Εμφάνιση 1-7 από 7
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Καλησπέρα μου έφεραν σήμερα το συγκεκριμένο ρουτερ από τη hol. Έχει υποδοχή usb μπορώ να συνδέσω εξωτερικό σκληρό δίσκο και να λειτουργεί σα δίσκος δικτύου ή είναι μόνο για σύνδεση 3g modem.
    Πάντως συνδέοντας έναν wd τον αναγνώρισε μέσα στο μενού του ρουτερ φαίνεται αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχω πρόσβαση σε αυτόν. Καμιά ιδέα? Ευχαριστώ.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    ISP
    WIND Double Play L
    DSLAM
    Wind - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Χρήση USB Θύρας

Παρακάτω θα δείτε τα βήματα που απαιτούνται για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μία συσκευή USB που έχετε συνδέσει στη θύρα USB του ΖΤΕ 108NS.

Προσοχή:Στις θύρες (ports) USB του δρομολογητή (router) ΔΕΝ λειτουργούν άλλες συσκευές USB όπως εκτυπωτές, κάμερες, scanner

α) Ανοίξτε το Interface του Router, πηγαίνοντας στο http://192.168.1.1/ (από κάποιον browser)

β) Εισάγετε το username : admin και τον κωδικό (που υπάρχει στην ετικέτα στο κάτω μέρος του modem/router)

Για να έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την USB συσκευή που έχετε συνδεδεμένη στη USB θύρα του ZTE 108NS, πρέπει να κάνετε τα παρακάτω:

1. Πατήστε Access Management -> Samba

Σημαντικό: Στο Samba επιλέξτε Activated.

2.
    i) Ως Username έχει admin (by default),

ii) Στο New Password βάλτε ένα δικό σας κωδικό (password) ,

iii)Ξαναβάλτε τον ίδιο κωδικό (password) στο Confirm Password.

3. Πατήστε Save.

Για να δείτε αν το modem/router έχει αναγνωρίσει (recognize) τη συσκευή (storage device) που έχει συνδεθεί στη USB θύρα ελέγξτε τα ακόλουθα:

Πατήστε Status -> Device info -> 3G (subcategory)

Σημείωση: Στο παράδειγμα έχουμε χρησιμοποιήσει έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο Toshiba
    (USB Device : Toshiba).

Επίσης μπορείτε να δείτε αν το modem/router έχει αναγνωρίσει τη συσκευή πατώντας
    Status -> System Log

Εμφανίζει στοιχεία για τη μορφή του File System του σκληρού δίσκου (HDD), (π.χ. Ntfs).

Kαλέστε από την Έναρξη (Start) -> Εκτέλεσή (Run) τη διαδρομή (path): \\192.168.1.1

Προσοχή: Βάζετε backslash ( \ ) για να αποκτήσετε πρόσβασή στη μονάδα δίσκου.

Σημείωση: Αν ζητηθεί username και password συμπληρώνουμε αυτά που έχουμε βάλει στο Samba (Τα προεπιλεγμένα στοιχεία (default) είναι username: admin και password: 1234 ).
    Θα έχετε την παρακάτω εικόνα:

Ανοίγοντας το φάκελο usb0 κα δείτε τα αρχεία (files) που έχετε στο Δικτυακό δίσκο (Network disk).

1. Έχετε τη δυνατότητα εγγραφής (write) των επιθυμητών αρχείων (files).
    2. Επίσης μπορείτε με τη μέθοδο αντιγραφή/επικόλληση (copy/paste) ή αλλιώ2 με τη μέθοδο drag n' drop να μεταφέρετε αρχεία από & πρός το Δικτυακό δίσκο (Network disk).

Τα περιεχόμενα του Δικτυακου δίσκου (Network disk).

Υπάρχει η δυνατότητα να αποκτήσετε πρόσβαση στη μονάδα δίσκου από τον Ιnternet Εxplorer.

Σημαντικό: Αυστηρά μόνο χρήση του Ιnternet Εxplorer (IE), δε γίνεται με άλλο browser,
    (Π.χ. Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari), κατά αυτόν τον τρόπο έστω.

Στη γραμμή διευθύνσεων (address bar) καλούμε τη διαδρομή (path): \\192.168.1.1

Προσοχή: Βάζετε backslash ( \ ).

Eμφανίζει το Φάκελο (Folder) usb0 μέσα στον οποίο είναι τα αρχεία (files), που βρίσκονται στη μονάδα δίσκου (HDD) η οποία είναι συνδεδεμένη στη USB θύρα του modem/router.

Σημείωση: Ο Ιnternet Εxplorer που βρίσκεται στο παρασκήνιο επιστρέφει στην προηγουμενη διεύθυνση που είχαμε χρησιμοποιήσει (π.χ. http://192.168.1.1/ ).

Προβολή USB μονάδας δίσκου (HDD) ως ξεχωριστό εικονίδιο στο τερματικό του πελάτη με την χρήση του Map Network Drive.

Για να έχετε σε κάθε τερματικό (PC) τη μονάδα δίσκου (HDD) διαθέσιμη σαν ξεχωριστό εικονίδιο πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Μεταβείτε στο:

Ο Υπολογιστης μου (Μy computer) -> Kάντε δεξί κλικ στο Δίκτυο (Network) -> Eπιλέξτε το Aντιστοίχηση δίσκου δικτύου… (Map network drive…).

Σημείωση: To παράδειγμα έγινε σε Windows 8 PRO.

Στην επιλογιή Φάκελο (Folder) ορίστε τη διαδρομή (path) της USB μονάδας δίςκου (USB disk drive) π.χ. \\192.168.1.1\usb0
    Επιλέξτε Τέλος (Finish).

Πλέον η μονάδα δίσκου (HDD) υπάρχει διαθέσιμη στο "δέντρο" του Windows Explorer (στο Μy Computer) με την ονομασία που του δώσατε (π.χ. usb0).

Σημείωση:
    Στο Drive: μπορείτε να βάλετε όποιο γράμμα θέλετε ως αναγνώριση της μονάδας (δίσκου) π.χ. Χ: ή Ζ: κτλ…
    (Το Drive: βρίσκεται πάνω από το Folder

Εμφανίζεται λοιπόν στο Network Location (ή Network Places αν είναι πιο παλιό λειτουργικό σύστημα).

Σημαντικό: Yπάρχει περιορισμός στο ρυθμό μετάδοσης (transfer rate) δεδομένων (data) μέσω της USB θύρας από τον κατασκευαστή.

Αντιγράφοντας (copying) κάποιο αρχείο (file) από το δίσκο (from HDD) που έχουμε ςτη USB θύρα ςτον τοπικό μας δίσκο (to the Local Disk drive) π.χ. Desktop , θα έχουμε την παρακάτω εικόνα.

Όπου και φαίνεται η ταχύτητα μεταφοράς του αρχείου (transfer rate).
    Σημείωση: Στο παράδειγμα είναι 1,30ΜΒ/s.

Αν προσπαθήσετε να αντιγράψετε/επικολλήσετε (copy/paste) πάνω από ένα αρχείo (more than one file) ταυτόχρονα (simultaneously) κα πρέπει να περιμένετε από μερικά δεύτερα έως και αρκετά λεπτά (please wait as long as it is necessary) για να ξεκινήσει η δεύτερη αντογραφή (to begin the second copying).

Ξεκινάει η αντιγραφή / επικόλληση (copy/paste) του αρχείου (file).

Βλέπετε πως το εύρος διαύλου (bandwidth) μοιράζεται (is shared between) μεταξύ των δύο αρχείων (files). (Speed: 774kb/s και 807kb/s ~1,5MB/s)

Αν συνδέσετε μία διαφορετιική USB συσκευή στη USB θύρα του ΖΤΕ 108NS και δοκιμάσετε να δείτε το περιεχόμενό της από τη Θέση δικτύου (Νetwork location) κα εμφανιστεί σε pop- up μορφή το παρακάτω σφάλμα:

Για να μπορέσετε να δείτε τα περιεχόμενα του δίσκου ανοίξτε ξανά το Command Prompt.

Γράψτε: \\192.168.1.1 και πατιστε Enter ή OK.

Εμφανίζει πάλι ως usb0 το νέο δίσκο που έχετε βάλει.

Βλέπετε τα αρχεία (files) από το νέο δίσκο (new HDD).

- - - Updated - - -

- - - Updated - - -

https://www.ote.gr/web/guest/help-an...rticle/1034896

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Για το ZXHN H108N V2.3 σωστή διεύθυνση είναι η http://192.168.2.1 αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Είχα μιλήσει με το τεχνικό τμήμα? της hol και μου είπαν ότι το λογισμικό στο ρουτερ που δίνουν είναι τροποποιημένο οπότε όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν. Δεν υπάρχει πουθενά Access Management και πουθενά SambaAcces. Το ρουτερ μέσα έχει ένα κακογραμμένο firmware γιατί ενώ αναγνωρίζει τον δίσκο δε σου επιτρέπει πρόσβαση. Επίσης δε σου επιτρέπει να του κάνεις αναβάθμιση μόνος σου...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lefkal Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για το ZXHN H108N V2.3 σωστή διεύθυνση είναι η http://192.168.2.1 αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Είχα μιλήσει με το τεχνικό τμήμα? της hol και μου είπαν ότι το λογισμικό στο ρουτερ που δίνουν είναι τροποποιημένο οπότε όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν. Δεν υπάρχει πουθενά Access Management και πουθενά SambaAcces. Το ρουτερ μέσα έχει ένα κακογραμμένο firmware γιατί ενώ αναγνωρίζει τον δίσκο δε σου επιτρέπει πρόσβαση. Επίσης δε σου επιτρέπει να του κάνεις αναβάθμιση μόνος σου...
    Καλημέρα,
    έβγαλες άκρη;
    Γίνεται τελικά ή όχι;

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    Vodafone H300s
    Path Level
    Interleaved
    Δεν είμαι σπίτι τώρα αλλά έχω την εντύπωση ότι δίνοντας στον windows explorer την διεύθυνση του δίσκου τον βλέπει κανονικά. Το απόγευμα θα ενημερώσω σίγουρα. Επίσης δες σε διπλανό thread πως μπορείς να μπεις με δικαιώματα root στο site του router και ενεργοποίησε με attached τον δίσκο την υπηρεσία DMS, είναι για media streaming.

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    Vodafone H300s
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikosmelt Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν είμαι σπίτι τώρα αλλά έχω την εντύπωση ότι δίνοντας στον windows explorer την διεύθυνση του δίσκου τον βλέπει κανονικά. Το απόγευμα θα ενημερώσω σίγουρα. Επίσης δες σε διπλανό thread πως μπορείς να μπεις με δικαιώματα root στο site του router και ενεργοποίησε με attached τον δίσκο την υπηρεσία DMS, είναι για media streaming.

Λοιπόν δοκίμασα αυτό που γράφω, αλλά το πρόβλημα είναι ότι κάνοντας streaming βλέπει μόνο τα αρχεία video και όχι τα αρχεια υποτίτλων, οπότε εμενα προσωπικά δεν με βολεύει.

Περιοχή
    Δήμος Αγίας Βαρβάρας
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    38 / 5
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    HOL - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ
    Router
    ZTE ZXHN H367N
    Έγινα πρόσφατα κι εγώ κάτοχος (μέσω Vodafone) αλλά του συγγενικού του μοντέλου, του ZTE ZXHN H367N.
    Έχω θίξει το θέμα και σε καταλληλότερο νήμα του εδώ forum αλλά επειδή είδα ότι κι εδώ δείχνει να ισχύει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, είπα ν' αναφέρω κι εδώ τόσο την "εμπειρία" μου όσο και τις απορίες μου.

Είπα λοιπόν να εκμεταλλευτώ την FTP δυνατότητά του, έχοντας συνδέσει στην USB του ένα 64GB stick.
    Το στικάκι το έχω φορμάρει σε NTFS.
    Γενικότερα δείχνει να το καταλαβαίνει και να το μοιράζει ως FTP στο τοπικό δίκτυο. Ωστόσο παρατηρώ πως, π.χ. από τερματικό του δικτύου (με Windows 10), μπορώ μεν να κάνω κάποιες ενέργειες σε αυτό αλλά όχι όλες όσες κανονικά θα έπρεπε να μπορούσα. Π.χ. μπορώ να αντιγράψω αρχεία και φακέλους σε αυτό αλλά δε μπορώ να δημιουργήσω φακέλους ή να διαγράψω αρχεία!
    Μου κάνει πάρα πολύ παράξενη αυτή η συμπεριφορά και δε βγάζω άκρη.

Πήρα τηλέφωνο πριν λίγο στο τεχνικό τμήμα της Vodafone και μου είπαν ότι μόνο με το πρόγραμμα FileZilla (το client κομμάτι του υποθέτω) θα μπορώ να κάνω τα πάντα απομακρυσμένα στο στικάκι μέσω του FTP της συγκεκριμένης συσκευής!
    Μου κάνει εντύπωση το γιατί και το πώς βέβαια αλλά δεν ήξεραν κι αυτοί περισσότερα να μου πουν.
    Ευελπιστώ να το δοκιμάσω σήμερα το βράδυ...

Αν όμως γνωρίζει πλέον κανείς κάτι παραπάνω, ας βοηθήσει!!!
    ..."So, so you think you can tell, Heaven from Hell"...

Παρόμοια Θέματα

1. [Other] ZTE ZXHN H108NS
    Από mariossss στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-23, 14:23
  2. Thomson TG585 v8 ή ZTE ZXHN H108NS
    Από Woebrain στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-11-13, 13:15
  3. [Other] ZTE ZXHN H108NS η' ΖΤΕ W300
    Από clyde στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-10-13, 19:02
  4. [Other] [ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ]Speedtouch 585 v6 vs. ZTE ZXHN H108NS
    Από Bioshock στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-08-13, 17:32
  5. Speedtouch 585 v6 VS ZTE zxhn H108NS
    Από Bioshock στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-08-13, 23:03

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •