Σελ. 1 από 8 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 107
    Περιοχή
    Ζωγράφου, Αθήνα
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbit/s
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L FTTH
    Βοηθήστε να επιλέξω εξαρτήματα για PC, Powered by i5-6500.

«Σεντόνι»:
    Πλήρης αναβάθμιση (CPU/board/tower etc.) μετά από 9 ολόκληρα χρόνια!
    Από τη μία η παρατεταμένη κρίση -με τάσεις για περαιτέρω επιδείνωση- και από την άλλη η Υ-ΠΟ-ΔΕΙ-ΓΜΑ-ΤΙ-ΚΗ λειτουργία του current rig, με οδήγησαν σε διαδοχικές αναβολές.
    «Ή τώρα ή ποτέ» λοιπόν.

Δεν ξέρω αν θεωρείται ανορθόδοξο, αλλά το 1ο component που «έκλεισα» ήταν το tower. Full tower, it goes without saying.
    Phanteks Enthoo Pro (Black) προς €118,30 (Η τιμή κατά το παρελθόν -στο ίδιο κατάστημα πάντα- ήταν χαμηλότερη κατά ~€20)
    Πρόκειται για παλαιότερη έκδοση -του 2014 αν δεν απατώμαι- ΧΩΡΙΣ παράθυρο.
    Όμορφο και η windowed έκδοση, δεν λέω, αλλά προσωπικά θέλω να παραμένει όσο πιο αφανές γίνεται και τα φώτα αποσπούν την προσοχή. Ακόμα και τα ledακια με ενοχλούν σε κάποιες περιπτώσεις.

Στη συνέχεια αγόρασα τον επεξεργαστή, i5-6500 (€201,97)
    Μόνο επαινετικά σχόλια έχω διαβάσει για το εν λόγω μοντέλο, που μάλλον είναι το πιο VFM για τη μεσαία/μεσαιουψηλή (;) κατηγορία.

Απομένουν motherboard, μνήμες, 480άρης/500άρης SSD ή 2TB HDD (βρίσκομαι σε δίλημμα) και τροφοδοτικό (κι εδώ αμφιταλαντεύομαι, υπάρχει περίπτωση να κρατήσω το παλιό).
    Με αυτήν, αυστηρά, τη σειρά.
    Ως non-gamer, κάρτα γραφικών δεν χρειάζομαι.
    Το PC προορίζεται κυρίως για Media Station, χωρίς, επαναλαμβάνω χωρίς την παραμικρή διάθεση για overclocking και άλλα τέτοια εξωτικά. Κινούμαι ΠΑΝΤΑ εντός των προδιαγραφών.

■ Motherboard
    Αρκετά απ' τα motherboards που προτείνονται, έχουν λιγότερες SATA θύρες απ' όσες θα επιθυμούσα (ιδανικά 8).
    1η επιλογή το best seller της Asus, Z170-A.
    Σε σύνολο 9 αξιολογήσεων στο Skroutz, συγκεντρώνει μόνο ★5 (8) και ★4 (1).
    Οι ξένοι πελάτες δεν συμμερίζονται τον ενθουσιασμό του ελληνικού κοινού, διατυπώνοντας αρκετά και σοβαρά παράπονα.
    Τα θετικά reviews (ratings 4 & 5 αστέρων) στο Newegg αποτελούν μόλις το 66%, με ένα 16% των verified owners να το έχουν βαθμολογήσει με μονάδα!
    Στα 3 πρώτα σχόλια αναφέρονται -μεταξύ άλλων- προβληματικά RAM slots. Σύμπτωση;
    Η μητρική του τρέχοντος υπολογιστή λ.χ., το IP35 Pro της Abit, έχει 89% positive ratings με πολύ μεγαλύτερο -και άρα ασφαλέστερο στατιστικά- δείγμα.
    Το τελευταίο πράγμα που θέλω να μου τύχει είναι να ψάχνω να βρω τι φταίει και να τρέχω για RMA

2η επιλογή το κατά ~40 € οικονομικότερο Z170-HD3P της Gigabyte.
    Από μια πρόχειρη ματιά που έριξα, συνιστάται από αρκετά μέλη στο forum σαν εξίσου αξιόπιστη λύση παρότι λιγότερο φανταχτερό.
    Στο Newegg πάλι, γίνεται του DOA το κάγκελο! Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Το πρόβλημα μεγεθύνεται εξαιτίας της άγνοιας μου για τις εξελίξεις στον χώρο.
    Δεν έχω ιδέα για το ποια εταιρεία θεωρείται περισσότερο αξιόπιστη αυτό το διάστημα (ή και τα τελευταία χρόνια) και ποια κυκλοφορεί σαπάκια κρεμώντας τους πελάτες της.
    Η Asus πάντα διέθετε στην αγορά πολλά μοντέλα κάποια εκ των οποίων αποδεικνύονταν κατώτερα του ονόματός της.
    Για την Gigabyte, την MSI και την ASRock δεν έχω ιδέα.
    Το #1 ζητούμενο για μένα είναι η απροβλημάτιστη, ομαλή λειτουργία και το longevity.
    Προτιμώ την πεπατημένη, δηλ. μοντέλα -ανεξαρτήτως μάρκας, δεν είμαι δογματικός/fanboy- που έχουν δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου από μεγάλο αριθμό κατόχων.
    Το ίδιο έπραξα όταν επέλεξα την εντελώς άγνωστη σε εμένα σε εμένα -και εδώ και κάποια χρόνια defunct- Abit και δικαιώθηκα.
    Με έβγαλε ασπροπρόσωπο, 9 χρόνια δεν έχει συμβεί το παραμικρό!

