The Raspberry Pi is a single-board computer developed in the UK by the Raspberry Pi Foundation with the intention of stimulating the teaching of basic computer science in schools. The device also features high performance video and graphic capability as well as a low price (25 USD).
The design is based on a Broadcom BCM2835 system on a chip (SoC), which includes an ARM1176JZF-S 700 MHz processor, VideoCore IV GPU, and 256 megabytes of RAM. The design does not include a built-in hard disk or solid-state drive, instead relying on an SD card for booting and long-term storage. The Foundation's goal is to offer two versions, priced at US$ 25 and US$ 35 (plus local taxes).
Developer Raspberry Pi Foundation Type Single-board computer Release date 29 February 2012 Introductory price US$ 25 and US$ 35 Operating system Linux (Debian GNU/Linux, Fedora, and Arch Linux ARM) Power 2.5 W (model A), 3.5 W (model B) CPU ARM1176JZF-S 700 MHz Storage capacity SD Card Slot (SD or SDHC card) Memory 256 MByte Graphics Broadcom VideoCore IV Website www.raspberrypi.org
Μιας και το είχαμε "σκίσει" λίγο το άλλο thread οι Raspberrάδες (), ας μεταφερθούμε εδώ!
Για πάμε..
Εμφάνιση 1-15 από 4766
-
22-06-12, 11:00 Το thread του Raspberry Pi #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ownagE_ : 22-06-12 στις 11:52.
-
22-06-12, 11:54 Re: Το thread του Raspberry Pi #2
Είχε παραγίνει το κακό
Κοντά για 6 σελίδες ασχολούμασταν με το raspi<--Εξαιρετικό webcomic με κατεστραμμένο D&D χιούμορ!!!
XKCD: Wikipedia trivia: if you take any article, click on the first link in the article text not in parentheses or italics, and then repeat, you will eventually end up at Philosophy
-
22-06-12, 11:56 Απάντηση: Re: Το thread του Raspberry Pi #3
Τελικά το πήρες εσύ ή ακόμα περιμένεις;
Σε καμιά βδομάδα θα ασχοληθώ ξανά εγώ. Έπαιξα λίγο μαζί του (2 μέρες), με RaspBMC / OpenELEC και ελάχιστα Debian.
'Ντάξει, είναι λίγο αδύναμο το μηχάνημα, αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι optimizations θα έρθουν..
Σε media playback φαίνεται αρκετά αξιοπρεπές πάντως..
-
22-06-12, 12:01 Re: Το thread του Raspberry Pi #4
Ασε, μην το πιάσουμε αυτό...
Σήμερα είναι στο κέντρο διανομής της Αθήνας και
αύριο το πρωί πετάω για Γερμανία...
Σκατά μου τα κάνανε...<--Εξαιρετικό webcomic με κατεστραμμένο D&D χιούμορ!!!
XKCD: Wikipedia trivia: if you take any article, click on the first link in the article text not in parentheses or italics, and then repeat, you will eventually end up at Philosophy
-
22-06-12, 12:45 Απάντηση: Το thread του Raspberry Pi #5
Δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου το παλιό νήμα, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τους ιδιοκτήτες κάτι σχετικά με τη συσκευή, με τον κίνδυνο να βγω λίγο εκτός θέματος.
Θα με ενδιέφερε (όχι άμεσα) να στήσω ένα ht"pc" στο σπίτι στο χωριό, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχει ίντερνετ, και με μια ματιά που έριξα στην αγορά, σκεφτόμουν τις εξής περιπτώσεις:
- μια κλασική υλοποίηση -κάτι με AMD Α8 επεξεργαστή ή αντίστοιχο της ίντελ και mini-itx mobo.
- αυτό, το οποίο μάλλον θα μου είναι αρκετό, αν και θα ήθελα να μάθω αν κάνει αποκωδικοποίηση digital ήχου, γιατί έχω παλιότερο μοντέλο, το οποίο δεν παίζει dolby digital/dts tracks, άρα είναι πρακτικά άχρηστο για αναπαραγωγή hd.
- Raspberry Pi, σε συνδυασμό με έναν σκληρό δίσκο και μια καλή διανομή και το raspbmc, για ευελιξία και προσαρμοστικότητα όσο αφορά στο θέμα playback που αναφέρω παραπάνω. Από άποψη επιδόσεων τι λέει; 1080p βίντεο να υποθέσω πώς δεν μπορεί να παίξει; Με τα 720p πώς τα πάει; Έλεγα να περιμένω για πιο δυνατό μοντέλο, αλλά αν το model b μπορεί να με καλύψει σε αυτά που ανέφερα ήδη + καθημερινή χρήση (browsing, casual gaming κτλ), ίσως να τσιμπήσω κι εγώ ένα...
