Εμφάνιση 1-4 από 4
  1. #1
    Εγγραφή
    25-11-2004
    Περιοχή
    Αθηνα
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    56
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    USR-9113/Watchguard 1250e
    Kαλημερα σε ολους!

    Αντιμετωπιζω ενα ακρως εκνευριστικο και χρονοβορο προβλημα με το site μου εδω και 10 μερες περιπου.Πριν απο 1 χρονο λοιπον αγορασα ενα πακετο host απο μια εταιρια στην Αμερικη,το πακετο εληξε πριν απο 1 μηνα περιπου,και δεν ανανεωσα τη συνδρομη μου,οποτε θεωριτικα ειναι ακυρωμενη απο τον παλιο host μου.(λεω θεωριτικα καθως παροτι μου εστελναν emails για ανανεωση εγω δεν επικοινωνισα καν μαζι τους για να τους πω οτι δεν θελω παραιτερω συνεργασια οποτε λογικα εχω διακοπει απο εκει).

    Μετακομισα λοιπον σε αλλο shared server στην Αμερικη,και αλλαξα και domain name.Το παλιο domain name κοιταει σε ενα free Ελληνικο host το οποιο κανει redirect στο καινουριο domain.Oλα καλα ως εδω μεχρι που αρχιζουν τα αστεια πραγματα:

    Στο καινουριο μου domain βαζω κανονικα τα καινουρια DNS Servers στον Registrar μου ο οποιος ειναι Ελληνικος,και περιμενω περιπου 1 μερα(!) για να ανανεωθουν τα DNS Servers στον παγκοσμιο ιστο.Υστερα απο ολα αυτα το site λειτουργει κανονικα για 2 μερες ωσπου παιρνουμε την αποφαση με τον αλλο ιδιοκτητη του site μου να μετακομισουμε σε Dedicated Server στην ιδια παλι εταιρια,αλλα θα επρεπε να αλλαξουμε τα DNS Servers στο domain καθως και host καθως απο απλο server πηγαμε σε πιο δυνατο μηχανημα.

    Αφου αλλαξαμε λοιπον τους DNS Servers και περιμεναμε παλι 1 μερα (!τα ζα μου αργα!) για να γινει η αλλαγη αρχισαν τα πανηγυρια! Τα DNS ειχανε γινει cached παντου,και σε Ελληνικους ISP αλλα και σε ξενους και καθε 8 ωρες (ή 4 δεν θυμαμαι το κυκλο που κανουν τα DNS) τη μια εβλεπα το κανονικο site και την αλλη το παλιο site!!!Καθε 8 ωρες αλλαζε το site αναλογα με τις ορεξεις του DNS.Σημειοτεων οτι ο προηγουμενος server ηταν ΟΛΟΣ cached και ηταν σαν να εχω 2 sites mirrored παροτι ειχε διαγραφει απο την εταιρια που μου παρεχει το host!!! Απιστευτα πραγματα.Το FTP εμπαινε στο καινουριο server(δεν εμπαινα με ΙΡ εμπαινα με το domain) και ο browser εμπαινε στον παλιο!

    Υστερα απο τουλαχιστον 10 ωρες τηλεφωνηματων επι 4 μερες με τον Registrar μου,με την Οτενετ και με την ics.forth.gr στη Κρητη (το backbone του Ελληνικου Ιντερνετ,οχι την forthnet) ανακαλυψα οτι στο νεο domain που εχω ειχαμε αφησει ενα παλιο host ο οποιος ειχε το νεο domain parked εκει και δημιουργουσε το προβλημα (αληθεια,πως λειτουργουσε σωστα το site με το νεο domain επι 2 μερες στον παλιο shared host παροτι ηταν parked σε αλλο host?).

    Μετα απο αυτο,τα προβληματα εξαφανιστηκαν και σταθεροποιηθηκε η κατασταση υστερα απο 5 μερες εκνευριστικων αλλαγων στα DNS!!!

    Εχουν περασει 20 μερες περιπου απο τοτε,και τα DNS αρχισαν τα κολπα τους παλι!

    Χτες λοιπον με ειδοποιουνε καποια μελη του site μου οτι δεν τους ανοιγει η σελιδα.Σε μενα με Οτενετ στη Ν.Σμυρνη λειτουργουσε κανονικα.Τους ρωταω τι εταιρια ISP εχουν και μου λενε Vivodi.Περνει τηλεφωνο αμεσως ο συνεργατης μου τη Vivodi και μας ειπε οτι το προβλημα ειναι απο τον Registrar καθως στο www.dnsreport.com δεν τους περναει ολα τα test και οχι απο την Vivodi.Μα πως γινεται η Otenet,Forthnet,HOL να βλεπουν το site και η Vivodi να μην,ενας Θεος ξερει.

    Τελωςπαντων,κανω και εγω ενα query στο dnsreport.com και οντως βλεπω οτι μια περναει τα τεστ,και τις αλλες 10 φορες δεν τα περναει.Επικοινωνω με τον ανθρωπο που εχει την εταιρια στην Αμερικη απευθειας καθως ειναι γνωστος μου και αυτος βαζει λυτους και δεμενους να βρουνε τι φταει.Ε λοιπον η απαντηση ηταν πως απο Βελγιο,Αμερικη,Αγγλια,Γαλλια,Γερμανια το βλεπουν κανονικα το site ΚΑΙ το dnsreport.com τους τα περναει παντα τα test οσες φορες και να δοκιμασαν.Ο Server απο την μερια του ειναι dedicated οποτε αποκλειεται το ενδεχομενο να εχει προβληματα καθως τρεχουν κανονικα 4 sites επανω του.

    Ξαναμιλαμε με τον Registrar μας και μας λεει το απιστευτο:Αλλαξτε DNS Servers σε κατι αλλο!Μαλιστα κυριε,αλλαξτε το σε κατι αλλο καθως θα εχετε προβληματα στο μελλον.

    Αυτη ηταν η απαντηση,μηπως επρεπε να δουνε αν εχουν corrupted τα DNS Servers μας κατοχυρωμενα (συμβαινει και αυτο που και που) στους global DNS Servers??


    Το site συνεχιζει να κανει κολπα ακομα και τωρα,η λυση ειναι αγνωστη,κανενας δεν μπορει να βοηθησει,αρα τι θα κανουμε?Θα αφησουμε τον dedicated server αξιας 750$ το μηνα για να παμε σε shared??Μαλιστα,ΟΛΟΣ ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ βλεπει το site κανονικα,η Ελλαδιτσα μας με το backbone φτιαγμενο με τριχιες αντι για συρματα και οπτικες ινες,ΔΕΝ μπορει να το δει και μπερδευεται το καημενο με τα DNS...


    Σας κουρασα με το τεραστιο ποστ,ισως λιγο μπερδευτειτε ετσι οπως τα λεω,αλλα ετσι ειναι.

    Εμπειριες μοναδικες για την Ελλαδα μας,και οπως ειπε και ο ανθρωπος που εχει 4.000 sites στους servers του,"πρωτη φορα το βλεπω αυτο αδερφακι μου...".

    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PredatorKill : 06-05-06 στις 04:26.

  2. #2
    Εγγραφή
    27-08-2004
    Περιοχή
    internet
    Μηνύματα
    23.373
    Downloads
    58
    Uploads
    17
    Άρθρα
    9
    Ταχύτητα
    49999 / 4999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
    Μήπως να μεταφέρεις το domain σου σε άλλο registrar; Πάντως πιστεύω δεν είναι θέμα «Ελλαδίτσας» αφού τόσα Ελληνικά site δεν έχουν πρόβλημα.

    Τον δικό σας dns server (αυτόν που τρέχει στον dedicated server σας) τον έχετε ρυθμίσει σωστά;
    Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
    δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
    Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.

  3. #3
    Εγγραφή
    25-11-2004
    Περιοχή
    Αθηνα
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    56
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    USR-9113/Watchguard 1250e
    Αυτο θα κανω στο τελος,θα μεταφερω το domain να ησυχασω.

    Το οτι δεν φαινεται το site μονο απο Ελλαδα και σε συγκεκριμενους ISP δε νομιζω να φταει ο server...

  4. #4
    Εγγραφή
    21-07-2005
    Περιοχή
    Λάρισα
    Ηλικία
    50
    Μηνύματα
    529
    Downloads
    20
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    Zyxel VMG8623-T50B
    Path Level
    Interleaved
    Αν και έχει παλιώσει το θέμα, και δεν έχει αναφερθεί τίποτα νεώτερο.
    Τα DNS χρειάζονται 24-48 ώρες για να ενημερωθούν όλοι στον πλανήτη. Τώρα για την Teledome που άργησε είναι πολύ λογικό πρώτα ενημερώνετε η Otenet, και μετά άλλες εταιρίες πχ Forthnet, μου έχει τύχει.

    Αλλά για να μην παραπονιέσαι άλλο μάλλον το πρόβλημα λύθηκε.
    My Personal Blog | WPVice
    WordPress, web etc

Παρόμοια Θέματα

  1. DNS bug και DNS servers της On
    Από WagItchyef στο φόρουμ ADSL
    Μηνύματα: 39
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-08-08, 20:30
  2. Μηνύματα: 1119
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-08-08, 19:00
  3. Μηνύματα: 1155
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-02-07, 17:38
  4. Vivodi και DNS Servers
    Από emav στο φόρουμ ADSL
    Μηνύματα: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-07-05, 01:12

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας