Επιστροφή στο Forum : Modem-Router για Conn-X 8 Mbps;
ax8os.arouris
25-05-07, 16:23
Έψαξα στο forum για κάτι σχετικό αλλά δεν βρήκα, έχω να διατυπώσω την εξής απορία και παρακαλώ τη βοήθειά σας.
Αποφάσισα να κάνω αίτηση για το Conn-X 8 Mbps, μέχρι στιγμής είχα την εμπειρία φοιτητικού OTEnet OnDSL Kit 1024 με το SAGEM FASΤ 800 από το οποίο ήμουν αρκετά ευχαριστημένος αλλά μετακόμισα και τα άφησα.
Η απορία μου είναι ποια από τις 3 συσκευές, που δίνει δώρο η προσφορά του Conn-x (http://www.oteshop.gr/page_content.asp?wid=302&hop=h&scid=19&pr=1), να διαλέξω;
1)modem PSTN SAGEM FAST 800
2)modem PSTN THOMSON SPEEDTOUCH 530 v6
3)ασύρματο modem PSTN THOMSON SPEEDTOUCH 585 v6
Έχω ένα HP laptop με ενσωματωμένο δέκτη wi-fi. Χρησιμοποιώ πολύ p2p προγράμματα και με το modemάκι ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, δεν αντιμετώπισα απολύτως κανένα πρόβλημα. Σε ιδανικές συνθήκες έπιανα 100 -110! Ούτε θύρες να ανοίξω, ούτε τίποτα πολύπλοκο.
Είχα σκοπό να πάρω πάλι το Sagem (το παλιό το έδωσα), να βολευτώ και αργότερα να αγοράσω κάποιο modem-router από αυτά που ποτείνονται στο adslgr, αλλά αφού μπορείς να πάρεις τσάμπα όποιο θες, το ξανασκέφτηκα. Θα πελαγώσω αν πάρω το 3o; Έχω ακούσει ότι με router δεν πιάνεις το maximum της ταχύτητάς σου!(διαδόσεις;;; )
το τριτο που το εχω, μια χαρα ειναι με την ταχυτητα :)
οσο για τις πορτες, με το τριτο θελουν ανοιγμα αλλα υπαρχουν οδηγοι εδω μεσα και εξτρα βοηθεια
dimitris_thass
25-05-07, 16:28
THOMSON SPEEDTOUCH 585 v6
Δεν εχω κανένα πρόβλημα μεχρι τώρα.
Το 585 φυσικά αφού έχεις και laptop με WiFi.
ax8os.arouris
27-05-07, 11:01
το τριτο που το εχω, μια χαρα ειναι με την ταχυτητα :)
οσο για τις πορτες, με το τριτο θελουν ανοιγμα αλλα υπαρχουν οδηγοι εδω μεσα και εξτρα βοηθεια
THOMSON SPEEDTOUCH 585 v6
Δεν εχω κανένα πρόβλημα μεχρι τώρα.
Το 585 φυσικά αφού έχεις και laptop με WiFi.
Μάλιστα, από ότι καταλαβαίνω όσο μεγαλώνουν οι ταχύτητες στο DSL, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς κάποιο modem/router από ότι ένα απλό modem. Τρίτη παίρνω τηλ (μάλλον για την 4άρα τελικά). Όσον αφορά το wifi μου, σημαίνει ότι δεν θα χρειαστώ κάρτα δικτύου USB για την επικοινωνία laptop - router; Θα μπορεί το wifi να επικοινωνεί με το router;
Έχω και άλλες απορίες αλλά θα πρέπει να συμμορφωθώ με τους κανόνες του forum για να μην μπλέκονται τα θέματα. (αυτή η αναζήτηση στο forum δεν με έχει βοηθήσει σχεδόν ποτέ)
Όσον αφορά το wifi μου, σημαίνει ότι δεν θα χρειαστώ κάρτα δικτύου USB για την επικοινωνία laptop - router; Θα μπορεί το wifi να επικοινωνεί με το router;
Ναι δεν χρειάζεται κάτι άλλο.
Έχω ακούσει ότι με router δεν πιάνεις το maximum της ταχύτητάς σου!(διαδόσεις;;; )
Ε κάθε μέρα κάτι τρελό θα ακούς...:p
Αν ψάξεις καλά στο forum(γιατί εγώ βαριέμαι) θα μάθεις την διαφορά από το usb modem vs modem/router και θα πας μόνος σου στο δεύτερο..;)
Ρωτώ κι εδώ μιας και σε άλλο θέμα που ρώτησα απάντηση δεν έχω πάρει και δε νομίζω ότι αξίζει να ανοίξω νέο θέμα.
Προ ημερών πήρα ένα πακέτο conn-x με το speedtouch 585V6.
Η απορία μου είναι η εξής. Όταν δε το χρησιμοποιώ είναι καλύτερα να το κλείνω από το κουμπί on/off που έχει ή να το αφήνω μόνιμα ανοικτό;
Μην το ανοιγοκλείνεις δεν χρειάζεται.
ax8os.arouris
28-05-07, 21:45
Έπειτα από αρκετή αναζήτηση στο forum σχετικά με routers κλπ, μπορώ να πω ότι αγχώθηκα λίγο. Με το modem είναι όλα τόσο απλά, το συνδέεις και δεν χρειάζεται τίποτα. Ανησυχώ από την μία μήπως πάρω το router και τα βρω μπαστούνια με τα torrents (γι'αυτό θέλω να να βάλω μεγαλύτερη ταχύτητα), και από την άλλη αν με το modem δεν φτάσω ποτέ το αποτέλεσμα που δίνει ένα router.
dimitris_thass
28-05-07, 21:53
Έπειτα από αρκετή αναζήτηση στο forum σχετικά με routers κλπ, μπορώ να πω ότι αγχώθηκα λίγο. Με το modem είναι όλα τόσο απλά, το συνδέεις και δεν χρειάζεται τίποτα. Ανησυχώ από την μία μήπως πάρω το router και τα βρω μπαστούνια με τα torrents (γι'αυτό θέλω να να βάλω μεγαλύτερη ταχύτητα), και από την άλλη αν με το modem δεν φτάσω ποτέ το αποτέλεσμα που δίνει ένα router.
Μην ανησυχείς τα μπαστούνια γίνονται εύκολα καρδούλες.
ax8os.arouris
28-05-07, 22:06
Μην ανησυχείς τα μπαστούνια γίνονται εύκολα καρδούλες.
αν παρ'ελπίδα δεν τα βρούμε εγώ και το router, μπορώ να του βάλω ένα καλώδιο ethernet και να συμπεριφέρεται σαν απλό modem;;;;
dimitris_thass
28-05-07, 22:16
αν παρ'ελπίδα δεν τα βρούμε εγώ και το router, μπορώ να του βάλω ένα καλώδιο ethernet και να συμπεριφέρεται σαν απλό modem;;;;
Καλώδιο θα του βάλεις γιατί δεν θα τα βρείτε σιγουρα, απλώς μερικές πορτούλες θα ανοίξεις και είσαι έτοιμος και αν πάραυτα είναι "διπλοκλειδωμένες" ένα post-ακι και κάποιος θα σε βοηθήσει.
ax8os.arouris
31-05-07, 22:45
Την έκανα την αίτηση και ζήτησα το 585, αφού το δίνουν τσάμπα, προτίμησα να πάρω αυτό που κοστολογούν 100 ευρώ. Σκέφτομαι πάντως να πάρω και το sagemακι για να υπάρχει.
@ ADSLgr.com All rights reserved.