Σύμφωνα με έρευνα της Check Point Software Technologies που κατασκευάζει λύσεις ασφαλείας για φορητές συσκευές, 38 Android συσκευές διαφόρων κατασκευαστών βρέθηκαν να είναι μολυσμένες με malware, πριν παραληφθούν από τον κάτοχο τους. Τα malware δεν είναι μέρος της επίσημης ROM, αλλά είχαν φορτωθεί αργότερα κάπου στην αλυσίδα διανομής και πώλησης.
Οι συσκευές προέρχονταν από μια μεγάλη τηλεπικοινωνιακή εταιρία και μια πολυεθνική εταιρία τεχνολογίας.
Αναλυτικά τα μοντέλα και το εντοπισμένο malware είναι.
- Galaxy Note 2
- LG G4
- Galaxy S7
- Galaxy S4
- Galaxy Note 4
- Galaxy Note 5
- Galaxy Note 8
- Xiaomi Mi 4i
- Galaxy A5
- ZTE x500
- Galaxy Note 3
- Galaxy Note Edge
- Galaxy Tab S2
- Galaxy Tab 2
- Oppo N3
- vivo X6 plus
- Nexus 5
- Nexus 5X
- Asus Zenfone 2
- LenovoS90
- OppoR7 plus
- Xiaomi Redmi
- Lenovo A850
Πηγή : Checkpoint Blog
Εμφάνιση 1-15 από 32
-
11-03-17, 11:28 Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #1
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
11-03-17, 11:40 Re: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #2
Εντόπισαν malware στο Galaxy Note 8 που δεν έχει ανακοινωθεί, πόσο μάλλον κυκλοφορήσει ακόμα?
-
11-03-17, 12:54 Re: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #3
-
11-03-17, 13:16 Απάντηση: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #4
καλημερα, μεσα απο το μενου του android υπαρχει επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων, αλλα εχει και διαγραφη μνημης και τα σχετικα.
Επισης η αλλη λυση ειναι περασμα την εργοστασιακη ROM εφοσον εχουμε την ιδια και το απαραιτητο προγραμμα.
Οποτε οτι και να εχει μπει μετα θα χαθει για παντα.
-
11-03-17, 13:37 Απάντηση: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #5
Δεν ξέρεις πια τι να εμπιστευθείς.......
-
11-03-17, 14:17 Απάντηση: Re: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #6
Αν και iphonakias ας ειμαστε αντικειμενικοι νομιζω πως η λιστα ειναι οτι να ναι οπως αναφερεις. Δεν αμφισβητω την πηγη αμφισβητω οποιος εγραψε για το note 8 αφου δεν κυκλοφορησε καν και δεν ξερουμε αν θα εχει αυτη την ονομασια. Κανενας iphone lover θα εγραψε τη συγκεκριμενη λιστα πανω στον παροξυσμο του. Ας μη φανατιζομαστε ουτε οι iphone lovers ουτε οι android lovers. Μετοχες κανενας μας δεν εχει και καθε χρονο ή καθε δυο χρονια τα αλλαζουμε τα κινητα μας
-
11-03-17, 14:43 Απάντηση: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #7
οχι και καθε χρονο ή 2 χρονια!!! αναλογα, εγω ακομα εχω το δικο μου απο Μαιο 2013 και συνεχιζω και δεν βλεπω και φετος να το αλλαζω αν καταφερω να κανω μια τροποποιημενη rom σε δικια μου....
παντως συμφωνω στα αλλα. Αυτο ειναι οντως παραξενο πως γινεται αυτο το κινητο να υπαρχει στην λιστα?
και προσωπικα τετοιες ερευνες απο μια εταιρια που δεν την ξερω κιολας δεν τις πολυπιστευω....
ωραια θα ηταν να βλεπαμε και τις απαντησεις απο τους εν λογω κατασκευαστες!
-
11-03-17, 19:26 Απάντηση: Re: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #8
Επειδή βλέπω ότι και άλλες συσκευές στη λίστα έχουν τα χρονάκια τους, μάλλον εννοούσαν το Galaxy Note 8.0 του 2013.
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
11-03-17, 20:48 Απάντηση: Re: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #9
-
11-03-17, 21:22 Απάντηση: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #10
Μπά είναι ότι να ναι ... ... μάλλον
Στο δικό μου το S4 και στα 2 που έχω τρέχω AV που ανανεώνεται έχω τρέξει κατά καιρούς και άλλα εργαλεία για ιούς και δεν έχω βρει κάτι .... Εχω το εργοστασιακό ...
Βασικά κατα καιρούς έχω βάλει διάφορα AV και όχι κάποιο συγκεκριμένο και τώρα που το κοίταξα δεν βρήκα αυτό που λέει ... στον πίνακα !
-
11-03-17, 21:37 Απάντηση: Re: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #11
Πολλά άτομα. Π.χ. εγώ αλλάζω iphone κάθε 3 χρόνια με 4 χοντρικά. Άλλοι αγοράζουν xiaomi πχ (πολύ τα συμπαθώ τα εν λόγω κινητά) και τα αλλάζουν κάθε χρόνο ή κάθε 2 χρόνια. Ουσιαστικά τα ίδια ξοδεύουμε. Ο ένας τα σκάει με τη μια ο άλλος λίγα λίγα διαφορά δεν υπάρχει κατ εμέ. Εάν νομίζεις πως δεν αλλάζουν κάθε χρόνο Έλληνες θα σου πω μια βόλτα στα άλλα forum να δεις τι γίνεται, και την μέρα που μπήκαν τα capital πουλήθηκαν σε isquare iphone αξίας 23.000 ευρώ μέσα σε 1 μέρα.
-
11-03-17, 21:41 Απάντηση: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #12
Android.... μια ζωη τσαπατσουλια.
-
11-03-17, 21:53 Απάντηση: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #13
-
11-03-17, 22:14 Απάντηση: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #14
Ειδες οσα αποκαλυψε ο Σνοουντεν ολα μα ολα τα κινητα παρακολουθουνται. Απο iphone μεχρι android
-
11-03-17, 22:29 Απάντηση: Προεγκατεστημένο malware εντοπίζεται σε 38 Android συσκευές γνωστών κατασκευαστών #15
Παρόμοια Θέματα
-
Η νέα έκδοση του Android Nougat γίνεται διαθέσιμη σε ακόμα περισσότερες συσκευές
Από sdikr στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 19Τελευταίο Μήνυμα: 18-12-16, 02:45 -
Τετράδα ευπαθειών σε chips της Qualcomm εκθέτει εκατομμύρια Android συσκευές σε κίνδυνο
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 33Τελευταίο Μήνυμα: 13-08-16, 00:23 -
Κρίσιμο κενό ασφαλείας εντοπίζεται σε υπολογιστές Lenovo, επηρεάζει πιθανόν και άλλους OEMs
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 05-07-16, 11:04 -
400 εκατομμύρια Android συσκευές και 6 δις εφαρμογές ελέγχονται καθημερινά για μόλυνση από την Google
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 03-05-16, 22:04 -
Επίθεση σε routers γνωστών κατασκευαστών με χρήση JavaScript εντοπίζεται από την Trend Micro
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 18-04-16, 20:51
Bookmarks