Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 41
  1. #1
    Εγγραφή
    22-09-2003
    Μηνύματα
    81.688
    Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    E.U.
    Δελτίο Τύπου:
    • Κινητή τηλεφωνία χωρίς τέλη περιαγωγής σε όλη την ΕΕ
    • Απλούστεροι κανόνες ώστε οι επιχειρήσεις να επενδύουν περισσότερο και να επεκτείνονται πέραν των συνόρων
    • Προστασία, για πρώτη φορά, της ουδετερότητας του δικτύου σε όλη την ΕΕ
    • Κατάργηση των προσαυξήσεων στις τιμές για τις διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις στο εσωτερικό της Ευρώπης


    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το πλέον φιλόδοξο σχέδιο των τελευταίων 26 ετών για τη μεταρρύθμιση της αγοράς τηλεπικοινωνιών.

    Η δέσμη νομοθετικών μέτρων «συνδεδεμένη ήπειρος», την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με την ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης το 2013, όταν εγκριθεί, θα μειώσει το κόστος για τους καταναλωτές, θα περιορίσει τη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις και θα δημιουργήσει μια σειρά νέων δικαιωμάτων τόσο για τους χρήστες όσο και για τους παρόχους υπηρεσιών, ώστε η Ευρώπη να ξαναγίνει πρωτοπόρος στην παγκόσμια ψηφιακή τεχνολογία.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε τα εξής: «Η περαιτέρω ουσιαστική πρόοδος προς μια ευρωπαϊκή ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών είναι εξαιρετικά σημαντική για τα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης και την οικονομική πρόοδο, τον ίδιο τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, καθώς και για τους πολίτες που απογοητεύονται από την έλλειψη πλήρους και δίκαιης πρόσβασης σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και στο διαδίκτυο.

    Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους, επίτροπος αρμόδια για το ψηφιακό θεματολόγιο και τη δέσμη μέτρων, δήλωσε: «Η νομοθεσία που προτείνεται σήμερα συνιστά σημαντική είδηση για το μέλλον της κινητής τηλεφωνίας και του διαδικτύου στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει όχι στα τέλη περιαγωγής, ναι στην ουδετερότητα του δικτύου, ναι στις επενδύσεις, ναι στις νέες θέσεις εργασίας. Η ρύθμιση του τομέα των τηλεπικοινωνιών δεν αφορά πλέον μόνο τον τομέα αυτόν, αλλά τη στήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης όλων των τομέων.» Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών αντιστοιχεί το 9% της ψηφιακής οικονομίας της Ευρώπης, επειδή όλοι οι τομείς εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τη συνδετικότητα στην προσπάθειά τους να είναι παγκοσμίως ανταγωνιστικοί και να παρέχουν ικανοποιητικές υπηρεσίες.

    Παρότι οι διαδοχικές μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε η ΕΕ στον τομέα των τηλεπικοινωνιών συνέβαλαν στη μεταμόρφωση του τοπίου των τηλεπικοινωνιών στην ΕΕ, ο τομέας εξακολουθεί να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό κατακερματισμένος σε 28 διαφορετικές εθνικές αγορές.

    Δεν υπάρχει εταιρεία τηλεπικοινωνιών που να λειτουργεί σε όλη την ΕΕ, με αποτέλεσμα να ισχύουν διαφορετικές τιμές και ρυθμίσεις τόσο για τους φορείς εκμετάλλευσης όσο και για τους καταναλωτές.


    Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, η σημερινή δέσμη μέτρων προβλέπει κυρίως τα εξής:

    Απλούστευση των κανόνων της ΕΕ για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

    Ενιαία άδεια λειτουργίας και στα 28 κράτη μέλη (αντί για 28 ξεχωριστές άδειες), ένα απαιτητικό νομοθετικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των επιμέρους αγορών τηλεπικοινωνιών (το οποίο θα πρέπει να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των ρυθμιζόμενων αγορών), και περαιτέρω εναρμόνιση του τρόπου με τον οποίο οι φορείς εκμετάλλευσης ενοικιάζουν πρόσβαση σε δίκτυα που ανήκουν σε άλλες επιχειρήσεις, ώστε να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

    Κατάργηση των τελών περιαγωγής

    Τα τέλη για τις εισερχόμενες κλήσεις που επιβαρύνουν τους χρήστες που ταξιδεύουν στην ΕΕ αναμένεται να καταργηθούν από την 1η Ιουλίου 2014. Οι εταιρείες θα έχουν την επιλογή είτε 1) να προσφέρουν πακέτα τηλεφωνίας που θα ισχύουν παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση («περιαγωγή σαν στο σπίτι σας»), η τιμή των οποίων θα καθορίζεται από τον εγχώριο ανταγωνισμό, είτε 2) να επιτρέπουν στους πελάτες τους να «αποσυνδέονται», δηλαδή, να επιλέγουν διαφορετικό πάροχο για την περιαγωγή, ο οποίος θα προσφέρει φθηνότερες τιμές (χωρίς να απαιτείται η αγορά νέας κάρτας SIM). Το μέτρο αυτό βασίζεται στον κανονισμό του 2012 για την περιαγωγή, ο οποίος επιβάλλει στους φορείς εκμετάλλευσης μειώσεις της τιμής χονδρικής κατά 67% για τα δεδομένα μέχρι τον Ιούλιο του 2014.

    Κατάργηση των προσαυξήσεων στις τιμές για τις διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις στο εσωτερικό της Ευρώπης

    Σήμερα, οι εταιρείες επιβάλλουν συνήθως προσαυξήσεις στις τιμές για τις κλήσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που κάνει ο καταναλωτής από τη χώρα του προς άλλες χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με τη σημερινή πρόταση, οι εταιρείες δεν θα μπορούν να χρεώνουν περισσότερα για μια κλήση σταθερής τηλεφωνίας στο εσωτερικό της ΕΕ από όσα χρεώνουν για μια υπεραστική κλήση στην ίδια χώρα. Για τις κλήσεις από κινητά στο εσωτερικό της ΕΕ, η τιμή δεν θα μπορεί να είναι πάνω από 0,19 ευρώ ανά λεπτό (συν ΦΠΑ). Κατά τον καθορισμό των τιμών, οι εταιρείες θα μπορούν να καλύπτουν αντικειμενικά αιτιολογημένα κόστη, αλλά τα αυθαίρετα κέρδη από τις κλήσεις στο εσωτερικό της ΕΕ θα καταργηθούν.

    Νομική προστασία για ανοιχτό διαδίκτυο (ουδετερότητα δικτύου)

    Η παρεμπόδιση και ο περιορισμός της πρόσβασης σε διαδικτυακό περιεχόμενο θα απαγορευτούν, ενώ θα δοθεί στους χρήστες πρόσβαση σε πλήρες και ανοιχτό διαδίκτυο ανεξάρτητα από το κόστος ή την ταχύτητα του πακέτου συνδρομής τους.

    Οι εταιρείες θα εξακολουθήσουν να παρέχουν «εξειδικευμένες υπηρεσίες» εγγυημένης ποιότητας (όπως IPTV, βίντεο κατόπιν παραγγελίας, εφαρμογές όπως συστήματα ιατρικής απεικόνισης υψηλής ευκρίνειας, εικονικά χειρουργεία, ή εφαρμογές υπολογιστικού νέφους έντασης δεδομένων που είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις), εφόσον αυτές δεν επηρεάζουν τις διαδικτυακές ταχύτητες που οι εν λόγω εταιρείες έχουν υποσχεθεί σε άλλους πελάτες.

    Οι καταναλωτές θα δικαιούνται να ελέγχουν εάν έχουν τις διαδικτυακές ταχύτητες για τις οποίες πληρώνουν και να καταγγέλλουν το συμβόλαιό τους αν οι σχετικές δεσμεύσεις δεν τηρούνται.


    Νέα δικαιώματα για τους καταναλωτές και εναρμόνιση δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη

    Προβλέπονται νέα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα για τη σύνταξη συμβολαίων σε απλή γλώσσα και με πιο συγκρίσιμες πληροφορίες, μεγαλύτερα δικαιώματα για αλλαγή παρόχου ή συμβολαίου, το δικαίωμα σύναψης συμβολαίου 12 μηνών εάν ο χρήστης δεν επιθυμεί μεγαλύτερο συμβόλαιο, το δικαίωμα καταγγελίας του συμβολαίου εάν δεν παρέχονται οι διαδικτυακές ταχύτητες που συμφωνήθηκαν, και το δικαίωμα προώθησης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του χρήστη σε μια νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά την αλλαγή παρόχου διαδικτύου.

    Συντονισμένη εκχώρηση ραδιοφάσματος

    Το μέτρο αυτό θα διασφαλίσει ότι οι Ευρωπαίοι θα έχουν ευρύτερη πρόσβαση σε δίκτυα 4G κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα είναι σε θέση να υλοποιούν αποτελεσματικότερες και διασυνοριακές επενδύσεις, χάρη σε καλύτερο συντονισμό του χρόνου, της διάρκειας και των λοιπών όρων εκχώρησης του φάσματος. Τα κράτη μέλη θα εξακολουθήσουν να είναι αρμόδια, και να εισπράττουν τα σχετικά τέλη από τους φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, αν και εντός ενός συνεκτικότερου πλαισίου. Ένα τέτοιο πλαίσιο θα οδηγήσει και στην επέκταση της αγοράς για τον προηγμένο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό.

    Μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επενδυτές

    Η Σύσταση για τις μεθόδους κοστολόγησης και αμεροληψίας είναι το δεύτερο στοιχείο αυτής της δέσμης μέτρων, το οποίο συμπληρώνει τον προτεινόμενο κανονισμό και συνδέεται άμεσα με αυτόν. Αποσκοπεί στην αύξηση της ασφάλειας των επενδυτών, στην αύξηση των επενδυτικών επιπέδων και στη μείωση των αποκλίσεων μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών.

    Αυτό συνεπάγεται 1) περαιτέρω κόστη εναρμόνισης και σταθεροποίησης που ενδέχεται να χρεώνουν οι κατεστημένοι φορείς εκμετάλλευσης για να παρέχουν σε άλλους πρόσβαση στα υπάρχοντα δικά τους δίκτυα χαλκού και 2) τη διασφάλιση του ότι οι αιτούντες πρόσβαση έχουν πράγματι ισοδύναμη πρόσβαση στα δίκτυα. Εφόσον διασφαλίζεται η ύπαρξη τέτοιων ανταγωνιστικών περιορισμών και η απουσία διακριτικής μεταχείρισης, οι τιμές χονδρικής για την πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις της «επόμενης γενιάς» θα καθορίζονται από την αγορά και όχι από τους ρυθμιστικούς φορείς, με αποτέλεσμα να υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις.


    Πηγή : Europa
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails EL.pdf  


  2. #2
    Εγγραφή
    22-09-2003
    Μηνύματα
    81.688
    Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    net neutrality, net neutrality, net neutrality
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

  3. #3
    Εγγραφή
    31-07-2006
    Περιοχή
    Berlin, Deutschland
    Μηνύματα
    4.560
    Downloads
    20
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/10240
    ISP
    1&1
    Router
    FRITZ!Box 7362 SL
    Path Level
    Interleaved
    Θετικά νέα.

  4. #4
    Εγγραφή
    28-02-2003
    Περιοχή
    127.0.0.1
    Μηνύματα
    502
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΤΕΡΨΙΘΕΑ
    Router
    NETGEAR DGND3700
    SNR / Attn
    24(dB) / 3(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Να τα δω υλοποιημένα όλα αυτά...
    Τα όμορφα γυναικεία πόδια γύρισαν όχι και λίγες σελίδες της ιστορίας.

  5. #5
    Το avatar του μέλους emeliss
    emeliss Guest
    Η Ευρώπη των μονοπωλίων συνεχίζει δυναμικά.

  6. #6
    Εγγραφή
    25-01-2008
    Περιοχή
    #skg
    Ηλικία
    42
    Μηνύματα
    18.723
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Ταχύτητα
    220/22 Mbps
    ISP
    Fiber 200
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Nokia/Speedport Plus
    σημερα προτεινονται,αυριο κανουμε κωλοτουμπες
    VAMOS ARIS

  7. #7
    Εγγραφή
    19-03-2011
    Ηλικία
    34
    Μηνύματα
    572
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10383/979
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
    Router
    Netgear DGND3700v2
    SNR / Attn
    5.1(dB) / 30.0(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από emeliss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η Ευρώπη των μονοπωλίων συνεχίζει δυναμικά.
    Που ακριβώς το διάβασες αυτό; Εγώ μόνο θετικά έλαβα την είδηση.

  8. #8
    Εγγραφή
    31-07-2006
    Περιοχή
    Berlin, Deutschland
    Μηνύματα
    4.560
    Downloads
    20
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/10240
    ISP
    1&1
    Router
    FRITZ!Box 7362 SL
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από raidenfreeman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Που ακριβώς το διάβασες αυτό; Εγώ μόνο θετικά έλαβα την είδηση.
    O emeliss μιλάει για long-term planing που υπάρχει από πίσω.

    EU's Almunia says 3-4 mobile operators may be enough

  9. #9
    Εγγραφή
    18-11-2011
    Μηνύματα
    1.353
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΜΕΓΑΡΑ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από emeliss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η Ευρώπη των μονοπωλίων συνεχίζει δυναμικά.
    Ληπησου μας

    - - - Updated - - -

    Τι θέλει να πει ο ποιητής

  10. #10
    Εγγραφή
    31-07-2006
    Περιοχή
    Berlin, Deutschland
    Μηνύματα
    4.560
    Downloads
    20
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/10240
    ISP
    1&1
    Router
    FRITZ!Box 7362 SL
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gkamared Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ληπησου μας

    - - - Updated - - -

    Τι θέλει να πει ο ποιητής
    Αν δεν ξέρεις τι θέλει να πει ο ποιητής γιατί ζητάς να σε λυπηθούμε;

  11. #11
    Εγγραφή
    31-05-2006
    Περιοχή
    Στο σπίτι του Θόδωρα
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    3.449
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    Χίλια/Χίλια
    ISP
    INALAN
    Router
    UniFi Express
    Το net neutrality είναι όντως το πιο σημαντικό.
    Όσο για τις καταγγελίες συμβάσεων εκ μέρους των πελατών που δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες που πληρώνουν, σίγουρα οι εταιρίες θα βρουν τρόπους να τη σκαπουλάρουν, σε όσο απλή γλώσσα και αν γράφονται τα συμβόλαια.
    You thought there would be a funny slogan here.
    You just fell for one of my classical pranks.
    Bazinga

  12. #12
    Εγγραφή
    28-07-2013
    Μηνύματα
    6.728
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Voda/Nova/OTE/ΕΔΥΤΕ
    Αυτό είναι το "Σύνταγμα" των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη για τις επόμενες δεκαετίες. Μένει να δούμε σε τι νόμους θα οδηγήσει - εκεί θα κριθούν όλα.
    Σαν σημείο εκκίνησης πάντως είναι καλύτερα από τις ΗΠΑ που συζητούν σοβαρά να εξαφανίσουν το net neutrality.

  13. #13
    Εγγραφή
    30-09-2005
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    6.974
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Αν δεν τα δω όλα αυτά δεν πιστεύω τίποτα. Απο καλές προθέσεις καλά πάνε, στην πράξη είναι το θέμα τι θα γίνει.

    Το net neutrality είναι πάρα πολύ σημαντικό (δεν θα μπω σε σύγκριση με τα άλλα) ειδικά απο τη στιγμή που περιμένουμε ενδεχομένως άσχημα νεα απο τα αμερικάνικα δικαστήρια.

  14. #14
    Εγγραφή
    24-04-2002
    Περιοχή
    Νέα Χαλκηδόνα (Αττική)
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    7.854
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport plus 2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από emeliss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η Ευρώπη των μονοπωλίων συνεχίζει δυναμικά.
    Μιλάς για τον ΟΤΕ της DT, για την Wind που έχει και στην Ιταλία αδελφή, ή για τη διεθνή Vodafone;

    Γιατί το να ζούμε στην Ελλάδα και να ανησυχούμε για μονοπώλια είναι τουλάχιστον αστείο, όταν οι εταιρίες εδώ με τις πρακτικές τους κάνουν Party.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ermis333 : 12-09-13 στις 08:14.

    Pc Specs: Ryzen 5800X3D, 32Gb Trident Z @3600Ghz Ram, RTX 4090

  15. #15
    Εγγραφή
    06-07-2007
    Περιοχή
    Πετρούπολη
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    1.827
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109990/10990
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
    Path Level
    Fastpath
    μακάρι.... αν δεν γίνει κωλοτούμπα όπως την άλλη φορά με μια κυρία

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας