Επιστροφή στο Forum : Στήσιμο μηχανημάτων netcafe.
Πρόκειται να φτιάξω υπολογιστές για χρήση netcafe. Δεν ξέρω αν πρέπει να πάω σε intel ή amd για να έχω μεγαλύτερη διάρκεια στο chipset και αν μην έχω πρόβλημα όταν στο άμεσο μέλλον θα βγάζω και άλλα μηχανήματα και θα θέλω να δουλεύουν όλα τα pc με ίδιο setup.
Αν οι μητρικές έχουν όλες chipset nforce 650i ultra και κάρτα γραφικών 8500 ή 8600(οι nvidia έχει βγάζει ίδιους drivers και για τις δύο κάρτες) άσχετα από το αν είναι msi η asus κτλπ δε θα δουλεύουν όλα με ένα setup;( δηλαδή να κάνουν όλοι οι δίσκοι σε όλα τα μηχανήματα). :closed:
Λόγω κόστους καθαρά θα σου έλεγα να πας σε AMD...
Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν έτσι απλά όταν μιλάμε για διαφορετικές μητρικές ακόμα και αν έχουν ίδιο chipset
η λύση είναι μια ίδια μητρική κλπ κλπ, και όταν έρθει η στιγμή ξανακάνεις την διαδικασία απο την αρχή
Καλο ειναι να ειναι ακριβως ιδια η συνθεση σε ολα. Ετσι δουλευουν τα καλα νετ καφε.
Καλο ειναι να ειναι ακριβως ιδια η συνθεση σε ολα. Ετσι δουλευουν τα καλα νετ καφε.
:oneup::oneup:
θα ελεγα Intel και για μετεγενεστερη αναβαθμισης
Λογικό ακούγεται να πρέπει να είναι ίδια όλα αλλά θα υπάρχει σε ένα χρόνο στην αγορά η ίδια μητρική και η ίδια κάρτα γραφικών;
Μπορείτε να σκεφτείτε ποία θα ήταν αυτή η μητρική και ποια θα ήταν αυτή η κάρτα;
Λογικό ακούγεται να πρέπει να είναι ίδια όλα αλλά θα υπάρχει σε ένα χρόνο στην αγορά η ίδια μητρική και η ίδια κάρτα γραφικών;
Μπορείτε να σκεφτείτε ποία θα ήταν αυτή η μητρική και ποια θα ήταν αυτή η κάρτα;
Οχί δεν υπάρχει, αλλά αυτό που σε πείραζει;
Απλά θα χρείαστει να ξανακάνεις ενα Image,
Καμία πρόταση για hardware που θα είναι αξιόπιστο και θα υπάρχει στην αγορά για λίγους μήνες ακόμα;
Προσωρινά θα βγουν λίγα κομμάτια και μετά από 1-2 μήνες κάμποσα ακόμα.
Πιστευω οτι ο Νικαετος, εχοντας στη κατοχη του τοσα μηχανακια , θα μπορουσε να συστησει καποια συνθεση που δουλευει απροβληματιστα:p
Πιστευω οτι ο Νικαετος, εχοντας στη κατοχη του τοσα μηχανακια , θα μπορουσε να συστησει καποια συνθεση που δουλευει απροβληματιστα:p
Δεν νομίζω πως είναι το ίδιο η home χρήση με αυτή ενός νετκαφέ. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρότεινα ιντελ 2core D, με 7600 κάρτες γραφικών και τα τελευταία chipset της nvidia (Το 680ι είναι?)
Ελπίζω να βοήθησα.
Εdit, τώρα είδα ότι μιλάς για ακριβότερες κάρτες. Ακόμα καλύτερα, συμφωνώ μαζί σου.
ενα γενικος οικονομικο... δεν εχει dvd ( χρησιμοποιει του server)
Δες και τα κουτια (http://e-acorn.com/view_product.php?productid=3716&idcat=8&idsubcat=245&idsubsubcat=248&key=a34099a09ccea2fece01cf02fd239c72&secref=efdc8c6cd28cd0adc7b52e75638eb36f) που χρησιμοποιουν τα gnet cafe. Ειναι βολικο κουτι, με τα usb στο πανω μερος για να μη ψαχνεται ο πελατης.
@jdm και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτομαι αλλά ίσως λίγο ακριβότερο. Αυτήν την asrock την καλοβλέπω.
Το 680i είναι πολύ ωραίο σαν χαρακτηριστικά αλλά ξεκινάει από 200€.
Για το κουτί πρέπει να πέσει αρκετή μελέτη airflow κτλπ κτλπ.
Σκέφτομαι και το ενδεχόμενο αρκετά φτηνής μητρικής ~50-70€ και τα λεφτά που περισσεύουν να δοθούν σε vga ή cpu (αλλά μάλλον vga) γιατί η 8600 - 8800 gts θα φανεί η μητρική με του καλούς πυκνωτές και το 1333fsb δε νομίζω να ενδιαφέρει το πελάτη.
Το πρόβλημα είναι να βρω φτηνή και καλή μητρική.
ASUS P5N-E SLI στα 88 ευρω απο e-shop , νομιζω ειναι πολυ καλη επιλογη.
Αν θες καλή και φθηνή μητρική για Intel, απλά αγοράζεις 650i της Nvidia. Τίποτα άλλο.
Υλοποιήσεις κατά σειρά δικής μου προτίμησης.
Evga (http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523651)
ASUS (http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.522522)
ABIT (http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.524343)
MSI (http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.523562)
To πρώτο (της Evga) είναι το μόνο που δεν έχει SLI. Αλλά γενικά, η Εvga δεν πιάνεται σε ποιότητα.
Το 650i ultra μου αρέσει αρκετά χωρίς sli κτλπ αφού δε πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθεί. Η τιμή της asus είναι ενδιαφέρουσα. Την evga πρώτη φορά την ακούω.
Για τις μνήμες είναι καλύτερα 2χ512 @ 800mhz ή 2χ1gb @ 533mhz ; Στο netcafe κανείς δε ανοίγει 100 προγράμματα ούτε τα μηχανήματα τρέχουν antivirus - firewalls κτλπ κτλπ άρα μήπως είναι καλύτερα η ταχύτητα από την χωρητικότητα;
wintech2003
25-05-07, 15:12
2GB οπωσδήποτε.
Όλοι ανοιγουν διπλους, τριπλους, n-πλους clients στο Lineage οπότε η πολύ μνημη ειναι must.
2GB οπωσδήποτε.
Όλοι ανοιγουν διπλους, τριπλους, n-πλους clients στο Lineage οπότε η πολύ μνημη ειναι must.
:oneup::oneup::oneup::oneup::oneup:
για την asrock Μονο καλα λογια μπορω να πω!!!! αντεχει!!!! κατι msi της εχει για πλακα!!!καπου ειχα διαβασει οτι ειναι θυγατρικη η συνεργαζεται με asus δεν ξερω αν αληθευει
εσυ αποφασίζεις και αυτός που θα βάλει τα λεφτα. απλά να δεις και τι θα χρησιμοποιείτε πχ ένα Mobo με χωρητικότητα 10 sata ασύρματο κτλ δεν θα σου χρησιμέψει σε τίποτα
sata 2 ομως ναι...
8800??:worthy:
αν τα διαθετεις πολυ καλη.... αλλα πανακριβη !!!!!
πες μου οτι θα ειναι αυτη με τα 768 mb !!!
για να την αξιοποιησης πληρως θα πρεπει να παρεις πολυ καλο μηχανημα...
ποσα χρονια θα τα κρατηση τα μηχανηματα?
Την έχω και εγώ σε εκτίμηση την asrock στο μοντέλο ASROCK CONROEXFIRE-ESATA2 που την έχω δουλέψει. Βέβαια κάνει 85€ ενώ με 84€ παίρνεις ASUS P5N-E SLI .
Για την κάρτα γραφικών 8800 θα είναι η φτηνότερη της σειράς εφόσον γίνει η υπέρβαση και τα μηχανήματα έχουν προοπτική τριετίας τουλάχιστον. Αλλιώς 8600gts.
ναι αναλογα αν θα βαλεις 4πυρινο και sli... σκεψου 4 πυρινο και sli 8800 768 αχ battlefield που θα επαιζα:p:p
και 8600 μια χαρα ειναι 100 ευρω ποιο κατω...
@ ADSLgr.com All rights reserved.