερικου χωρου και δεν εχουν αναγκη απο βροχη και παγο η ηλιο!
Η pico HP ερχεται με κεραια η οποια ειναι αρκετη για την καληψη που θες!(την μεγαλη που βλεπεις στο site της εταιρειας και οχι την μικρη που συνοδευει την απλη pico)
Αν βεβαια υπαρχουν εμποδια πολλα (τοιχοι δωματιων, δεντρα) μπορεις να βαλεις μια απο τις παρακατω κεραιες που ειναι αξιοπρεπεις και ανθεκτικες:
http://e-wifi.gr/Product/123/Page/34/el/
http://e-wifi.gr/Product/116/Page/34/el/
Για το pico HP κοιτα και εδω:http://www.linkshop.gr/shop/index.ph...product_id=206
Αλλο καταστημα δεν γνωριζω, μιας και εμεις παιρνουμε τις συσκευες απο την ιδια την Ubiquiti σε μεγαλη ποσοτητα!
Για την ζευξη που αναφερεις, επειδη η αποσταση ειναι μεγαλη και εφοσον υπαρχει οπτικη επαφη θα λειτουργησει αψογα με nanostation και εξωτερικες grid κεραιες! ( http://e-wifi.gr/Product/105/Page/33/el/ )
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΩΣ ΑΡΙΣΤΑ!
ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΕΓΑΝΑ ΚΟΥΤΙΑ, ΜΕ ΓΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ, ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΕΡΑΙΑ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ETHERNET, ΣΥΣΚΕΥΗ GSM ΕΠΑΝΝΕΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΛΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ, ΚΑΛΩΔΙΑ ETHERNET STP ME ΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΡΟΥΤΕΡ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ FIREWAL KAI ΕΙΔΙΚΟ FILTERING!(CISCO ΔΗΛΑΔΗ) και πολλα αλλα!!!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nontasaggelis : 04-04-11 στις 23:55.
ΙΑΤΡΙΚΗ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, LAN, WLAN, WAN, VOIP, FAST ETHERNET, ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΖΕΥΞΕΙΣ.
-
05-04-11, 00:08 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #8
Σας ευχαριστω πολυ και τους δυο. Θα μελετησω τις προτασεις σας.
1-Για τα ΑΡ μαλλον πηγαινω προς τα pico
2-Για router μαλλον προς το 750G και για μοντεμακι κατι απλο. Ισως φτιαξω και το ΗοτΣποτ αν βγει ευκολα.
3-Για τη ζευξη θελω να μαθω το νομικο μερος. Για το τεχνικο θελω καποιες πληροφοριες, οπως αν χρειαζομαι 2 "σταθμους" στα σημεια ή ενα μονο εκει που θα εκπεμπει και στο αλλο ενα απλο access point. Επισης, αν και χαζο θα το ρωτησω, σε ολη την ενδιαμεση διαδρομη αν καποιος ανοιξει πχ το wifi στο κινητο θα δει το δικτυο μου;
4-Πιστευω οτι δεν χρειαζεται τοσο επαγγελματικη δουλεια σε μια τετοια επιχειρηση που η λειτουργια της δεν βασιζεται πανω σ αυτο που παμε να κανουμε και αντε να συνδεθουν ταυτοχρονα 5 χρηστες. Οποτε παω να κανω κατι φθηνο μεν, αλλα οσο καλυτερο μπορω.
-
05-04-11, 00:08 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #9
Δεν χρειάζεται καμία άδεια και είσαι καθόλα νόμιμος εφόσον ο εξοπλισμός δουλεύει στη μη αδειοδοτημένη περιοχή συχνοτήτων ISM (Industrial, Scientific and Medical) των 2,4 GHz και στην UNII (Unlicensed National Information Infrastructure) μπάντα των 5 GHz.
Σε αυτές τις περιοχές συχνοτήτων δουλεύουν και όλα τα ασύρματα router, όπως και το δικό σου.
Παράνομος είναι οποιοσδήποτε ξεπερνά το όριο εκπομπής των 100mW (για 2,4 GHz) και 1W (5 GHz), σύμφωνα με το ΠΔ.44/2002 (ΦΕΚ.44/Α/7-3-2002).
-
05-04-11, 00:16 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #10
-
05-04-11, 00:18 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #11
Για τη ζεύξη καλύτερα να χρησιμοποιήσεις 2 Mikrotik RouterBOARD SXT ή 2 Ubiquiti NanoStationM5.
Δουλεύουν στους 5GHz ώστε να έχεις το ελάχιστο δυνατό πρόβλημα από τυχόν παρεμβολές.
Σε αυτή την απόσταση θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα, εφόσον έχεις οπτική επαφή χωρίς ενδιάμεσα εμπόδια.
