PDA

Επιστροφή στο Forum : Ποιά είναι η τελευταία ταινία που είδες; Σου άρεσε;

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

levlad
20-01-05, 19:58
Και θέλω κάποια στιγμή να δω και τον Σίντλερ λόγω Liam Neeson.

Για μένα ειναι ίσως η καλύτερη ταινία του,μαζί με το πορφυρό χρώμα.

henaro
20-01-05, 20:37
Million Dollar Baby-Clint Eastwood
Η πλοκή του περιστρέφεται γύρω από το μπόξ,αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ τρυφερή ταινία.
Πολύ καλό αλλά βαρύ δράμα, αν ψάχνετε κάτι σε Rocky forget it

McAli
20-01-05, 20:41
Ημερομηνία: Δευ Ιαν 17 2005 19:22

"Million Dollar Baby" [2004]....Clint Eastwood...σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί. Τί να λέμε τώρα. Οπωσδήποτε πρέπει να το δείτε.(Οι φίλοι της πυγμαχίας θα το δουν 2 φορές)

Νικαετός
20-01-05, 22:57

Το προρφυρό χρώμα ήταν πολύ καλή ταινία. Ο Σπήλμπεργκ είναι ο καλύτερος "παραμυθάς" του Χόλυγουντ. Μπορεί να μην αρέσει στους "ψαγμένους" αλλά σίγουρα αρέσει σε όλους τους άλλους. :wink: :wink:

McAli
21-01-05, 06:40
Το προρφυρό χρώμα ήταν πολύ καλή ταινία.

Το είπες και μόνο σου....Οι ταινίες του είναι ότι είναι μόνο όταν τις βλέπεις...Μετά κατά κάποιο περίεργο τρόπο δεν υπάρχουν πια....

sante30
21-01-05, 10:44

Το προρφυρό χρώμα ήταν πολύ καλή ταινία. Ο Σπήλμπεργκ είναι ο καλύτερος "παραμυθάς" του Χόλυγουντ. Μπορεί να μην αρέσει στους "ψαγμένους" αλλά σίγουρα αρέσει σε όλους τους άλλους. :wink: :wink:

O kαλύτερος παραμυθάς να συμφωνήσω...
Εμένα μου άρεσε... χμμμμ άρα δεν είμαι "ψαγμένη" ε???

Ποιές άλλες προτείνετε?

theos_larissa
21-01-05, 11:01
Ο Σπηλμπεργκ πολυ εξωγηινοπροιστορικο concept.μακρια απο μας.ποτε δεν αντεξα να δω τις ταινιες του απο την αρχη ως το τελος.

για τους λατρεις των γρηγορων BMW το "TRANSPORTER" Που ειδα πριν 1 βδομαδα θα τους συγκινησει.μετριο προς το καλο εργακι.ωραια φωτογραφια και πολυ δραση.

zaranero
21-01-05, 11:02
Ειδα το Immortel. Ε.Φ με ενα κραμα απο animation και πραγματικους ηθοποιους.Ασυνηθιστη ταινια που μου κρατησε το ενδιαφερον αν και πριν αρχισει νυσταζα.
Ελλατωμα που βρηκα ηταν οτι σε μερικα σημεια σαν να πηδουσε η βελονα και δεν καταλαβαινες καλα την εξελιξη.
Προσωπικα δεν ειχα ακουσει τιποτα για αυτην και τυχαια επεσε στα χερια μου.
Την συνιστω εμενα μου αρεσε.

McAli
21-01-05, 11:24

O kαλύτερος παραμυθάς να συμφωνήσω...
Εμένα μου άρεσε... χμμμμ άρα δεν είμαι "ψαγμένη" ε???

Ποιές άλλες προτείνετε?

Τι παραμυθάς βρε παιδιά!...παραμύθια! Ο τύπος δεν γράφει!Απλά ξέρει να πληρώνει τα σενάρια που άλλωτε του βγαίνουν και άλλωτε όχι (σε χρήματα εννοώ).

Για προτάσεις τώρα.....Για να μην ξανοιγόμαστε,αλλά και για να αποφύγουμε τα τετριμμένα προτείνω το "Empire of the Sun" από Spielberg,που μου αρέσει για πολύ συγκεκριμένους λόγους (βλέπε το avatar και την υπογραφή μου).

Επίσης, αφού βρίσκετε τόσο παραμυθένιες τις ταινίες του, προτείνω το "Kundun" που βέβαια είναι του Scorsese,αλλά έχει γράψει αυτή που έχει γράψει το "E.T."....γιακ.....

theos_larissa
21-01-05, 11:28
ρε παιδια ειναι αηδια ο Σπηλμπεργκ.ελεος!βρε McAli τι σου αρεσει εσενα?

zaranero
21-01-05, 11:29
Τι παραμυθάς βρε παιδιά!...παραμύθια! Ο τύπος δεν γράφει!Απλά ξέρει να πληρώνει τα σενάρια που άλλωτε του βγαίνουν και άλλωτε όχι (σε χρήματα εννοώ).

Ενταξει σκηνοθετης ειναι ο ανθρωπος.Δεν ειναι συγγραφεας ουτε σεναριογραφος.Δεν νομιζω να υπαρχουν πολλοι που να τα συνδυαζουν ολα και μαλιστα με επιτυχια.

McAli
21-01-05, 11:31
προτείνω το "Empire of the Sun" από Spielberg,που μου αρέσει για πολύ συγκεκριμένους λόγους

προτείνω το "Kundun" που βέβαια είναι του Scorsese,αλλά έχει γράψει αυτή που έχει γράψει το "E.T."....γιακ.....

παρατήρησε τα έντονα γράμματα....

McAli
21-01-05, 11:33
Ενταξει σκηνοθετης ειναι ο ανθρωπος.Δεν ειναι συγγραφεας ουτε σεναριογραφος.Δεν νομιζω να υπαρχουν πολλοι που να τα συνδυαζουν ολα και μαλιστα με επιτυχια

τί είπες τώρα....θες να αρχίσω να λέω;

zaranero
21-01-05, 11:34
Πες :lol:

McAli
21-01-05, 11:38
Lars Von Trier
Martin Scorsese
Fransis Ford Coppola
Sofia Coppola
Takeshi Kitano (ο εικονιζόμενος στο avatar μου)
Vincent Gallo

στα πολύ γρήγορα

Νικαετός
21-01-05, 11:40
τί είπες τώρα....θες να αρχίσω να λέω;

Να το πω διαφορετικά Mc . Ξέρεις κάποιον άλλο που έβγαλε τρις ,κάνοντας το κέφι του ? Εμπορικός - εμπορικότατος δεν διαφωνώ ,αλλά έχει το χάρισμα να βγάζει λεφτά . Προσωπικά μου αρέσουν ΟΛΑ τα παραμύθια του Σπήλμπεργκ από Εξορκιστή και Jaws , μέχρι Ε.Τ και Στενές επαφές , Ιντι ΚΑΙ STARWARS (Αν δεν ήταν αυτός δεν θα υπήρχε). ΑΝτίθετα δεν μου αρέσει στις "σοβαρές" ταινίες του.

Άποψή μου μετά από 30 χρόνια παράλληλη πορεία με τον Στήβεν.

McAli
21-01-05, 11:47
NIKOSEAGLE, η παράθεση που έκανες δεν ήταν απάντηση σε που είπες εσύ.

Αυτά που είπα στα σχόλιά σου,είναι φυσικά προσωπικές απόψεις.

Ξέρεις κάποιον άλλο που έβγαλε τρις ,κάνοντας το κέφι του ?

Πάρα πολλούς!Λίγοι όσοι όμως κάνουν τόσα τρις όσο αυτός.Το θέμα είναι αν περνάς καλά με τις ταινίες του.Αυτό ξέρει να κάνει. Εσύ περνάς καλά, εγώ δεν περνάω,όλα σχετικά στη τέχνη άλλωστε.

zaranero
21-01-05, 11:49
Οκ εν μερει εχεις δικιο αλλα καλυτερα να μην αναφερουμε ποσες ταινιες βασιζονται σε γνωστα βιβλια επιτυχημενων συγγραφεων και δεν ειναι σκηνοθετης και συγγραφεας ο ιδιος.
Υπαρχουν σιγουρα αυτοι που τα κανουν και τα δυο αλλα πιστευω οτι ειναι οι εξαιρεσεις.
Και στην τελικη εμενα με ενδιαφερει το αποτελεσμα.Απο τον Spielberg αν και μου αρεσαν παλιοτερες δουλειες του δεν εχω παραπονο.

Νικαετός
21-01-05, 11:51
Ο Στήβεν , δεν κάνει τέχνη Mc . Κάνει σινεμά για διασκέδαση - ψυχαγωγία. Σαν τέτοιο πρέπει να τον αντιμετωπίσεις και όχι ως σκηνοθέτη τύπου Σκορτσέζε ή Κόπολα. (Δεν το λέω για να διαφωνήσω μαζί σου , απλά είναι άλλου είδους κινηματογράφος)

McAli
21-01-05, 11:55
αλλα καλυτερα να μην αναφερουμε ποσες ταινιες βασιζονται σε γνωστα βιβλια επιτυχημενων συγγραφεων και δεν ειναι σκηνοθετης και συγγραφεας ο ιδιος.

Μην το υποτιμάς καθόλου!! Αν ήταν τόσο εύκολο να φτιάξεις ένα σενάριο από ένα βιβλίο τότε θα έιχαμε γεμίσει με πααααρα πολλές ωραίες ταινίες. Έχεις δίκιο βέβαια ότι ο "μύθος" ανήκει στον στγγραφέα και όχι στον σεναριογράφο, από την άλλη όμως όταν έρθει η ώρα να χωρέσεις μία ιστορία 300 σελίδων σε μία ιστορία 2 ωρών (να φτιάξεις δηλαδή ένα σενάριο), τότε αυτό είναι μία ακόμα επιτυχία.....όπως και να φτιάξεις μία ωραία ταινία από ένα καλό σενάριο...

McAli
21-01-05, 11:57
Ο Στήβεν , δεν κάνει τέχνη Mc . Κάνει σινεμά για διασκέδαση - ψυχαγωγία. Σαν τέτοιο πρέπει να τον αντιμετωπίσεις και όχι ως σκηνοθέτη τύπου Σκορτσέζε ή Κόπολα.

Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα ότι οι ταινίες του "είναι ότι είναι μόνο την ώρα που τις βλέπεις".

theos_larissa
21-01-05, 13:21
Lost In Translation (καλη), gothica (καλη), KillBill1(αρκετα καλή) KillBill2 (χμμ..οχι οσο το 1), Italian Job(μου αρεσουν πολυ τετοιου ειδους), Dead End (μετρια)

chatasos
21-01-05, 13:25
για τους λατρεις των γρηγορων BMW το "TRANSPORTER" Που ειδα πριν 1 βδομαδα θα τους συγκινησει.μετριο προς το καλο εργακι.ωραια φωτογραφια και πολυ δραση.

Luc Besson .....έρχεται και το Νο.2.... :wink:

theos_larissa
21-01-05, 17:10
γουσταρω.ποτε???

McAli
21-01-05, 17:37

Luc Besson .....έρχεται και το Νο.2....

γουσταρω.ποτε???

Αυτό είναι σχετικό.Το θέμα είναι πού θες να το δεις!Στην τηλεόραση?Στο video/DVD?Στο κινηματογράφο?....ή στη φυλακή!?

sonic
21-01-05, 17:57
Ειδα το Immortel. Ε.Φ με ενα κραμα απο animation και πραγματικους ηθοποιους.Ασυνηθιστη ταινια που μου κρατησε το ενδιαφερον αν και πριν αρχισει νυσταζα.
Ελλατωμα που βρηκα ηταν οτι σε μερικα σημεια σαν να πηδουσε η βελονα και δεν καταλαβαινες καλα την εξελιξη.
Προσωπικα δεν ειχα ακουσει τιποτα για αυτην και τυχαια επεσε στα χερια μου.
Την συνιστω εμενα μου αρεσε.

Φοβερό το Immortel (Γυναίκα Παγίδα ελληνικά :roll: ) είναι του Enki Bilal που φτιάχνει comics ανάλογου , με την ταινία, ψυχεδελικού/φανταστικού/ε.φ. ύφους. Και ναι, πρέπει να την δεις δυο φορές για να καταλάβεις ακριβώς τι γίνεται.

@McAli απο που είναι η φωτο του χαρούμενου (μέλλοντα) αυτόχειρα?

EvilHawk
21-01-05, 18:17
Φοβερό το Immortel (Γυναίκα Παγίδα ελληνικά Rolling Eyes ) είναι του Enki Bilal που φτιάχνει comics ανάλογου , με την ταινία, ψυχεδελικού/φανταστικού/ε.φ. ύφους. Και ναι, πρέπει να την δεις δυο φορές για να καταλάβεις ακριβώς τι γίνεται.

Αν έχεις διαβάσει τα comics απογοητεύεσαι λιγάκι!

McAli
21-01-05, 18:21
McAli απο που είναι η φωτο του χαρούμενου (μέλλοντα) αυτόχειρα?

Τον ανέφερα στη προηγούμενη σελίδα στους σκηνοθέτες που γράφουν και σενάριο (αυτός έχει γράψει και καμιά 15αριά βιβλία)...Τακέσι Κιτάνο (Takeshi Kitano)...α,είναι και ηθοποιός όπως βλέπετε!

Η φωτό είναι από τη ταινία "Sonatine" [1993].

hikoc(2)
22-01-05, 00:56
King Arthur , καλή ταινία και ξεφεύγει επιτέλους από το παραμυθάκι που πουλάνε ταινίες με θέμα την μεσαιωνική Αγγλία.

JohnGR
22-01-05, 00:57
Braveheart. Έχω χάσει το μέτρημα! :P :D

McAli
22-01-05, 04:36
"Owning Mahowny"[2004]....Όχι, καμία σχέση με αυτόν της Μεγάλης Σχολής της Μπατσαρίας.....Δεν περίμενα πολλά για να πω την αλήθεια, αλλά να, κάτι πάντα με τραβάει στα "based on a true story" σενάρια...

Ανά διαστήματα σε κάνει να λες "δυνατή σκηνή" αλλά μετά πέφτεις πάλι....Βέβαια,αυτό είναι καλό,μιάς και η ιστορία είναι η διπλή ζωή τζογαδόρου/τραπεζίτη...ή τραπεζίτη/τζογαδόρου.

Γενικά το θέμα του τζόγου (όχι του αθλητικού) με έλκει οπότε η ταινία μου άρεσε. Ίσως κάποιος που δεν μπορεί να καταλάβει την "έξαψη" του τζόγου να την βρει πολύ στατική...."ο κάθε ένας με τις εμπειρίες του" όπως λέει και μία φίλη.

Η ταινία κλείνει ως εξής:
-In a scale from 1 to 100 how would you rate the thrill of gambling?
- 100 !
-How about the second most thrilling thing in your life?How much would you give it?
-..................20.........
-And you think you can live with a maximum of 20 the rest of your life?
-Well I guess 20 is good........

Άντε και επειδή μου έρχονται διάφορα στο μυαλό, θα ρίξω και την ατάκα ενός γνωστού συγγραφέα για τον τζόγο (σε ελεύθερη μετάφραση): "Το να παίζεις χαρτιά, και να μην φοβάσε να χάσεις ότι έχεις,δείχνει ότι είσαι αρκετά δυνατός για να ξαναρχίσεις τη ζωή σου από το μηδέν ένα οποιοδήποτε πρωινό".

Οκ, άντε πολλά είπα.

Lazy Dog
22-01-05, 06:20
Ladder 49(Travolta, Phoenix). Καλογυρισμενο, ωραια ερμηνεια απο τον Phoenix αλλα ψυχοπλακωμα στο τελος :?

PReD
22-01-05, 06:52
Back to the future! :shock:

zaranero
22-01-05, 13:39
Back to the future!

Πραγματικα καυτη ταινια
xaxaxaxaxa

McAli
23-01-05, 08:43
"About a Boy" [2002]....Ο Hugh Grant πρέπει να ανεφερθεί νωρίς νωρίς,και νομίζω περιγράφει πολύ καλά τη ταινία.Ελαφριά ταινία....μάλλον "chick flick".O Grant όμως είναι εγγύηση ότι τουλάχιστον δεν θα βαρεθείς και πολύ.Γενικά θα έλεγα ότι δεν είναι τελείως χαμένος χρόνος ...ενώ μαζί και με το "Nine Months" και το "Four Weddings and a Funeral", αποτελούν την γρήγορη λύση στο πρόβλημα "Αγάπη μου θες να πάμε να πάρουμε μία ταινία να δούμε σήμερα το βράδυ;"...

Hugh, for saving my nights!

kadronarxis
23-01-05, 23:10
Το Assault on Precinct 13.
Κορυφαία ταινία, τουλάχιστον για το 2005.
Απίστευτο σενάριο.

Στη θέση του πρωταγωνιστή(δεν τον θυμάμαι γιατί ήταν με cam-p γκουχου γκουχου),τέλειος θα ήταν ο bruce willis.

Άντε γερά.

McAli
23-01-05, 23:24
kadronarxis, λένε ότι το original είναι καλύτερο.Carpenter είναι αυτός,ίσως και να έχουν δίκιο.

kadronarxis
23-01-05, 23:32
McAli,
βγήκε και παλιότερα η ταινία;
Δεν το ήξερα, πραγματικά.

Βγαίνει σε λίγο καιρό το Hostage, με bruce willis.
Έλα ρε άρχοντα, μεγάλωσες όμως παίχτη bruce.
Στο trailer που είδα, έγινε παππούς ο παίχτης. :D

Άντε γερά.

McAli
24-01-05, 00:35
Η ταινία πρωτοβγήκε το 1976 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Carpenter. Δεν είμαι fan του είδους οπότε δεν έχω δει καμία από τις δύο,πάντως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις (ειδικά όταν το πρώτο είναι ενός "μεγάλου" σκηνοθέτη) αν σου αρέσει το remake θα σου αρέσει και το "παλιό".

Όσο για τον Willis.....δυστυχώς έχει να πει "ναι" σε καλό σενάριο από την εποχή που δεν μπορούσε να πει "όχι" σε κάτι που θα τον έκανε απλά πιο πλούσιο....και εννοώ τη σειρά "Moonlighting" (φαντάζομαι δεν είχε προβλέψει την επιτυχία)...σχεδόν 20 χρόνια πριν...Τρέχα γύρευε δηλαδή.

Λένε ότι θα γυριστεί "Die Hard #4"! Σε έφτιαξα;;;;

Frealaf
24-01-05, 01:25
Sideways...
Κρασοκατανυκτική, προ-κλιμακτηριακή αφασία! 8) :P :lol:

zaranero
24-01-05, 10:13
Shall we dance.
Ελλατωματικο DVD μου εφαγε κανα 10λεπτο απο το τελος.
Η ταινια ψιλοβαρετη,οχι οτι δεν βλεπεται.

theos_larissa
24-01-05, 12:11
αντε να αρχισουμε χορο παιδια.το γουσταρουνε οι γυναικες.οπως στο εργακι!

dearpru
24-01-05, 12:24
wicker park και national treasure
Καλές και οι 2.
το national treasure φερνει κάποια στοιχεία από...indiana jones σε πιο σύγχρονο, ευχάριστη.
το wicker park λιγότερο καλό είχε λίγο σασπενς και μ'αρεσε εν τέλει!

theos_larissa
24-01-05, 15:58

very spooky guy!i got scared :o

henaro
25-01-05, 00:16
Natural City (2003)

Kορεάτικο sci-fi, χαμηλόφωνο,καλοσκηνοθετημένο με λίγες αλλά πολύ όμορφες σκηνές δράσης.Φέρνει πολύ σε manga από τα λίγα που έχω δεί.

Από σενάριο μπάζει λίγο αλλά αξίζει το δίωρο και μόνο για την αισθητική αρτιότητα του.

McAli
25-01-05, 00:32

very spooky guy!i got scared :o

Ο σκηνοθέτης της νέας ταινία που πρωταγωνιστεί δήλωσε για την επιλογή του Takeshi Kitano:"Αν ο Kitano δε δεχόταν να πρωταγωνιστήσει, δεν θα έκανα τη ταινία".

Ο ρόλος αυτός κατά τα άλλα από ότι διαβάζω είναι πολύ βίαιος στα όρια του σαδισμού(αλλά καμία σχέση με Yaguza).

dearpru
25-01-05, 02:31
The House Of Flying Daggers (aka Ιπτάμενα Στιλέτα!)
Θα την λατρέψετε ή θα σας φανει η μεγαλύτερη μπούρδα που έχετε δει! :P

Προσωπικά την βρήκα ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ!
Υπήρχαν πολλές υπερβολές (ειδικά η σκηνή στο τέλος λολ) και κενά στο σενάριο αλλά με συνεπήρε η ατμόσφαιρα, φοβερά σκηνικά και ωραία μουσική!
Εξαιρετικές οι σκηνές του χορού στην αρχή!

theos_larissa
25-01-05, 12:37
ΡΕ MAc μηπως ξερεις με τις ταινιες του "Βημα" τι παιζει?θελω να μαθω για το Caligula.ειναι φρικη η ταινια?η απλα ετσι το λεει το εξωφυλλο? :!:

theos_larissa
25-01-05, 13:19
"Caligula may very well be the most controversial film in history"..

McAli
25-01-05, 14:00
theos_larissa, για το Caligula δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν το έχω δει, αλλά γενικά να ξέρεις ότι το "controversial" σαν χαρακτηρισμός πάει σε ταινίες που για κάποιο λόγο έχουν κατακριθεί με μεγάλο ζήλο από κριτικούς και κοινό (για να αναφέρουμε την αρνητική πλευρά).Από την άλλη μία τέτοιου είδους ταινία μπορεί πολύ απλά να είναι "σοκαριστική" σε κάποια σημεία της, και τέλεια στο σύνολο, όμως για ειδικούς λόγους να έχει χαρακτηριστεί προκαλέσει "διχασμό και αντιπαράθεση".

Παραδείγματα:

"Salo:120 Days of Sodom"....καμία ουσία στην υπόθεση,αβέρτα γυμνό και βία που δεν χρειάζεται.

"The Idiots".....Dogma 95,και τα μυαλά στα κάγκελα.Τέλεια ταινία που κρίθηκε αρνητικά όμως λόγω των 10 κανόνων κινηματογράφισης και τις σκηνές sex.

"The Brown Bunny"....Πολύ καλή ταινία επίσης, που όμως "πολεμήθηκε" για τη σκηνή με το στοματικό έρωτα.

"Irreversible"....Η ΄γνωστή σκηνή με τη Belucci τα έκανε μαντάρα για τον κύριο Caspar Noe....αδικαιολόγητη η αντίδραση του κοινού

"I Stand Alone".....Άλλη μία ταινία του ιδίου, που πάλι προκάλεσε διχασμό όχι γιατί δείχνει κάτι γυμνό,αλλά πάλι΄...συμβαίνουν σημεία και τέρατα στην οθόνη.

"The Last Temptation"....Τα σχόλια περισεύουν..

Όπως βλέπεις λοιπόν πολύ οι λόγοι που μπορεί να χαρακτηριστεί μία ταινία controversial.....Από τα λίγα παραδείγματα που σου έδωσα η μόνη που δε μου άρεσε ήταν η πρώτη.Από εκεί και πέρα, ο κάθε ένας με τα γούστα και τα κριτίριά του.

ΥΓ.: πολλές ταινίες που στο παρελθόν είχαν χαρακτηριστεί "controversial", σήμερα θεωρούνται απλά "Cult" ή είναι πρότυπα προς μίμηση...."Pulp Fiction", "The Excorcist" (αν γράφεται έτσι) κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ κλτ κτλ

@ ADSLgr.com All rights reserved.