Επιστροφή στο Forum : Ποιά είναι η τελευταία ταινία που είδες; Σου άρεσε;
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πωπω!
Εδώ και 2 μήνες δεν έχει βγει μια "σοβαρή" ταινία. Απο μούφες στις μετριότητες και παλι πίσω.
Δεν ξέρω τελικά πόσο έχω βερεθεί τον Αμερικάνικο κινηματογράφο. Θα κάνω την διαφορά προτίνοντας μια Ισπανική ταινία.
http://www.cine.gr/FilmImages/704944.jpg
Mar adentro
(aka Η Θάλασσα μέσα μου/The Sea inside)
Δεν είναι κάτι το αξέχαστο αλλά σίγουρα θα νοιώσετε να ξεφεύγετε λίγο απο τις πατάτες του Αμερικάνικου κινηματογράφου με μια ταινία που "θυμάται" και λίγο τον άνθρωπο.
Μην ξεχνάτε
ΤΤΗ: 6OR4UQB5XU7F4ISNB2B5REC5KLB53DRG6FROTDI
Subs: http://bigb3.homeftp.net/greeksubs
ΤΤΗ???
ΠΙΠΕΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ
χτες είδα το Alfie... καλό ήταν ... ωραία ξεκίνησε αλλιώς κατέληξε ... βλέπεται ευχάριστα πάντως ...
Constantine : Aμερικάνικη ταινία που ο πρωταγωνιστής καπνίζει?!!!?!!Α ωραία λέω ,ανατρεπτικό (βλέπε Μίκυ Ρουρκ, Μελ Γκίμπσον), λέω!Και τελικά παθαίνει καρκίνο απ'αυτό, είπα κ'εγώ ,παραήταν καλό για να είναι αληθινό.
Για τα μπάζα το εκβιασμένο σενάριο ,καλή η εκδοχή της κόλασης, μούφα οι ερμηνίες,με το ζόρι να σωθεί ο Νίο εεε Κώστας, για να βγει και sequel...τσ τσ τσ ,κατάντια.
καλα ρε σύ αν δεν έχει δεί κάποιος την ταινία, τον έπηξες στα spoilers!!!!!!!!!!
κρυβε λόγιαααααααααααα :P
οσο για το τσιγάρο ΜΠΡΑΒΟ που επιτέλους λένε σε ταινία οτι πεθαίνεις απο καρκίνο τελικά αν καπνιζεις και τελικα πας στην κόλαση γιατί μολύνεις κι άλλους γύρω σου!!
καιρός ήταν!!!
Χάρη, αν θες να συζητήσεις για τα θετικά και τα αρνητικά του καπνίσματος, θα σε παρακαλέσω να περιοριστείς σε ένα από τα ήδη υπάρχοντα σχετικά θρεντάκια. Επίσης, ναι, έχεις δίκιο. Καιρός ήταν να δείξουν σε μία ταινία πως το τσιγάρο, και μόνο αυτό, είναι η αιτία όλων των περιπτώσεων εμφάνισης καρκίνου (εεεργκ... όχι; ), καθώς και οτι πας στην κόλαση αν καπνίζεις... (!!!)
Φιλικά
Παπιάρχοντας
Δεν την έχω δει την ταινία και ούτε σκοπεύω αλλά πρόκειται για μεταφορά από comic, οπότε τα παράπονα σας παλιοθεριακλήδες στους κομικατζήδες (κατά το κομιτατζήδες) !
Βέβαια στο κόμικ ο πρωταγωνιστής είναι κατάξανθος ωσάν Σουηδός τουρίστας, αλλά εμείς θέλαμε Κιάνου Ριβς πρωταγωνιστή.
Μικρή διαφορά !
:-)
[Insomniac]
01-04-05, 08:59
Οι απανταχού σινεφίλ, ρίξτε μια ματιά εδώ (http://www.filmwise.com/invisibles/index.shtml) και τεστάρετε τις γνώσεις σας :thumb_dup.
Καλά ΜΟΝΟ η Τιμογιαννάκης μπορεί να τα βρεί ΟΛΑ, μη πω το 1/3 !!!
[Insomniac]
01-04-05, 10:49
Όντως είναι αρκετά δύσκολα!
Αξίζει όμως, καθώς κατά την γνώμη μου, οι τύποι έχουν κάνει ωραία δουλειά.
Αυτό εδώ παντως είναι ο "Πεταλούδας" !!!!
http://www.filmwise.com/invisibles/invisible_224/image_07.jpg
Χαρά στο κόπο τους!
Καλά ΠΩΣ το έκαναν αυτό??
Μιλάμε για απιστευτο μοντάζ ΟΛΕΣ οι φωτό...
καμια ιδέα??
[Insomniac]
02-04-05, 14:18
Καλά ΠΩΣ το έκαναν αυτό??
Μιλάμε για απιστευτο μοντάζ ΟΛΕΣ οι φωτό...
καμια ιδέα??
Κυρίως με Photoshop. Έχει και turotial στο forum του site. Μπορεί όμως να χρειαστεί και λίγο ζωγραφική με το Corel.
Το έχω καταφέρει και εγώ, με δικιές μου φωτογραφίες (έχει πολύ πλάκα), αλλά όχι σε τόσο επαγγελματικό επίπεδο.
Η γενική ιδέα είναι να παίρνεις πολλά screenshots λίγο πριν και λίγο μετά από την σκηνή που σε ενδιαφέρει, ώστε να έχεις το background της ταινίας. Κατόπιν, κόβεις αυτά που δεν θέλεις από την κεντρική σου σκηνή, και χρησιμοποιείς τα layer με τα background, για να καλύψεις το κενό.
Το ζόρι είναι να "σβήσεις" τις οποιεσδήποτε ατέλειες του κολάζ με τα layers και να δημιουργήσεις την αίσθηση του βάθους, σε περιπτώσεις όπου πρέπει να φτιάξεις κάτι το οποίο δεν υπάρχει στην φωτογραφία (όπως το εσωτερικό από το πίσω μέρος μιας μπλούζας, στο ύψος του λαιμού). Σε σημεία όπου δεν μπορείς να βρεις το σωστό background, χρησιμοποιείς το Corel και ζωγραφίζεις αυτό που φυσιολογικά θα περίμενες να δεις.
Καλή τύχη!! :cool:
Υγ. Αν και είμαστε λίγο offtopic, πιστεύω ότι αξίζει. :thumbsup1
Very Bad Things (1998)
Director: Peter Berg
Cast: Jon Favreau, Cameron Diaz, Christian Slater, Peter Berg, Daniel Stern...
Καλή...
Permanent Midnight (1998)
Director: David Veloz
Cast: Ben Stiller, Maria Bello, Elizabeth Hurley, Janeane Garofalo, Owen Wilson...
Πολύ καλή...
εγω ειδα το saw πριν καμια βδομαδα.πολυ καλη ταινια απο τις καλυτερες που εχω δει αυτου του ειδους. σε κραταει σε αγωνια μεχρι το τελος οπου ειναι ανατρεπτικο καθως τοτε μαθαινεις ποιος τα ειχε στησει ολα... 4 αστερακια ανετα.
είδα κι'εγω το SAW πριν λίγο καιρό. Έχω να πώ τα εξής: καλή ατμόσφαιρα, θυμίζει το seven αρκετά, αλλά στο φινάλε όταν θα βγείς από την αίθουσα και θα αρχίσεις να το βασανίζεις όσον αφορά την οικονομία του μύθου (του σεναρίου) έχει αδυναμίες. Στο σημείο αυτό μάλλον βιάστηκαν οι δημιουργοί. Αν το βασάνιζαν λίγο περισσότερο θα μιλάγαμε για μια ταινία τουλάχιστον ισάξια του Seven.
kadronarxis
04-04-05, 01:27
Είδα το The jacket.
Αρκετά καλό, αλλά πρέπει να είσαι fan του είδους με ταξίδια(τώρα τι ταξίδια είναι αυτά, ένας Θεός ξέρει!) στο χρόνο.
Αν είδατε και σας άρεσε το Butterfly effect, τότε μην το χάσετε!!
Άντε γερά.
kadronarxis
04-04-05, 01:32
Τσίμπησα και το White noise.
Αρκετά καλό, ίσως ανατριχιαστικό κάποιες στιγμές.(ατμόσφαιρα Ring 1,βράδυ,κλειστά φώτα,όλοι κοιμούνται)
Θυμίζει πολύ Sixth sense, αλλά σε πιο raw μορφή.
Άντε γερά.
ΥΓ: όποιος είδε Der Untergang, παρακαλώ να γράψει εντυπώσεις.
Είδα χθες το The Incredibles (σε DVD).
Πολύ καλό.
"Primer", μια ταινια με προυπολογισμο $7000...που εχει ως θεμα της το time travel. Πραγματικα απιστευτη ταινια. :thumbsup1 :thumbsup1 :thumbsup1
Εχθές είδαι το "Οι απίθανοι".Ωραίο κινούμενο σχέδιο ;)
The_StarGazer
04-04-05, 11:22
Tην Παρασκευη προσπαθησα να δω το Ichi The Killer....... ΤΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΗ ΜΑΛ... :x ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ. :mad:
Εαν σας περισσευουν μερικα € € € και δεν ξερετε τι να τα κανετε εεε τωρα ξερετε ..... Ichi The Killer
(Ευτυχως εμενα μου την δωσανε δεν τη νοικιασα) :P
School of Rock !!!
Jack Black!! καλα ο τύπος είναι απίστευτο μούτρο!
πολυ γέλιο και μου άρεσε το όλο ροκ concept!!
Πήγα εχθές και είδα το ROBOTS το καινούριο της PIXAR, απλά…. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ :thumb_dup
Όποιοι είναι Fun του είδους μόλις κυκλοφορήσει στις αίθουσες τρέξτε να το δείτε, μιλάμε για πολύ γέλιο… :lol::lol::lol:
Επίσης να αναφέρω ότι ετοιμάζουν και το ICE AGE 2… :-k
Ποιό Άις Έητζ :shock: και πράσσειν άλογα; :mrgreen:
Εδώ ξεκίνησε το meditation και η προετοιμασία για το ROTS. :mrgreen:
Chronicles of Riddick ("Το Χρονικό του Σκότους" η Ελληνική "μετάφραση").... Σχετικά καλό. Μπορούσε να είναι καλύτερο. Μόνο για SCI FI Funs πάντως.
Tην Παρασκευη προσπαθησα να δω το Ichi The Killer....... ΤΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΗ ΜΑΛ... ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ.
Εαν σας περισσευουν μερικα € € € και δεν ξερετε τι να τα κανετε εεε τωρα ξερετε ..... Ichi The Killer
(Ευτυχως εμενα μου την δωσανε δεν τη νοικιασα) :P
Είχα προειδοποιήσει!!!.......χαχαχα
Προχτές κατέβασα το National Treasure.Aν σας αρέσουν οι περιπέτειες με λίγο παραμυθάκι και εφέ σας το προτείνω.
Δεν ξέρω αν εχει έρθει Ελλάδα.Με τον Nicolas Cage,Jon Voight,Harvey Keitel,Diane Kruger,Christopher Plummer.
Παντως τον Vin Diesel στο The Chronicles of Riddick ήταν πολυ μούφα.. κρίμα το περίμενα καλύτερο, και ακομα περισσοτερο κρίμα που δεν θα είνια στο ΧΧΧ part 2
Αυτο που είδα και μου άρεσε παντως ήταν το season 3 απο το 24 Hours. Αναμένω το season 4 !
Προχτές κατέβασα το National Treasure.Aν σας αρέσουν οι περιπέτειες με λίγο παραμυθάκι και εφέ σας το προτείνω.
Δεν ξέρω αν εχει έρθει Ελλάδα.Με τον Nicolas Cage,Jon Voight,Harvey Keitel,Diane Kruger,Christopher Plummer.
αν δεν κανω λαθος το είδα στο village πριν 2 μήνες..
Καλό ήταν , στον κινηματογράφο με τα εφέ και τον ήχο του ...σε DVD δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο .
The_StarGazer
05-04-05, 13:33
Είχα προειδοποιήσει!!!.......χαχαχα
Δεν το ειχα δει ποιο πριν το ποστ σου, δεν το ειχα δει
Παντως πωωω πωω ρε φιλε μου. Οτι χειροτερο εχω δει ποτε μου. Ακομα χειροτερο και απο αυτον τον "Εκτελεστη του Μπρονξ". Και δεν ειναι οτι αηδιασα. Αλλα....
Τι ηθελε να δειξει δηλαδη δεν καταλαβα. Ποσο γρηγορα πρεπει να τον πανε στο Νταου Πεντελης ?? :mad:
Μιλαμε οτι ο τυπος (ο σκηνοθετης) πραγματικα πρεπει να ειναι ψυχικα ανωμαλος.
Anyway ...stay away
Δεν το ειχα δει ποιο πριν το ποστ σου, δεν το ειχα δει
Παντως πωωω πωω ρε φιλε μου. Οτι χειροτερο εχω δει ποτε μου. Ακομα χειροτερο και απο αυτον τον "Εκτελεστη του Μπρονξ". Και δεν ειναι οτι αηδιασα. Αλλα....
Τι ηθελε να δειξει δηλαδη δεν καταλαβα. Ποσο γρηγορα πρεπει να τον πανε στο Νταου Πεντελης ?? :mad:
Μιλαμε οτι ο τυπος (ο σκηνοθετης) πραγματικα πρεπει να ειναι ψυχικα ανωμαλος.
Anyway ...stay away
Εεμμ......
1)καμιά 70αριά ταινίες μέσα σε 10 χρόνια....
2)το σενάριο αλλάζει πάνω στη σκηνή (φαντάζομαι το πήρες χαμπάρι στο "Ichi")
3)πολλά ναρκωτικά
4)γυρίσματα τη νύχτα εκτός και αν το πλάνο πρέπει να είναι εξωτερικό "ημέρας"
....
Πάντως έχει κάνει και πιο "ήρεμες" αλλά και πιο "άγριες" ταινίες......Ετυχες σε μια μέσης σκληρότητας (ούτε φέτα να ήταν) οφείλω να πω.....
Saw (2004)
Director: James Wan
Cast: Cary Elwes, Monica Potter, Danny Glover, Dina Meyer...
Σχεδόν τέλεια.
Black hawk Down το είδα κι εγώ!!
Παλιό αλλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ...
kadronarxis
09-04-05, 02:44
Αναμφισβήτητα, ταινία της χρονιάς το Sin City.
Ασυνήθιστη ταινία, βγαλμένη από τα κόμικς.
Συνηθισμένο σενάριο, πολλή βία(έβαλε το χέρι του ο ταραντίνο), δεν είναι για μικρά παιδιά και ας παίζει ο bruce willis.
Απλά το όλο δέσιμο των ηθοποιών, είναι που στέλνει την ταινία στην κορυφή.
Χαρακτηριστική σκηνή, ο Mickey Rourke βλέπει τον Bruce Willis, και χαμογελάει.
Ξανά ο αλήτης mickey rourke, (ο άνθρωπος που έδερνε την Care Otis), και φυσικά bruce willis, άγριος όσο ποτέ.
Μην την χάσετε, πάρα πολύ καλή.
ΥΓ: γυναίκες όπως η Care Otis, βάζουν κάτω όλα τις άλλες που νομίζουν ότι είναι κάποιες.
"Της κακομοίρας" (aka Ζήκος):haha
ολ ταϊμ κλάσικ
Πίνου για να ξιχνω τουν πόνουυυυυυυυυυυ
Είδα το Interpreter, μιας και είμαστε η πρώτη χώρα που κάναμε την παγκόσμια πρεμιέρα στην ταινία;)
Εντάξει αρκετά καλή ταινία, θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη βέβαια. Η Kidman φυσικά όλα τα λεφτά, ο Penn αν και ήταν εξαιρετικός, έπαιξε σε ρόλο μια απο τα ίδια. Γενικά η ταινία είχε ψιλοανατρεπτικό τέλος, και επίσης παίρνεις και μια ιδέα πως δουλεύει γενικά ο OHE, πως αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα και τέτοια. Πάντως όπως και να χει είναι αρκετά αληθοφανές το όλο story. Με την πρώτη ευκαιρία να την δείτε.
Καλά για το Sin City όπου βάζει τα δαχτυλάκι του ο Tarantino δεν υπάρχουν αμφιβολίες. :respekt:
H ταινία αυτή την στιγμή βγάζει 8.4 και είναι στο No 96 απο των Top 250 ταινιων όλων τον εποχών, και σίγουρα θα ανεβεί αρκετά.
Sin City ... από τις πιο όμορφες δυτικές ταινίες των τελευταίων χρόνων. Ό,τι πιο κοντά σε πραγματικό κόμικ έχει βγει. Απλά δείτε το! Recommended όσο δεν πάει.
PS. Και για να μην ξεχνιόμαστε... :worthy: Miller/ Rodriguez/Tarantino :respekt:
The Machinist (2004)
Director: Brad Anderson
Cast: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sanchez-Gijon, Michael Ironside...
Χάσιμο χρόνου (δε μου άρεσε καθόλου)...
Sin City (2005)
Director: Robert Rodriguez
Cast: Bruce Willis, Jaime King, Frank Miller, Jessica Alba, Rosario Dawson, Benicio Del Toro, Clive Owen, Mickey Rourke, Brittany Murphy, Nick Stahl, Alexis Bledel, Devon Aoki, Elijah Wood, Michael Clarke Duncan...
Σχεδόν τέλεια...
[Insomniac]
17-04-05, 02:14
The Ring Two (http://www.imdb.com/title/tt0377109/).
Βαθμός: 4/10 (Αποδεκτή).
Στα +
Ο ιαπωνικός μύθος.
Στα -
Μέτριες ως κακές ερμηνείες, με χειρότερη όλων του πιτσιρικά (David Dorfman).
Κακή ατμόσφαιρα -> Ελάχιστος ως καθόλου τρόμος.
Προσαρμοσμένο σενάριο "αλά αμερικέν" (κοινώς τον ιαπωνικό μύθο, που αναφέρεται πιο πάνω, του αλλάξανε τα φώτα!!).*
* Χαρακτηριστικά παραδείγματα η αρχή με τους teenagers (συνταγή Scream) και οι άθλιες ατάκες σε στιγμές έντασης...
- Samara: Mommy? - Rachel: I'm not your fuc***g mommy :lol: και η μουσική να "δίνει" κρεσέντο από πίσω. :haha
Αν σας άρεσε, συνιστώ επίσης: The Ring (http://www.imdb.com/title/tt0298130/) (σαφώς καλύτερο) και όλη την αυθεντική ιαπωνική σειρά Ringu (http://www.imdb.com/title/tt0178868/), Ringu 2 (http://www.imdb.com/title/tt0218553/) και Ringu 0 (http://www.imdb.com/title/tt0235712/).
- Samara: Mommy? - Rachel: I'm not your fuc***g mommy
Να σου πω, εγω την βρηκα πετυχημενη ατακα και γελασα με την ψυχη μου... :D
[Insomniac]
20-04-05, 04:56
Νύφες (http://www.cine.gr/film.asp?id=704734).
Βαθμός: 6/10 (Ευχάριστη).
Στα +
Ωραία ατμόσφαιρα (σου μεταφέρει επιτυχώς την αίσθηση ότι είσαι σε παλιά εποχή).
Ικανοποιητικές ερμηνείες.
Ωραίο soundtrack (Σταμάτης Σπανουδάκης).
Στα -
Ιδιαίτερο σενάριο*.
Περιορισμένα σκηνικά**.
* Η ταινία σαφώς και υπερέχει από τις υπόλοιπες "συνηθισμένες" ελληνικές παραγωγές. Παρόλα αυτά έχει μια ιδιαίτερη θεματολογία που ή σε συγκινεί ή όχι. Αν είστε fan του είδους λοιπόν, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Αν πάλι όχι (όπως εγώ), τότε είναι δύσκολα τα πράγματα...
