PDA

Επιστροφή στο Forum : No internet...?!!!

sx1
24-05-07, 21:54
Aγαπητοί φίλοι, μόλις χθές έγινε η σύνδεση της ADSL και καθότι άσχετος εντελώς με το άθλημα, θα ήμουν πραγματικά ευγνώμον αν μπορουσατε να με βοηθούσατε σε ένα ερώτημα.
Έχω σύνδεση στα 2048 με το st 536i v6, και όλα δείχνουν να πηγαίνουν μια χαρά αλλά οταν μπαίνω στην κονσόλα του speedtouch και κάνω τέστ στην σύνδεση ίντερνετ μου λέει οτι DSM ATM ETHERNET PPP και ΙP είναι οκ , αλλα...

στο ιντερνετ μου βγάζει ένα κόκκινο Χ και μου λέει GATEWAY CONNECTIVITY και αναφέρει κάποιο ip.

ΘΑ το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά.. είναι προβλέπόμενο αυτό η έχω κάποιο πρόβλημα? :sorry:

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

s_samaras
24-05-07, 23:41
IP των DNS servers δεν σου εμφανίζει?:hmm:

sx1
25-05-07, 00:49
σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη σύντομη απάντηση...
όχι, και μάλλον εκει είναι το πρόβλημα...? στο μάνουαλ του μοντεμ δείνχει οτι πρεπει να είναι ολα οκ (οτι δε βγάζει κόκκινο χ ουτε στο ιντερετ) και οτι απο κάτω αναφέρει επίσης ως οκ
connectivity to gateway (παραθετει καποιο ip)
και connectiviti to dns server 1 επισης οκ.

Στην πράξη οταν κανω το τεστ του μοντεμ, αυτα τα 2 τελευταία δε μου τα εμφανιζει καν, απλα βγαζει ενα κοκκινο χ στο τεστ result του ιντερνετ και στο connectivity to gateway .......
είμαι σοβαρά γιατρε???

sx1
25-05-07, 12:16
Παιδιά, κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.... το helpdesk του ΟΤΕ με ενημερώνει οτι αφού μπαίνω στο ιντερνετ κανονικά, αρα δεν υπαρχει πρόβλημα. όμως ειλικρινά πολύ μεγαλύτερη εμπστοσύνη θα είχα αν το άκουγα απο το forum.....:closed:

s_samaras
25-05-07, 12:57
Εκτέλεσε σε command prompt την εντολή ipconfig /all και postαρε το αποτέλεσμα για να δώ :cool: για να μη σου πώ να μου στείλεις το ini file του router.

sx1
25-05-07, 14:58
χιλια συγνωμη αλλα λογω ασχετοσύνης, εκτελώ μεν την εντολη αυτή , ανοιγει το παραθυρο , τρέχει αλλα κλείνει τόσο γρήγορα που δε προλαβαίνω να δω τα αποτελέσματα...
το μονο στοιχειο που μπορω να παραθέσω είναι αυτες οι ιδιότητες απο το δίκτυο μου:

Address type Asigned by DHCP
ip adress 192.168.1.64
subnet 255.255.255.0
default getaway 192.168.1.258

αν δε μπορείς να με βοηθήσεις με την ελάχιστη βοήθεια των στοιχείων που παραθέτω,
παρόλα αυτα ειλικρινά σε ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον.
Πολυ ωραίο το φόρουμ σας παιδιά.
Αλοίμονο αν είχαμε μονο τη βοηθεια του οτε... :clap::clap::clap::clap:
:worthy: :worthy: :worthy:

terper
25-05-07, 15:09
...αυτό (που είναι παρόμοιο με αυτό που σου εμφανίζει κατά πάσα πιθανότητα) είναι αποτέλεσμα του ότι οι DNS δεν απαντάνε στο ping...

Δεν είναι πρόβλημα αλλά φυσιολογική συμπεριφορά....

sx1
25-05-07, 15:26
:clap:Φίλοι Τέρπερ και Σαμαρά, για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.
Αυτή ακριβώς είναι η αναφορά στην οποία αναφέρομαι με μία διαφορά στα αποτελέσματα.....
Αυτή η διαφορά είναι που με ανησυχεί...
Βγαζει Χ ΚΑΙ στο getaway και δεν εμφανιζει καθολου τα τελευταία 2 dns αποτελέσματα.:rtfm:

sx1
25-05-07, 18:48
ξέρω, σας προβλημάτισα... εντωμεταξύ το helpdesk της οτε δηλωνει οτι δε γνωρίζει τις ρυθμισεις του σεγκεκριμένου μοντεμ κι οτι θα πρεπει να καλεσω, 1242, ενω στο 1242 μιλαει ολη τη μερα...