Μήπως θα έπρεπε να κοιτάξω και για λύσεις με H170 chipset ή το Z170 είναι μονόδρομος;

Τα requirements έχουν ως εξής:
    01. Form Factor: ATX, Full ATX, Extended ATX (μεγάλο και σίγουρο μιας και το κουτί προσφέρει άπλα)
    02. Αριθμός SATA: Τουλάχιστον 6, ιδανικά 8 (ευπρόσδεκτα και περισσότερα αρκεί να μην πέφτει η ποιότητα σε άλλους τομείς)
    03. RAM type: DDR4 (4 slots είναι αρκετά)
    04. Onboard Video Chipset: Τι είναι τούτο πάλι; Εξηγείστε παρακαλώ στον άσχετο που έχει μείνει στην τεχνολογία του 2008
    05. Display Port: Τι είναι τούτο πάλι; To τρέχον PC συνδέεται με το Dell 2209WA monitor μέσω DVI cable (δεν ξέρω αν υπάρχει θύρα για HDMI και τι πλεονεκτήματα προσφέρει)
    06. LAN: Χρειάζομαι παραπάνω από μία
    07. Μ-2: Βραχυπρόθεσμα δεν με απασχολεί. Δεν θέλω όμως να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο αν αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές των SSD αυτού του τύπου...
    08. PCI Express 3.0 x16: Τι είναι τούτο πάλι;
    09. PCI Express x16: Τι είναι τούτο πάλι;
    10. USB 3.1: Yes please, αλλά πόσες; 2; 4; Εξαρτάται από τον συνολικό αριθμό των USB ports.
    11. USB 3.0: Παρομοίως. Ιδανικά θα ήθελα να υπάρχουν μόνο 6 έως 8 3.0 & 3.1 (με 2 εξ αυτών στο front panel του κουτιού)
    12. Wireless LAN: Περιττή πολυτέλεια (;)
    13. Audio Channels: Ο αριθμός των καναλιών, αδιάφορος. Το PC συνδέεται μέσω RCA καλωδίου σε κλασικό stereo ενισχυτή που οδηγεί ένα ζεύγος B&W DM601 ηχείων.
    Χρησιμοποιώ όμως συχνά ακουστικά απευθείας στην headphone είσοδο του κουτιού, συνεπώς κρίνεται απαραίτητη εξάλειψη παρεμβολών (οι κατασκευαστές συνήθως δεν ασχολούνται)

Τιμή: €150 ±10 (υπό προϋποθέσεις μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τα features/ποιότητα)

■ RAM
    2 DIMMS των 8 GB. Θα εξαρτηθεί και πάλι απ' το motherboard και τα μοντέλα που πιστοποιεί ως συμβατά ο κατασκευαστής.
    Αισθητικά μου αρέσουν οι Vengeance LPX 16GB DDR4-3000MHz της Corsair, αλλά δεν είμαι σε θέση να ξέρω πόσο ταχύτερες είναι σε σχέση με τις ταπεινές HyperX Fury 8GB DDR4-2133MHz που «φεύγουν» σε μεγάλες ποσότητες.
    Συχνότητες, latency, it's all Greek to me
    Αξίζει τον κόπο να δαπανήσεις 10, 15 Ευρώ παραπάνω για να αποκτήσεις μνήμες ανώτερων επιδόσεων;
    Η διαφορά είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού ή μιλάμε για placebo effect/ανωτερότητα που αποτυπώνεται μόνο σε benchmark tests;
    Επισημαίνω πως προβλέπεται ΕΝΤΑΤΙΚΗ/ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΗ χρήση της RAM για ανάλογη ελάφρυνση των δίσκων.
    Σκοπεύω να δεσμεύσω μόνιμα 4 έως 6 GB από τα 16 GB συνολικά, για temp κ.λπ.
    Αν υπάρχει μια εργασία που εκτελείται σε καθημερινή βάση, αυτή είναι το WinRAR extraction από τις Ματρόσκες που κατεβαίνουν σε RAR volumes του 1GB...

■ Storage
    Αγόρασα σε προσφορά (€59) τον περασμένο Ιούνιο έναν ADATA Premier SP550 240GB με προοπτική να γίνει ο επόμενος δίσκος λειτουργικού/προγραμμάτων του συστήματος.
    Τελικά κατέληξα -δεν υπήρχε λόγος να παραμένει σε αχρηστία- να τον συνδέσω ως εξωτερικό μέσω eSATA και να περνάω τις ταινίες που κατέβαζα (κατέβαζα -> έβλεπα -> διέγραφα) την περίοδο του καλοκαιριού.
    Τα 240GB μου φαίνονται λίγα. Θα προτιμούσα ένα 480άρη ή, στην ίδια περίπου τιμή, τον 525άρη MX300 της Crucial.
    Από την άλλη μεριά, χρειάζομαι -κι άλλο- αποθηκευτικό χώρο ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα οι τιμές των SSD θα συνεχίσουν να μειώνονται.
    Θα μπορούσα να διαθέσω το ποσό σε ένα συμβατικό HDD των 2 ή 3 TB και να περιμένω μερικούς μήνες.
    Αυτόν τον Toshiba π.χ. στα €82. Με προβληματίζει ανησυχεί τα failure rates που βλέπω στο Newegg - 37% «άσοι»; Και παραδίδουν πνεύμα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

■ PSU
    Την προηγούμενη φορά που έστησα μηχάνημα (Οκτώβριος 2007), έδωσα κάτι παραπάνω (€126) και πήρα Seasonic. Δεν το μετάνιωσα.
    Για την ακρίβεια είμαι τόσο ικανοποιημένος που σκέφτομαι να το κρατήσω και για το νέο PC.
    Το μόνο που με ενοχλεί στο εν λόγω τροφοδοτικό (S12-650W 80+) είναι πως είναι wired. Οι «πλεξούδες» βεβαίως με το κατάλληλο cable management δεν εμποδίζουν το airflow, γιατί όμως να φορτώνομαι με περιττά καλώδια;
    Θα προτιμούσα κάτι σε semi/full modular της ίδιας -ή αναλόγου ποιότητας- εταιρίας.
    Δεν ξέρω και πόσες ώρες λειτουργίας έχουν όριο τα τροφοδοτικά (γενικώς).