** Η ταινία έχει περιορισμένα σκηνικά-τοποθεσίες. Ουσιαστικά είναι γυρισμένη σχεδόν εξ'ολοκλήρου μέσα σε ένα πλοίο (θυμίζει λίγο Τιτανικό). Αν και κάτι τέτοιο δεν είναι κατ'ανάγκη αρνητικό, στην συγκεκριμένη ταινία κουράζει κάπως.
Αν σας άρεσε, συνιστώ επίσης: Πολίτικη Κουζίνα (http://www.cine.gr/film.asp?id=703662), Titanic (http://www.imdb.com/title/tt0120338/).
http://www.kitanotakeshi.com/pictures/books/kitanomanga.jpg
"Cahiers du Cinéma", perhaps the most famous film magasine in the world, began with their issue number 300 a tradition of inviting a grand cinéaste as guest editor for the "double zéro" issues, beginning with Jean-Luc Godard. The other double-zéro editors were Wim Wenders (400) and Martin Scorsese (500).
Continuing this tradition, "Cahiers du Cinéma" invited Kitano Takeshi to be guest editor on their anniversary issue.
Kitano declined the offer, but proposed "Cahiers du Cinéma" an unique idea, in form of a game to united some of the worlds greatest cinéaste.
Kitano would take 69 pictures, from which the directors then should pick 4 and from them create a storyline. The result became "Ciné-Manga par Takeshi Kitano".
The Ciné-Manga begins with an introduction of the game and the rules, a presentation of all 69 pictures, followed by 14 stories by Kitano himself, and then a story from each of the invited directors: Oliver Assayas, Bertrand Bonello, Catherine Breillat, Arnaud des Pallières, Arnaud Desplechin, Jacques Doillion, Yervant Gianikian, Angela Ricci Lucchi, Hong Sang-Soo, Kiyoshi Kurosawa, Claude Lanzmann, Rithy Panh, Gus van Sant and Apichatpong Weerasethakul.
To round it all off, the booklet ends with "Images de Synthèse, mefiánce", a 12 page conversation with Kitano about cinema and his life, made especially for this issue by Shiguehiko Hasumi.
And as a final personal touch, Kitano created a painting especially for the cover.
Εδώ μπορείτε να δείτε τις 69 φωτογραφίες: http://69pics.blogspot.com/
[Insomniac]
25-04-05, 05:12
Sin City (http://www.imdb.com/title/tt0401792/).
Βαθμός: 7/10 (Καλή).
Στα +
Καταπληκτική "film noir" ατμόσφαιρα.
Καλή σκηνοθεσία.
Κορυφαία μεταφορά κόμικ στη μεγάλη οθόνη.
Ικανοποιητικές ερμηνείες.
Πολύ καλή διανομή ρόλων.
Στα -
Σχεδόν ανύπαρκτο soundtrack.
Επιφανειακή ανάπτυξη χαρακτήρων.*
* Δεν ξέρω αλλά έχω την αίσθηση, ότι όποιος δεν έχει διαβάσει τα αντίστοιχα κόμικ (δυστυχώς είμαι και εγώ ένας από αυτούς), χάνει πολλά από το background των χαρακτήρων και κατά συνέπεια από το όλο story της ταινίας.
Κατά την γνώμη μου η ταινία πάσχει λίγο σε αυτό το σημείο, καθώς δεν εμβαθύνει ιδιαίτερα στους χαρακτήρες, αποτυγχάνοντας έτσι να δώσει στον θεατή να καταλάβει, ποιοι είναι τέλος πάντων και γιατί κάνουν αυτά που κάνουν.
Αν σας άρεσε, συνιστώ επίσης: Kill Bill: Vol. 1 (http://www.imdb.com/title/tt0266697/) (μακάρι και το Vol.2 να ήταν το ίδιο καλό, αλλά δυστυχώς...).
[Insomniac], αν το ψάξεις λίγο για την ταινία, θα δεις για τα θετικά και τα αρνητικά που αναφέρεις, ότι δεν ισχύουν και τόσο. Τί εννοώ; Παράδειγμα:
- "Σχεδόν ανύπαρκτο soundtrack."
Μα φυσικά!.....Αφού στο κόμικ δεν αναφέρεται μουσική με κάποιο έμμεσο τρόπο, ο σκηνοθέτης, δεν μπορούσε να βάλει κάποια. Εκτός για παράδειγμα στις σκηνές όπου έπρεπε να υπάρχει (στο bar).
- "Καλή σκηνοθεσία"
Εδώ δεν είναι τυχαίο που και ο ίδιο ο δημιουργός του κομικ αναφέρεται ως σκηνοθέτης....Κάποια (ίσως και όλα, ίσως και λίγα δε ξέρω ακριβώς) από τα σκίτσα του κομικ έχουν μεταφερθεί αυτούσια στη ταινία. (αν πάρεις δηλαδή ένα frame από την ταινία και ένα σκίτσο από το κόμικ τότε έχουμε απόλυτη ταύτιση).
Θέλω να πω, θέλει λίγη σκέψη πριν πούμε "καλή ή κακή σκηνοθεσία"
- "Επιφανειακή ανάπτυξη χαρακτήρων"
Δε γνωρίζω αλλά έχω την αίσθηση ότι "that's all there is"....Οπότε δεν μπορούμε να "κατηγορήσουμε" την ταινία.
- "Ικανοποιητικές ερμηνείες"
Εδώ θα ήταν καλύτερα να λέμε "φοβερή διανομή ρόλων"(casting).... Την ταινία προσωπικά, ήθελα να την δω μόνο για τον Mickey Rourke. Και πόσο εύστοχη επιλογή ο M.Rourke για τον ρόλο του!!! Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα για την κριτκή της ερμηνείας του.... Μία ζωή ο τύπος έπαιζε τον ευατό του στις ταινίες (ακόμα και σε αυτές που κράταγε πολυβόλα και θέριζε ανθρώπους), και μου άρεσε/αρέσει πολύ ότι και να κάνει.
Από την άλλη τώρα, έχει να παίξει έναν ήρωα κόμικ...κάποιον που δηλαδή έχουμε "δει" ήδη...και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να έχει και απόλυτη πειθαρχία στις κινήσεις του για να ταιριάζουν τα frames κτλ κτλ. Κι όμως!! Ο Rourke για άλλη μία φορά σαρώνει κάθε ανταγωνισμό με τους συμπρωταγωνιστές του (εκτός και αν είναι γυμνές σεξοβόμβες...αν και πάλι....), τα σενάρια, τις μουσικές, τους σκηνοθέτες ακόμα ακόμα, απειλεί με το make up που φοράει να γίνει αυτός ο ήρωας.
Δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητός για τον M.R..........Όσοι είναι fan του εδώ μέσα θα με καταλάβουν.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, ως κατακλείδα, θα έλεγα ότι το "Sιn City" είναι περισσότερο "φαινόμενο" παρά "κινηματογραφικό έργο", και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Hide and Seek
κατι μεταξύ 6ης αίσθησης, Machinist και ξέρω γω κατι τέτοιο...
Η πλάκα είναι οτι ο DeNiro που παίζει σε αυτο το έργο, έχει και μια άλλη ταινία πάλι με παιδάκι να παίζει μαζί του αλλα αγοράκι αυτη τη φορά και παίζουν παλι κατι μεταφυσικά φαινόμενα...
Το ιδιο αγοράκι παίζει σε ένα έργο με τη Νικόλ Κιντμαν και πάλι κατι παραξενα κάνει...
Αν τα δεις και τα 3 έργα αυτα στη σειρά την επόμενη μέρα παίζει να τα εχεις μπερδέψει εντελώς...
χεχεχεεε
HaRRy
χαχαχα, πολύ εύστοχος!
slipknot666
25-04-05, 15:24
Μια Ειναι Η Ταινια Παιδια Το Oldboy Σκετη Τρελα Πιο Psycko Ταινια Δεν Εχετε Ξαναδει Τη Συνιστω Ανεπιφυλακτα
@ ADSLgr.com All rights reserved.