PDA

Επιστροφή στο Forum : Zyxel VMG1312-B10D bridge mode with TP-LINK TD-W8960D as router.



Οβίδιος
26-08-17, 20:43
Καλησπέρα.

Αυτή την στιγμή έχω μια σύνδεση VDSL της WIND με την οποία είμαι απόλυτα ευχαριστημένος τόσο από πλευράς ταχυτήτων όσο και από πλευράς σταθερότητας. Με αυτό το οποίο δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος είναι το modem/router ZyXEL VMG1312-B10D που μου έχουν δώσει με την γραμμή. Δεδομένου ότι χρήματα για την αγορά ενός νέου VDSL modem/router δεν υπάρχουν σκέφτηκα να βάλω το Zyxel σε bridge mode ώστε να λειτουργεί αποκλειστικά ως modem και να αναθέσω το routing στο TP Link TD - W8960N V3 που είχα αγοράσει παλιότερα για την ADSL σύνδεση που είχα παλιότερα. Ωστόσο διαβάζοντας το manual μπορώ να πω ότι έχω μπερδευτεί. Μπορεί να γίνει αυτό που θέλω να κάνω? Και αν ναι μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Ευχαριστώ

Κώστας.

StavrosD
08-11-17, 13:51
Με ενδιαφέρει και εμένα το ίδιο. Έχω ένα Cisco 1941W. Για να βάλω κάρτα για VDSL στο Cisco Θέλω 650€ (300€ μεταχειρισμένη από το ebay) και προφανώς προτιμώ προς το παρόν να χρησιμοποιήσω το Zyxel ως bridge.


Έχω ADSL over ISDN (Annex B). Πήγα να το συνδέσω πριν ενεργοποιηθεί η VDSL αλλά δεν κλειδώνει η γραμμή οπότε δεν προχώρησα στις ρυθμίσεις.

Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει η μετάβαση σε VDSL οπότε θα προσπαθήσω να το ρυθμίσω.

Αν βρω λύση θα σε ενημερώσω.

Αν κάποιος άλλος το έχει κάνει ήδη ας μας ενημερώσει να γλιτώσουμε χρόνο.

off topic
Αν έχει κάποιος άλλος adsl over ISDN, μπορεί να επιβεβαιώσει αν όντως δεν κλειδώνει το συγκεκριμένο router σε απλή ADSL; Μου είπαν από την τεχνική υποστήριξη της wind ότι η PSTN έκδοση δεν έχει πρόβλημα αλλά η ISDN έκδοση είναι μόνο VDSL2.

- - - Updated - - -

Έριξα μια πρόχειρη ματιά. Θα το δοκιμάσω όταν μπορέσω αλλά αν βιάζεσαι μπορείς να το δοκιμάσεις όποτε θες.
Πήγαινε στην σελίδα του router 192.168.1.254
- Network Setting
- broadband
- Στην καρτέλα "Ethernet WAN" σιγουρέψου ότι είναι επιλεγμένο το "Disable"

- Στην καρτέλα broadband, πάτησε στο edit (στο modify το εικονίδιο με χαρτί και μολύβι) δίπλα από το VDSL (ή από το ADSL αν έχεις ADSL).
- Επέλεξε στο "General->Mode" το "Bridge".

Λογικά θα είσαι έτοιμος, όλες οι θύρες θα είναι bridged.

StavrosD
30-11-17, 12:43
Μετά από μια εβδομάδα χωρίς ίντερνετ (δίνουν στικάκι δωρεάν με 1GB για την περίπτωση που υπάρχει τεχνικό πρόβλημα οπότε δείχνουν καλή θέληση) ρύθμισα του router.
Κάνε bridge όπως προανάφερα, άφησε ενεργό το VLAN (835) και σύνδεσε μετά ότι θες.

Σύνδεσα το Cisco router που είχα χρησιμοποιώντας μια routed ethernet port που έχει, την ρύθμισα για PPPoE, έβαλα username & pass και έτοιμος! (εντάξει, ήταν και μερικές εντολές ακόμα αλλά δευτερεύουσας σημασίας).

Οβίδιος
01-01-18, 16:57
StavrosD σε ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες. Δεν είχα ασχοληθεί λόγω δουλειάς αλλά θα το κοιτάξω ξανά αυτές τις μέρες

hablando
29-09-18, 20:57
Γεια σας,
Παροχος η Wind.
Έχω αυτό το μοντέλο με router το LinkSys-EA7500.
Με το Zyxel μόνο του έχω full speed vdsl 50Mbit ήτοι 6MB/sec download speed μέσω IDM, όλα καλά μέχρι εδώ.
Μόλις το συνδέσω ως Bridge στο Linksys πέφτει στη μέση η ταχύτητα download περίπου 2,65MB/sec (πάντα σε ενσύρματη σύνδεση)
Πώς μπορώ να βρω τι το ενοχλεί;
Να είναι θέμα καλωδίου δεν νομίζω καθώς έχω δοκιμάσει 2-3 Cat5e -δεν έχω δοκιμάσει με 6 όμως θεωρώ δεν παίζει ρόλο...
Υπάρχει κάποια επιλογή στο Zyxel που όταν μπει σε Bridge mode να επηρεάζει την ταχύτητα μεταφοράς προς το Linksys? Θεωρητικά γίνεται auto negotiating μεταξύ των 2 συσκευών...
Τι μπορεί να μου διαφεύγει;

- - - Updated - - -

Λύση για όποιον ενδιαφέρεται και ΔΕΝ έχει να κάνει με το Zyxel του θέματος αλλά με το Router Linksys EA-7500.
Έφταιγε η μη σωστή ρύθμιση των Settings στο Media Priority που είχε από default όριο στα 25635 kbps. Του έβαλα 60000 και τέλος, όλα έστρωσαν!
Αυτά!

blades
30-10-20, 16:09
Μετά από μια εβδομάδα χωρίς ίντερνετ (δίνουν στικάκι δωρεάν με 1GB για την περίπτωση που υπάρχει τεχνικό πρόβλημα οπότε δείχνουν καλή θέληση) ρύθμισα του router.
Κάνε bridge όπως προανάφερα, άφησε ενεργό το VLAN (835) και σύνδεσε μετά ότι θες.

Σύνδεσα το Cisco router που είχα χρησιμοποιώντας μια routed ethernet port που έχει, την ρύθμισα για PPPoE, έβαλα username & pass και έτοιμος! (εντάξει, ήταν και μερικές εντολές ακόμα αλλά δευτερεύουσας σημασίας).

Αυτή η ρύθμιση "άφησε ενεργό το VLAN (835)" είναι πολύ σημαντική. 10 ωρες παλευα να σεταρω ενα ρουτερ πισω απο το zyxel με το zyxel σε bridge mode.:oneup:

@ ADSLgr.com All rights reserved.