Κοιτώντας το φορτίο μέσω του APC PowerChute, συμπεραίνω πως τα 650W είναι μάλλον πολλά. 186W load δείχνει τώρα, και το μηχάνημα είναι φορτωμένο...
    Μήπως θα έπρεπε να κοιτάξω στην κατηγορία 450W ~ 550W;
    Κι από μάρκες; (πλην της Seasonic) Corsair & XFX τι λένε;
    Επίσης, τι είναι όλα αυτά τα types που βλέπω; ATX, EPS, PS2, SFX, TFX, M-ATX, Flex ATX.
    Κάπου πήρε το μάτι πως το μήκος των καλωδίων ορισμένων μοντέλων δεν επαρκεί (ή τέλος πάντων βγαίνει τσίμα-τσίμα) για full towers.
    Μην την πατήσω...
    Αυτά τα Bronze, Gold, Platinum έχουν αντίκρυσμα ή μας πλασάρουν -για μια ακόμη φορά- «καθρεφτάκια για ιθαγενείς»;
    Πόσο «καίει» ένα σύστημα που αποτελείται i5-6500 + 2x8 GB RAM + 3 HDD + 1 SSD + 1 Bluray Recorder + 1 Caddy drive (HDD) + Scanner + 1 USB TV Tuner;
    [Όλα αυτά πάνω σε ένα APC Back-UPS RS 1000].
    Isn't it great when things just WORK?

minus21grams [dot] net

Περιοχή
    Athens
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    44000/4500
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Technicolor tg788vn
    SNR / Attn
    8.2(dB) / 12.9(dB)
    Mobo: http://www.skroutz.gr/s/7472209/MSI-...H170-Gaming-M3
    RAM: https://www.skroutz.gr/s/7300012/Cor...A2133C13R.html

Για τον i5-6500 θεωρώ αχρείαστη μια Ζ170 motherboard. Overclocking δε θα κάνεις έτσι κι αλλιώς. Οι RAM αυτές έχουν αρκετά χαμηλό CAS latency και η συχνότητα είναι η μέγιστη που υποστηρίζει η motherboard. Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να πας σε Ζ170 και πανάκριβη RAM μόνο και μόνο για να κερδίζεις 1-2 εκατοστά του δευτερολέπτου σε ταχύτητα.

Τώρα όσον αφορά PSU και SSD, πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται. Τα Seasonic είναι όντως κορυφή (και τα XFX νομίζω είναι η ίδια εταιρία), αλλά εγώ και με κάτι mid-range της Zalman και της Thermaltake μια χαρά την έκανα τη δουλειά μου τόσα χρόνια. Αν αντέχει το Budget πάρε ένα καλό Seasonic, αν όχι, ψάξε και σε πιο φτηνά, αλλά πάντα επώνυμα. Όντως δε χρειάζεσαι τόσο μεγάλο αν δεν βάλεις ισχυρή κάρτα γραφικών. 400-450W είναι αρκετά. Συμβουλέψου και το tier-list του tomshardware που τα κατηγοριοποιεί από άποψη ποιότητας. Τα Bronze/Gold/Platinum αναφέρονται στο power efficiency και δε χαρακτηρίζουν απαραίτητα την ποιότητα των υλικών (βέβαια αν έχει platinum είναι κομματάκι δύσκολο να είναι κινεζιά ). Για SSD θα ψάξεις ανάλογα με τα reviews. Αν δείς πολλά failures, μείνε μακριά θα έλεγα. Προσωπικά έχω έναν Samsung 850 EVO και δεν έχω παράπονο.
    You are not prepared !

Περιοχή
    Ζωγράφου, Αθήνα
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbit/s
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L FTTH
    Arrow
    Ευχαριστώ, το προσθέτω κι αυτό στη λίστα με τα Skroutz favourites.

Όσον αφορά στο θέμα επιδόσεων/τιμής, αυτό έχει να κάνει με τον λόγο των δύο όπως π.χ. όταν επιλέγεις HDD ή SSD και λαμβάνεις υπ' όψιν το κόστος GB ανά Ευρώ.
    Είμαι διατεθειμένος να δώσω κάτι παραπάνω αρκεί να μην ανοίγει πολύ η ψαλίδα.
    Αν π.χ. ένα ζεύγος RAM 16 GB (2x8GB) στα 2133MHz στοιχίζει €80 και ένα άλλο στα 3000MHz €85, θα προτιμήσω τις «γρήγορες». Καταλαβαίνετε το σκεπτικό μου νομίζω...

Περί τροφοδοτικών:
    Στο Tom's Hardware άρθρο που παρέθεσες, η Seasonic παρουσιάζεται ως κατασκευάστρια των μισών και πλέον PSUs!
    Οι Be Quiet, Corsair, EVGA, Silverstone και XFX (εταιρείες που θεωρούνται «επώνυμες» και έχουν καλή φήμη) αποτελούν απλώς τα brand names.
    Ποιος ο λόγος να μην πάω απευθείας στην πηγή;

Προσανατολίζομαι σε semi-modular type (υπάρχουν δύο-τρία καλώδια μονίμως συνδεδεμένα και άρα δεν χρειάζεται να είναι αποσπώμενα) 80+ Gold όπως αυτό το Seasonic 550W.
    Θα το ακουμπήσω το κατοστάρικο δηλαδή για να 'χω το κεφάλι μου ήσυχο...