-
05-04-11, 00:20 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #12
Nα σε ενημερωσω οτι ολες οι ζευξεις που εχω κανει με nano και powerstation ειναι "αορατες" διοτι η Ubiquiti σου δινει την δυνατοτητα να κανεις χρηση ενδιαμεσων καναλιων που δεν τα βλεπουν οι αλλες συσκευες (π.χ. 1.5, 2.5, 3,5....)και κλειδωμενες με WPA2-AES και MAC ACL!
Για το νομικο μερος δεν υπαρχει κανενα προβλημα!
Για την ζευξη οντως μπορεις να δουλεψεις στα 5Ghz, μπαντα πιο καθαρη!Σε αυτην την περιπτωση κοιταξε για grid στα 5Ghz και 29db!ΙΑΤΡΙΚΗ, ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ, LAN, WLAN, WAN, VOIP, FAST ETHERNET, ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΖΕΥΞΕΙΣ.
-
05-04-11, 00:24 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #13
Λοιπον,
εστω οτι βαζω μια 24αρα γραμμη σπιτι μου και ενα μοντεμ-ρουτερ να συνδεσω του υπολογιστη μου και να φυγει και ενα καλωδιο για ταρατσα ας πουμε στο Mikrotik RouterBOARD SXT. Στην ταρατσα του ξενοδοχειου θα μπει ενα αλλο Mikrotik RouterBOARD SXT που θα κατεβαζει με ενα καλωδιο ας πουμε στο mikrotik 750G το ιντερνετ και το 750G θα την μοιραζει στα ΑΡ και θα κανει και δουλεις hotspot, QoS κλπ.
Καπως ετσι το φανταζομαι, θα δουλεψει;
edit:
μαλλον θα χρειαστω και grid. Kαμια προταση για 5GHz?
edit2:
αν δεν χρησιμοποιησω τα ενδιαμεσα καναλια θα μπορω να το δω απ οπουδηποτε; θα μπορω να συνδεθω και με το κινητο μου αν βρεθω ενδιαμεσα;
-
05-04-11, 22:17 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #14
Παιδιά για το νομικό θέμα που λέτε...
ΟΚ είναι ελεύθερη η μπάντα, αλλά νομίζω ότι έχει κάποιους περιοροσμούς. Δε νομίζω δηλαδή να μπορώ π.χ. να πάω έτσι χωρίς άδεια σε μια περιοχή, να ανεβάζσω ένα AP και να πουλάω internet δεξιά αριστερά.
Με το κινητό/laptop κτλ δύσκολα να δεις κατευθυντικό λινκ τέτοιας απόστασης.
Αν θες να μη φαίνεται από απλές συσκευές το ssid όλα αυτά έχουν επιλογή για "Hide ssid".
Για 4χλμ εγώ πάντως θα έβαζα 80αρι πιάτο με 5GHz feeder. Θα παίζεις με 1mW και θα έχεις άριστο σήμα.
Αν βάλεις powerstation/nanostation/sxt κτλ επειδή έχουν μικρές κεραίες θα πρέπει να έχεις τέρμα την ισχύ και θα έχεις χειρότερο αποτέλεσμα στο σήμα.
Θα δουλέψει.
-
06-04-11, 00:18 Απάντηση: WIFI σε ξενοδοχειο #15
Λοιπον,
παω για
2 Χ Ubiquiti PicoStation2 ΗΡ
1 Χ MikroTik Routerboard 750G
και αν χρειαστει αλλο ενα picostation ή TL-WA901ND για το χωρο της ρεσεψιον. Παιζει να βαλω καμια τετοια καρτουλαR2n Mikrotik 802.11b/g/n miniPCI card στο 750G για να γλυτωσω το ΑΡ της ρεσεψιον; Aν ναι, θα χασω εγγυηση αμα το ανοιξω να την προσθεσω; θα χρειαστω και κεραια;
To σεναριο με τη ζευξη το αφηνουμε προς το παρον....και αν υπαρχει προβλημα με την ταχυτητα το ξαναβλεπουμε!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος FANISTELROOY : 06-04-11 στις 00:37.
Παρόμοια Θέματα
-
Hotspot σε Ξενοδοχειο
Από dimosl στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-11, 11:06 -
Εγκατάσταση Wifi δικτύου σε μικρό ξενοδοχείο
Από George25 στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 01-05-11, 06:10 -
WIFI σε ξενοδοχείο
Από Kostello στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 09-06-10, 09:40 -
Ξενοδοχείο
Από giannikon στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-10, 11:47 -
Wireless σε ξενοδοχείο
Από dipa57 στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 20-08-06, 21:27
Bookmarks