Ευχαριστώ.
-
22-06-12, 12:52 Re: Το thread του Raspberry Pi #6
Δεν υπάρχει άμεση προοπτική για "καλύτερο μοντέλο". Ίσως αργότερα.
Το σίγουρο είναι πως όσο περισσότερος κόσμος παίρνει στα χέρια του το
raspi τόσο καλύτερες θα γίνονται οι διανομές και η απόδοση του, μέχρι το
όριο των δυνατοτήτων του, που δεν είναι και τόσο μεγάλες.
Η καλύτερη λύση είναι να φτιάξεις ένα x86 μηχάνημα και να μην παιδευτείς
καθόλου.<--Εξαιρετικό webcomic με κατεστραμμένο D&D χιούμορ!!!
-
22-06-12, 14:43 Απάντηση: Το thread του Raspberry Pi #7
-
22-06-12, 14:55 Απάντηση: Το thread του Raspberry Pi #8See first, think later, then test. But always see first. Otherwise you will only see what you were expecting. Most scientists forget that. - Douglas Adams
There's no right, there's no wrong, there's only popular opinion. - Jeffrey Goines (12 Monkeys)
-
22-06-12, 16:52 Απάντηση: Το thread του Raspberry Pi #9
έχω κανείς εκτίμηση για πότε θα μπορέσουμε να παραγγείλουμε? έχω εδώ και ~35 μέρες αφήσει τα στοιχεία μου για επικοινωνία και παραγγελία, αλλά τίποτα ακόμη.
-
22-06-12, 17:02 Re: Το thread του Raspberry Pi #10
Θα αργήσει λογικά ακόμα. Υπολόγιζε Σεπτέμβρη++
<--Εξαιρετικό webcomic με κατεστραμμένο D&D χιούμορ!!!
-
22-06-12, 17:11 Απάντηση: Το thread του Raspberry Pi #11
Eγώ παρείγγηλα σήμερα μόλις. Είχα δηλώσει ενδιαφέρον εδώ και 3 μήνες νομίζω.
Και πάλι λένε οτι θα το φέρουν μέσα σε 10 εβδομάδες. Πολύυυυ αργό.Quality is not an act, it is a habit.
-
22-06-12, 18:07 Απάντηση: Το thread του Raspberry Pi #12
Από που μπορούμε να το παραγγείλουμε;
-
22-06-12, 19:15 Re: Το thread του Raspberry Pi #13
Για την ώρα δεν μπορείς να το παραγγείλεις, μόνο να δηλώσεις ενδιαφέρον μπορείς.
http://www.element14.com/community/groups/raspberry-pi
http://uk.rs-online.com/web/generalD...id=raspberrypi
- - - Updated - - -
Συγνώμη για το double post, όταν λέει στο site της DHL πως
"Η αποστολή πέρασε από <Περιοχή> ATHENS - GREECE", τι πιθανότητες
υπάρχουν να το παραλάβω αύριο το πρωί;<--Εξαιρετικό webcomic με κατεστραμμένο D&D χιούμορ!!!
-
23-06-12, 00:16 Απάντηση: Re: Το thread του Raspberry Pi #14
Εμένα πάντως Σάββατο είχε έρθει
A very minor case of serious brain damage.
-
23-06-12, 21:11 Απάντηση: Το thread του Raspberry Pi #15
Είχα δηλώσει ενδιαφέρον τον Απρίλιο και εχθές μου έδωσαν τον κωδικό για παραγγελία... όλα έτοιμα και περιμένω φυσικά
Windows: "Where do you want to go today?"
Linux: "Where do you want to go tomorrow?"
FreeBSD: "Are you guys coming, or what?"
Παρόμοια Θέματα
-
Το thread του Vim
Από gtklocker στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 67Τελευταίο Μήνυμα: 11-03-14, 08:47 -
Το thread του KDE SC 4.8
Από Helix στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 377Τελευταίο Μήνυμα: 09-09-12, 23:54 -
Το thread του KDE SC 4.7
Από flamelab στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 663Τελευταίο Μήνυμα: 15-03-12, 01:53 -
Το thread του Slackware
Από dou13 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 340Τελευταίο Μήνυμα: 03-03-12, 06:02 -
Το thread του MKV
Από thodoris12 στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 29Τελευταίο Μήνυμα: 09-10-11, 18:41
Bookmarks