80 Plus Gold μοντέλα, ταξινομημένα βάσει τιμής:
    Seasonic G Series 450W (μάλλον θα κινηθώ στην κατηγορία ≥550W, οπότε απορρίπτεται)
    Corsair CS Series 550W Modular 80 PLUS Gold
    Seasonic G Series 550W
    Corsair CS Series 650W Modular 80 PLUS Gold
    Corsair RMx Series 650W
    Seasonic G Series 650W

Γνώμες;

minus21grams [dot] net

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11834/1022
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ
    Router
    NetFasteR WLAN3
    SNR / Attn
    10.2(dB) / 24.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Από την ώρα που δεν θα βάλεις κάρτα γραφικών, τι να τα κάνεις τα 550W;
    Θα πρότεινα το Seasonic G-450 που και καλή αποδοτικότητα έχει και του κορυφαίου κατασκευαστή είναι (με 5ετή εγγύηση) και είναι και semi-modular (μη σε χαλάει το semi γιατί τα βασικά καλώδια θα έχουν σταθερή άρα και πιο αξιόπιστη σύνδεση). Δεν κατασκεύαζει όλα τα μοντέλα των brand που ανέφερες η Seasonic, δες εδώ.

Μνήμες πάρε όποιες πιστεύεις, μεγάλη διαφορά δεν θα δεις.

Για τη μητρική, προσωπικά θα σου πρότεινα και την ASRock. Έχει κάποια μοντέλα που είναι πολύ καλές υλοποιήσεις σε φιλικότερη τιμή. Για παράδειγμα, με H170 η Fatal1ty H170 Performance και με Ζ170 η Ζ170 Extreme 4.

Για τον SSD σκέφτεσαι καθόλου την περίπτωση του NVMe; Αν πας σε SATA3, θα έλεγα να αποφύγεις τον Crucial και να πάρεις κάτι πιο αξιόπιστο με μεγαλύτερη εγγύηση. Το ιδανικό θα ήταν κάτι τέτοιο ή τέτοιο, αλλά δεδομένης της πολύ υψηλής τιμής, δες αυτόν.

- - - Updated - - -

Η άλλη περίπτωση για το storage είναι να χρησιμoποιήσεις τον ssd που έχεις ήδη και να πάρεις έναν Western Digital 2TB BLACK.

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    7974/ 1020
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΤΟΥΜΠΑ
    SNR / Attn
    9.0(dB) / 38(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Βασικά από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει κάρτα γραφικών μάλλον σε καλύπτει και το Seasonic G-360. Είχα πάρει το G 550 από προσφορά στα 80€ και είναι εξαιρετικό. Σταθερά ρεύματα και αθόρυβο (κατά πολύ πιο αθόρυβο σε σχέση με ένα Chieftec 7ετίας που είχα.
    CPU: AMD Phenom ΙΙ X4 955, CPU Fan: CoolerMaster Hyper T4, MoBo: ASUS M3A78-T, RAM: 2x2GB Kingston Hyper-X + 2x2GB 800MHz, GPU: Gigabyte GTX 750 TI 2GB Windforce, Case: CoolerMaster HAF 922, PSU: SEASONIC G-550 GOLD 550W

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Σωστά τα όσα σου πρότειναν γενικά πιο πάνω εκτός από δύο:

1. Δεν παίρνουμε Asus για αυνανίζεται με το BIOS και το support.

Παίρνουμε Gigabyte που είναι άψογη.

2. Δεν παίρνουμε το φθηνό chipset.

Παίρνουμε πάντα το ακριβότερο chipset, στην περίπτωσή μας το z170. Γιατί;

Γιατί απευθύνεται σε πιο απαιτητικό target group και οι μητρικές που το έχουν θα είναι ποιοτικότερες, με καλύτερα εξαρτήματα (πυκνωτές, VRMs, κλπ.), και άρα σταθερότερες, και θα κρατήσουν και περισσότερα χρόνια (πάνω από 6-7).

ΔΕΝ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ.

Η φθηνότερη Gigabyte με το ακριβό chipset, από αυτές που μας καλύπτουν, είναι μια χαρά.
    Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11834/1022
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ
    Router
    NetFasteR WLAN3
    SNR / Attn
    10.2(dB) / 24.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles Εμφάνιση μηνυμάτων

ΔΕΝ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ.
    Συμφωνώ.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η φθηνότερη Gigabyte με το ακριβό chipset, από αυτές που μας καλύπτουν, είναι μια χαρά.
    Κάτσε λίγο όμως.. Δηλαδή η Gigabyte GA-Z170-HD3P με 6 Power Phases (πιθανόν 4+2) θα κάνει καλύτερο voltage regulation από την ASRock Fatal1ty Η170 Performance με 10 Power Phases;
    Ο άνθρωπος δεν θέλει overclockability, αξιοπιστία θέλει.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από psylos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασικά από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει κάρτα γραφικών μάλλον σε καλύπτει και το Seasonic G-360.
    Το "κακό" είναι ότι δεν είναι modular το συγκεκριμένο.

Περιοχή
    Ζωγράφου, Αθήνα
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbit/s
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L FTTH
    Arrow
    Ο WAntilles (που όλοι αγαπάμε) μόλις έλυσε ένα απ' τα αρκετά διλήμματα - εκτός κι αν υπάρχουν αντιρρήσεις:

Ζ170 - Η170, σημειώσατε 1.

