Εμφάνιση 1-8 από 8
  1. #1
    Εγγραφή
    22-09-2003
    Μηνύματα
    81.767
    Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    E.U.
    Δελτίο Τύπου:
    Εταίροι σε 11 χώρες δρομολόγησαν από κοινού τα πρώτα πανευρωπαϊκά ανοικτά μαζικά διαδικτυακά μαθήματα (MOOC - Massive Open Online Courses), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα MOOC είναι διαδικτυακά πανεπιστημιακά μαθήματα που δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση υψηλής ποιότητας από το σπίτι τους.

    Περίπου 40 μαθήματα, που καλύπτουν ευρύ φάσμα θεμάτων, θα είναι διαθέσιμα δωρεάν σε 12 διαφορετικές γλώσσες.

    Επικεφαλής της πρωτοβουλίας είναι η ευρωπαϊκή ένωση πανεπιστημίων που παρέχουν διδασκαλία από απόσταση (EADTU), στην οποία συμμετέχουν κυρίως ανοικτά πανεπιστήμια. Οι εταίροι είναι εγκατεστημένοι στις ακόλουθες χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Λιθουανία, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Τουρκία και Ισραήλ.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία και τα μαθήματα υπάρχουν στη δικτυακή πύλη
    www.OpenupEd.eu
    .

    Η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος αρμόδια για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την πολυγλωσσία και τη νεολαία, εκφράζει την ικανοποίησή της για τη νέα πρωτοβουλία: «Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, η οποία ελπίζω ότι θα δημιουργήσει εκπαιδευτικές ευκαιρίες για δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και θα παρακινήσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας να εφαρμόσουν πιο καινοτόμες και ευέλικτες μεθόδους διδασκαλίας.

    Η ιδέα των MOOC είναι ήδη δημοφιλής, ιδίως στις ΗΠΑ, αλλά αυτό το πανευρωπαϊκό ξεκίνημα θα της δώσει νέα διάσταση. Το πρόγραμμα αντανακλά ευρωπαϊκές αξίες όπως η ισότητα, η ποιότητα και η πολυμορφία, οι δε εταίροι που συμμετέχουν σε αυτό είναι οι εγγυητές για διδασκαλία υψηλής ποιότητας. Θεωρούμε την πρωτοβουλία αυτή ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής για το άνοιγμα της εκπαίδευσης, την οποία η Επιτροπή θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι.»

    Ο καθηγητής Fred Mulder, πρόεδρος της task force της EADTU για την ανοικτή εκπαίδευση και πρόεδρος της έδρας UNESCO «Open Educational Resources» (ανοικτοί εκπαιδευτικοί πόροι), είναι επικεφαλής της πρωτοβουλίας. «Η Ευρώπη μπορεί να προσφέρει πολλά με την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δημιουργεί αυτή η «επανάσταση» των MOOC, με μια ευρύτερη προοπτική για το άνοιγμα της εκπαίδευσης.

    Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στην ανάγκη για ένα πιο προσιτό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται ο εκπαιδευόμενος. Τα ευρωπαϊκά MOOC θα είναι υψηλής ποιότητας, θα παρέχουν υλικό αυτοεκπαίδευσης και θα λειτουργούν ως γέφυρα για τη μετάβαση από την άτυπη μάθηση στην επίσημη εκπαίδευση.

    Ορισμένα μαθήματα συνδέονται με ακαδημαϊκές μονάδες οι οποίες μπορούν να συνυπολογιστούν, παραδείγματος χάριν, για την απόκτηση πτυχίου. Επίσης, προωθούμε τη γλωσσική και την πολιτισμική πολυμορφία» πρόσθεσε ο κ. Mulder, ο οποίος από το 2000 έως το 2010 ήταν πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου στις Κάτω Χώρες.

    Ο κ. Will Swann, πρόεδρος της EADTU, δήλωσε: «Εδώ και δεκαετίες τα ανοικτά πανεπιστήμια της Ευρώπης και οι εταίροι τους παρέχουν σε όσους το επιθυμούν πολύ υψηλής ποιότητας διδασκαλία και μάθηση. Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία MOOC δείχνει το κοινό μας πάθος για περαιτέρω καινοτομία. Επιθυμούμε να διευρύνουμε την προσφορά μαθημάτων από τους αρχικούς εταίρους και θα υποδεχθούμε νέους εταίρους από όλο τον κόσμο οι οποίοι συμμερίζονται τις απόψεις μας και τις πρακτικές μας για ευέλικτη και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες τριτοβάθμια εκπαίδευση.»

    Ιστορικό

    Η επίτροπος κ. Βασιλείου, μαζί με τον καθηγητή κ. Mulder και τον πρόεδρο της EADTU κ. Swann, θα δρομολογήσουν, την Πέμπτη 25 Απριλίου (11.00-12.00, ώρα Κεντρικής Ευρώπης) την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία MOOC σε διεθνή συνέντευξη Τύπου που θα μεταδοθεί στο διαδίκτυο και την οποία διοργανώνει το ανοικτό πανεπιστήμιο στις Κάτων Χωρών.

    Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο κ. Xavier Prats Monné, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση στο διαδίκτυο:
    www.ou.nl/moocs. Τα μέσα ενημέρωσης που επιθυμούν να το πάρουν μέρος στη διαδικτυακή συνομιλία θα πρέπει να δηλωθούν εκ των προτέρων στον εν λόγω ιστότοπο.

    Ποια είναι τα μαθήματα;

    Τα μαθήματα περιλαμβάνουν μαθηματικά, οικονομία, ηλεκτρονικές δεξιότητες, ηλεκτρονικό εμπόριο, κλιματική αλλαγή, πολιτιστική κληρονομιά, εταιρική κοινωνική ευθύνη, σύγχρονη Μέση Ανατολή, εκμάθηση γλωσσών, δημιουργική γραφή κ.λπ. Κάθε εταίρος προτείνει μαθήματα μέσω της δικής του πλατφόρμας μάθησης και τουλάχιστον στην εθνική του γλώσσα. Σήμερα είναι δυνατή η επιλογή μεταξύ των 11 γλωσσών των εταίρων (βλ. κατάλογο κατωτέρω), και των αραβικών.

    Η παρακολούθηση των μαθημάτων μπορεί να γίνει είτε σε προγραμματισμένη χρονική περίοδο είτε ανά πάσα στιγμή και με το ρυθμό που θα επιλέξει ο σπουδαστής.

    Τα μαθήματα περιλαμβάνουν συνήθως από 20 έως 200 ώρες φοίτησης. Όλα τα μαθήματα μπορούν να καταλήξουν σε αναγνώριση: π.χ. βεβαίωση παρακολούθησης, το λεγόμενο BADGE, ή ακαδημαϊκές μονάδες που μπορούν να συνυπολογιστούν για την απόκτηση πτυχίου.

    Στην τελευταία περίπτωση, οι φοιτητές πρέπει να πληρώνουν για το πιστοποιητικό, του οποίου το κόστος κυμαίνεται από 25 ως 400 ευρώ, ανάλογα με τη χρονική διάρκεια του μαθήματος (ώρες φοίτησης).

    Εταίροι κατά τη δρομολόγηση και επαφές

    TR Anadolu University
    CengizHakanAydin / +90 222 3201304 ή +90 532 2372821 (m)
    LT Kaunas University of Technology
    Gytis Cibulskis / +37 037300611 ή +37 068238080 (m)
    FR Ministère de l’Enseignement Supérieur et de la Recherche
    Anne Boyer
    RU Moscow State University of Economics,
    Maria Tatarinova / skype - mary1621
    NL Open Universiteit in the Netherlands
    Marga Winnubst / +31 45 5762646
    Il Open University of Israel
    Naama Eliyahu / +972 52 7448889
    ES Universidad Nacional de Educación a Distancia
    Dr. Timothy Read / +34 619 292 575
    PT Universidade Aberta
    Dr. Antonio Teixeira / +351 963 055965
    IT Università Telematica Internazionale UNINETTUNO
    Nicola Paravati / +39 3393366208
    UK The Open University
    Open University Media Relations / +44 1908 654316
    SK Slovak University of Technology in Bratislava (FEI)
    Prof. Peter Ballo / +421 260291516 ή +421 904879370
    ΕΕ EADTU:
    Darco Jansen / +31 6 1482 9106

    Η άτυπη σύμπραξη επιτρέπει στα ιδρύματα να συνεργάζονται για να προσφέρουν πρόσβαση στα MOOC σε όλη την Ευρώπη και αλλού.

    Τα μέλη της EADTU που προβλέπουν τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία είναι τα εξής: Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, DAOU/Aarhus University (DK), Tallinn University (EE), Universitat Oberta de Catalunya (ES), FIED Fédération Interuniversitaire de l’Enseignement à Distance (FR), Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (GR), AGH-University of Science and Technology Centre of eLearning (PL), Maria Curie Sklodowska University (PL) και University of Ljubljana (SI).

    Άλλοι πιθανοί ενδιαφερόμενοι εταίροι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την EADTU.

