Επιστροφή στο Forum : Ποιά είναι η τελευταία ταινία που είδες; Σου άρεσε;
To Brothers Grimm είναι μεγάλη βλακεία εντελός ανούσια ταινία!
το Corpse Bride έχει πλάκα!
kadronarxis
05-01-06, 15:59
Μόλις είδα το Syriana.
Η ταινία δείχνει μια πλευρά της αλήθειας για το τι διαδραματίζεται πίσω από τις πλάτες μας όσον αφορά το παγκόσμιο εμπόριο, το πετρέλαιο και άλλα.
Καταλαβαίνεις αμέσως, ότι η Ελλάδα όχι απλά είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά, αλλά μπροστά στα πολυκαταστήματα των μεγάλων κρατών, εμείς έχουμε βγάλει πάγκο και πουλάμε με ένα ευρώ και δύο, σώβρακα για τα μωρά.
Δύσκολη ταινία, πολύπλοκη, όπως πολύπλοκο είναι και το θέμα του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά.
Προσωπικά το The Brothers Grim το είδα ευχάριστα, όπως και το Corpse Bride.
King Kong (2005): δεν βλέπεται με τίποτα ανεξαρτήτως γούστου, πρόκειται για ανοησία.
The Constant Gardener: το βρήκα ενδιαφέρον, κυρίως λόγω σκηνοθεσίας.
Επίσης μια παλιά ταινία The Ladykillers (1955) με τον Peter Sellers, η οποία ήταν αρκετά καλή και τη συστήνω (δεν έχω δει το πρόσφατο remake για να το συγκρίνω)
Santa's Slay (http://www.imdb.com/title/tt0393685/) (2005)
He's making a list... pray you're not on it:twisted:
ή
Μια άλλη οπτική γωνία της ημέρας των Χριστουγέννων..
Θα πω ψέμματα αν πω ότι δεν γέλασα (στην αρχική σκηνή χτυπιόμουν από τα γέλια :rotfl: ), αλλά σίγουρα δεν το προτείνω σαν εκπαιδευτική ταινία (π.χ. τι είναι ο Άγιος Βασίλης και τι κάνει) προς τα παιδάκια/ανιψάκια/κλπ σας...:-k
Επίμονος κηπουρός απλά τέλειο
corpse bride (http://www.imdb.com/title/tt0121164/): μου αρεσε αρκετα καπου στο 7 θα του εβαζα. σκοτεινο οπως σε ολες σχεδον τις ταινιες του Τιμ Μπαρτον, παλι "εγραψε" ο Ελφμαν με τη μουσικη και γενικα ειχε πλακα
saw2 (http://www.imdb.com/title/tt0432348/): καλο αλλα δεν τρελαθηκα ηξερα τη περιπου τι θα δω.κανα 6,5 θα επερνε και ανετα την εβλεπα για αλλη μια φορα(μονο).οι σεναριογραφοι πρεπει να εχουν πολλα ψυχολογικα.
επεισης να αναφερω οτι η εταιρια που βγαζει τα αρρωστημενα αυτα εργα (Lions gate) εβγαλε την ταινια hostel (http://www.imdb.com/title/tt0450278/) που την παραγωγη εχει κανει ο Tarantino
και τελος το Jessica: A Ghost Story (http://www.imdb.com/title/tt0219103/). τη βλακεια εκανα και την νοικιασα. ελλεεινες ερμηνιες(ο Θεος να τις κανει) , τρισαθλια σκηνοθεσια(λεμε τωρα πηρα δωρο μια καμερα και γυρναω), σεναριο Ηλιθιο και τελος το καλυτερο τα ΕΦΕ. που ειναι Spielberg και ο Lucas νιωθουν δεος βλεποντας αυτα τα εφε.... τι εφε ηταν αυτα.... το τυφλη φυγη(ετσι δεν λεγετε μια ερασιτεχνικη ταινια του διαδικτυου?) ειχε καλυτερα. αν αντιπαθειται καποιον ειναι ωραιο δωρακι. 0,5/10(χαριστικο το 0,5)
Les Poupees Russes (http://www.imdb.com/title/tt0409184/):
Συνέχεια του πολύ καλού L' Auberge Espagnole (http://www.imdb.com/title/tt0283900/) με πρωταγωνιστή έναν απο τους αγαπημένους μου σύγχρονους Γάλλους ηθοποιούς, τον Romain Duris.
Δεν μπορώ να είμαι δίκαιος, γιατί περίμενα πολύ περισσότερα...το "Les Poupees Russes" επικεντρώνεται πολύ στον ρόλο του πρωταγωνιστή Xavier, έχει υποβαθμιστεί δλδ πολύ ο ρόλος των υπολοίπων ηθοποιών, με την εξαίρεση της Keily Reily_Wendy και λιγότερο της Cecile de France_Isabelle...
...ίσως θα μπορούσε να το πεί κανείς αυτό και για το πρώτο έργο, αλλά εκεί οι υπόλοιποι χαρακτήρες είχαν χτιστεί με προσοχή, είχαν οργανικό ρόλο στην απόδοση των σκηνών ακόμα κι όταν δεν μιλούσαν, γιατί είχε δοθεί μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια, στην παρουσίαση-έκφραση της προσωπικότητας των ηρώων σε κάθε σκηνή, κάτι που το έβλεπε κανείς μόνο αν κοίταζε σκόπιμα γύρω απο το "πεδίο δράσης" που συνήθως διαφεύγει, τα πρόσωπα και τις κινήσεις των προσώπων, ακόμη κι όταν είναι μισοκρυμμένοι στο υπόβαθρο...είχε μελετηθεί προσεκτικα ο ρόλος καθενός στην ταινία...μόνο o χαρακτήρας του Γερμανού Tobias_Barnaby Metschurat, με την ολοκλήρωση του έργου, φαινόταν κάπως λειψός σε σχέση με τους άλλους...
...αντίθετα εδώ οι υπόλοιποι στέκονται αμήχανα ως κομπάρσοι στις λίγες στιγμές που τους δείχνει ο φακός, δεν έχουν ουσιαστικά χαρακτήρα και είναι φανερά έξω απο το πνεύμα του έργου...δεν μπήκε κάν στον κόπο ο σεναριογράφος να σκεφτεί να τους γράψει μια ατάκα με αποτέλεσμα να πάσχουν ιδιαίτερα στιγμές που εμφανίζονται μαζί με τους κύριους χαρακτήρες, στέκονται δίπλα δίπλα και καταβάλλουν αμοιβαία προσπάθεια να μην συναντηθούν τα βλέματά τους, κι αυτή η αμηχανία αποτυπώνεται δυστυχώς στον φακό...μια φιλική χειρονομία, ένα χαμόγελο που δεν θα κρατούσε πάνω απο 1 δευτερόλεπτο στην σκηνή το λυπηθήκανε, ώστε να μπορεί να εγείρει κανείς κριτικήπερί κακής ηθοποιίας...αλλουνού είναι το σφάλμα όμως...
...βρίσκονται εκεί δυστυχώς μόνο για να δικαιολογήσουν την προβολή του έργου ως συνέχεια του προαναφερθέντος...καλύτερα να ήταν πιο δωρικοί και να τους έβγαζαν κι απ' αυτές τις σκηνές, να τους έδειχναν μια στιγμή όταν βρισκόταν ξανά όλοι μαζί σε μια όμορφη σκηνή και μετά μόνο στο τέλος, στον γάμο να γλεντούν...
...έτσι, πέρα λοιπόν απο την προσοχή στην λεπτομέρεια, το έργο έχει χάσει αυτή την φρεσκάδα του πρώτου, που δεν προσέγγιζε το ελαφρύ είδος ωστοσο, κάτι που προέκυπτε απο το καλό δέσιμο καλογραμμένου σεναριου, ευαίσθητης και σπιρτόζικης σκηνοθεσίας, μουσικής επένδυσης και πλήρους απόδοσης των χαρακτήρων...το πρώτο ήταν διασκεδαστικό αλλά έξυπνο, ενώ δεν του ξεφευγαν πολιτικά και ψυχολογικά, ίσως και φιλοσοφικά σχόλια (μέσω εμμέσων προβληματισμών)...
...ο Cédric Klapisch είχε πιάσει τον σφυγμό, είχε ψηλαφήσει τις ευαισθησίες των ηρώων, με τρόπο που διαχέονταν στον θεατή κι έβλεπε κανείς τον εαυτό του σε όλους σχεδόν, αναγνώριζε καταστάσεις, διλήμματα, συναισθήματα αδιέξοδα, μικρες χαρές και στιγμές απο τις οποίες όλοι μας αντλούμε εκείνα τα μικρά και μεγάλα συμπεράσματα που μας αφορούν στην καθημερινή μας ζωή και τις σχέσεις μας...
Αντίθετα εδώ, το σενάριο, αλλά και η πλοκή στο σύνολό της είναι κάπως τραβηγμένη κι επιτηδευμένη, το χιούμορ εύκολο και κατα περίπτωση εκβιάζεται...στις λιγες στιγμές που ξεφεύγει πέφτει στο λάθος να επεξηγεί αυτό που θέλει να πεί, να το βάζει στον διάλογο γιατί φαίνεται να μην μπορεί να το σκιαγραφήσει στις καταστάσεις...
...γι αυτό και κουράζει περισσότερο που η πλοκή δεν είναι περισσότερο αποκεντρωμένη, αλλά αγκιστρώνεται στον (κι όχι απλά περιστρέφεται γύρω απο τον) κεντρικό ήρωα...
...για να καλύφθεί το κενό, προσπαθησαν να παίξουν με τις φόρμες, μπλέκοντας τον δραματικό χρόνο, σε καταστάσεις όμως πάλι που δεν έδεναν με την κεντρική αφήγηση και κατακερμάτιζαν την δράση, χωρίς να αποκαλυπτουν ή να τροφοδοτούν με ερωτήματα για τη συνέχεια...
...και αυτή την έλλειψη απόδοσης προσωπικής επαφής μεταξύ των ηρώων, με κάποιες εξαιρέσεις, έρχεται να την καλύψει ο ερωτισμός κάποιων σκηνών..μεγάλο λάθος κατ' εμέ...
Τί σώζει κάπως την ταινία...η ευγενέστατη και λαμπερή φατσούλα της Ρωσιδούλας, που θυμιζει κάτι απο την ευαισθησία και την φρεσκάδα του πρώτου έργου και των προσώπων της κι αναπληρώνει απο μόνη της την έλλειψη συγκροτημένης σεναριακής υποστήριξης σε κάποιες περιπτώσεις...
...το ότι καταφέρνει περιοδικά να δώσει εκείνο το αίσθημα που προκύπτει απο τις διαφορετικές κι ασυνάρτητες μεταξύ τους στιγμές που ζεί καθένας στην προσωπική του ζωή...εκείνες στις οποίες περιεργάζεται καθένας τον εαυτό του, που προσπαθεί να κρατήσει στα μάτια του ίδιου πρωτιστως αλλά και των άλλων κάποια συνοχή ψυχολογική, συμπεριφορική και στις οποίες διερωτάται ο ίδιος ποιος είναι, αντικρύζει διστακτικά την αντίληψη που έχει για τον εαυτό του και την επερωτά...πως αλλιώς θα μπορούσε να τον αντιλαμβάνεται...ποιά γνώμη έχει ο καθένας μας για τον εαυτό του...και σε κείνες τις στιγμές ποιά θα είναι η στάση του έναντι των άλλων...ποιά στάση θα ήταν δικαιολογημένη για τον ίδιο, για τους άλλους, ποια είναι ανθρώπινη, ποιά αυστηρή, ποιά ψυχρή, ποια διάφανη, ποια λανθάνουσα-αμφιλεγόμενη, ποια στάση επιτέλους θα εξέφραζε εκείνο που νιώθουμε, "Εμάς", όταν δεν ξέρουμε πώς νιώθουμε ή πως πρέπει να νιώθουμε...
Μικρά καθημερινά ερωτήματα...σημαντικά...
Διαβάστε και τα σχόλια στο imdb, ίσως είναι πιο αντικειμενικά από τα δικά μου...
- Seven Swords_qi jian (http://www.imdb.com/title/tt0429078/): Σαχλό μου φάνηκε...μου φάνηκε όμως πολύ πολύ όμορφη εκείνη που παίζει την Κορεάτισσα...
...δεν αξίζει να το σχολιάσω νομίζω...
7 Σπαθια
και μ'αρεσε παρα πολυ
μου φάνηκε όμως πολύ πολύ όμορφη εκείνη που παίζει την Κορεάτισσα...
Τα 7 σπαθιά την είδα χτες..Καλούτσικη αλλά πρέπει να είσαι προετημασμένος για το τι πας να δεις... Καιρό είχα να δω να φέυγει κόσμος από την αρχή της ταινίας...
Εμένα μου άρεσε αυτή..Γκόμενα με άποψη... Είμαι σοβαρά γιατρέ?? :lol: :cool:
5233
Όχι στον κινηματογράφο αλλά στο DVD:
L' Enquete Corse-The Corsican File-Καταδίωξη Στην Κορσική.
Ο κύριος λόγος που την διάλεξα ήταν ο Jean Reno. Και δεν έκανα πολύ λάθος :D
Η ταινία σε πολλά θυμίζει τον Asterix στην Κορσική για όσους το έχουν διαβάσει. Δεν έχει να κάνει με τους ήρωες του κόμικ βέβαια αλλά η ταινία είναι ότι λέει, συν πολλά γέλια! Για τους λάτρεις του Reno (είμαι ένας από αυτούς) συστίνεται ανεπιφίλακτα!
7 σπαθιά,
καλύτερα στο DVD....
7 σπαθιά,
καλύτερα στο DVD....
διαφωνω..
riotshield
22-01-06, 14:19
match point. Αριστουργημα
riotshield
22-01-06, 14:22
α, και ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ (gegen die wand), επίσης αριστουργημα
gegen die wand το γερμανικο-τουρκικό δεν είναι αυτό;
Το είχα δεί χωρίς υπότιτλους :haha , δεν κατάλαβα πολλά απο τους διαλόγους, μέσες άκρες, αλλά μου άρεσε...
The Chronincles of Narnia...
...άρχισε φιλόδοξα, για παραμύθι, και όσο πηγαινε χειροτέρευε...πολύ ανακατεμένο μου φάνηκε, πολύ κόψιμο-ράψιμο έπεσε προφανώς στην τελική σύνθεση κι αυτό που βγήκε μου φάνηκε πολύ λειψό...
Δεν μου άρεσε καθόλου...
Sadead Neth
23-01-06, 02:54
Sympathy for Lady Vengeance (http://www.imdb.com/title/tt0451094/). Είναι το καλύτερο imho από την τριλογία του Chan-Woon Park αν και το πρώτο (http://www.imdb.com/title/tt0310775/) μου άρεσε και αυτό πολύ.
Stage Beauty (στο DVD). Στις αίθουσες προβλήθηκε ως "Το ωραίο φύλο".
Εξαιρετικές ερμηνείες. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ιδιαίτερα σε λάτρεις του θεάτρου.
The Fog of War - Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara
http://www.imdb.com/title/tt0317910/
Documanter με τον πρώην υπουργό αμύνης των U$A, που μιλάει για τα όσα είδε και έμαθε στην καριέρα του, ιδίως όσον αφορά την πολιτική και τον πόλεμο.
Δείτε το, αξίζει.
Μια τρελή άκρη με προμήθεψε με DVDrip με τις περισσότερες ταινίες που παίζονται τώρα στο σινεμά και παλαιότερες...
Είδα:
- REVOLVER - μάπα δε κατάλαβα τίποτα μη τη δείτε!! ΣΟΒΑΡΑ!!
- The Descent - τρόμου ψιλοτρομακτική αλλα ψιλο B-movie...
- Pride and Prejudice - Ρομαντική Εποχής .. για να την δείς με κανα γκομενάκι ρομαντικό καλή είναι και βέβαια παίζει η Κίρα Ναϊτλι ... λιώνω :D
- Constant Gardener ... ταινιάρα...
αυτες τις μέρες θα δώ και τις υπόλοιπες
Geisha,Wolf Creek,MAtch point κλπ
Α είδα επίσης και το
8mm no2 ...
Μάλλον κατευθείαν σε DVD πρέπει να βγήκε αυτό...
Καμία σχέση με το πρώτο ...
Αλλοι ηθοποιοί, άλλη πλοκή και πολυ γυμνό και σεξ στη Βουδαπέστη...
Είδα το Match Point χθες. Πολύ ωραία ταινία, αλλά όχι και για 5 αστέρια που του δίνουν κάποιοι κριτικοί. Ίσως να του έβαζα 3 αστέρια. Καταπληκτική ηθοποιεία, ειδικά από τον πρωταγωνιστή. Πολύ καλή σκηνοθεσία και "σφιχτό" σενάριο. Κάθε ατάκα στο πρώτο μισό του έργου, παίζει ρόλο στο δεύτερο μισό. Λίγο βαρύ το τέλος της ταινίας και πολύ ωραία η σεναριακή ανατροπή με τη βέρα (όσοι το δουν θα καταλάβουν).
Ορίστε τι βγάζει ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος...
Wallace And Gromit In The Curse Of The Were-Rabbit: Καταπληκτική !!! Tη σνόμπαρα αδίκως τόσο καιρό, αποδείχτηκε διαμάντι !!! Τέλεια για τα παιδιά επίσης! Εσκισε η DreamWorks !
Αν δεν την έχετε δει χάνετε !
Είχα δει τελευταία φορά στον κινηματογράφο το "Περηφάνια και Προκατάλειψη", και μου άρεσε πολύ :)
The Forgotten (http://www.imdb.com/title/tt0356618/)
Ομολογώ ότι δεν περίμενα καν να είναι επιστημονικής φαντασίας, αλλά τουλάχιστον την περίμενα κάπως πιο ρεαλιστική.. Ευχάριστη κάπως, με κάποιες στιγμές που τρομάζεις λόγω απότομων εναλλαγών, αλλά μέχρι εκεί..
Underworld Evolution
Δεν μου άρεσε καθόλου, εν αντιθέσι με το πρώτο που μου άρεσε πολύ. Μόνο η Καιτούλα άξιζε;)
Πράγματι η Καιτούλα αξίζει :)
me you and everyone we know: Το ειχα δει και στο φεστιβαλ Θεσσαλονικης και τωρα που το ξαναειδα μου αρεσε παρα πολυ.Το συνιστω ανεπιφηλακτα.
3 graves of melqiade estrada: Επισης το ειχα δει στο φεστιβαλ λογω του σεναριογραφου καθως εχει συνεργαστει με inaritu σε amores perros και 21 grams.Τωρα που το ξαναειδα νομιζω πως ειναι αρκετα καλο αλλα δεν μπορει να αγγιξει το τελοιο.
Broken Flowers:Δεν μου αρεσε καθολου.Δεν ξαναβλεπω με τιποτα jarmus.
Oliver Twist: Ο Πολανσκι και οι 7 νανοι σε ταινια τρομου με σκηνες σοφτ πορνο.Καμοια απολυτως σχεση με ολα αυτα που προαναφερα αλλα μου την εδωσε στα νευρα.Καποιοι σκηνοθετες δεν ειναι καλο να πειραματιζονται με "παραμυθια" και hollywoodιανα σεναρια.
Die Fetten Jahre sind vorbei - The Edukators.: Γερμανικη δουλεια σε γενικες γραμμες πολυ καλη.Το θεμα που περιγραφει ευαισθητο ,για τον Καπιταλισμο και τα κοινωνικα στρωματα,ταξεις στην Γερμανια ,ομως καταφερνει να το ξετυλιξει σωστα.Ωραιο σεναριο και αρκετα ανατρεπτικο κλεισιμο.Μερικοι ανθρωποι ποτε δεν αλλαζουν.Απο εκει εχω δανεισθει και την υπογραφη στο singature μου ,λιγο παραλαγμενη βεβαια.
Der Untergang: Μου αρεσε παρα πολυ.Εκει φαινεται ποσο δυναμη μπορει να εχει η εικονα και γενικοτερα ο κινηματογραφος.Με σιγκηνησε με εναν τροπο ανισηχιτικο σε σημειο που ισως φευγαλεα να λυπηθηκα ή και να θαυμασα τον Χιτλερ..οσοι εχουν δει την ταινια θα ξερουν πολυ καλα τι εννοω.Δεν ειναι τυχαιο οτι εγω μεταφρασα την 1η κοπια που "κυκλοφορησε" στους δρόμους :p .Τοσο πολυ μου αρεσε.
Factotum: Δεν μου αρεσε καθολου.Μου την εσπασε σε απιστευτο βαθμο ο Ματ ντιλον και νομιζω οτι το παρακανε για Μπουκοφσκι.Ηταν σαν να βλεπω τον Παπακαλιατη να παιζει τον Μπουκοφσκι..ΕΛΕΟΣ..μα γινονται αυτα τα πραγματα?Σεναριακα τιποτα το ιδιαιτερο χωρις φανερα κενα αλλα ουτε και "γεμάτα".Σκηνες που φανηκε οτι γραφτηκαν "στο χερι" και απλα μεταφερθηκαν απο το βιβλιο στην ταινια.
5% alcohol x 15' :Αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει και θα σε πλακωσει :p Η 1η μου ταινια μικρου μηκους οπου διχως διγματα ματαιοδοξιας νομιζω πως οπου προβληθηκε πηγε καλα και μαζεψε θετικα σχολια.Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι καταφερα σε ενα μεγαλο ποσοστο να μεταφερω το "σεναριο" που ειχα στο μυαλο μου σε εικονα.ΣΑν 1η δουλεια σιγουρα 8α την θυμαμαι γιατι μαθαινουμε απο τα λαθη μας.Ετοιμαζομαι για την 2η οπου θα σαρωσει τα παντα :p Αν δεν υπηρχε και το μιζερο καθεστιμενο στα μεγαλα φεστιβαλ να παιζουν μονο φιλμ 35'' θα ηταν ολα καλα.Λεω εγω τωρα ...
Τι περιμενω..
Περιμενω την 3η ταινία του Ιναρίτου με ονομασια Βαβέλ.
Ειναι σε φαση post production και μαλλον θα παιξει στα μεσα του ετους.
Μου την δινει που θα γινει αντικειμενο ποθου για καθε θυλικο καθως θα παιξουν Μπραντ Πιτ και Μπερνάλ μαζι,αλλα εγω θελω να δω οπωσδηποτε την 3η δουλεια του σκηνοθετικα παντα..
Και τωρα ας μοιραστω 2,3 ταινιουλες που μου εχουν μεινει και ειμαι σιγουρος οτι αξιζει να ριξτε μια ματια.(ανεξαρτητος,Ευρωπαικος κινηματογραφος).Εχουν βγει ολα σε DVD.
1)Intacto
2)The Machinist
3)REconstruction
4)Vodka Lemon
5)Mozard and The Whale
Και κατι ακομα..οσοι εχετε δει το Les triplettes de belleville του Σιλβεν Σομέ και σας αρεσε "ψαξτε" να βρειτε την 1η του ταινια που ειναι μικρου μηκους με τιτλο Vieille dame et les pigeons .Η απολυτη μορφη σουρεαλισμου!
Sofojohn, nnn: ΦΤΟΥΥΥ!!! Ο ιός των sequel χτύπησε και το underworld??? ΦΤΟΥ!!! Και έλεγα να πάω να το δω... Ε, τι να κάνουμε όμως... Καιτούλα είναι αυτή...
Όσο έχει μακριά μαλλιά (επειρεάζουν ΠΟΛΥ τα άτιμα...) δεν γίνεται να μην τη δω...
(Άν κανείς αναρωτιέται περί μαλλιών... (http://www.imdb.com/title/tt0120122/))
Και τα δερμάτινα επιρεάζουν πολύ :whistle: !!
beginer_25
01-02-06, 23:05
Underworld evolution, για τους fan του είδους = αρκετά καλή και η Καιτούλα δεν απογοητεύει...
η καιτουλα να απογοητευσει? οτι και να κανει δεν απογοητευει...
γυναικαρα!!!:)
Kiss Kiss Bang Bang: μέτρια, μετάνιωσα για το χρόνο μου.
axristos13
10-02-06, 17:34
Είδα σε DVD μια παλαιά ταινία.
Το κουρδιστό πορτοκάλι.
Απίστευτη.
Το κουρδιστό πορτοκάλι.
Απίστευτη.
Αν μάλιστα φανταστείς πως γυρίστηκε και προβλήθηκε στους κινηματογράφους την 10ετία του 60,τότε ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ μιλάμε για ταινία ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ!!!!!!!!!!
wintech2003
11-02-06, 12:36
Το κουρδιστό πορτοκάλι.
Απίστευτη.
Kubrick rulez
Φοβερή ταινία!
Kubrick rulez
Φοβερή ταινία!
Αν μάλιστα φανταστείς πως γυρίστηκε και προβλήθηκε στους κινηματογράφους την 10ετία του 60,τότε ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ μιλάμε για ταινία ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ!!!!!!!!!!
μία φορά προσπάθησα να την δω. Δεν την κατάλαβα, δεν την άντεξα μέχρι το τέλος
νολογκο, :oneup: άλλο ένα θέμα που συμφωνουμε, όσο εμπαθής και αν είναι κουμπρικ στο κουρδιστό δεν καταλαβα τι ηθελε να πει
νολογκο, :oneup: άλλο ένα θέμα που συμφωνουμε, όσο εμπαθής και αν είναι κουμπρικ στο κουρδιστό δεν καταλαβα τι ηθελε να πει
βλέπω πάντως αρκετούς που την βρήκανε θαυμάσια και πραγματικά θελω να μάθω το γιατί.
Εγώ το ξαναλέω πως δεν μπόρεσα να την δω μέχρι το τέλος και αυτό δεν το παθαίνω συχνά
το έχω πάθει μόνο με άλλα 2 έργα το "ολα για την μητέρα μου" και το "γλυκό πεπρωμένο"
Δεν είπα ΠΟΤΕ πως μου άρεσε!
Απλά εγραψα πως ήταν πολύ προχωρημένη για την εποχή της.
Αν μάλιστα λάβετε υπ' όψη σας πως εκείνα τα χρόνια "ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ" το κάθε μορφής " Παραισθησιογόνο" τότε ........
Τι να πούμε παραπέρα;;;;;;;;
Eπίσης κατά την ταπεινή μου άποψη ΑΛΛΟ το μου "Αρεσε" και άλλο το " Κατάλαβα τι ήθελε να πει" ο "Δημιουργός".
Παιδιά το κουρδιστό πορτοκάλι είναι απλά αριστούργημα.
Το τί ήθελε να πει ο Ποιητής είναι σχετικά απλό.
Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Κιούμπρικ το λέει που έιναι εξαίσιος!
http://www.rothamel.de/__we_thumbs__/913_2_Untersuchung_1.jpg
"Το κράτος ψάχνει παντού και κοιτάει τα πάντα!"
κουμπρικ στο κουρδιστό δεν καταλαβα τι ηθελε να πει
Ένα κινηματογραφικό δοκίμιο περί βίας ήταν.
Οι ταινίες του Κιούμπρικ απεικονίζουν συνήθως κοινωνικά φαινόμενα, δίχως να οδηγούν απαραιτήτως σε ηθικά διδάγματα και συμπεράσματα. Αυτό το τελευταίο δεν τον ενδιέφερε καθόλου, κατά την ταπεινή μου άποψη.
The Chronincles of Narnia...
...άρχισε φιλόδοξα, για παραμύθι, και όσο πηγαινε χειροτέρευε...πολύ ανακατεμένο μου φάνηκε, πολύ κόψιμο-ράψιμο έπεσε προφανώς στην τελική σύνθεση κι αυτό που βγήκε μου φάνηκε πολύ λειψό...
Δεν μου άρεσε καθόλου...
Ακριβώς, την ίδια γνώμη σχημάτισα και εγώ :hmm:
Παιδιά το κουρδιστό πορτοκάλι είναι απλά αριστούργημα.
Το τί ήθελε να πει ο Ποιητής είναι σχετικά απλό.
Το θέμα είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Κιούμπρικ το λέει που έιναι εξαίσιος!
"Το κράτος ψάχνει παντού και κοιτάει τα πάντα!"
odd από κιουμπρικ μου αρεσαν τα full metal jacket, η λάμψη (κορυφαίο) και το μάτια ερμητικά κλειστά
:offtopic: το It happened here των Brownlow και Molo το έχεις δει;
- The Descent: Δεν με καθήλωσε, αλλά που άρεσε πάρα πολύ. Διαφορετικό θρίλερ με υπέροχο "διπλό" τέλος.
- The Great Raid: Πολεμική ταινία, χωρίς υπερβολές αν και λίγο "αργή" στην αρχή. Οι σκηνές μάχης ήταν πολύ αληθοφανείς
- A tale of two sisters: ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
- Rebound: Την είδα Κυριακή μεσημέρι. Τα μαύρα της τα χάλια έχει, αλλά ταιριάζει για Κυριακή μεσημέρι.
- Flightplan: Τα πάντα στο μέτριο.
- Remember the titans: Παλαιότερη ταινία, αλλά... ΤΑΙΝΙΑΡΑ
"Καλή νυχτα και καλή τύχη". Εξαιρετική κοινωνικοπολιτική ταινία για την σωστή δημοσιογραφία. Εκτυλίσσεται στα μέσα του 20ου στην μακαρθίζουσα Αμερική. Μπράβο στον Kλούνεϊ.
"Καλή νυχτα και καλή τύχη". Εξαιρετική κοινωνικοπολιτική ταινία για την σωστή δημοσιογραφία. Εκτυλίσσεται στα μέσα του 20ου στην μακαρθίζουσα Αμερική. Μπράβο στον Kλούνεϊ.
Εκπληκτική ταινία πραγματικά. Πολλά μπράβο στον Κλούνει.
MirrorMask: αφήστε την καλύτερα. Πολύ ιδιόμορφη, και το χειρότερο, ούτε ο ίδιος ο σκηνοθέτης δεν ήξερε τι θέλει να πει..
Triplets of Beleville: μέτριο.
Wallace & Gromit - The Wrong Trousers (1994): 30 λεπτά σε διάρκεια, κέρδισε Oscar και άλλα 9 βραβεία. Αρκετά καλό.
http://www.imdb.com/title/tt0108598/
Τhe Promise...
θέτει πρώτa υψηλά τον πήχυ και στη συνέχεια αποτυγχάνει να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο...τελικά θα έλεγα πως δεν μου άρεσε...
@beholderX
Φιλε, το μιρορμασκ το νοικιασες, ή το αγορασες;
@ ADSLgr.com All rights reserved.