Σελ. 8 από 20 ΠρώτηΠρώτη ... 36789101318 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 106-120 από 293
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από babis3g Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγω μπορω να του πω
    με ατενουετορ 16 επρεπε να πιανεις 20αρα
    http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php
    Αν δεν εχει κλειδωσει το μοντεμ σε adsl2, (φαινεται στα στατιστικα) τοτε κοιτας τις μπριζες σου, καλωδια, φιλτρα και αν δεν βρεθει κατι τοτε δηλωνεις βλαβη, εχεις σχεδον μιση ταχυτητα απο οτι επρεπε
    Για να μην ενοχλεις το thread του tg589 ανοιξε θεμα εδω που βοηθουν αλλοι χρηστες
    http://www.adslgr.com/forum/forums/21-ADSL
    τωρα ειμαι ADSL ακομα και περιμενω αυτες τις μερες να με ενεργοποιησουν σε VDSL.
    Να κοιταξω μπριζες,καλωδια και λοιπα?

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GSF Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γίνομαι εκνευριστικός αλλα θα το ξαναπώ, δεν μπορεί να σου πεί κανείς τι θα πιάνεις.
    επίσης να μην αλλάξεις firmware απο αρχείο.
    δεν ζηταω καποιος να μου πει ακριβως τι θα πιανω απλα στο περιπου να χω μια αντιληψη.π.χ 25-30.

Περιοχή
    Κερκυρα
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10 / 1 Mbps
    ISP
    T-COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΡΔΕΛΑΔΕΣ
    Router
    Διαφορα
    SNR / Attn
    10(dB) / 37(dB)
    Path Level
    Fastpath
    * Όλα τα αποτελέσματα είναι κατά προσέγγιση και ως θεωρητικά ισχύουν μόνο κάτω από ιδανικές συνθήκες, χωρίς διακυμάνσεις στον θόρυβο/παράσιτα ή παρεμβολές. Συνήθως η πραγματική ταχύτητα κλειδώματος είναι μικρότερη.

Για τους υπολογισμούς έχει χρησιμοποιηθεί η θεωρητική τιμή Cable Loss (db/km): 13.81 db. Δηλαδή 13.81 db εξασθένισης αντιστοιχούν σε 1 km απόστασης από το DSLAM σας.
    επίσης:
    Loop attenuation is calculated during the transceiver training phase of the sync process and is an estimation of the line attenuation averaged through all the upstream or downstream subcarriers.
    Nαι αλλα τοσο κατω καπου υπαρχει θεμα

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dalas10 Εμφάνιση μηνυμάτων
    τωρα ειμαι ADSL ακομα και περιμενω αυτες τις μερες να με ενεργοποιησουν σε VDSL.
    Να κοιταξω μπριζες,καλωδια και λοιπα?
    κανονικα ναι και φιλτρο αλλα αν σε λιγο καιρο θα βαλουν vdsl αστο ετσι μεχρι να δουμε τι θα πιανεις
    στο αλλο λινγκ αν κανεις ποστ θα σου πουν τι ακριβως να κοιταξεις γιατι αν φταιει η καλωδιωση σπιτιου / κατανεμητη (αν εισαι σε πολυκατοικια, ισως να εχεις προβλημα και με vdsl
    Το μoντεμ σε τι modulator κλειδωνει? adsl2 η adsl2+ ?

Με ατενουετορ 16 σε vdsl υπολογιζω και την 30αρα

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dalas10 Εμφάνιση μηνυμάτων
    δεν ζηταω καποιος να μου πει ακριβως τι θα πιανω απλα στο περιπου να χω μια αντιληψη.π.χ 25-30.
    το να στο πεί κάποιος με το attenuation μόνο και χωρίς να ξέρει αν τα καλώδια σου ειναι σωστά στημένα και κάποια δικιά σου συσκευή δεν προκαλεί παρεμβολές, για μένα ειναι άκυρο.
    η μόνη εκτίμηση που μπορεί να γίνει ειναι αν κάποιος το κάνει σε σχέση με την ταχύτητα που έχεις τώρα, αν υποθέσει οτι ΔΕΝ εχεις κάποιο πρόβλημα στα καλώδια. που και πάλι δεν ξέρω τι ταχύτητα θα δίνει, θα έπρεπε να είχαμε ένα table απο στοιχεία άλλων συνδέσεων και να βγάζαμε ένα μέσο όρο...

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από babis3g Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με ατενουετορ 16 σε vdsl υπολογιζω και την 30αρα
    αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει, το loop attenuation υπολογιζεται σε διαφορετικές συχνότητες στην VDSL2... πάντα το attenuation θα είναι μεγαλύτερο στην VDSL2 απο ότι στην ADSL2, και δεν δειχνει σε καμία περίπτωση τι ταχύτητα θα εχεις, παρα μόνο μια εκτίμηση η την μικρότερη τιμή της διαφοράς της έντασης του σήματος που στέλνεται σε σχέση με το σήμα που φτάνει.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GSF : 08-07-14 στις 02:07.

Περιοχή
    Κερκυρα
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10 / 1 Mbps
    ISP
    T-COSMOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΑΡΔΕΛΑΔΕΣ
    Router
    Διαφορα
    SNR / Attn
    10(dB) / 37(dB)
    Path Level
    Fastpath
    και παλι συμφωνω, πολυ σωστα , και να προσθεσω παιζουν ρολο και τα προφιλ (8α,12,α, 17α κλπ) και τα vectoring (που εδω δεν τα εχουμε ακομα) ομως εχουν αναφερθει (εκτος βλαβης) απο χρηστες εξωτερικο και εσωτερικο καποιες αναμενομενες ταχυτητες

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    επίσης πιστεύω οτι παίζει (μικρό) ρόλο και το "φίλτρο" της Forthnet στις μικρές συχνότητες.... αν δεν δώ απάντηση που να με πείθει προς το παρόν πιστεύω οτι απλά μας τρώνε ταχύτητα...

edit: με λίγο ψάξιμο βρίσκω οτι σε κάθε band πρέπει να εχει 6% guard band για crosstalk οπότε ίσως να ειναι αυτό... δεν ξέρω πόσο ισχύει αυτό βέβαια.. έφτασα μέχρι ενα λινκ για ενα ansi standard το οποίο κοστίζει 470ευρώ :P :P
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GSF : 08-07-14 στις 02:58.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    αναμονη να περασε σε Vdsl και αναλογα βλεπω.πολυ περιεργο το ανοιγμα πορτας,εχουμε κανα τυτοριαλ?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Για να μην ανοίγω καινουργιο θεμα θεωρώ οτι εδώ είναι το σωστό να το υποβάλλω. Σαν quest παρακολουθώ το forum καιρό τώρα αλλά να που ήρθε και η σειρά μου.
    Εχω το εν λόγο router (TG 589 VN V3) με περιπου 30Μbps ταχύτητα. Το πρόβλημα ειναι το εξής. Θέλω να βάλω μέσα στο router οπως ειχα στο προηγούμενο τους δικούς μου dns servers και συγκεκριμένα του open dns. Μου αρέσει να μοιραζομαι και ετσι έχω ελεύθερο το δίκτυο για τους γύρω μου αλλά θέλω να υπάρχει και ενα φίλτρο να κόβει κάποια πράγματα (+ το γεγονός οτι τα 3 τέκνα μου όπου να ναι θα αρχίσουν τις χακεριές και θέλω να παρακολουθώ και λίγο).
    Και αρχίζει ο Γολγοθάς.
    1) Δεν μπαίνει μέσω telent (δεν μπορει να συνδεθεί με την θύρα 23) για να βάλω τους dns απο δε το interface του router απλως το ξεχνάμε.
    2) Επικοινωνία με το τεχνικό τμήμα της forthnet και ενημέρωση οτι το router είναι κλειδωμένο σε αυτήν την λειτουργία δηλ. δεν μπορώ να βάλω δικούς μου dns (δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο) και ίσως σε αργότερη αναβάθμιση να φτιαχτεί (να είμαι ειλικρινής δεν το πολυπιστεύω).
    3) Προσπάθησα λίγο μεσω του content filtering του router επιεικώς απαράδεκτο άσε που δεν συγκρίνεται με το open dns άσε που κόλλαγε το σύμπαν άσε, άσε, άσε μετα απο πολλαπλά προβλήματα disabled 4ever.
    4) Επικοινωνία με την μαμά εταιρεία technicolor και η αναμενόμενη εν πολλοίς απαντηση οτι αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί με τον εκάστοτε ISP λογικό και σωστό.
    5) Επικοινωνία με την υποστήριξη του opendns περιμένω απάντηση αλλά ηδη σαν να βλέπω στο βάθος ενα καράβι με μαύρα πανιά.
    6) Διάφορα κόλπα που υπάρχουν σε αυτο το forum δεν τα πολυκατάλαβα άσε που εχω την εντύπωση οτι αφορουν την v2 και όχι την v3 που έχω αν κατάλαβα καλά.
    Υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα μου; βρήκα κάτι σαν αυτό εδώ http://forums.modem-help.co.uk/viewtopic.php?t=9668 αλλά δεν θέλω να την κάνω γιατι μου φαίνεται πολλή απλή και έχω συνηθήσει σε πιό δύσκολα πράγματα.
    Να σας ενημερώσω οτι πριν χρειαστεί να μπώ σε όλη αυτήν την διαδικασία είχα την εντύπωση οτι ο dns ήταν κάποιος διάσημος DJ, οπότε μιλήστε μου σαν να είμαι 12χρονο (τόσο είμαι αλλα μεγαλοδείχνω) και με οίκτο και συμπόνοια.
    Eπειδή όμως έχω επιμονή και μου αρέσει το διάβασμα έσπασα επιτέλους τα μούτρα μου μετα απο πολλές μέρες και πολλές ώρες ασχολίας και κουράστηκα και αρκετά, αρκετά ρε παίδες.
    Σας ευχαριστώ πολύ.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kbantikos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να μην ανοίγω καινουργιο θεμα θεωρώ οτι εδώ είναι το σωστό να το υποβάλλω. Σαν quest παρακολουθώ το forum καιρό τώρα αλλά να που ήρθε και η σειρά μου.
    ναι αυτο που θες ειναι πολύ απλό, αλλα δεν ειμαι σπίτι για να σου πω ακριβώς τις εντολές... ξεκίνα απο το να ανοίξεις το τελνετ του ρουτερ σου... εχουμε γράψει εδω μέσα τον τρόπο πως θα το κάνεις μέσω του user.ini ... (εδώ ο κωδικός και μετά πας στο Gateway -> Configuration -> Backup user.ini -> μετά αλλάζεις το user.ini και στο [servmgr.ini] προσθέτεις προσεκτικά το telnet στο LAN και ενα ip range που να πιάνει το pc απο το οποιο θα κάνεις τελνετ π.χ 192.168.1.0/24)