    Τι είναι το άνοιγμα της εκπαίδευσης;

    Φέτος το καλοκαίρι, η επίτροπος κ. Βασιλείου θα δρομολογήσει, μαζί με την Αντιπρόεδρο κ. Neelie Kroes, αρμόδια για το ψηφιακό θεματολόγιο, τη νέα πρωτοβουλία της Επιτροπής για το άνοιγμα της εκπαίδευσης. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η προώθηση της χρήσης των ΤΠΕ και των ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης με σκοπό να δοθούν στις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές φοιτητών οι δεξιότητες που τους χρειάζονται.
    Ευρωπαϊκή ένωση πανεπιστημίων που παρέχουν διδασκαλία από απόσταση

    Η EADTU είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο δέκα ανοικτών και από απόσταση/διαδικτυακών πανεπιστημίων, 14 εθνικών ενώσεων συμβατικών πανεπιστημίων που οργανώνουν εκπαίδευση από απόσταση/ηλεκτρονική εκπαίδευση για φοιτητές εκτός των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου, καθώς και δύο πανεπιστημίων «διπλής λειτουργίας» — που βρίσκονται στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και είναι ηλεκτρονικά. Οι δραστηριότητες της EADTU υποστηρίζονται μέσω της δράσης Jean Monnet, η οποία αποτελεί μέρος του προγράμματος διά βίου μάθησης.

    Για περισσότερες πληροφορίες

    Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Εκπαίδευση και κατάρτιση
    EADTU: www.eadtu.eu

  2. #2
    Εγγραφή
    25-07-2006
    Περιοχή
    Edenoi
    Ηλικία
    37
    Μηνύματα
    4.667
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Να υποθέσω ότι τα Ελληνικά δεν είναι μία από τις 12 γλώσσες που υποστηρίζονται; Κατά τα άλλα, καλή κίνηση.
    My adslgr.com account password is the last 7 digits of π. No hackers so far.
    Hello, I'm Death. You may be familiar with my Blue Screen.

  3. #3
    Εγγραφή
    16-03-2006
    Περιοχή
    Γκορυτσά, Ασπρόπυργος
    Ηλικία
    60
    Μηνύματα
    2.497
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ISDN
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΘΡΙΑΣΙΟ
    Router
    Draytek 2850Vn
    SNR / Attn
    8(dB) / 6(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Που να βρεθούν χρήματα για να συμμετάσχουν από Ελλάδα;

  4. #4
    Εγγραφή
    29-06-2005
    Μηνύματα
    15.815
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Στην τελευταία περίπτωση, οι φοιτητές πρέπει να πληρώνουν για το πιστοποιητικό, του οποίου το κόστος κυμαίνεται από 25 ως 400 ευρώ, ανάλογα με τη χρονική διάρκεια του μαθήματος (ώρες φοίτησης).
    Δημοσια και δωρεαν παιδεια Μου θυμιζει τα σεμιναρια και τα πιστοποιητικα παρακολουθησης...

  5. #5
    Εγγραφή
    19-02-2013
    Περιοχή
    In the land of OpenDaylight far above the cloud.
    Ηλικία
    53
    Μηνύματα
    957
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    Gennet Oxygen IAD
    Υπάρχει ήδη αυτό.

    - - - Updated - - -

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από petasis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Που να βρεθούν χρήματα για να συμμετάσχουν από Ελλάδα;
    Τα μέλη της EADTU που προβλέπουν τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία είναι τα εξής: Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, DAOU/Aarhus University (DK), Tallinn University (EE), Universitat Oberta de Catalunya (ES), FIED Fédération Interuniversitaire de l’Enseignement à Distance (FR), Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (GR), AGH-University of Science and Technology Centre of eLearning (PL), Maria Curie Sklodowska University (PL) και University of Ljubljana (SI).

    Προφανώς βρέθηκαν κάποια χρήματα παρά την μεμψιμοιρία ορισμένων.

  6. #6
    Εγγραφή
    16-03-2006
    Περιοχή
    Γκορυτσά, Ασπρόπυργος
    Ηλικία
    60
    Μηνύματα
    2.497
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ISDN
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΘΡΙΑΣΙΟ
    Router
    Draytek 2850Vn
    SNR / Attn
    8(dB) / 6(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Εγώ ελπίζω όποιους εμπλέξουν, τελικά να τους πληρώσουν...

  7. #7
    Εγγραφή
    03-05-2007
    Περιοχή
    ::1
    Μηνύματα
    3.273
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Speedport Plus 2
    ειδατε τα προσφερομενα μαθηματα? αυτα που ειναι στα αγγλικα ειναι λιγο των θεωρητικων επιστημων


    και δεν ξερω κατα ποσο κατευθυνομενα ειναι. μαθηματα γενοκτονιας απο το πανεπιστημιο του ισραηλ?


    απο ποτε το ισραηλ ανηκει στην ευρωπη?


  8. #8
    Εγγραφή
    10-08-2011
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    4.218
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    13760/848
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΙΚΕΡΜΙΟ
    Router
    Netgear DGN2200v4
    Από τότε που συμμετέχει και στην Eurovision

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-02-13, 16:58
  2. Μηνύματα: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-01-13, 20:49
  3. Μηνύματα: 24
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-08-12, 19:46
  4. Μηνύματα: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-06-12, 10:15
  5. Μηνύματα: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-05-12, 14:39

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας