Σελ. 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 16-30 από 31
    Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/300 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    Σχετικά με το 1ο ποστ να πω πως πρεπει να μετακομισουμε σε περιοχες Εκαλη, Πολιτεια, Δροσια, Φιλοθεη, Δικαστικα Σχοινια κτλ. Εχω παει σε μερικες περιοχες απο αυτες και ειδα τα νεα κουτια του ΟΤΕ ακομα και οπτικες ινες!!! ετσι ειναι οταν πεφτει χρημα.....εγω ειμαι Κυψελη και μια ζωη υποφερουμε! υπαρχουν βεβαια και περιπτωσεις με βλαβες που εγιναν μετα σε πολυκατοικιες κτλ και κατηγορουμε τσαμπα τον ΟΤΕ! πρωτα ελεγχους στα δικα μας και μετα στα αλλα!

Περιοχή
    Beyond the Coast
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    UniFi Dream Machine Pro
    Path Level
    Fastpath
    στο Σχοινιά έχω δει κι εγώ ντουλάπες με dslams, αλλά έχουν αρκετά προβλήματα τα εναέρια που είναι από τον καιρό του Νώε...

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    220.000/22.000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    SNR / Attn
    9(dB) / 17(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Από χθες άρχισαν τα προβλήματα και στο τηλέφωνο. Τα παράσιτα έχουν φτάσει σε σημείο να μην μπορείς καλά καλά να ακούσεις τι σου λέει ο άλλος.

Κάλεσα ξανά για βλάβη και αυτή τη φορά θα κάτσω πάνω από το ΚΑΦΑΟ να βεβαιωθώ οτι θα αλλαχτεί το ζεύγος με ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ και σε μια θέση ΧΩΡΙΣ crosstalk.

ΒΑΡΕΘΗΚΑ αυτή τη κατάσταση! έχουμε που έχουμε τα υπόλοιπα προβλήματα στη ζωή μας....έχουμε και αυτονόητα πράγματα να ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ μέχρι αηδίας.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/300 Mbps
    ISP
    Inalan FTTH
    Router
    CRS109-8G-1S-2HnD+HapAC2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ThReSh Εμφάνιση μηνυμάτων
    στο Σχοινιά έχω δει κι εγώ ντουλάπες με dslams, αλλά έχουν αρκετά προβλήματα τα εναέρια που είναι από τον καιρό του Νώε...
    καλα εγω που εχω εξοχικο πριν τον Σχοινια ειναι κατι κοντες κολονες σαραβαλες και κρεμονται τα καλωδια κανοντας κοιλιες και τα φορτηγα απο τις λαικες τα μεγαλα τα παιρνουν παραμαζωμα! αστα σου λεω! τα κεντρα ΟΤΕ μακρια ετσι και βαλεις ADSL εκει χαιρετισματα! καλα που στελνω Internet μεσω ασυρματων δικτυων ταρατσα-στεγη-βουνο κτλ (AWMN) αλλιως.....

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    220.000/22.000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    SNR / Attn
    9(dB) / 17(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από greekfragma Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από χθες άρχισαν τα προβλήματα και στο τηλέφωνο. Τα παράσιτα έχουν φτάσει σε σημείο να μην μπορείς καλά καλά να ακούσεις τι σου λέει ο άλλος.

Κάλεσα ξανά για βλάβη και αυτή τη φορά θα κάτσω πάνω από το ΚΑΦΑΟ να βεβαιωθώ οτι θα αλλαχτεί το ζεύγος με ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ και σε μια θέση ΧΩΡΙΣ crosstalk.

ΒΑΡΕΘΗΚΑ αυτή τη κατάσταση! έχουμε που έχουμε τα υπόλοιπα προβλήματα στη ζωή μας....έχουμε και αυτονόητα πράγματα να ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ μέχρι αηδίας.

Ο τεχνικός ήρθε. Άλλαξε απερχόμενο και με έβαλε και σε μια πιο ήσυχη θέση στο ΚΑΦΑΟ.

αποτελέσματα:

Το τηλέφωνο καμπάνα
    Αποσυνδέσεις πριν είχα 5 στο 24ωρο....τώρα 1 στις 30ώρες.
    Ταχύτητες ακόμα στα ίδια χάλια.
    11500/900
    snr 8
    line attenuation 27
    router power output dB 18.5

να στείλω τώρα στα κεντρικά να τους τα τρίψω στη μούρη τα στατιστικά οτι αν θέλουν να κάνουν σωστή δουλειά άνετα σηκώνω πάνω από 2000 συγχρονισμό που η τεχνική υποδομή της γειτονιάς ''ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ'' ?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Cyta Hellas
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από greekfragma Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο τεχνικός ήρθε. Άλλαξε απερχόμενο και με έβαλε και σε μια πιο ήσυχη θέση στο ΚΑΦΑΟ.

αποτελέσματα:

Το τηλέφωνο καμπάνα
    Αποσυνδέσεις πριν είχα 5 στο 24ωρο....τώρα 1 στις 30ώρες.
    Ταχύτητες ακόμα στα ίδια χάλια.
    11500/900
    snr 8
    line attenuation 27
    router power output dB 18.5

να στείλω τώρα στα κεντρικά να τους τα τρίψω στη μούρη τα στατιστικά οτι αν θέλουν να κάνουν σωστή δουλειά άνετα σηκώνω πάνω από 2000 συγχρονισμό που η τεχνική υποδομή της γειτονιάς ''ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ'' ?
    εντάξει, τι να έλεγαν και τα παιδιά; σηκώνει η περιοχή σου και έχουμε πρόβλημα το οποίο δεν ξέρουμε πόσο καιρό θα πάρει να το φτιάξουμε, άμα το βρούμε και διορθώνεται;
    λογικό είναι να προσπαθεί το κέντρο να γλυτώσει τους τεχνικούς από κάποια εργασία, ακόμα και σε κόστος της εξυπηρέτησης.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    220.000/22.000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    SNR / Attn
    9(dB) / 17(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Φίλε μου την απάντηση που λες την έχω πάρει από τον υπεύθυνο τεχνικού τμήματος που πήγα και τον βρήκα στο γραφείο του στην 3ης Σεπτεμβρίου.

''Ναι ξέρουμε οτι έχουμε καλωδιακό θέμα από Κολωνό προς Σεπόλια αλλά δεν έχω κονδύλια για να σκάψω και να βρω που είναι το πρόβλημα. Και δε ξέρω και πότε θα λυθεί το θέμα''

Με τα παλικάρια τους τεχνικούς στο εξωτερικό συνεργείο έχω τις καλύτερες σχέσεις. Με τα μικρά τους ονόματα τους ξέρω και γνωρίζω μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητές τους.

Απλά το θέμα το άνοιξα για να δηλώσω το προφανές.

Οτι πλέον τον ΟΤΕ που ξέρατε να τον ξεχάσετε
    Παλιά λέγαμε οτι στους εναλλακτικούς παίζεις τζόκερ για την υποδομή και αν προκύψει βλάβη τί να περιμένεις....τώρα τα λέμε και για τον ΟΤΕ που ήταν τέρας αξιοπιστίας και υποστήριξης.
    Κόβουν από παντού και μιας και η σύμβαση του ADSL αναφέρει την ΜΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ απόδοση...πατάνε ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην μας δίνουν ΟΥΤΕ τα αυτονόητα.
    και όποιος θέλει να με διαψεύσει, τον προκαλώ. & -

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    220.000/22.000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    SNR / Attn
    9(dB) / 17(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Να επαναφέρω κάπως το θέμα γιατί παρατήρησα κάτι σήμερα, γιατί έτυχε να είμαι μέσα στο interface του router όταν συνέβη.

η γραμμή μετά και την τελευταία αλλαγή ζεύγους όπως γράφω και πιο πάνω, είναι πλέον στα στατιστικά που φαίνονται και δεξιά στο προφίλ μου.

σήμερα λοιπόν Κυριακή απόγευμα. Αρκετός κόσμος λείπει λόγω τριημέρου ή έχει πάει καμιά θάλασσα ή σε καμιά κοντινή καφετέρια... (άρα και έχουμε περιορισμένο crosstalk)

Η γραμμή λοιπόν έχει κλείσει 8ώρες uptime πριν το προηγούμενο αποσυγχρονισμό με το dslam. Και ενώ σερφάρω στο ίντερνετ και τυχαίνει να έχω ανοιχτή και την καρτέλα του router interface βλέπω τα εξής:

Από SNR 9.8, ξαφνικά δεν ανοίγει καμία σελίδα στον browser. Σημάδι οτι ετοιμάζεται να πέσει λοιπόν.
    Είμαι ήδη καρτέλα interface.