s_samaras
25-05-07, 19:54
Φίλε sx1 κατ' αρχήν μην αγχώνεσαι, χαλάρωσε. Το ip configuration σου είναι μια χαρά. Αυτό σημαίνει ότι παίρνεις αυτόματα ip διεύθυνση και τα dns request σου γίνονται forward από τον router σου και αφού μου λες ότι έχεις κανονικά internet τότε γίνονται κανονικά resolved. Τώρα πάνε στην σελίδα του router στην επιλογή internet και δεξιά πάτα στο details. Εάν σου φαίνονται φυσιολογικά τα αποτελέσματα στο κάτω σημείο θα σου γράψει κάτι σαν αυτό :
TCP/IP Settings
IP Address: xx.xx.xx.xx/32
Default Gateway: xx.xx.xx.xx
Primary DNS: 195.170.0.1
Secondary DNS: 195.170.2.2
(όπου xx ip διευθύνσεις) Εάν μέχρι εδώ είναι έτσι τότε σε command prompt δώσε

pathping xx.xx.xx.xx την διεύθυνση του gateway
εάν μετά από μερικά δευτερόλεπτα σου επιστρέψει τα ονόματα των ip διευθύνσεων, μικρούς χρόνους και κανένα χαμένο πακέτο τότε είσαι ΟΚ.

Μια ερώτηση ...... όταν έκανες την ενεργοποίηση σου μέσω my.otenet.gr (http://my.otenet.gr) είπες ναι στο "Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες "επιθέσεις"";

sx1
25-05-07, 22:11
:clap::worthy::respekt::respekt::clap::lol::rofl:Τι να πω... είμαι ευγνώμων.... Τα μηνύματά σας με έβαλαν να ψάξω στη σωστή κατεύθυνση, παρότι εντελώς αρχάριος με την καθοδήγησή σας και με αρκετή υπομονή βρήκα άκρη, οχι χάρη στον ΟΤΕ..... (στο 800 δηλώνουν οτι δε γνωρίζουν τις ρυθμισεις της συγκεριμένης συσκευής - ST 536i) μου αρέσει που είπα να δώσω 16 ευρώ παραπάνω για να πάρω κάιτι καλό και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. ΣΤο 1242 εδώ και 2 μέρες δε το σηκώνουν....
Οπότε η μόνη μου παρηγοριά κι ελπίδα είσασταν εσείς παιδιά και το φόρουμ αυτό με το υπέροχο κλίμα - πρόλαβα μεσα απο όλο αυτό το ψάξιμο και το ξεκοκάλισα.

TI EΦΤΑΙΓΕ???
1) δεν είχα βάλει prefered kai secondary Dns όπως σωστά μου υπέδειξες οτι θα έπρεπε φίλε Σαμαρά....
2) Στη δέυτερη εικόνα που επισυνάπτω φαίνονται κάποιες έξτρα ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν προκειμένου το τεστ του μόντεμ ρούτερ να ολοκήρωθεί σωστα.
Σας παραθέτω τα νέα δεδομένα της σύνδεσής μου , διορθωμένα κατόπιν των συμβουλών σας.

sx1
25-05-07, 22:15
Χρειαζόταν να κάνω και τις τελευταίες κάτω 2 ρυθμίσεις σε DNS sufix για να τρέξει το τεστ σωστα. Ομολογώ οτι τις έκανα στην τύχη και δεν έχω ιδέα τι σημαίνουν.... :-(

sx1
25-05-07, 22:21
Αλήθεια, τι θα γινόταν αν δε διόρθωνα αυτές τις ρυθμίσεις? Δεν διαπιστώνω μέχρι στιγμής βελτίωση στην ταχύτητα - δεν ξέρω αλλα μάλλον είναι τυχαίο πως απο την ώρα που παραμετροποιείθηκε σωστά το μοντεμ το μουλαράκι πάει πολύ αργα. (τις αυξομοιώσεις στην ταχύτηα τις είχε και απο πρίν...) Θα ενημερώσω... και πάλι υπερ ευχαριστώ για την υπερπολύτιμη και ευχάριστη βοήθειά σας... Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσατε σε ένα τελευταίο μήνυμα να με διαφωτίσετε αν γνωρίζεται αν διορθώθηκε κατι σημαντικό προς το καλύτερο ή οχι, καθώς σπατάλησα πολύ χρόνο δικο μου αλλα και αρκετό δικό σας...
Με εκτίμηση
Γιώργος.:oneup:

sx1
25-05-07, 22:27
Παραλίγο να ξεχάσω να απαντήσω στο ερώτημά σου. οταν ρωτήθηκα κατα την αρχική εγκατάσταση απο το σετάπ του οτε αν επιθυμώ έξτρα προστασία, απάντηαα αρνητικά.
Αλήθεια ,επαιξε αυτό κάποιο ρόλο στην περιπέτεια μου..? παντως οσο κι αν έψαξα δε βρήκα πουθενά σε σχέση με τα dns, απο τη μεριά του οτε για το συγκεκριμένο μόντεμ κάποιες οδηγίες.....

s_samaras
26-05-07, 02:45
Αλήθεια, τι θα γινόταν αν δε διόρθωνα αυτές τις ρυθμίσεις? Δεν διαπιστώνω μέχρι στιγμής βελτίωση στην ταχύτητα -
Και ούτε ποτέ πρόκειται να διαπιστώσεις ...... Η ταχύτητα δεν επηρεάζεται σημαντικά (σχεδόν καθόλου θα έλεγα) από "αυτές" τις ρυθμίσεις ..... άλλοι είναι οι παράγοντες που την επηρεάζουν αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. :whistle:

αν γνωρίζεται αν διορθώθηκε κατι σημαντικό προς το καλύτερο ή οχι
γι'αυτό, υπάρχουν τα υπέρ και τα κατά και από τις δύο μεριές (αυτόματη απόδοση διευθύνσεων - χειροκίνητη ή σταθερή διεύθυνση)

καθώς σπατάλησα πολύ χρόνο δικο μου αλλα και αρκετό δικό σας...
Αγαπητέ sx1, να ξέρεις ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Η γνώση πρέπει πάντοτε να μεταφέρεται και πάντοτε δωρεάν. Την αποκτάς με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Αυτός θέλω να πιστεύω ότι είναι και ο ρόλος αυτού του forum.

αν επιθυμώ έξτρα προστασία, απάντησα αρνητικά.
απλά μου ικανοποίησες την περιέργειά μου :oops:

kadronarxis
26-05-07, 13:19
Στους DNS και 192.168.1.254 να βάλεις, λογικά πρέπει να παίξει.
Άσε να διαλέξει ο povider και ο ρούτερ,τους DNS servers.

sx1
27-05-07, 20:04
Ευχαριστώ πολύ.
Να σου πω την αλήθεια, κάπου το είχες ξαναγράψει αυτό σα συμβουλή σε άλλο χρήστη και είπα να το δοκιμάσω καθώς, ενώ το τεστ μου έδειχνε πλεον ολα οκ, στην πράξη είμαι σίγουρος οτι προέκυψε καθυστέρηση στο απλό άνοιγμα σελίδων στο ιντερνετ απο ότι πριν κάνω τις <<σωστές?>> ρυθμίσεις.
Οποτε χθες, έψαξα, βρήκα το ποστ σου, έσβησα τις παλιές dns, έβαλα την προτεινόμενη και...
ξανα το τεστ απέτυχε να ολοκήρωθεί με επιτυχία.
Μετά οτι κι αν έκανα γυρισμός δεν υπήρχε.
Ομολογώ έχω παραδώσει τα όπλα. Δε μου αρέσει κιόλας να σας ζαλίζω με απανωτές ερωτήσεις όσο πραγματικά πρόθυμοι κι αν είστε.
Με απογοητεύει ο τρόπος που λειτουργούν ακόμη ορισμένα πράγματα στη χώρα μας - δε ξέρω αν γίνοντε τα ίδια κι έξω και δε με ενδιαφέρει - μαζί με κάθε σύνδεση, αφού στην πράξη δε παρέχουν τηλεφωνική υποστήριξη θαμπορούσαν τουλάχιστον να έχουν ένα φυλάδιο με κάποιποες χρήσιμες οδηγίες.
οχι άντε μπηκαμε κόψτε το λαιμό σας, δε πειράζει δεν έχουν ιδέα δε θα καταλάβουν τίποτα...
Το να είμαι μια βδομάδα τώρα συνδεδεμένος καθαρά απο τύχη δε μου αρέσει κι ας είναι η σύνδεση η ουσία. Αισθάνομαι σα πίθηκος που του δώσανε ένα κουμπί με σύνδεση στο ίντερνετ που οταν το πατάει, κάποιος του φέρνει μια μπανάνα (download).
οκ οι μπανάνες έρχονται και ομολογώ γρήγορα για να λεμε και τα καλα.
αλλά επειδή η φύση του ανθρώπου διαφέρει, θέλει να ξέρει πως έρχετε η μπανάνα και θέλει να επιλέξει τον καλύτερο τρόπο, και δεν του αρκεί κάποιος να του την πετάει στη μούρη... αυτο δε λεχετε παροχή υπηρεσιων , ούτε και ο ακατανόμαστος παροχέας..... :sorry:

sx1
31-05-07, 22:37
τέλος καλά, όλα καλά παιδιά. Νάστε καλά....

@ ADSLgr.com All rights reserved.