Δελτίο Τύπου:
Διασύνδεση με το δίκτυο του Oμίλου ΟΤΕ μέσω της OTEGLOBE στο διεθνή σταθμό στα Χανιά
Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε βασικό τηλεπικοινωνιακό κόμβο της Ευρώπης
Εμπορική διάθεση στο τέλος του 2016 με συνολική χωρητικότητα άνω των 40 Tbps
Στην Ελλάδα έφτασε το νέο διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο AsiaAfricaEurope–1 (AAE-1) που κατασκευάζουν δεκαεννέα από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Όμιλος ΟΤΕ, μέσω της θυγατρικής OTEGLOBE. Η διασύνδεση πραγματοποιήθηκε στο διεθνή τηλεπικοινωνιακό σταθμό του ΟΤΕ στα Χανιά της Κρήτης, καθιστώντας τον το πρώτο σημείο εισόδου του AAE-1 στην Ευρώπη.
Το υπέρ-υψηλών ταχυτήτων, νέας γενιάς καλώδιο ΑΑΕ-1, μήκους περίπου 25.000 χλμ, θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα στον κόσμο, το μεγαλύτερο των τελευταίων 15 ετών και από τα ελάχιστα που θα διασυνδέουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη. Οι εργασίες κατασκευής προχωρούν δυναμικά και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2016, οπότε και θα διατεθεί εμπορικά.
Με την επένδυση αυτή η OTEGLOBE τοποθετεί την Ελλάδα στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της Μεσογείου και την καθιστά πλέον μία από τις τρεις βασικές πύλες εισόδου στην Ευρώπη, μαζί με την Ιταλία και τη Γαλλία.
Η κατασκευή και λειτουργία του νέου καλωδίου έρχεται να καλύψει τις εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες σε νέες χωρητικότητες που προκύπτουν από την μετεξέλιξη του Internet σε σημαντικό παράγοντα κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ανάγκες για bandwidth αυξάνονται συνεχώς, λόγω της αύξησης της χρήσης ενός πλήθους εφαρμογών και λύσεων, από κοινωνικά δίκτυα μέχρι εφαρμογές ψυχαγωγίας και video, αλλά και οικονομικές συναλλαγές όπως το e-banking και το e-commerce.
Για το ΑΑΕ-1 θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία 100 Gbps, φτάνοντας σε συνολική χωρητικότητα άνω των 40 Tbps (1 Tbps=1000 Gbps). Το πλεονέκτημα του καλωδίου είναι ότι θα μεταφέρει την τηλεπικοινωνιακή κίνηση από το Χονγκ Κονγκ και την Ασία στην Ευρώπη, μέσα από μία νέα διαδρομή, εναλλακτική από τα υφιστάμενα, υπερφορτωμένα υποθαλάσσια καλώδια, η οποία θα αποτελεί παράλληλα και τη συντομότερη δυνατή διαθέσιμη διαδρομή (low latency route).
Η OTEGLOBE, αποτελεί ιδρυτικό μέλος της κοινοπραξίας για την κατασκευή του ΑΑΕ-1 από τον αρχικό σχεδιασμό το Δεκέμβριο του 2012 και την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, τον Ιανουάριο του 2014. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι επιπρόσθετη στις επενδύσεις ύψους περίπου €1,3 δισ. του Ομίλου ΟΤΕ, την τρέχουσα τετραετία στην Ελλάδα, σημαντικό μέρος των οποίων αφορά σε δίκτυα Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OTEGLOBE, κ. Ντίνος Ανδρέου, δήλωσε: «Αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση της χώρας μας και με το βλέμμα στραμμένο στις απαιτήσεις του μέλλοντος, συμμετέχουμε στη δημιουργία ενός σημαντικού έργου σε παγκόσμια κλίμακα. Με την άφιξη του καλωδίου στην Ελλάδα και τη διασύνδεσή του με το δίκτυο του Ομίλου ΟΤΕ, εξυπηρετούμε σημαντικό μέρος της κίνησης που προέρχεται από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πολυπληθείς αγορές της Ανατολής όπως η Κίνα και η Ινδία, αναδεικνύοντας έτσι την Ελλάδα σε βασικό κόμβο της Μεσογείου και της Ευρώπης.»
Στην κατασκευή του ΑΑΕ-1 συμμετέχουν οι China Unicom (Κίνα), CIL (Καμπότζη), Djibouti Telecom (Τζιμπουτί), Etisalat (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), GT5L/Τime (Μαλαισία) Mobily (Σ. Αραβία), Omantel (Ομάν), OTEGLOBE (Ελλάδα), Ooredoo (Κατάρ), PCCW Global (Χόνγκ Κόνγκ), Pakistan Telecommunication Company Limited PTCL (Πακιστάν), Reliance Jio Infocomm (Ινδία), Retelit (Ιταλία), Telecom Egypt (Αίγυπτος), TeleYemen (Υεμένη), TOT (Ταϋλάνδη), Viettel (Βιετνάμ), και επιπλέον πάροχοι από άλλες χώρες.
Εμφάνιση 1-15 από 50
-
18-04-16, 14:39 Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #1
- Εγγραφή
- 22-09-2003
- Μηνύματα
- 82.570
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
18-04-16, 17:46 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #2
Τα χαιρετίσματα μας στον σταθμό προσαιγιάλωσης Χανίων.
-
18-04-16, 18:46 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #3
Πως μπορούμε να κλέψουμε λίγο εύρος απευθείας;
-
18-04-16, 18:50 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #4
- Εγγραφή
- 29-05-2007
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Ηλικία
- 49
- Μηνύματα
- 8.148
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 24
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
δεν μας εβαλαν και ενα βιντεο με εναν τεχνικο του οτε να αμολαει καλουμπα στις τρεις τα ξημερωματα .
αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
18-04-16, 21:17 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #5
Στο δικό μου μυαλό όλα αυτά τα έργα έχουν παγώσει λόγω κρίσης, αλλά τελικά αυτά συνεχίζονται κανονικά. Εμείς έχουμε παγώσει λόγω κρίσης.
-
18-04-16, 21:19 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #6
-
18-04-16, 21:59 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #7
κοντά έπεσες - φωτό έβαλαν!
http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500072325
-
18-04-16, 22:05 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #8
καμια σχεση δεν εχουν οι τεχνικοι του ΟΤΕ με τετοιες εργασιες
-
19-04-16, 01:56 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #9
Προφανώς δεν παγώνουν διεθνή έργα τέτοιου βεληνεκούς λόγω της ελληνικής κρίσης.
Περισσότερες πληροφορίες για αντίστοιχα υποθαλάσσια καλώδια:
http://www.submarinecablemap.com/#/s...europe-1-aae-1Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 19-04-16 στις 02:28.
-
19-04-16, 02:24 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #10
Μια χαρά τα πάει η OteGlobe. Κρίμα που δεν είναι ακόμα κρατικός ο ΟΤΕ να βάλει χρονοχρέωση...
-
19-04-16, 03:47 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #11
δεν λεει καπου το συνολικο κοστος ενος τετοιου εργου? ποσα εχει βαλει καθε εταιρεια κτλ?
μπορει καποιος να εξηγησει την φωτο του αρθρου και τα χαρακτηριστικα του καλωδιου δηλαδη τι ειναι οπτικες ινες πολλες μαζι? ποσες? κτλ
ευχαριστω
-
19-04-16, 08:30 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #12
http://international.viettel.vn/news...roject-in-asia
Initial total expected design capacity is 32Tbps, total investment is approximately USD 820 million and is expected to be into exploitation at the end of 2016
http://www.submarinenetworks.com/sys...ls-aae-1-cable
The AAE-1 cable consortium consists of China Unicom, Telecom Egypt and other members. The investment is expected to be around $600 million.
-
19-04-16, 10:45 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #13
Λες να έρθει vDSL και στην Ηλιούπολη στο σπίτι μου τώρα? Μπαααα
-
19-04-16, 11:47 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #14
τι σχέση έχει το με το άλλο ...
Αυτά είναι πάντως ευχάριστα νέα !
- - - Updated - - -
Ξεχάσανε τον Admin...
http://www.submarinenetworks.com/administrator/
σε Joomla είναι ..
Πάντως παίδια φτιάχθηκα ωραάια με αυτό .........Μπράβο...μπράβο...
Ο τύπος-εργάτης.... σαν τον ψαρά είναι σε μία φώτο ...
-
19-04-16, 12:08 Απάντηση: Έφτασε στην Ελλάδα το διεθνές υποθαλάσσιο καλώδιο ΑΑΕ-1 #15
Η σχέση είναι ότι και καλώδια εξωγήινης τεχνολογίας να βαλουνε, αν δεν μπει dslam κοντα μου εγώ θα πάρω τα @@
Παρόμοια Θέματα
-
Σύντομα στην Ελλάδα τα νέα iPhone 6s, iPhone 6S Plus και iPad Pro
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 56Τελευταίο Μήνυμα: 21-04-16, 11:36 -
Έκθεση της ΕΕΤΤ για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα το 2015
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 07-04-16, 11:52 -
«Η τετραετία που έφερε την Ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα» του Καθηγητή Νικήτα Αλεξανδρίδη
Από EvilHawk στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-16, 20:44 -
Τρύπα στην Ταράτσα για να περνάει καλώδιο και νερό
Από anonymos1982 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 9Τελευταίο Μήνυμα: 18-01-16, 15:24 -
Το πολύ ισχυρό Sony Xperia Z5 έφτασε στην Ελλάδα
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 16-11-15, 15:12
Bookmarks