ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ UPDATE
στο L100 (που επαιζα τωρα μιας και δεν βλεπω ποδοσφαιρο το οποιο δεν εχει LTE αλλα ppp ) και δεν συγχρονιζε μου ηρθε στο μυαλο κατι που διαβασα παλια για τα καναλια (ειναι στο advance μεσα εβαλα στο καναλι 2 και στο μετρητη 3 και παιζει κανονικα ) μεσω μικρο κανει κανονικα ping.
ταχυτητες ακομα δεν ξερω ειπα να ενημερωσω πρωτα (πριν συνεχισω )
UPDATE
speedtest 25,59/4.61 ping 15
νομιζω δουλευει κανονικα
Εμφάνιση 31-45 από 763
-
16-09-15, 22:47 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #31
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος blue1975 : 16-09-15 στις 22:54.
-
16-09-15, 22:55 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #32
Πάντως εμένα έχει το FW που θέλει ppp όπως έχω διαβάσει, για να παίξει με LTE interface πρεπει να εχει μεσα στο FW τον τροπο αυτης της λειτουργιας, αυτα που παιζουν ετσι τα βλεπει σαν ethernet routers και αυτοματα δημιουργει οπως λενε το LTE interface, επισης μετα κανεις ενα dhcp client σε αυτο το lte interface και καθαρισες.
Στο MT forum οπως λενε για τα μοντελα που δουλευουν με PPP (παντα μιλωντας για το δικο μου μοντελο) δεν πιανει ταχυτητα 4G, τωρα περιορισμος στο ROS ή στο FW του stick δεν το γνωριζω.
Εγω οπως καταλαβα εκανα 2 πατατες, επρεπε στο firewall-nat-masquerade να το δηλωσω στην address 0.0.0.0 και δεν την εβαλα καν, και 2ον δεν εβαλα route, ειχα χειροκινητα δηλωμενη στο ovpn client να παιρνει ολα τα 0.0.0.0/0 και ξεχασα να την αλλαξω, οταν εκανα disable το VPN. Ετσι ενω ειχα συνδεθει με PPP κανονικα, δεν ειχα internet.
Oπως ειπα δοκιμαζοντας το στικακι μου σε εναν laptop με linux mint και σε ενα flybook netbook με win xp και στα 2 μηχανηματα ειχα 4G κανονικα και δουλευε αυτοματα μεσω PPP.
Aπο τα win ειδα την εκδοση του FW οτι ειναι 21 κατι που αυτη παιζει με PPP και οχι με LTE interface που ειναι η 22, οπως λενε σε διαφορες σελιδες και forums, επισης δεν μπορει να μπει απο το ενα στικακι FW του αλλου γιατι θα χαλασει.
-
16-09-15, 23:02 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #33
δεν ξερω αν φταει η 6.32 aαλλλα 22 δεν νομιζω να εχω συνδεθει με 3G ( εμενα δεν συγχρονιζε καν ειναι μαλλον 2 διαφορετικεσ υποθεσεισ μεταξυ μας γιατι εμενα δεν συγχρονιζε καν
-
16-09-15, 23:05 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #34
κοιτα ειναι αναλογα και τι σημα εχει στην περιοχη, εγω εκει στο εξοχικο τουλαχιστον μεσα στο σπιτι στο σημειο του 951 δεν πιανω καλο σημα με το κινητο μου, αλλα δεν εχει 4G για να τσεκαρω. Το Σαββατο που θα παω θα εχω μαζι το flybook να δω με το στικακι τι σημα πιανει και αν ειναι 4G.
Αυτη η φωτο ειναι απο την δοκιμη στην Αθηνα : http://i180.photobucket.com/albums/x...psiufipmrj.jpg
στο 951 δοκιμασα και 6.30 σκετη και 6.32.2 και 6.30.4 και εκανε τα ιδια σε ολες και αφησα την 6.30.4.
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=89458
I've succesfully connected E3372 LTE modem to my Mikrotik 951Ui-2HnD - The modem must be hi-link version (modem acts as ethernet router). When modem is connected to usb port mikrotik creates LTE interface. You dont have to enter any APN, passwords etc because its all already configued inside LTE modem. Then You have to go to IP > "DHCP Client" menu and click "+" to add new client for LTE interface. Then go to IP > Firewall and in NAT tab you have to make sure that masquerade chain is set to "Out interface: LTE". Thats all.
αυτο ισχυει αν εχει το FW για να κανει το LTE interface.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikiforos : 16-09-15 στις 23:17.
-
16-09-15, 23:26 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #35
-
18-09-15, 09:33 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #36
Καλημέρα! κοιτούσα να βρω μήπως υπάρχει τρόπος να κλείνουμε το ρεύμα στην usb port του 951 και αυτό γιατί πχ τώρα που έχω twin sim αν έχει ρεύμα το στικάκι, ασχέτως αν είναι ενεργή σύνδεση κινητής ή όχι με το που πιάνει απλά σήμα, στο κινητό δεν μπορούν να με καλέσουν (δείχνει να είναι κατελλημένο) αλλά μπορώ εγώ να βγάλω κλήση!
βρήκα αυτό : http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:USB_Features
αλλά δεν έχω καταλάβει τι κάνει το power reset? απλά το ανοιγοκλείνει πχ αν κολλήσει κάτι?
επίσης σχετικά με το ότι παίρνει και κάρτα μνήμης το ROS δεν μπορεί να την αναγνωρίσει όπως το είδα και εγώ.
Λέει αυτό στο παραπάνω link :
Note: RouterOS does not support memory slot like SD for USB modems. Use USB hub with USB modem and USB flash instead!".
και εδώ κάτι σχετικό : http://mybroadband.co.za/vb/showthre...G-Modems/page4
http://mybroadband.co.za/vb/showthre...USB-3G-Modems?
στην 1η σελιδα εχει και το setup εχει και κατι χρησιμα scripts ισως μου χρειαστουν!
και εδω ενδιαφερον θεμα : http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=51412
αύριο πρωι πρωί που θα παω εξοχικο θα τα δοκιμασω, ας ελπισουμε για αρχη να παιξει το στικακι επιτελους στο 951!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikiforos : 18-09-15 στις 10:24.
-
20-09-15, 15:18 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #37
Καλησπέρα! μετά τις σημερινές δοκιμές στο 951 με το 4G stick κατέληξα καταρχήν ότι θελω κεραια γιατι πιανω 1 γραμμη σημα 4G ειδα οτι εχω πολυ χαμηλη ταχυτητα μεσω συνδεσης wifi κινητου και bandwith test ookla.
επισης απευθειας συνδεση 4G με το flybook εδειξε τα ιδια και εκει.
Λεω κατι σαν αυτην : http://www.ebay.ie/itm/191412921325?...%3AMEBIDX%3AIT
Τωρα σχετικά με τις ρυθμισεις, εφοσον καταφερα να εχω λιγο σημα, παιζει ΜΟΝΟ μεσω PPP και οχι LTE interface οπως κανουν αλλα 4G usbstick/modems, ετσι οταν κανω το PPP και ειναι σωστα τα settings συνδεεται κανονικα και παιρνει αυτοματα ip και περναει και στα routes, εφοσον εχω κλεισει το VPN τοτε οι 0.0.0.0/0 περνανε απο το ppp interface αυτοματα. Για να εχω ιντερνετ απο κινητη πρεπει μονο να κανω ενα firewall-nat-masquerade το interface out ppp με address 0.0.0.0/0.
Δυστυχως στο PPP στο info θα επρεπε να μπορω να δω πχ το σημα κτλ αλλα εμενα δεν παιζει αυτο βαραει το 951 cpu usage 100% και λεει οτι το modem δεν ανταποκρινεται....
εδω στο ποστ #2 εχει φωτο να δειτε τι βγαζει κανονικα : http://mybroadband.co.za/vb/showthre...USB-3G-Modems?
Στα παρακατω links θα δειτε μερικα screenshots (σορρυ ειναι απο το κινητο στο flybook οι φωτος) με τις ρυθμισεις κτλ.
Βεβαια μετα πρεπει να φτιαξω ενα VPN να γινεται ενεργο αμα παιζω με ιντερνετ κινησης και δεν εχω awmn ωστε να περναω μεσω ιντερνετ στην Αθηνα για να παιζει πχ ο αστερισκ, καθως και μερικα scripts που να γινεται εναλλαγη αναλογα τις συνθηκες πχ αμα πεσει το ovpn να σηκωθει το PPP κτλ...βεβαια αυτο σημαινει οτι πρεπει να εχω αλλη καρτα στο stick γιατι τωρα ειναι twin sim με του κινητου μου και οταν παιζει το στικ στο κινητο μου δεν μπορω να δεχτω κλησεις ή μυνηματα!
http://i180.photobucket.com/albums/x...psjozjjq16.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x...psww8uxwjm.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x...psn4wjhdev.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x...pscpsi4enb.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x...pspul0lfnp.jpg
http://i180.photobucket.com/albums/x...psju0sahbr.jpg
-
20-09-15, 18:33 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #38
Καλησπερα .
Νικηφορε για το info επαιξες μεσα στα advance settings στο interface του ppp
Να αλλαξεις νουμερα στο info ;;
Backup δεν θες το στικ η εχω καταλαβει λαθος ;;;
-
20-09-15, 19:03 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #39
καλησπέρα, για το info λεω στο κουμπι στο πλαι στο παραθυρο των ρυθμισεων του ppp settings οχι για το info channel μεσα σε αυτο.
ναι για backup το θελω αμα πεσει το awmn στο εξοχικο και δεν εχω internet μεσω vpn....
γενικα το θελω για να μπορω να φτανω σπιτι απο το ενα στο αλλο παλι μεσω vpn θα γινεται.
αλλα θελω να μην εχω προβληματικο σημα οποτε πρεπει να βαλω κεραια 4G, προτιμω εσωτερικη για να μην κανω εγχειριση στον τοιχο παλι!
δες εδω info channel 2 : http://i180.photobucket.com/albums/x...pscpsi4enb.jpg
εχει σχεση γιατι δεν παιζει το info με τις πληροφοριες σηματος κτλ?
το παραθυρο που εμενα δεν παιζει θα ελεγε κατι τετοια : http://www.radiosystemer.com/mc8781.png
αυτο που με ενδιαφερει ειναι η ενδειξη σηματος και τι πιανει!
δοκιμασα και διαφορα αλλα νουμερα αλλα δεν επαιζαν, τωρα δεν θυμαμαι τι οταν επεσα στο 1 και 2 και επαιξε το αφησα ετσι, μπορει να θελει κατι αλλο στα ppp settings.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikiforos : 20-09-15 στις 19:10.
-
20-09-15, 19:32 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #40
Στο δικο μου ταdata ειναι 2 και info 3 αν θες την αλλη νδομαδα κανε ενα πειραμα .
Για το αλλο που εωτησα αφοτ το θες backup και εφοσον εχω καταλαβει εγω τη λειτουργια του mk μηπως πρεπει να κανεος πρωτα route και να του δωσεις νουμερο 2 και οχι αυτοματο που παιρνει το 0 μολαω για τπ distance
Υ.Γ. ειμαι δουλεια με κινητο και δεν μπορω να δω τις photo συγνωμη
-
20-09-15, 19:37 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #41
Δεν πειραζει δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη, δες τις οταν μπορεις και μου λες.
Αυτο δεν το καταλαβα με το route, το θελω για backup αλλα οσο ειναι με την καρτα twin sim δεν μπορω να το αφηνω πανω στο 951 γιατι μενω χωρις κινητο!
πρεπει βεβαια να κανω τις δοκιμες μου να δουμε τι θα γινει.
Λες για το default route distance, ουτε ξερω τι κανει αυτο και δεν το πειραξα! τι ειναι εναλλακτικο routing? τι εννοει? αμα πχ εχω ovpn client και εχω απο εκει ιντερνετ, αν πχ αυτο κλεισει επειδη επεσε, τοτε παιρνει εναλλακτικα απο το PPP? αυτο κανει?
-
20-09-15, 21:13 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #42
Τισ ειδα τις φωτο αλλα μπερδευτηκα εγω απο οτι ειδα οταν σεταρισα το δικο μου και επαιζε με το info στο 3 αρχισα να βλεπω ταχυτητα και πακετα στο interface ( δεν εχω μαζι μυο το ρουτερ για να συγκρινω με την δικη σου εικονα )
Τωρα για το route distance αφου το θες backup σιγουρα δεν μπορεισ να το εχεισ 0 αλλα μεγαλυτερο απο το καννικο ιντερνετ σου ( τουλαχιστον οσα βιντεο εχω δει και το config που εχω δει στη δουλεια αυτο μου δεινουν να καταλαβω )
και σιγουρα θες αλλη καρτουλα . γιατι θα ειναι μονιμως ενεργη
-
20-09-15, 21:21 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #43
το default route distance τι κανει τελικα αυτο κανει τις εναλλαγες στο routing table?
ναι η καρτα ειναι θεμα αλλα κατσε να δουμε αμα θα παιζει οπως θελω μετα βλεπουμε, εχει και πακετο cosmote internet on the go με καρτα οχι συμβολαιο δλδ.
-
20-09-15, 21:34 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #44
το route distance ειναι αυτο που ειπεσ με σειρα ποιο θα βλεπει για να βγαζει εξω γραμμη . μια φορα το παλεψα δεν το εχω κατεφερει . οσο για την καρτα εκει εχεισ μπερδεμα το ον τηελει ενεργοποιηση αν δεν εχεισ εκεινη την ωρα γραμμη δεν θα μπορεισ να το ενεργοποιησεις . νομιζω οτι το συμβολαιο ειναι μονοδρομοσ μιας και δεν μπορεισ να εισαι κοντα οταν θα πρεπει
-
20-09-15, 21:46 Απάντηση: Τρόποι για internet κινητής σε Mikrotik Routerboard #45
Για να παρω καρτα αλλη πρεπει να δουλεψουν ολα αυτα που θελω να κανω, αλλιως τι να την κανω.
Οπως παιζει τωρα κανει μονο οταν ειμαι εκει πχ ενα Σαββατοκυριακο-Αργιες-διακοπες αμα μεινω εκτος να το βαλω πανω για να κανω την δουλεια μου.
Αυτα που θελω να κανω ειναι αρκετα πολυπλοκα πρεπει να γινουν scripts μαλλον παραπανω απο ενα και δεν ξερω αν θα πετυχουν.
Προς το παρον πρεπει να φτιαξω το σημα γιατι με μια γραμμη LTE δουλεια δεν γινεται.
Το περιεργο ειναι οτι αμα δεν πιανει σημα καλο φαινεται να ριχνει την PPP συνδεση αντι πχ να κλειδωνε σε H+ και δεν ξερω γιατι γινεται αυτο.
Ενω σε υπολογιστη το στικακι αλλαζει δικτυο απλα πχ σε Η+ που επιανε οπως ειδα καλο σημα.
Τωρα τι φταιει στο ROS δεν ξερω, ισως η εκδοση FW του stick? ισως οι ενσωματωμενοι drivers που πιθανως να εχει? γιατι το δοκιμασα σε ενα flybook με win xp.
Καλα σορρυ δεν το ειχα ψαξει κιολας, πακετα για ιντερνετ κινητης πανε τοσα πολλα ευρω???? http://www.cosmote.gr/cosmoportal/pa..._onRequest_prs και http://www.cosmote.gr/cosmoportal/co...IOTG_Plans_Prs
εμ δεν τα ειχα κοιταξει, δεν συμφερει με τπτ να δινεις τοσα για ιντερνετ backup ΑΝ τυχει να χαλασει το δικτυο....
εκτος αν βαλω κανα W.U ή αλλη εταιρια να εχει με κανα 5αρι ευρω τον μηνα ιντερνετ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikiforos : 21-09-15 στις 18:22.
Παρόμοια Θέματα
-
Εδώ μιλάμε για Mikrotik RouterBoard
Από deniSun στο φόρουμ MikroTikΜηνύματα: 8787Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-25, 16:23 -
Mikrotik Routerboards με Openwrt
Από Nikiforos στο φόρουμ MikroTikΜηνύματα: 101Τελευταίο Μήνυμα: 10-01-24, 12:48 -
Thomson 585 ADSL Bridge σε Mikrotik RB2011 set up
Από jvam στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 39Τελευταίο Μήνυμα: 23-07-14, 23:49 -
Mikrotik RouterBoard RB2011U
Από parianos85 στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 13-06-14, 09:41 -
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ MIKROTIK
Από leopard75 στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 01-06-14, 00:17
Bookmarks