Εμφάνιση 1-3 από 3
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Καλησπέρα σας.

Θέλω να συνδέσω ένα desktop pc με ένα laptop μέσω ρούτερ για να μεταφέρω αρχεία (320Gb συνολο) από το ένα στο άλλο. Χρησιμοποίησα το Homegroup των Windows, συνδέθηκα κανονικά με το λάπτοπ αλλά όταν προσπάθησα να μεταφέρω τα αρχεία με drag n drop, στην αρχή έλεγε αντιγραφή και μετά μου έβγαλε σφάλμα κάτι με αδυναμία προσδιορισμού της θέσης των αρχείων (destination not specified) ή access denied.

Έχω Windows 7 και στα δυο και έχω απενεργοποιήσει firewall και antivirus. Χρησιμοποιώ το Teracopy.

EDIT: Τώρα είδα πως όταν κάνω αίτημα remote access από τον ένα στον άλλο απορρίπτεται. Έχω ενεργοποίησει το remote access.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SpaceMarine13 : 14-09-14 στις 14:50.
    Ryzen 5 5600G 3.9Ghz, GIGABYTE GEFORCE 1050 Ti 4GB, ASRock B450M PRO 4 R2.0, G.Skill Ripjaws V 16GB 3200mhz, XFX XT 80 Plus Bronze 600W

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    55.000/5.500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    AVM FRITZ!Box 7530
    SNR / Attn
    25(dB) / 9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Kάνε τα αρχεία ή τον δίσκο με κοινή χρήση(απευθείας) και κάνε μεταφορά.

Κοινή χρήση φακέλoυ/partition/δίσκου

Spoiler:
    Κοινόχρηστοι φάκελοι

Για να ξεκινήσουμε να δημιουργήσουμε κοινόχρηστους φακέλους, θα πρώτα να ελέγξουμε αν οι υπολογιστές ανήκουν στην ίδια ομάδα εργασίας.

Δεξί κλικ στο:Yπολογιστής > Ιδιότητες και βλέπουμε την Ομάδα εργασίας που ανήκουν.

Βάζουμε την ίδια ομάδα εργασίας και συνεχίζουμε να ενεργοποιήσουμε την επιλογή μέσα από το: "Kέντρο δικτύου και κοινής χρήσης".

Δεξί κλικ στο εικονίδιο του δικτύου > "Ανοιγμα Κέντρου δικτύου και κοινής χρήσης" > "Αλλαγή ρυθμίσεων κοινής χρήσης για προχωρημένους" >

επιλέγουμε το προφίλ δικτύου που χρησιμοποιούμε > τικάρουμε την ενεργοποίηση της κοινής χρήσης δημοσίου φακέλου > Αποθήκευση αλλαγών

και κάνουμε επανεκκίνηση στους υπολογιστές.

Τώρα ότι θέλουμε να είναι κοινόχρηστο το βάζουμε μέσα στους κοινόχρηστους φακέλους ή μπορούμε να κάνουμε ένα φάκελο κοινόχρηστο απευθείας.

Κάνουμε δεξί κλικ πάνω στον φάκελο > "Kοινή χρήση με" > Συγκεκριμένα άτομα > στην κάρτα που μας ανοίγει πατάμε το βελάκι που είναι στο κενό πεδίο

> κλικάρουμε το:"Everyone" > Προσθήκη > Κοινή χρήση > Ολοκληρώθηκε.

Kάνουμε επανεκκίνηση στον υπολογιστή για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

Με την ίδια διαδικασία κάνουμε και κατάργηση του κοινόχρηστου φακέλου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Για να αλλάξουμε τα δικαιώματα των χρηστών θα πρέπει να το κάνουμε μέσα απο την βασική καρτέλα της κοινής χρήσης, αλλά και μέσα απο την καρτέλα

της ασφάλειας.

Kοινόχρηστοι δίσκοι ή partition

Aν θέλουμε να κάνουμε κοινόχρηστο έναν ολόκληρο δίσκο ή κάποιο partition δεν χρειάζεται να κάνουμε πρώτα τις ενέργειες που κάνουμε για τους

φακέλους.

Κάνουμε δεξί κλικ στον δίσκο ή το partition που θέλουμε να κάνουμε κοινόχρηστο.

Πάμε στο: "Kοινή χρήση με" > "Κοινή χρήση για προχωρημένους..." > στην κάρτα που θα μας βγάλει πάλι στο: "Κοινή χρήση για προχωρημένους..." >

τικάρουμε το: Kοινή χρήση αυτού του φακέλου > Δικαιώματα > και κοιτάζουμε αν υπάρχει στο: "Oνόματα ομάδων και χρηστών" το: : "Everyone".

Αν δεν υπάρχει στην λίστα πάμε στο: Προσθήκη > στην κάρτα που μας βγάζει: "Για προχωρημένους" στην επόμενη κάρτα: "Eύρεση τώρα" > ψάχνουμε

στην λίστα για το "Everyone" > διπλό κλικ πάνω του για να το προσθέσουμε > Ο.Κ.

Τικάρουμε τι δικαιώματα θέλουμε να έχουν οι χρήστες στο δίσκο και > Εφαρμογή > Ο.Κ. > Κλείσιμο.

Μετά θα πατήσουμε στο: "Aσφάλεια" για να τσεκάρουμε αν υπάρχει αυτή η ομάδα καταχωρημένη.

Αν δεν είναι καταχωρημένη πάμε στο: Eπεξεργασία > Προσθήκη > Για προχωρημένους > Εύρεση τώρα > βρίσκουμε στην λίστα το "Everyone" > Διπλό κλικ

πάνω του για να το προσθέσουμε > Ο.Κ.

Τικάρουμε τι δικαιώματα θέλουμε να έχουν οι χρήστες στο δίσκο και > Εφαρμογή > Ο.Κ. > Κλείσιμο.

Kάνουμε επανεκκίνηση στον υπολογιστή για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Για να αλλάξουμε τα δικαιώματα των χρηστών θα πρέπει να το κάνουμε μέσα απο την βασική καρτέλα της κοινής χρήσης αλλά και μέσα απο την καρτέλα

της ασφάλειας.
    Imagination is more important than knowledge.
    Knowledge is limited

IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD

Albert Einstein

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    RB5009UGSIN ONT: G-010G-R
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SpaceMarine13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα σας.

Θέλω να συνδέσω ένα desktop pc με ένα laptop μέσω ρούτερ για να μεταφέρω αρχεία (320Gb συνολο) από το ένα στο άλλο. Χρησιμοποίησα το Homegroup των Windows, συνδέθηκα κανονικά με το λάπτοπ αλλά όταν προσπάθησα να μεταφέρω τα αρχεία με drag n drop, στην αρχή έλεγε αντιγραφή και μετά μου έβγαλε σφάλμα κάτι με αδυναμία προσδιορισμού της θέσης των αρχείων (destination not specified) ή access denied.

Έχω Windows 7 και στα δυο και έχω απενεργοποιήσει firewall και antivirus. Χρησιμοποιώ το Teracopy.

EDIT: Τώρα είδα πως όταν κάνω αίτημα remote access από τον ένα στον άλλο απορρίπτεται. Έχω ενεργοποίησει το remote access.
    Κάνε ένα φάκελο share.
    Το ρούτερ που αναφέρεις δεν παίζει κανένα ρόλο.
    Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ένα switch/hub.
    | "Anyone can build a fast CPU.
    | The trick is to build a fast system."
    |____________Seymour Cray...

Παρόμοια Θέματα

1. Nokia Lumia 710 μεταφορά αρχείων σε pc
    Από computer στο φόρουμ Άλλες πλατφόρμες και συσκευές
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-14, 23:00
  2. Προβλημα με συνδεση Laptop-TV μεσω HDMI
    Από manwlhs7 στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνες
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-02-14, 11:40
  3. Σύνδεση MIDI IN και OUT (DIN 5) σε PC μεσω USB
    Από Farsios στο φόρουμ Audio, Video και Φωτογραφία
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-01-14, 23:36
  4. Σύνδεση εκτυπωτή USB με router
    Από advantix στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-12-13, 23:50
  5. Μηνύματα: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-12-13, 01:58

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία