|ΟΤΕ|Επιταχύνονται οι διαδικασίες των διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων, της ΟΜΕ-ΟΤΕ, για το θέμα της εθελουσίας εξόδου
Σήμερα Τρίτη αναμένεται νέα συνάντηση προκειμένου οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για τους όρους υπό τους οποίους θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.



Την προηγούμενη εβδομάδα οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Παναγή Βουρλούμη, ο οποίος, όπως άφησε τη Δευτέρα να εννοηθεί ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, έχει πάρει την έγκριση από την κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις ώστε σύντομα να υπάρξει συμφωνία.



Σε εσωτερικό έγγραφο που έχει διανεμηθεί στους προϊσταμένους των τμημάτων του ΟΤΕ, αναφέρονται τόσο οι λόγοι για τους οποίους επιβάλλεται η μείωση του προσωπικού, όσο και ο τρόπος της εθελουσίας εξόδου, αλλά και η χρηματοδότηση του προγράμματος. Σύμφωνα με το έγγραφο, τα έσοδα του ΟΤΕ θα συνεχίζουν να μειώνονται εξαιτίας της διείσδυσης της κινητής τηλεφωνίας, αλλά και του ανταγωνισμού. Οι δαπάνες προσωπικού στον ΟΤΕ ανέρχονται στο 33% των συνολικών εσόδων, ενώ σε ανάλογες ευρωπαϊκές εταιρίες το ποσοστό αυτό είναι μόνο 18%. Παράλληλα η μείωση του προσωπικού θα επιτρέψει την αναδιοργάνωση της εταιρίας και θα οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικότητας.



Αρχικά ο κ. Βουρλούμης είχε ανακοινώσει ότι στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου θα συμμετάσχουν περίπου 6.200 υπάλληλοι. Δεδομένου όμως ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων, χρήση του δικαιώματος εξόδου θα κάνει περίπου το 70% των δικαιούχων, ο συνολικός αριθμός που θα αποχωρήσει, αναμένεται να είναι γύρω στις 4.500. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να δοθεί δικαίωμα εθελουσίας εξόδου σε όσους απολύονται υποχρεωτικά μέχρι το 2012, δηλαδή να αναγνωριστούν μέχρι οκτώ χρόνια πλασματικής υπηρεσίας και για κάτι τέτοιο απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.



Όπως προκύπτει από τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου της εταιρίας, το κόστος αποχώρησης του κάθε υπαλλήλου υπολογίζεται σε περίπου 260.000 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι, σε περίπτωση που θα αποχωρήσουν και οι 4.500 υπάλληλοι, το συνολικό κόστος ανέρχεται στο 1,17 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος, περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ, θα καλύψει ο ΟΤΕ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος από το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί με δανεισμό. Με δεδομένο ότι το μέσο κόστος ενός εργαζόμενου στον ΟΤΕ είναι περίπου 50.000 ευρώ ετησίως, υπολογίζεται ότι και μετά τους τόκους δανεισμού θα προκύψει όφελος περίπου 170 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για τον Οργανισμό.



Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της διοίκησης του ΟΤΕ είναι μέχρι τέλος του μηνός να έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και να δοθεί στους ενδιαφερόμενους ένας χρόνος περίπου δύο-τριών μηνών για να δηλώσουν ότι θα κάνουν χρήση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης. Παράλληλα με την αναγγελία της εθελουσίας εξόδου, θα αρχίσει και η εκτέλεση του σχεδίου ανασυγκρότησης του ΟΤΕ, βασικοί άξονες του οποίου είναι η μείωση κατά 50% των «θέσεων ευθύνης», η μείωση των περιφερειών από 13 σε πέντε κ.ά.



ΠΗΓΗ: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