πάμε στο SNR 8.1 και καπάκι αποσυγχρονισμός.

τα FEC HEC errors είναι πολλά παραπάνω από όσα θα ήταν φυσιολογικό με βάση τις ώρες που είναι up η γραμμή και σε σχέση με την τελευταία φορά που τα κοίταξα το μεσημέρι....πράγμα που σημαίνει οτι έγινε ξαφνικά το όλο σκηνικό και δεν οφείλεται σε σταθερά αυξανόμενες παρεμβολές.

ρωτάω λοιπόν εγώ τώρα όσους ξέρουν πολλά παραπάνω από τα βασικά που κατέχω.

αυτό το μπαμ σε λάθη και ο αποσυγχρονισμός από SNR8 (γιατί παλαιότερα η γραμμή άντεχε μέχρι SNR 6.5 πριν αποσυγχρονίσει) μας δείχνει κάτι?
    μιας και μιλάμε για ώρα και μέρα χωρίς crosstalk φορτίο...υπάρχει ενδεχόμενο η βλάβη πέρα από το ήδη γνωστό σενάριο του κεντρικού καλωδίου, να είναι και στο dslam? στην πόρτα που είμαι κουμπωμένος?

με βάση ένα excel-άκι που κυκλοφορεί ήμουν επιβεβαιωμένα κουμπωμένος σε μια πόρτα με 350-380 clients. (δε θυμάμαι επακριβώς)

Περιοχή
    Data Center
    Downloads
    15
    Uploads
    0
    αν είχε θέμα το DSLAM εκτός του ότι είναι πανεύκολο να ελεγχθεί με αναλυτή θα ήταν και το ποιο εύκολο για αυτούς να σε αλλάξουν πόρτα οπότε θα το είχαν κάνει και θα ξεμπέρδευαν μια και καλή. εφ όσον μετράνε από τον κατανεμητή τους προς δίκτυο ή από την εισαγωγή σου προς δίκτυο (κεντρικό) ή από το KV προς δίκτυο (κεντρικό) και βρίσκουν πρόβλημα, ισχύει ότι σου λένε. Κλείδωσε το από μόνος σου to router σε gdmt για να μειώσεις τα errors μέχρι να το φτιάξουν.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    220.000/22.000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    SNR / Attn
    9(dB) / 17(dB)
    Path Level
    Fastpath
    σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. το γύρισα σε gdmt.bis και κλειδώνω στα
    8000/936
    SNR Margin Down/Up(dB) 9.6 / 10.8
    Attenuation Down/Up(dB) 25.2 / 17.6
    Power Down/Up(dBm) 18.8 / 11.3

θα το αφήσω λίγο εδώ να μετρήσω ώρες uptime.

Περιοχή
    Ιωάννινα
    Downloads
    16
    Uploads
    2
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    50000/5000
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Hwawei HA35
    SNR / Attn
    (dB) / 6.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Απ'ολα αυτα που διαβαζω, νομιζω οτι απλως καποιος παραγοντας επηρεαζει την γραμμη σου τυχαιες ωρες της μερας. Δημιουργει θορυβο, πεφτει το SNR και λογικο ειναι να εχεις αποσυνδεσεις.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    220.000/22.000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    SNR / Attn
    9(dB) / 17(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Σχεδόν 80ώρες uptime. Το θέμα είναι οτι είναι απαράδεκτο σε γραμμή που αντέχει λόγω απόστασης και υποδομής 17.800 να πρέπει να είσαι στα ΜΙΣΑ για να κρατιέται όρθια.

Data Path Fast
    Operation Mode G.dmt.bis
    Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 8556 / 939
    Bandwidth Down/Up(kbps) 8022 / 936
    SNR Margin Down/Up(dB) 8.8 / 10.7
    Attenuation Down/Up(dB) 25.2 / 17.6
    Power Down/Up(dBm) 18.8 / 11.3
    CRC Down/Up 1912 / 229
    FEC Down/Up 592 / 0
    HEC Down/Up 2228 / 0
    System Up Time 104:07:48
    DSL Up Time 79:52:54

Τέλος πάντων 2 χρόνια τώρα και άκρη δε βγαίνει. Η σύνδεση θα διακοπεί και θα πάω σε άλλο πάροχο.
    Το θέμα υπογραφών στη γειτονιά ενώ το κίνησα αρκετά έντονα, είδα οτι περισσότεροι από τους μισούς που μίλησα μόνο να γκρινιάζουν ξέρουν αλλά όταν έρθει η ώρα να βάλουν επίσημα το όνομα τους για να προσυπογράψουν, πέρα βρέχει.
    Τι και αν τους είπα οτι είναι ο μόνος τρόπος....να υπάρξει επίσημο έγγραφο. Θα έλεγα πολλές παροιμίες αλλά τελικά το απλό συμπέρασμα οτι πολλές φορές παίρνουμε αυτό που μας αξίζει ισχύει ξανά.

Περιοχή
    Zωγράφου
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49999 / 4995 kbps
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZXDSL 931VII
    SNR / Attn
    29db(dB) / 2db(dB)
    Path Level
    Fastpath
    hey greekfagma ,

Free Tips :

#1 Και σε άλλον πάροχο να πας τα ζευγάρια είναι ίδια.

Στα πληροφοριακά συστήματα βγαίνει ένας μέσος όρος από όλες τις συνδέσεις (γειτονικές στο ίδιο KV/mini dslam etc) που αναφέρει στον υπάλληλο ενός ISP την ταχύτητα συγχρονισμού που πιάνει ο πελάτης . Υπάρχουν παράλληλα κάποια Thresholds.

Στο εξωτερικό που λες , το ταβάνι για να δηλωθεί βλάβη είναι τα 6-7Mbit . Στην γειτονιά σου αν ο μέσος όρος είναι μία τιμή που είσαι παραπάνω, αντίστοιχα ασχέτως του Attenuation σου, αυτή τη τιμή θα βλέπει και ο υπάλληλος. Το Policy των ISP για τις Repeated Faults λέει στον υπάλληλο, ψίτ ! σε xDSL υπηρεσίες μην αφήνεις τον Χ να σου δηλώσει ΧΧ βλάβες εφόσον τα συνεργεία έχουν δώσει άρση της βλάβης με Ψ σημείωση.

Τέλος εκεί το story και μία χαρά καλύπτονται όλες οι εταιρίες από τα συμβόλαιά τους.

Δεν καταλαβαίνεις ότι ο μέσος Έλληνας βλέπει youtube, κανά blog, facebook και οι μισοί από αυτούς δεν καταλαβαίνουν τις αποσυνδέσεις. Για να είναι αντιληπτό το retrain του Router από έναν μέσο χρήστη,θα πρέπει την ημέρα να έχει κάποιος περισσότερες από 12 αποσυνδέσεις. Έτσι δεν σε παίρνουν στα σοβαρά , κυρίως διότι δεν θεωρούν το Internet κύρια ανάγκη , αλλά και επειδή ο κόσμος έχει σημαντικότερα προβλήματα.

Ο ΟΤΕ έχει και 6Mbit Profile που μπορεί να σου βάλουν από το κέντρο τους, αλλά γιατί να χάσεις άλλα 2 Mbit ? Κάνε ότι νομίζεις αδερφέ , εγώ στη θέση σου θα καθόμουν στα 8.5Mbit που επαρκούν και με το παραπάνω για everyday medium sized usage (streaming HD video, torrents, updates etc).

Περιοχή
    Περιστέρι
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    50/5
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    Mikrotik RB750UP
    SNR / Attn
    25.3(dB) / 4(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παρόμοια κατάσταση και εδώ.
    Αν έχεις όρεξη... καλό διάβασμα.
    http://www.adslgr.com/forum/threads/...%AC?highlight=

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    220.000/22.000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΛΥΦΑΔΑ
    Router
    Speedport Plus 2
    SNR / Attn
    9(dB) / 17(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Agent_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παρόμοια κατάσταση και εδώ.
    Αν έχεις όρεξη... καλό διάβασμα.
    http://www.adslgr.com/forum/threads/...%AC?highlight=

Μάλιστα....στη θέση μου λοιπόν τί θα μου πρότεινες?

Σελ. 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Το Cern ανακοινώνει την ύπαρξη του «σωματιδίου του Θεού»
    Από EvilHawk στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-13, 20:26
  2. Μηνύματα: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-13, 22:25
  3. Περιοχές της Ελλάδας με vdsl
    Από makfil στο φόρουμ VDSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-01-13, 23:32
  4. Μηνύματα: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-06-12, 18:55
  5. Μηνύματα: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-05-12, 23:35

Bookmarks

Bookmarks