Επιστροφή στο Forum : Video editing PC
Γεια σας παιδια! Χρειαζομαι ενα pc για video editing. 4k. Συγκεκριμενα για να χρησιμοποιω το adobe premiere, photoshop και after effects. Οχι gaming. Δε θελω να αγορασω ετοιμο pc, ουτε εχω να διαθεσω οσα χρειαζονται για εναν ετοιμο αξιο/δυνατο υπολογιστη. Οποτε σκεφτηκα να το φτιαξω. Δεν γνωριζω απο αυτα οποτε δε ξερω ποσα χρηματα minimum απαιτουνται για τη συγκεκριμενη χρηση που το θελω. Μπορει καποιος να μου πει τι χρειαζομαι να τα παραγγειλω να πληρωσω καποιο καταστημα η καποιον να μου τα συναρμολογησει;
Ξαναλεω δε ξερω τι ποσο να προτεινω αλλα θελω να δωσω οσο τ δυνατον λιγοτερα αλλα να ναι καλο το pc..οποτε αν μου βγει παραπανω για ν βγει καλη δουλεια θα τα δωσω! 500 600 γυρω..;
€600 για 4K video editing PC;
Βρε παιδιά, συγγνώμη, αλλά πριν γράψετε έχετε καμμιά ιδεά για το τί ζητάτε;
Να πετάξει ο γάιδαρος;
Για video editing PC σε 4K, θες τουλάχιστο 32GB RAM, που στην υπερκαλύτερη των περιπτώσεων σήμερα κάνει €280.
Πώς θα σου βγει λοιπόν το σύνολο μέχρι €600;
Είναι πραγματικά αδύνατο να φτιάξεις με 500-600€ ένα 4k editing capable PC.
Όπως σου είπε και ο Wantilles θέλεις κάμποση RAM.
Επίσης, θέλεις μια αρκετά δυνατή CPU (το minimum ας πούμε έναν Ryzen 7 1700) και μία μέτρια προς καλή GPU (π.χ. 1050Ti-1060).
Εγώ ίσως να έβαζα έναν μικρό ssd για προγράμματα - λειτουργικό και έναν λίγο μεγαλύτερο για τα projects (ή έναν μεγάλο πχ 500Gb). Επίσης, και έναν μηχανικό για αποθήκη.
Που να βγουν όλα αυτά με το παραπάνω ποσό;
Να υπολογίζεις εκεί γύρω στα 1300-1400€ (χωρίς οθόνη).
Δες και τα παρακάτω:
https://www.thailand.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/guides/workstation-adobe-4k-guide.pdf
https://filmora.wondershare.com/4k/build-4k-video-editing-pc.html
Τουλάχιστο αυτά:
185802
Αν και κανονικά, σύμφωνα με το παραπάνω PDF, θα πρέπει να πας σε:
- 16-πυρηνο Threadripper (1950X)
- πολλούς SSD
Ορίστε και με Threadripper (κανονικά με 850άρι τροφοδοτικό, +€30 περίπου, αλλά δεν υπήρχε τώρα):
185804
Πάρε και μία κάπως οικονομικότερη εκδοχή (ενδεικτικά από visionstudio).
185807
Να πετάξει ο γάιδαρος;
Για video editing PC σε 4K, θες τουλάχιστο 32GB RAM, που στην υπερκαλύτερη των περιπτώσεων σήμερα κάνει €280.
Λοιπον αρχικα ευχαριστω παρα πολυ και τους δυο για την απαντηση!!
"WAntilles" προφανως και οχι δεν ειμαστε ολοι ειδικοι στο θεμα των υπολογιστων γι αυτο και ζητησα βοηθεια απο καποιον που ξερει! Προσπαθησα καποιους μηνες να ψαχτω μονη, αλλα καταλαβα πως δε θα βγαλω δουλεια που μπορουν να βγαλουν ατομα που απλα γνωριζουν και ασχολουνται χρονια!
Μιας και αυτη τη στιγμη δεν εχω να διαθεσω τοσα, μπορω να βγαλω το 4k εστω και να αρκεστω στα υπολοιπα. Θα φτιαξω αργοτερα εναν καλυτερο με 4k μολις θα εχω τα χρηματα. Χρειαζομαι οπωσδηποτε πολυ χωρο και ενα γρηγορο υπολογιστη γιατι θα επεξεργαζομαι αρκετα μεγαλα βιντεο και για πολλες ωρες καθημερινα!
Οποτε μπορει καποιος απο εσας τους δυο μεχρι 700 αν χρειαστει και παραπανω εστω, να μου φτιαξει εναν; να μου πει δηλαδη συγκεκριμενα ποια κομματια προτεινει και τα αγοραζω.
- - - Updated - - -
Να πετάξει ο γάιδαρος;
- - - Updated - - -
Τα κοιταξα αυτα που στειλατε παιδια.. λοιπον, θα το φτιαξω τελικα 4k! Θα βαλω οτι καλυτερο μπορω εκει που χρειαζεται (ram cpu κτλ) και απ οπου μπορω θα "κλεψω" να μου βγει οσο το δυνατον λιγοτερο αλλα να βγει καλο, ικανο.. θα δωσω 1000+ οσο βγει..
CPU: AMD Ryzen 5 CPU (γυρω στα 250 ευρω)
GPU GTX 1050 (γυρω 170 καπου εκει) η το
1050Ti-1060 που ειπε ο Mike!
RAM: Σιγουρα 32 GB (αν και απ οτι διαβασα εδω τρεχει ομορφα το 4κ και σε 8GB (minimum βεβαια))!
Απο Stotage, motherboard και οθονη και ολα τα υπολοιπα δε ξερω.. πειτε μου εσεις!
Τι λετε;;
Ορίστε και μια κάπως πιο οικονομική σύνθεση:
185815
Βασικά άφθονη RAM, και αρκετό και ταχύ storage είναι που σου κοστίζουνε κυρίως, και που δυστυχώς δεν μπορείς να τα αποφύγεις.
- - - Updated - - -
...αν και απ οτι διαβασα εδω τρεχει ομορφα το 4κ και σε 8GB...
Πού το διάβασες αυτό;
- - - Updated - - -
Για τα περί RAM, και "όμορφα 4K με 8GB" θα πω τα εξής:
Τα τελευταία 6-7 χρόνια, έχω φτιάξει και ανεβάσει στο YouTube 4-5 βιντεάκια, αρχικά με το KDEnlive σε Linux και αργότερα με το Adobe Premiere σε Windows.
Το παλαιό μου μηχανάκι ήταν ένας i7-860 Nehalem, 2.8GHz, 4C/8T, με 16GB RAM, και 2 SSDs, ένας μισό, κι ένας ένα TByte.
Τα δε βιντεάκια ήταν 720p, δηλαδή ένα καρέ 3x3=9 φορές μικρότερο από αυτό του 4K.
Με τα 16GB RAM, δούλευα άνετα μεν, αλλά τόσο άνετα που ξέρω ότι αν είχα 8GB αντί για 16GB θα είχα δεινοπαθήσει.
Τα εφέ που είχαν χρησιμοποιηθεί, ήταν συνήθως απλά cuts, ή άντε το πολύ crossfades.
Για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο θέσε μας ένα ρεαλιστικό - τελικό budget (μαζί με την οθόνη), πες μας από ποια πόλη θα προτιμούσες να είναι το κατάστημα που θα αγοράσεις και πόσων ιντσών οθόνη σκεφτόσουν..
@ ADSLgr.com All rights reserved.