Αφαιρώ από τη λίστα 2 μοντέλα που ενδέχεται να υπολείπονται σε ποιότητα έναντι αυτών που φέρουν το ανώτερο θεωρητικά chipset, τα MSI H170 Gaming M3 & ASRock H170 Pro4/Hyper.
    Κρίμα, γιατί ειδικά το H170 Pro4/Hyper μου άρεσε και αισθητικά (αστείο κριτήριο, το ξέρω, αλλά μάτια είναι αυτά...) και η ASRock ως εταιρεία ανέκαθεν μου εξήπτε την περιέργεια. Terra incognita ένα πράγμα...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mike_
    (...)
    Ο άνθρωπος δεν θέλει overclockability, αξιοπιστία θέλει.
    Μέγιστη αντοχή στο χρόνο / lifespan επιδιώκω πάνω απ' όλα. Να ξέρω πως ΔΕΝ θα μου βγάλει προβλήματα στην πορεία.
    Με άλλα λόγια, αναζητώ την "Abit IP-35 Pro" του 2015-2016*. 9 χρόνια, ΤΕΡΑΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ. Έχει γράψει χιλιόμετρα και ούτε κιχ!
    Αφού σκέφτομαι να βγάλω το παλιό PC σε τιμητική αποστρατεία, να μην το «σκοτώσω». Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει και τώρα για back-up έχω μόνο ένα ιδιαιτέρα χαμηλών προδιαγραφών laptop.

*Θυμάστε ποιο όχημα επέλεξαν -και δικαιώθηκαν 100%- οι Τζιχαντιστές για τις επιχειρήσεις τους; (δυστυχώς για εμάς)
    Toyota φυσικά. Σίγουρα λεφτά. Safe bet.
    [Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω ιδέα από 4τροχα, απλώς μεταφέρω το *general consensus*].

- - - Updated - - -

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την επιλογή τροφοδοτικού κατάλληλης κατηγορίας:

Μόλις άνοιξα το TV Tuner και το current status του APC PowerChute ανέβηκε απ' τα 186 στα 198 Watts.
    Πρόλαβα και το goal

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Current rig's power consumption.png 
Εμφανίσεις:  8 
Μέγεθος:  119,0 KB 
ID: 175417

Το PC μπορεί να μην έχει κάρτα γραφικών (τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα), αλλά θα έχει αρκετές συσκευές μόνιμα συνδεδεμένες.
    6 SATA δεσμευμένες: 1 SSD, 4 HDD, 1 Bluray Recorder.
    Scanner
    TV Tuner
    Δεν ξέρω πόσο ανεβάζουν το φορτίο ο CPU, RAM και λοιπά components...

minus21grams [dot] net

Περιοχή
    Νότια Φινλανδία
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17640/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Asus DSL-N17U
    SNR / Attn
    1.0(dB) / 20.2(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από -21grams Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αρκετά απ' τα motherboards που προτείνονται, έχουν λιγότερες SATA θύρες απ' όσες θα επιθυμούσα (ιδανικά 8).
    .................................................
    02. Αριθμός SATA: Τουλάχιστον 6, ιδανικά 8 (ευπρόσδεκτα και περισσότερα αρκεί να μην πέφτει η ποιότητα σε άλλους τομείς)
    Τα Η και Ζ 170, μέχρι 6 sata υποστηρίζουν.
    Για παραπάνω, πάς αναγκαστικά σε Χ99.

Όσον αφορά την μακροζωϊα των μητρικών, είναι και θέμα τύχης.
    Η δέκα χρόνων Asus μου (P5B-E Plus), δουλεύει ακούραστα, απο την πρώτη μέρα.
    Η ίδια μητρική του andreasp, άρχισε να βγάζει προβλήματα απο τον τρίτο χρόνο.

Πόσο «καίει» ένα σύστημα που αποτελείται i5-6500 + 2x8 GB RAM + 3 HDD + 1 SSD + 1 Bluray Recorder + 1 Caddy drive (HDD) + Scanner + 1 USB TV Tuner;
    200 W περίπου, με όλα στην τσίτα.

Προσανατολίζομαι σε semi-modular type (υπάρχουν δύο-τρία καλώδια μονίμως συνδεδεμένα και άρα δεν χρειάζεται να είναι αποσπώμενα) 80+ Gold ...
    Αφού έχεις ήδη το κουτί, άνοιξέ το, και κάνε μιά εκτίμηση του μήκους των καλωδίων που πρέπει να έχει το τροφοδοτικό.
    Mετά, μπές στη σελίδα του κατασκευαστή, και δές το τροφοδοτικό που σ' ενδιαφέρει.
    Σαν ονομαστική ισχύς, σε υπερκαλύπτει και το 360άρι gold της Seasonic.

Στα υπόλοιπα, με κάλυψαν ο Μάκης κι' ο WAn.
    Runtime Erro
    Τον Ken Lee, τον ξέρετε ;
    Με τη βοήθεια του θεού, λεφτά υπάρχουν.

