Οι αγοραστές υπολογιστών Lenovo -από τον Σεπτέμβριο 2014- είναι πιθανό να έχουν προεγκατεστημένο εργοστασιακά adware με το όνομα Superfish -το οποίο εισάγει διαφημίσεις τρίτων μερών στα αποτελέσματα του Google search και άλλων sites.
Όσοι επηρεάζονται βλέπουν προωθητικά διαφημιστικά links στις αναζητήσεις τους. Το adware το επιβεβαίωσε και η Lenovo, ενώ ανακοίνωσε πως το απενεργοποίησε προσωρινά και πως οι χρήστες έχουν την επιλογή να το απορρίψουν στην αρχική εγκατάσταση. Αυτό όμως δεν το αποτρέπει από το να εγκαταστήσει το δικό του security certificate μέσω του οποίου έχει απεριόριστη πρόσβαση στην παρακολούθηση των ασφαλών συνδέσεων του υπολογιστή.
Due to some issues (browser pop up behavior for example), with the Superfish Visual Discovery browser add-on, we have temporarily removed Superfish from our consumer systems until such time as Superfish is able to provide a software build that addresses these issues. As for units already in market, we have requested that Superfish auto-update a fix that addresses these issues.
To be clear, Superfish comes with Lenovo consumer products only and is a technology that helps users find and discover products visually. The technology instantly analyzes images on the web and presents identical and similar product offers that may have lower prices, helping users search for images without knowing exactly what an item is called or how to describe it in a typical text-based search engine.
The Superfish Visual Discovery engine analyzes an image 100% algorithmically, providing similar and near identical images in real time without the need for text tags or human intervention. When a user is interested in a product, Superfish will search instantly among more than 70,000 stores to find similar items and compare prices so the user can make the best decision on product and price.
Superfish technology is purely based on contextual/image and not behavioral. It does not profile nor monitor user behavior. It does not record user information. It does not know who the user is. Users are not tracked nor re-targeted. Every session is independent. When using Superfish for the first time, the user is presented the Terms of User and Privacy Policy, and has option not to accept these terms, i.e., Superfish is then disabled."
Οι επηρεαζόμενοι browsers είναι οι Chrome και Internet Explorer αφού ο Firefox χρησιμοποιεί το δικό του certificate store.
Πηγή : Windows Central
Εμφάνιση 1-15 από 37
-
19-02-15, 13:47 Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
19-02-15, 14:22 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #2
Reese που τους χρειάζεται
-
19-02-15, 14:28 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #3
Ισχύει, το είδα σε ένα lenovo αγορασμένο τον προηγούμενο μήνα από amazon.
-
19-02-15, 14:28 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #4
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Μόλις το εντόπισα σε ένα laptop που πήρα τα Χριστούγεννα, το κέρατο σας μέσα
Ούτε με ρώτησε αν το θέλω ή όχι, πήρε τον πούλο, και το root certificate και η εφαρμογήWe'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
19-02-15, 14:39 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #5
-
19-02-15, 14:48 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #6- Albert Einstein: “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.”
-Terry Pratchett:“An education was a bit like a communicable sexual disease. It made you unsuitable for a lot of jobs and then you had the urge to pass it on.”
-
19-02-15, 14:57 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #7
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
19-02-15, 15:33 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #8
Τι παπαριες είναι τούτες; Στην γυναικά μου παντός το laptop βρήκα την υγειά μου με το malwarebytes, ένας οδηγός εδώ =
https://www.how-to-remove.com/visual...s-anti-malware
Λέτε να έχει κ θέμα και τα win tablet της; Περιμένω ένα τώρα...Μπορείς να συμμετέχεις και εσύ πολύ εύκολα στην ερευνά/αντιμετώπιση διάφορων ασθενιών, δωρίζοντας υπολογιστικούς πόρους του υπολογιστή σου:
(κλικ στην εικόνα)
-
19-02-15, 16:11 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #9
Εγώ πάντως αγόρασα (για άλλους, τον Οκτώβρη) 2 Lenovo Laptops και κατέληξα και στα δύο να κάνω format και να περάσω windows, όχι της Lenovo, διότι και τα δύο Laptops είχαν μια εντελώς αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά σε σχέση με τον firefox.
Συγκεκριμένα, το ένα σταμάτησε να φορτώνει σελίδες εντελώς με firefox ενώ το άλλο έβγαζε ότι η σελίδα δεν είναι ασφαλής σε όλες τις σελίδες (ακόμα και το mozilla.org), ενώ το net nanny που υπήρχε στο ένα, μπλόκαρε συνέχεια διάφορες απόπειρες σύνδεσης στο internet από άγνωστα προγράμματα που δεν φαινόταν πουθενά.
Ενώ είχα και τρομερά προβλήματα με το MS Office.
Επίσης δεν μου έβγαλε πουθενά να διαλέξω αν θέλω να εγκατασταθεί κάποιο Superfish ή κάτι παρόμοιο.
Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που αντιμετώπισα έχει να κάνει με το Superfish, πάντως ο Chrome δούλευε κανονικά, με Adblock όμως οπότε δεν έβλεπα έξτρα διαφημισεις κλπ.
Το MalwareBytes Πάντως δεν μου έβγαλε κάτι.
-
19-02-15, 16:21 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #10
Εγώ το δικό μου Lenovo το αγόρασα κενό και μετά τα πέρασα όλα κι έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο.
-
19-02-15, 19:29 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #11
- Downloads
- 44
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 30
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 300/300 Mbps
- ISP
- Inalan
- Router
- EdgeRouter™ X
Πολύ καλό! Ίσως αρχίσω να σκέφτομαι την αγορά Windows laptop
OK boomer
-
19-02-15, 19:36 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #12
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Και σουρωτήρι ο υπολογιστής
http://www.windowscentral.com/lenovo...medium=twitter
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
-
19-02-15, 20:50 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #13
Marvelous, που έλεγε ο Βρώμικος ο Χάρης...
Σήμερα παρήγγειλα Lenovo (πριν σας διαβάσω). Ευτυχώς έχω αχρησιμοποίητα Win8 και θα μπουν αυτά (αν δε βάλω Λινουξάκι)
-
19-02-15, 21:50 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #14
-
19-02-15, 22:00 Απάντηση: Η Lenovo εγκαθιστά το Superfish adware στους υπολογιστές της από τον Σεπτέμβριο #15
Έτσι... διαφήμιση ναούμε. Δικό σας είναι το λάπτοπ; Μήπως το πληρώσατε κιόλας κακομαθημένοι;
Παρόμοια Θέματα
-
Η Google εγκαταλείπει το Android WebView για τις παλαιότερες από την KitKat εκδόσεις Android
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 15-01-15, 22:37 -
Συμφωνία Συνεργασίας Lenovo και Oktabit για την διανομή των προϊόντων της από το δίκτυο της δεύτερης
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 11-12-14, 00:47 -
Η hellas online αναπτύσσει δίκτυο Wi-Fi hotspot, ξεκινώντας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 17-04-14, 01:45 -
Η Lenovo παρουσιάζει 3 νέα smartphones της σειράς S
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 27-02-14, 21:12 -
Η Lenovo παρουσιάζει το πολλαπλών χρήσεων YOGA Tablet 10 HD+
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 27-02-14, 07:23
Bookmarks