πάντως δεν εχει πολυ νόημα αυτο που θες να κάνεις, αφου ο οποισδήποτε που θα παίρνει δίκτυο απο εσένα θα μπορεί να διαλέξει στο λειτουργικό του τους δικούς του dns. μάλλον αυτο που θες είναι να ρυθμίσεις το firewall (και αν θες να το κανεις αυτο στο συγκεκριμένο ρουτερ είναι πολύ δύσκολο)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GSF : 08-07-14 στις 12:58.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    το ρουτερ εχει να δεχεται οποιους θελω εγω με την Mac οπως εχουν αλλα ρουτερ?τις πορτες τις ανοιξα αν και ηταν λιγο περιεργο.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    ναι αυτο που θες ειναι πολύ απλό, αλλα δεν ειμαι σπίτι για να σου πω ακριβώς τις εντολές... ξεκίνα απο το να ανοίξεις το τελνετ του ρουτερ σου... εχουμε γράψει εδω μέσα τον τρόπο πως θα το κάνεις μέσω του user.ini ... (εδώ ο κωδικός και μετά πας στο Gateway -> Configuration -> Backup user.ini -> μετά αλλάζεις το user.ini και στο [servmgr.ini] προσθέτεις προσεκτικά το telnet στο LAN και ενα ip range που να πιάνει το pc απο το οποιο θα κάνεις τελνετ π.χ 192.168.1.0/24)

πάντως δεν εχει πολυ νόημα αυτο που θες να κάνεις, αφου ο οποισδήποτε που θα παίρνει δίκτυο απο εσένα θα μπορεί να διαλέξει στο λειτουργικό του τους δικούς του dns. μάλλον αυτο που θες είναι να ρυθμίσεις το firewall (και αν θες να το κανεις αυτο στο συγκεκριμένο ρουτερ είναι πολύ δύσκολο)
    Φίλε μου τώρα οτι και να πώ θα είναι λίγο αν κάποια στιγμη καταφέρεις να μου γράψεις με λιγο περισσότερες λεπτομέρειες θα με υποχρέωνες. Εχω βγάλει ήδη το user ini δυσκολεύομαι λιγο να το προσαρμόσω. Πραγματικά οτι και να σου πώ ειναι λίγο εύγε σου άντρα μου με 2 προτάσεις πέταξες πολλούς δήθεν στα σκουπίδια΄ Το τέταρτο παιδί θατο βγάλω GSF θα σε κάνω και νονό.
    Η δικιά μου λογική πάλι μου έλεγε οτι απο την στιγμή που το router ειναι η πύλη στον κόσμο οτι dns και να βαλει ο καθένας στο pc του δεν έχει να κάνει αλλά μάλλον κούνια που με κούναγε. Μέχρι να φτάσουν οι μικροί να μάθουν dns server και να τους βάζουνε σε κινητά και ταμπλέτες κάτι μου λέει οτι έχω καιρό.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kbantikos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μέχρι να φτάσουν οι μικροί να μάθουν dns server και να τους βάζουνε σε κινητά και ταμπλέτες κάτι μου λέει οτι έχω καιρό.
    χαχα ναι ετσι φαίνεται... ασε που και να το καταφέρουν να το αλλάξουν κάποια στιγμή θα τους κάνει καλό γιατι θα μαθουν περισσότερα για τα pc
    το απόγευμα που θα γυρίσω θα στα γράψω αναλυτικά

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    GSF
    για να μην σε κουράζω έφτιαξα το ini τοποθετώντας μόνο την μια γραμμή
    ipadd name=TELNET ip=192.168.1.0/24 μιας και η άλλη υπάρχει ήδη. Κανω telenet στην 192,168,1,254 βάζω user και password λαμβάνω το μήνυμα user ‘'user” is disallowed to login from lan to telnet closing connection.
    Δεν μου δίνεται η επιλογή να κλείσω το intrusion detection στο router.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/150
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    Λοιπόν... τώρα που είμαι σπίτι θα στα γράψω αναλυτικά όσο μπορώ τα βήματα:

1) Ανοίγουμε tab στον Firefox π.χ και πάμε στο --> http://192.168.1.254/backup.lp?be=0&...BACKUP_RESTORE - - βάζουμε username και password (το εχω γράψει παρακάτω)
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  tut1.PNG 
Εμφανίσεις:  81 
Μέγεθος:  61,5 KB 
ID: 141749
    2) στην εικόνα που βλέπουμε πατάμε BACKUP Configuration Now.
    3) ανοίγουμε το user.ini που αποθηκεύσαμε και πηγαίνουμε στο section [servmgr.ini] - σιγουρευόμαστε οτι υπάρχουν οι παρακάτω γραμμές
    Κώδικας:
    ifadd name=TELNET group=wan
    ifadd name=TELNET group=lan
    ipadd name=TELNET ip=192.168.1.0/24
    4) ανεβάζουμε ξανά το user.ini στο ρουτερ πατώντας στο Restore Configuration όπως φαίνεται στην εικόνα παραπάνω.

Περίμενουμε να φορτώσει τις ρυθμίσεις το ρουτερ.
    5) κατεβάζουμε το putty

Όνομα:  tut2.PNG 
Εμφανίσεις:  622 
Μέγεθος:  5,2 KB 
ID: 141751
    και δίνουμε στο πρόγραμμα την ip του ρουτερ οπως φαίνεται στην εικόνα, διαλέγουμε Telnet και πατάμε Open (κάτω αριστερά)
    για να δουλέψει το παραπάνω πρέπει το PC μας έχει μια ip στο range 192.168.1.*, το DHCP πρέπει να ειναι αρκετό για να γίνει αυτό

Όνομα:  tut3.PNG 
Εμφανίσεις:  13 
Μέγεθος:  14,3 KB 
ID: 141753
    6) βάζουμε username και password: (δεξί click για να κάνει επικόλληση στο telnet αν βαριόμαστε να τα γράψουμε)
    Spoiler:
    username: dsath
    password: f!g*h!X0

7) δίνουμε την εντολή :dns server forward dnsset flush (ΠΡΟΣΟΧΗ - ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ENTRIES της Forthnet)
    8) προσθέτουμε τους dns servers που θέλουμε με την εντολή :dns server forward dnsset add - Για παράδειγμα :dns server forward dnsset add set = 0 dns = 208.67.222.222 intf = Internet_VDSL
    9) Δίνουμε την εντολή :dns server config filter = disabled (αυτο τώρα το είδα οτι υπάρχει, μάλλον disabled θα δουλεύει καλύτερα)
    10) Δίνουμε την εντολή :saveall

αυτα για αρχή... ίσως να χρειάζεται και άλλες εντολές μετά όπως να κλείσει το cwmp ... δεν το εχω κάνει ποτέ οπότε στην θεωρία στα γράφω τα παραπάνω... μπορεί να διαφέρουν ελάχιστα απο την πραγματικότητα
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GSF : 08-07-14 στις 21:47.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Oτι και να σου πω ειναι λίγο θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία και θα σε ενημερώσω. Σου χρωστάω φίλε μου σου χρωστάω.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    παιδια με ADSL ειχα συνχρονισμο στα 11.5 και line attineation 15.5.
    Σημερα συνδεθηκα σε VDSL και συνχρονιζω στα 15.8 και line attineation 20.5.
    Εδωση ηδη εντολη να γυρισει σε ADSL.
    εχετε να μοθ προτεινεται κατι να κανω μπας και ανεβει?

Σελ. 8 από 20 ΠρώτηΠρώτη ... 36789101318 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 439
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-15, 14:58
  2. Τηλεφωνο απο forthnet vdsl?
    Από paparen στο φόρουμ Nova VDSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-13, 12:42
  3. FORTHNET VDSL FAST PATH ??
    Από xrpana στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-13, 17:13
  4. 50Mbit VDSL Speedtest απο Forthnet
    Από eso στο φόρουμ VDSL