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100/100
    ISP
    Inalan
    Router
    FRITZ!Box Fon WLAN 7360
    Οι μητρικές που εχουν οποιοδήποτε αλλο chipset εκτος του Ζ 170 εχουν λιγοτερα PCIe lanes
    Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; ο συνδεωντας στο μέλον εναν nvme disk θα σου απενεργοποιήσει μια θύρα PCIe ή δυο sata ή δεν ξερω τι άλλο
    Μια και λες οτι και οι 6 sata είναι λίγες (θα ήθελες 8) δεν θα ήθελες στο μέλον να βάλεις πχ ένα tv tuner στην
    PCIe x 1 και να ψαχνεσαι μετα που χαθηκαν οι 2 δισκοι sata που είχες
    Μνήμες θα πάρεις τις φτηνότερες ddr4 2133 που θα βρεις. Πιστεψε με και τα 10 15 € παραπανω που θα δωσεις για 2400 ή 2666 είναι αχρηστα δεν θα καταλαβεις καμια απολύτως διαφορα
    Ο υψηλότερος χρονισμός στις μνήμες εχει νόημα μονο οταν ασχολεισαι με overclocking πραγμα που δήλωσες οτι δεν σε ενδιαφέρει
    Προσωπικα εγω θα προτιμούσα μαλιστα ένα dimm των 16 gb Να είσαι σιγουρος ειδικα οταν αναφερεις οτι στοχευεις σε οριζοντα δεκαετίας θα τις φουλαρεις.
    Ολοι όσοι πηραν PC στην ίδια εποχη με σενα βαζανε 2x1 ddr2 μνήμες για να εχουν dual channel, εδω και πολύ καιρο τις πετανε για να βάλουν 2x2 . Τοτε μαλιστα ετρεχαν τα XP και με 512 mb ram και τα 2 gb φαινόταν υπερβολή
    Η αποψη είναι υποκειμενική, σαν υποσημείωση, οχι σαν συσταση γιατι μάλλον η δική αποψη ερχεται σε αντιθεση με αυτη των πολλών που προτιμούν παντα τις μήμες σε ζευγαρια.

Περιοχή
    Ζωγράφου, Αθήνα
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbit/s
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L FTTH
    Arrow
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cranky
    Τα Η και Ζ 170, μέχρι 6 SATA υποστηρίζουν.
    Για παραπάνω, πάς αναγκαστικά σε Χ99.
    Οι υλοποιήσεις σε X99, πέρα απ' το ότι είναι πανάκριβες, προϋποθέτουν i7 xxxx επεξεργαστή. Ο συνδυασμός των δύο ανεβάζει το συνολικό κόστος σε δυσθεώρητα ύψη.
    Αναγκαστικά συμβιβάζομαι. Βοηθάει και το HDD Caddy αν και έχει τις ιδιοτροπίες του (φαίνεται πως δουλεύει μόνο με Samsung Spinpoint, με το που έβαλα WD στο συρταράκι το PC crashαρε)

Χμμ, τώρα που το ξαναμπήκα στο Newegg διαπιστώνω πως διατίθενται αρκετά boards βασισμένα στο Z170 chipset με 8, ακόμα και 10, SATA connectors.
    Δες ας πούμε το GIGABYTE GA-Z170X-Gaming 7 (και στο Skroutz)
    Μάλλον έκανες λάθος...

Όσον αφορά την μακροζωία των μητρικών, είναι και θέμα τύχης.
    Η δέκα χρόνων Asus μου (P5B-E Plus), δουλεύει ακούραστα, από την πρώτη μέρα.
    Η ίδια μητρική του andreasp, άρχισε να βγάζει προβλήματα από τον τρίτο χρόνο.
    Χωρίς overcloking και «ταρζανιές»; Με την *ενδεδειγμένη*, εντός προδιαγραφών χρήση;
    Μήπως το stressαρε, το ταλαιπωρούσε;

200 W περίπου, με όλα στην τσίτα.
    Πάντα θα υπάρχουν spikes. Παρακολουθούσα το Monitoring Utility του UPS για να σχηματίσω μια γενική εικόνα των φορτίων και παρατήρησα πως αυξανόταν ακόμα και με tasks που εγώ τουλάχιστον δεν θεωρούσα «βαριά».
    Το άνοιγμα του JDownloader (Java-based) π.χ. είχε στιγμιαία αύξηση φορτίου κατά 30 Watt (μετά από 10″~15″ επανήλθε στις standard τιμές)
    Θα το λάβω ΚΑΙ αυτό υπ' όψιν λοιπόν.

Αφού έχεις ήδη το κουτί, άνοιξέ το, και κάνε μια εκτίμηση του μήκους των καλωδίων που πρέπει να έχει το τροφοδοτικό.
    Mετά, μπές στη σελίδα του κατασκευαστή, και δές το τροφοδοτικό που σ' ενδιαφέρει.
    Σαν ονομαστική ισχύς, σε υπερκαλύπτει και το 360άρι Gold της Seasonic.
    Σύμφωνοι. Το θέμα είναι πως οι κατασκευαστές τροφοδοτικών δεν διαθέτουν ποιοτικά μοντέλα (Tier 1, Tier 2) σε αυτά τα Watt, εστιάζουν την προσοχή τους στις μεσαίες & υψηλές κατηγορίες.
    Ένας απ' τους λόγους που έθεσα ως κατώτατο όριο τα 450W.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stelios4711 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι μητρικές που έχουν οποιοδήποτε άλλο chipset εκτός του Ζ170, έχουν λιγότερα PCIe lanes.
    Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως συνδέοντας στο μέλλον έναν NVMe, θα σου απενεργοποιήσει μια θύρα PCIe ή δυο SATA ή δεν ξέρω τι άλλο.
    Μια και λες ότι και οι 6 SATA είναι λίγες (θα ήθελες 8), δεν θα ήθελες στο μέλλον να βάλεις π.χ. ένα TV Tuner στην PCIe x 1 και να ψάχνεσαι μετά που χάθηκαν οι 2 δίσκοι SATA που είχες.

Μνήμες θα πάρεις τις φτηνότερες DDR4 2133 MHz που θα βρεις. Πίστεψέ με, και τα €10-€15 παραπάνω που θα δώσεις για 2400 MHz ή 2666 MHz είναι άχρηστα, δεν θα καταλάβεις καμία απολύτως διαφορά.
    Ο υψηλότερος χρονισμός στις μνήμες έχει νόημα μόνο όταν ασχολείσαι με overclocking, πράγμα που δήλωσες ότι δεν σε ενδιαφέρει.
    Προσωπικά εγώ θα προτιμούσα μάλιστα ένα DIMM των 16 GB. Να είσαι σίγουρος, ειδικά όταν αναφέρεις ότι στοχεύεις σε ορίζοντα δεκαετίας, θα τις φουλάρεις.
    Όλοι όσοι πήραν PC στην ίδια εποχή με εσένα και βάζανε 2x1 DDR2 μνήμες για να έχουν Dual Channel, εδώ και πολύ καιρό τις πετάνε για να βάλουν 2x2.
    Τότε μάλιστα έτρεχαν τα XP και με 512 MB RAM και τα 2 GB φαίνονταν υπερβολή.
    Η άποψη είναι υποκειμενική, σαν υποσημείωση, όχι σαν σύσταση γιατί μάλλον η δική μου άποψη έρχεται σε αντίθεση με αυτή των πολλών που προτιμούν πάντα τις μνήμες σε ζευγάρια.
    Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Νομίζω όμως πως ακόμα και αν επιλέξω ζεύγος των 8 GB αντί για single module των 16 GB, μπορώ να προσθέσω ζεύγος των 16 (σύνολο 48 GB με τις παλιές) αν και εφόσον χρειαστεί.
    Αυτό έκανα και με το τρέχον PC. Ξεκίνησα με 2x1 GB και αναβάθμισα προσθέτοντας 2x2 GB στα ίδια timings, αλλά άλλης μάρκας (Mushkin). Σύνολο 6 GB RAM.
    (Η αλήθεια είναι πως θα αισθανόμουν πιο άνετος με 8 GB· τους τελευταίους μήνες, και έχοντας αρκετά προγράμματα να τρέχουν ταυτόχρονα, ξεπερνώ τα 5 GB σε χρήση και εμφανίζεται το γνωστό μήνυμα για κλείσιμο εφαρμογών)

minus21grams [dot] net

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11834/1022
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ
    Router
    NetFasteR WLAN3
    SNR / Attn
    10.2(dB) / 24.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Δεν έκανε λάθος ο cranky, το Z170 υποστηρίζει μέχρι 6 sata 6.0 Gb/s ports. Οι δύο πρόσθετες της GA-Z170X-Gaming 7 προέρχονται από το ASM1061 chip που διαθέτει.
    Αφού δεν θα πάρεις discrete κάρτα γραφικών, το χρειάζεσαι για έναν λόγο παραπάνω το υψηλό memory bandwidth του dual channel, καθώς η iGPU (HD530) θα αποδίδει κατά 20-25% περισσότερο.

Περιοχή
    Ζωγράφου, Αθήνα
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbit/s
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L FTTH
    Arrow
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mike_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν έκανε λάθος ο cranky, το Z170 υποστηρίζει μέχρι 6 sata 6.0 Gb/s ports. Οι δύο πρόσθετες της GA-Z170X-Gaming 7 προέρχονται από το ASM1061 chip που διαθέτει.
    Αφού δεν θα πάρεις discrete κάρτα γραφικών, το χρειάζεσαι για έναν λόγο παραπάνω το υψηλό memory bandwidth του dual channel, καθώς η iGPU (HD530) θα αποδίδει κατά 20-25% περισσότερο.
    Ευχαριστώ για την διευκρίνιση.
    Όταν λες «το χρειάζομαι», σε ποιο αναφέρεσαι; Η παρουσία του ASM1061 αποδεσμεύει πόρους για το υπόλοιπο σύστημα, αυτό μας λες;
    Sorry αν ακούγομαι σαν «Γιάγκος Δράκος», αλλά το ρολόι για μένα σταμάτησε στα τέλη του 2007 όταν ολοκλήρωσα τη συναρμολόγηση του currect PC. Από εκείνο το σημείο και μετά, μόνο σκληρούς/SSD και optical drives έχω προσθέσει/αντικαταστήσει...

- - - Updated - - -

2 boards υπάρχουν όλα κι όλα με 8 SATA ports κάτω από €200. Η μάλλον ένα.
    Το Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K6 και μία παραλλαγή του με πρόσθετο front panel:
    Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K6 (€181,49)
    Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K6+ (€194,73)

Μετά πάμε στο Gigabyte Z170X-Gaming 7 (rev. 1.0) που προανέφερα (υπερβαίνει το ψυχολογικό όριο των €200), γνωστό και ως «Χριστουγεννιάτικο δέντρο» - κατά τα άλλα οι reviewers το εκθειάζουν.
    Αλήθεια, όλα αυτά τα led lights -φωτάκια disco που αναβοσβήνουν ρυθμικά, το άκρον άωτο της καγκουριάς- απενεργοποιούνται;
    Μιλώντας για φτηνό εντυπωσιασμό που καταλήγει να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, έριξα μια ματιά και στο ακόμα ακριβότερο Gigabyte X170-Extreme ECC (rev. 1.0), που επίσης διαθέτει 8 SATA ports.
    Είναι βαμμένο σε χρώματα παραλλαγής. Desert storm style. Ξαφνικά τα φωτορυθμικά του προηγούμενο μοντέλου φαντάζουν καλαίσθητα...
    Μα πόση κακογουστιά μπορεί να χωρέσει η ψυχή των gamers πια;

minus21grams [dot] net

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    11834/1022
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ
    Router
    NetFasteR WLAN3
    SNR / Attn
    10.2(dB) / 24.9(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Όχι ρε με "το χρειάζεσαι" αναφερόμουν στις δύο μνήμες (dual channel), θα ανεβάσει τις επιδόσεις της HD530 η οποία θα δεσμεύσει δυναμικά μνήμη (RAM) από το σύστημα (max 1,7Gb). Άλλο memory bandwidth δίνει το single και άλλο το dual channel.
    Το board που λες της ASRock μου αρέσει πολύ, θα μπορούσες να το δοκιμάσεις.
    Για την καγκουριά των gaming PCs συμφωνώ ΑΠΌΛΥΤΑ και εμένα δεν μου αρέσουν ούτε τα side window ούτε τα led (όσο γίνεται πιο απλό και στιβαρό).

Περιοχή
    Ζωγράφου, Αθήνα
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbit/s
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L FTTH
    Arrow
    Για πολλοστή φορά, ευχαριστώ θερμά τους συμμετέχοντες· η συμβολή σας είναι πολύτιμη.

Αναθεωρώ τα περί 8 SATA ports. Χθες το βράδυ αποφάσισα να περιεργαστώ το Phanteks προκειμένου να εκτιμήσω τις αποστάσεις καλωδίων, μετά από προτροπή του cranky.
    Επί τη ευκαιρία αφαίρεσα και το δεξί panel για να ελέγξω τα HDD rails. Και απογοητεύτηκα.
    Τον λόγο μπορείτε εύκολα να τον καταλάβετε αν εστιάσετε στα highlighted μέρη της παρακάτω φωτογραφίας.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Phanteks Enthoo Pro PH-ES614P [Right panel]_highlighted.jpg 
Εμφανίσεις:  15 
Μέγεθος:  687,4 KB 
ID: 175536

Η διάμετρος του μπροστινού ανεμιστήρα (20cm) δεν επαρκεί για την διοχέτευση αέρα προς τις θέσεις «1» & «6» των δύο HDD cages.
    Για ευνόητους λόγους, μόνο SSDs ενδείκνυται στο άνω και κάτω άκρο.
    Αλλά και για τους μηχανικούς σκληρούς δίσκους θα υπάρξει πρόβλημα καθώς αναγκαστικά θα τοποθετηθούν χωρίς να μεσολαβούν κενά.
    Είτε 4, είτε 3, το «sandwich» είναι αναπόφευκτο
    Μόνη ελπίδα να υπάρξει σύγκλιση τιμών SSD και HDD ίδιας χωρητικότητας (κάτι απίθανο να συμβεί έως τον ερχόμενο Μάιο, πριν δηλαδή ξεκινήσουν οι ζέστες την Ελλάδα...)

Παρεμπιπτόντως, από την μικρή ενασχόλησή μου με την αερόψυξη κατά το παρελθόν και έχοντας επενδύσει σε Noctua (NF-S12 12cm) & Noiseblocker (BlackSilentFan XE1 92mm) case fans για το τρέχον σύστημα, αυτό που έχω συγκρατήσει είναι πως η εξαγωγή της θερμότητας που αναπτύσσεται εντός του tower, είναι πιο ωφέλιμη απ' ότι η εισροή αέρα.
    Το ταπεινό Chieftec που έχω τώρα έχει μια ιδιομορφία. Αντίθετα με τα περισσότερα κουτιά δεν διαθέτει θέση για μπροστινό ανεμιστήρα.
    Οι σκληροί δίσκοι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι αποκομμένοι από το υπόλοιπο tower, δεν επιβαρύνουν θερμικά το σύστημα βλ. σχετική photo
    Πολύ φοβάμαι πως η κλασική διάταξη που ακολουθεί η Phanteks και η πλειοψηφία των κατασκευαστών, θα υστερεί στον τομέα ψύξη. «Η νεκροψία θα δείξει...»

Επιστρέφω λοιπόν στην κατηγορία απ' την οποία ξεκίνησα με κύριους διεκδικητές τα Asus Z170-A (που πουλάει τρελά) και το Gigabyte Z170X-UD3 (rev. 1.0) (ελέω WAntilles «Gigabyte και ξερό ψωμί!»)
    Τα features, καθώς και η τιμή, είναι παραπλήσια.
    Κάπου εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας future-proof και πάνε όλα περίπατο!
    Δεδομένου πως μιλάμε για χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 5 ετών (με προοπτική 10ετίας), γιατί να μην δώσουμε κάτι παραπάνω *σήμερα* ώστε να μην το πληρώσουμε ακριβότερα -όταν το χρειαστούμε- *αύριο*;
    Κάπως έτσι αρχίζω και γλυκοκοιτάζω το «Χριστουγεννιάτικο δέντρο» Gigabyte Z170X-Gaming 7 (rev. 1.0), μητρική ΥΠΕΡπλήρης σε βάθος χρόνου.

Μα ποιος παίρνει motherboard που κοστίζει περισσότερο απ' τον CPU θα μου πείτε; Και θα έχετε δίκιο.
    Η τρέχουσα τιμή είναι κατά €25~€30 υψηλότερη απ' όσο μου στοίχισε ο i5-6500. Και καμιά 70άρα πάνω απ' το όριο που αρχικά σκόπευα να διαθέσω για board.
    Αλλά ξαναρωτάω:
    Αναλογιζόμενοι τις μεσοπρόθεσμες εξελίξεις στον χώρο των υπολογιστών, μήπως τελικά αποτελεί την *ενδεδειγμένη* λύση;

minus21grams [dot] net

Σελ. 1 από 8 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Συνθεση pc με intel i5 μεχρι 500€
    Από TaPoNi στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-07-16, 20:30
  2. Πρόβλημα ασφαλείας σε επεξεργαστές Intel
    Από anon στο φόρουμ Ειδήσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-06-16, 09:03
  3. Νέα σύνθεση μέχρι 750€
    Από Paleolio στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-05-16, 20:09
  4. Intel SSD 320 Series: H Intel επιβεβαιώνει την ύπαρξη του “8MB Bug”.
    Από Z€r0 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-01-16, 15:39
  5. Θερμοκρασια σε intel pentium 4 dual core 3,2 GHz
    Από gba στο φόρουμ Motherboards, CPU και memory
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-01-16, 20:03

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας